ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، ایا وزن کم جنین خطرناک است و وزن کم جنین در هفته 37 و وزن کم جنین و علت کوچک بودن جنین نسبت به سن حاملگی و کم بودن وزن جنین در هشت ماهگی و رشد کم جنین و ایا کاهش وزن در بارداری خطرناک است و علت کم بودن وزن جنین در ماه اخر و ایا وزن جنین در سونوگرافی دقیق است در نم نمک.

آیا وزن کم جنین خطرناک است؟

کم بودن وزن جنین در داخل رحم یا اختلال رشد داخل رحمی ، مسئله ای است که امکان دارد مادران باردار گرامی که در انتظار تولد فرزندشان هستند طی معاینات روتین بارداری متوجه آن نشوند. اختلال یا کمبود رشد جنین داخل رحم ، به طور متوسط در ده درصد از حاملگی ها مشاهده می شود و به معنی وزن کمتر از حد مورد انتظار برای یک سن حاملگی مشخص است. به این معنا که رشد اعضای بدن جنین نسبت به سن حاملگی که در آن قرار دارد کمتر است. علت وزن نگرفتن جنین مختلف و متفاوت است. البته نباید فراموش کرد که کم وزنی گاهی منشا ژنتیکی دارد و اگر جنینی از والدین ریزجثه و با سلامت کامل در رحم برخوردار است ، نیاز به مداخلات درمانی و نگرانی در این زمینه نیست.آیا وزن کم جنین خطرناک است؟[عوارض تولد نوزاد با وزن کم]آیا وزن کم جنین خطرناک است؟[عوارض تولد نوزاد با وزن کم]

آیا وزن کم جنین خطرناک است؟

کم بودن وزن جنین در رحم به چه دلایلی ایجاد می شود؟

دلایل کم بودن وزن جنین در رحم شامل عوامل مربوط به مادر ، عوامل مربوط به جفت و عوامل مربوط به جنین هستند. عوامل مربوط به مادر مثل ابتلای مادر به عفونت ها ، چند قلویی که باعث می شود هر کدام از جنین ها در معرض کمبود وزن باشند ، مشکلات انعقادی مادر ، کم وزنی شدید مادر قبل از بارداری ، استفاده از سیگار و الکل ، بیماری های کلیوی و… می باشد. بدیهی است سعی در برطرف کردن بیماری ها و مسائلی که یک خانم قبل از بارداری با آن ها روبرو است می تواند به سلامت و رشد ایده آل جنین کمک به سزایی کند. در مواردی مانند ابتلای مادر به بیماری هایی مثل دیابت ، فشار خون ، بیماری های کلیوی و… کنترل این بیماری ها با دارو و سبک زندگی صحیح ، به سلامت بارداری وی کمک به سزایی می کند.

از عوامل مربوط به جنین می توان مشکلات کروموزومی ، عفونت و نقص های مادرزادی بدن را نام برد که در بررسی های مربوط به بارداری قابل پیگیری هستند. در این میان با رعایت احتیاطات لازم می توان برای درمان عفونت ها اقدام کرد. نقص های مادرزادی و مشکلات کروموزومی احتمالی را هم می توان با روش های تشخیصی دقیق تر پیگیری نمود.

مشکلات جفتی شامل فرآیندهایی که باعث کاهش خونرسانی به جنین می شوند هم از عوامل دیگر هستند. در این قسم ، اشکالاتی که ممکن است در ساختار آناتومیکی جفت وجود داشته باشند ، می تواند رشد جنین را تحت تاثیر قرار دهد.

کاهش وزن جنین در چه سنی از حاملگی بیشتر اتفاق می افتد؟

سن ایجاد اختلال رشد در جنین برای تشخیص دلایل احتمالی ایجاد کننده آن و بررسی موارد کمک کننده در درمان ، مهم است. اختلال رشد جنین در رحم در سه ماهه آخر حاملگی ، بیشتر در به دلیل نقص در تغذیه مادر و در موارد کمتر شایع به دلیل نقص جفت اتفاق می افتد. این در حالی است که اگر اختلال رشد جنین از ابتدای حاملگی وجود داشته باشد ، نگرانی بیشتری نسبت به سلامت جنین وجود دارد.

آیا وزن کم جنین خطرناک است؟

کاهش وزن جنین در رحم آیا برای نوزاد متولد شده خطر و عوارضی دارد؟

بعضی از نوزادان متولدشده با کاهش رشد در حاملگی ، به بیماری های ارثی مبتلا هستند. این در حالی است که برخی از آنان مشکل خاصی ندارند و تنها کمبود وزن نسبت به نوزادان با شرایط مشابه خود دارند که در موارد زیادی ، با بالارفتن سن شیرخوار ، این کمبود وزن با تغذیه مناسب شیرخوار جبران می شود. اما باید به این نکته توجه داشت ، بسیاری از نوزادانی که با محدودیت رشد داخل رحم به هر دلیلی مواجه هستند ، پس از تولد هم در ریسک بالاتری برای ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های عفونی قرار دارند.

چگونه می توان اختلال رشد جنین در رحم را تشخیص داد؟

روش های تشخیص کمبود رشد جنین در رحم شامل سونوگرافی ، کم بودن ارتفاع رحم نسبت به سن بارداری در معاینه توسط پزشک و انجام سونوگرافی داپلر (عروق خون رساننده به جنین) در صورت شک به این اختلال است.

درمان اختلال کم بودن وزن جنین در رحم چیست؟

درمان کاهش رشد جنین در رحم شامل پایش مداوم رشد جنین در رحم توسط پزشک ، توصیه به استراحت مادر برای وزن گیری بیشتر جنین و در صورت رشد کامل اعضای بدن جنین و وجود قابلیت حیات برای وی ، القای زایمان است. در حال حاضر هیچ دارویی که بتوان گفت مستقیما برای درمان اختلال رشد جنین در رحم باشد ، وجود ندارد.

آیا برای درمان کم بودن وزن جنین می توان از طب سنتی ایران کمک گرفت؟

از دیدگاه طب سنتی ایران ، دو کیفیت گرمی و تری ، برای رشد جنین لازم و ضروری هستند و اگر بنا به هر دلیلی تعادل این کیفیت ها به هم بخورد ، رشد جنین با کمبود مواجه می شود. تغذیه مناسب مادر در دوران بارداری ، عدم انجام فعالیت های سنگین ، انجام فعالیت ورزشی سبک حین بارداری ، که منجر به افزایش تبادل گردش خون بین مادر و جنین می شود ، خواب کافی و در زمان مناسب که به مادر کمک کند تا توان از دست رفته را بازیابد ، از عوامل موثر در افزایش وزن گیری جنین هستند.

در میان تمام دلایل ایجاد کننده کمبود رشد جنین ، اگر این اختلال به دلیل تغذیه نامناسب مادر و در دسترس نبودن مواد غذایی مفید برای رشد جنین باشد ، طب سنتی ایران می تواند تا حد زیادی به برطرف شدن این مشکل کمک کند. تغذیه صحیح مادر در این دوران ، اصلی ترین گام برای بهبود روند رشد جنین است. تغذیه شامل استفاده از مواد غذایی است که علاوه بر تامین گرما و رطوبت کافی برای رشد جنین ، در حاملگی ، مجاز بوده و به تقویت عمومی بدن مادر نیز کمک کنند.

آیا وزن کم جنین خطرناک است؟

خوراکی برای وزن جنین

به این منظور در ادامه برنامه پیشنهادی برای وعده های صبحانه ، ناهار و شام و هم چنین میان وعده ها بیان خواهد شد.

صبحانه

استفاده مواد غذایی مانند :

برای وعده صبحانه مناسب هستند.

ناهار و شام

در وعده های ناهار و شام :

  • ماهیچه گوسفندی که با مقداری نخود و برنج پخته شده
  • خورشت بامیه
  • اسفناج
  • کرفس
  • کدوتنبل
  • فسنجان
  • بوقلمون
  • کبک یا بلدرچین

مناسب هستند. بهتر است هر کدام از این خورشت ها با مقداری کره یا روغن حیوانی پخته شوند. کباب گوسفندی یا جوجه کباب و شیربرنج هم از غذاهای مفید در این دوران است.

میان وعده

در میان وعده ها خوراکی هایی مثل :

مفید هستند.

میوه هایی هم چون :

هم در این دوران توصیه می شوند.

استفاده از شربتی شامل :

  • یک قاشق مرباخوری تخم بالنگو
  • یک لیوان عرق بیدمشک
  • هل یا گلاب

هم در این دوران مفید است.

از دیگر میان وعده های مفید ، نان و کره و عسل است که می تواند همراه یک لیوان شیر گرم و کمی گلاب استفاده شود. شیر بادام را هم می توان به عنوان یکی از بهترین میان وعده ها نام برد. طرز تهیه آن به این شکل است که ابتدا 10-15 عدد بادام درختی را داخل یک لیوان آب ریخته چند ساعت در یخچال قرار داده می شود. سپس آن را در دستگاه مخلو کن ریخته با کمی عسل و گلاب آماده مصرف است.

با انجام اقدامات فوق و تامین مواد مغذی مورد نیاز برای رشد جنین در رحم ، می توان انتظار داشت کمبود تغذیه ای جنین برطرف و به رشد بهتر او کمک شده است. لازم به ذکر مجدد است که برخی موارد ریزجثه بودن ارثی است و نباید با مداخلات بی جا سعی در تغییر چشمگیر آن داشت.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن