ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، نحوه استخاره و چگونه استخاره کنیم و چگونه استخاره انلاین بگیریم و چگونه استخاره بگیریم با تسبیح و طریقه استخاره برای ازدواج و چگونه با گوشی استخاره بگیریم و چگونه استخاره بگیریم نی نی سایت و استخاره گرفتن و نحوه استخاره قلبی و روش استخاره با قران خوب و بد در نم نمک.

چگونه استخاره کنیم؟

استخاره گرفتن سنت دیرینه ای است که در میان مسلمانان بسیار رواج دارد. مسلمانان زمانی استخاره می گیرند که بر سر یک دوراهی گیر کرده باشند و به کمک عقل و منطق نتوانند راه صحیح را تشخیص دهند. در چنین مواقعی مسلمانان با استخاره گرفتن ، سعی می کنند که نظر خداوند متعال را درباره انتخاب صحیح جویا شوند. نحوه صحیح استخاره گرفتن با قرآن ، به یک روش ختم نمی شود و روش های گوناگونی برای استخاره گرفتن با قرآن وجود دارد. در این مقاله از سایت نم نمک قصد داریم بهترین روش های استخاره با قرآن را معرفی کنیم و به مسائل حاشیه ای این موضوع بپردازیم.چگونه استخاره کنیم؟چگونه استخاره کنیم؟

چگونه استخاره کنیم؟

شرایط استخاره

در روایتی از امام صادق (ع) نقل شده است که ایشان فرموده اند :

«مَا اسْتَخارَ اللّهَ عَزَّوَجَلَّ عَبْدٌ مُوْمِنٌ إِلاّ خارَ لَهُ»

«هیچ بنده با ایمانی از خداوند طلب خیر نکرد ، مگر آن که پروردگار سعادت او را فراهم ساخت»

مطابق با گفته امام صادق ، هرگاه انسان از خداوند طلب خیر کند ، خداوند راهنمای او به سوی خیر خواهد شد. این حدیث یکی از شواهد مسلمانان برای اثبات استخاره است؛ البته نباید فراموش کنیم که استخاره گرفتن نیز آداب و شرایط خاصی دارد و در هر جایگاه و موقعیتی ما اجازه استخاره گرفتن نداریم ، چنانکه این ضرب المثل در میان مردم متداول است : «در کار خیر ، حاجت هیچ استخاره نیست». چندین راهکار برای تشخیص واجب بودن استخاره وجود دارد.

1. مشورت با اطرافیان

بهتر است با یک مثال توضیحات را روشن تر کنیم؛ تصور کنید که در پیش رو ، دو گزینه دارید ، و یکی از آن دو را حتما باید انتخاب کنید. ابتدا باید به این مسئله فکر کنید که کدام یک از این دو گزینه برای شما مناسب تر است و به اصطلاح منفعت شما در کدام گزینه نهفته است؛ در برخی موارد ، با عقل خود نمی توانید به نتیجه ای برسید ، پس باید با اطرافیان خود مشورت کنید.

2. مشورت با متخصصان

اگر با اطرافیان مشورت کردید و باز به نتیجه نرسیدید باید به متخصصان آن زمینه مراجعه کنید ، بطور مثال اگر قصد خرید ماشین دارید و میان دو مدل ماشین شک دارید ، باید به یک مکانیک یا کارشناس ماشین مراجعه کنید و نظر تخصصی او را جویا شوید.

چگونه استخاره کنیم؟

3. استخاره

اگر بازهم به نتیجه ایده آل نرسیدید و هیچ کدام از این دو گزینه منفعت بیشتری نسبت به دیگری پیدا نکرد ، زمان استخاره و طلب جواب از خداوند است. پس فقط زمانی به سراغ استخاره می رویم که عقل ما توانایی انتخاب مسیر درست را نداشته باشد و مشورت کردن هم راه به جایی نبرد. البته این نکته را هم به خاطر داشته باشید که فقط و فقط یک مرتبه فرصت استخاره گرفتن دارید و استخاره گرفتن پشت سرهم برای یک تصمیم ، کار صحیحی نیست و جواب صحیح ، همان استخاره اول است.

آداب استخاره گرفتن

برای استخاره گرفتن ، آداب زیادی ذکر شده است. ما روش های زیادی برای استخاره با قرآن داریم که هر کدام از آن روش ها ، آداب خاصی را پیشنهاد می کنند؛ ولی در این قسمت به برخی از آداب کلی برای استخاره گرفتن اشاره می کنیم :

1. وضو بگیرید؛

2. دو رکعت نماز مستحبی بجاآورید؛

3. رو به قبله باشید؛

4. ارتباط قلبی خود را با خداوند حفظ کنید؛

5. پیش از انجام استخاره ، بابت گناهانتان ، به درگاه خداوند استغفار کنید.

شیوه استخاره گرفتن با قرآن

روش های زیادی برای استخاره گرفتن با قرآن وجود دارد (استخاره با تسبیح ، استخاره آنلاین و …) که عموما توسط ائمه (علیهم السلام) و بزرگان دین معرفی شده است ، ما در این مقاله به معرفی فقط دو مورد از معتبرترین روش های استخاره با قرآن می پردازیم :

چگونه استخاره کنیم؟

1. مطابق با کلام پیامبر گرامی اسلام (ص)

مطابق با روایت مربوط به پیامبر (ص) هر زمان که خواستی با قرآن کریم استخاره کنی ، در آغاز :

  • سه مرتبه سوره اخلاق را بخوان (منظور سوره «قل هو الله احد» است)
  • سپس سه مرتبه بر محمد و آل محمد درود فرصت
  • سپس این دعا را زمزمه کن :

اَللّهُمَّ اِنّی تَفَأَّلْتُ بِکِتابِکَ ، وَتَوَکَّلْتُ عَلَیْکَ ، فَاَرِنی مِنْ کِتابِکَ ما هُوَ مَکْتُومٌ مِنْ سِرِّکَ الْمَکْنُونِ فی غَیْبِکَ.

خدایا به کتاب تو تفأّل می زنم (و استخاره می کنم) و بر تو توکّل می کنم ، پس تو نیز از کتاب خود ، آن چه در نهان غیب تو پنهان است ، به من نشان بده.

  • سپس قرآن را باز کن ، سطر اول از ورقه راست ، نتیجه استخاره است.

2. مطابق با روایت سید بن طاووس

این روش استخاره را سید بن طاووس در کتاب فتح الابواب معرفی کرده است.

  • ابتدا قرآن را در دست می گیری ، و این دعا را زمزمه می کنی :

اَللّهُمَّ إِنْ کانَ فِی قَضائِکَ وَقَدَرِکَ ، أَنْ تَمُنَّ عَلی اُمَّةِ نَبِیِّکَ ، بِظُهُورِ وَلیِّکَ وَابْنِ بِنْتِ نَبِیِّکَ

خدایا اگر قضا و قَدَرت این است که با ظهور ولیّت و فرزند پیامبرت بر امّت رسول خدا منّت گذاری.

فَعَجِّلْ ذلِکَ وَسَهِّلْهُ وَیَسِّرْهُ وَکَمِّلْهُ ، واَخْرِجْ لِی آیَةً اَسْتَدِلُّ بِها عَلی أَمر فَأَئْتَمِرَ ، أوْ نَهْی فَأَنْتَهی فِی عافِیَة.

پس در ظهورش تعجیل و راهش را سهل و آسان قرار ده و برای من آیه ای بیرون آور که یا در آن امری باشد که انجامش دهم و یا نهی باشد که ترکش کنم به عافیت و تندرستی.

سپس مقصود خود از استخاره را به خداوند بگو

  • قرآن را باز کن ، هفت ورق به جلو بزن
  • وقتی ورق زدی ، سطر هفتم از صفحه سمت چپ را پیدا کن
  • جواب استخاره ، سطر هفتم از ورقه سمت چپ است.

روش تحلیل جواب استخاره

جواب استخاره با قرآن ، آیه ای از آیات این کتاب است که ممکن است دلالت بر خوب بودن یا بد بودن جواب باشد. ممکن است زمانی که آیه جواب استخاره را می خوانید ، برداشت صحیحی از جواب استخاره نداشته باشید ، چراکه تحلیل جواب استخاره یک عمل تخصصی است و نیاز به نظر متخصصان این حرفه دارد. شخصی که جواب استخاره با قرآن را تفسیر می کند باید با بسیاری از علوم قرآنی ، از جمله تفسیر به نقل ، قصص قرآنی و علم صرف و نحو آشنا باشد. بدون آشنایی با این علوم قرآنی ، احتمال اشتباه در تفسیر استخاره ، بسیار زیاد است.

چگونه استخاره کنیم؟

بهترین زمان برای انجام استخاره

در حواشی کتاب مفاتیح الجنان از شیخ عباس قمی ، برخی ساعات ویژه برای انجام استخاره معرفی شده است؛ این ایام خاص ، به شرح زیر است :

  • روز شنبه تا وقت ناهار و بعد از ظهر تا عصرگاهان
  • روز یک شنبه ، از شروع صبح تا ظهر و از عصرگاهان تا غروب آفتاب و اذان مغرب
  • روز دوشنبه ، از آغاز صبح تا طلوع خورشید و بعد از ناهار تا پایان ظهر و از عصرگاهان تا وقت نماز عشا
  • روز سه شنبه از زمان ناهار تا پایان ظهر و بعد از عصر تا زمان نماز عشا
  • روز چهارشنبه ، از آغاز صبح تا ظهر و بعد از عصر تا وقت نماز عشا
  • روز پنج شنبه از آغاز صبح تا طلوع خورشید و بعد از ظهر تا وقت نماز عشا
  • روز جمعه از آغاز صبح تا طلوع خورشید و بعد از ظهر تا عصرگاهان

البته ذکر این نکته نیز شایسته است که در کتاب مفتایح الجنان و حواشی این مطلب ، حرفی از کلام ائمه (ع) و تایید ایشان بر این اوقات نشده است و می توان گفت که این زمان ها سندیت چندان زیادی ندارند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن