ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، مدت اقامت حضرت معصومه در قم و مدت حضور حضرت معصومه در قم و حضرت معصومه چند سال در قم زندگی کرد و میزبان حضرت معصومه در مدت اقامت در شهر قم و مهمترین مقام حضرت معصومه در قیامت چیست و محل اقامت حضرت معصومه در قم و بیت النور قم و کدام یک از بانوان در جوار حضرت معصومه مدفون هستند و عبادت حضرت معصومه و نام و لقب حضرت معصومه به ترتیب و نام مادر حضرت معصومه در نم نمک.

مدت اقامت حضرت معصومه در قم چند روز بود؟

حضرت معصومه به مدت 17 روز در قم و در خانه یکی از بزرگان شیعیان اشعری اقامت داشتند و در همین مکان دعوت حق را لیبک گفتند.مدت اقامت حضرت معصومه در قم چقدر بود؟مدت اقامت حضرت معصومه در قم چقدر بود؟

حضرت معصومه (س) در ماه ذیقعده سال 173 قمری در مدینه متولد شد و در 12 ربیع الثانی 201 در حالی که 28 سال از عمر شریفشان می گذشت ، در قم دیده از جهان فروبستند.

مدت اقامت حضرت معصومه در قم

مأمون عباسی در سال 200 قمری ، با نامه ها و پیام های بسیار ، امام رضا (ع) را به خراسان دعوت کرد. آن بزرگوار ، از روی اکراه ، این دعوت را پذیرفت و با کاروانی که مأمون فرستاده بود ، به سوی خراسان آمد. یک سال بعد (سال 201) حضرت معصومه به شوق دیدار برادرش ، حضرت رضا (ع) ، عازم خراسان گردید و با همراهان حرکت کردند ، ولی حقیقت این است که این حرکت ، هجرت معنی دار و عظیم حضرت معصومه برای حمایت از ولایت امام علی بن موسی الرضا (ع) و تقویت مسأله رهبری بود ، که در ظاهر به صورت سفر برای دیدار برادر عنوان می شد.

در مورد هجرت حضرت معصومه (س) به ایران مطالب مختلفی گفته شده است ، ولی دراین باره بهترین و اصیل ترین مدارک ، تاریخ قدیم قم است که در قرن چهارم نگاشته شده است. در این کتاب آمده است : «حضرت رضا (ع) به دعوت مأمون در سال 200 هجری از مدینه به خراسان آمد ، حضرت معصومه در سال 201 برای دیدار برادر ، به همراه شماری از اطرافیان و خدمه خود از مدینه رهسپار خراسان شد. وقتی که به ساوه رسیدند ، حضرت معصومه (س) بیمار شد ، آن حضرت پرسید : از این مکان تا قم چقدر راه است؟ عرض کردند : ده فرسخ ، به خدمتکار دستور داد که به جانب قم رهسپار گردند ، به این ترتیب به قم آمد و به منزل موسی بن خزرج بن سعد اشعری که از اصحاب امام رضا (ع) بود ، وارد شد».

اما روایت صحیح تر این است : «چون خبر ورود آن بانوی باعظمت حضرت فاطمه معصومه (س) به آل سعد رسید ، همگی به اتفاق به استقبال ایشان رفتند تا او را به قم دعوت کنند ، در میان آن ها موسی بن خزرج به کاروان حضرت معصومه رسید ، زمام شتر آن حضرت را گرفته به طرف قم آمد و در منزل خود با کمال افتخار از آن بانو پذایریی کرد ، ولی پس از 16 یا 17 روز آن بانوی ارجمند ، رخت از جهان بربست و پسران سعد را در سوگ خود نشانید».

در این چند روزی که حضرت معصومه در قم بود از فراق برادر می گریست و محزون و غمگین بود ، در خانه موسی بن خزرج عبادتگاهی برای حضرت درست کرده بودند که هنوز باقی است و هم اکنون آن مکان شریف با بنایی مناسب و دیدنی مشخص است ، دارای حجره هایی است که در آن طلاب علوم دینی هستند ، و در جنب آن ، مسجد باشکوهی ساخته اند. این مکان در میدان میر قم واقع شده و به نام «بیت النور» معروف است.

مدت اقامت حضرت معصومه در قم

موسی بن خزرج از اشراف و بزرگان و از روسای شیعه اشعری در قم بود که از دانشمندان و روات احادیث معصومین به شمار می رفت. هنگامی که خبر ورود حضرت معصومه (س) به وی رسید ، شبانه به سوی ساوه حرکت کرد و زمام ناقه آن حضرت را گرفته و با احترام و عزّت تمام به خانه خود در قم آورد. با ورود حضرت معصومه ، اشعری ها و شیعیان قم همگی خوشحال شدند و به وی خوش آمد گفته و مقدم حضرت را گرامی داشتند. موسی بن خزرج در سرای خود اتاقی را به ایشان اختصاص داد تا محل استراحت و عبادت او باشد. سفر پررنج و زحمتی که باعث بیماری حضرت فاطمه معصومه (س) شده بود ، ناتمام ماند و بیماری وی بهبودی نیافت و پس از هفده روز اقامت در قم در سرای موسی بن خزرج به دیدار حضرت حق شتافت و رحلت نمود.

موسی بن خزرج در قم باغی داشت که در آن ، سردابی آماده نمودند و حضرت فاطمه معصومه (س) را پس از غسل و کفن و نماز ، در آن سرداب دفن نمودند و سایه بانی از بوریا بر روی قبر مطهر ساختند تا مأمنی برای مشتاقان و احترامی به آن حضرت باشد.

پس از رحلت آن حضرت ، موسی بن خزرج خانه و سرای خود را که مدت کوتاهی در اختیار حضرت معصومه علیهاالسلام قرار داشت ، وقف نمود و در آنجا مسجدی ساخت.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن