ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، مراقبت های دوران بارداری هفته به هفته و تغذیه دوران بارداری هفته به هفته و بارداری هفته به هفته با عکس و فیلم بارداری هفته به هفته و مراقبت های دوران بارداری در سه ماهه اول و بارداری هفته به هفته نی نی سایت و کارهای ممنوعه در دوران بارداری در نم نمک.

مراقبت های دوران بارداری و فواید آن

در حاملگی های برنامه ریزی نشده ، زمانی که مادر متوجه حاملگی خود می شود ، معمولا 1 تا 2 هفته از زمان پریود انجام نشده گذشته است. در این مدت ستون فقرات جنین شکل گرفته است و پیشگیری با اسید فولیک بی فایده است. و قلب جنین ضربان دارد.مراقبت های دوران بارداری هفته به هفتهمراقبت های دوران بارداری هفته به هفته

بارداری  ، مراقبت های دوران بارداری ، فواید مراقبت های دوران بارداری

فواید مراقبت های پیش از بارداری :

1- شیوع مشکلات نیازمند به مشاوره در زنانی که دچار جاملگی ناخواسته می شوند ، بیشتر از آنهایی است که با برنامه ریزی باردار می شوند.

2- مشاوره پیش از بارداری موجب تشخیص زودرس بیماریهای مزمن مادر مانند دیابت ، صرع ، فشار خون بالاو بیماریهای قلبی ، می شود که سلامت مادر و جنین را به خطر می اندازند.زیرا شانس بروز ناهنجاریهای لوله عصبی و قلبی و عوارضی مانند محدودیت رشد جنین و تولد نوزادان کم وزن و یا با وزن بسیار زیاد در مادران مبتلا به بیماریهای ذکر شده بیشتر است.

3- در صورت کنترل بیماری و تجویز داروی مناسب و بی خطر برای بارداری ، سلامت مادر و جنین به طور همزمان تامین می شود. در بسیاری از موارد مصرف داروها با نظر پزشک باید ادامه یابد زیرا قطع آنها موجب بروز عوارض برای مادر و جنین می شود.

4- مشاوره قبل از بارداری ، عوارض مادر را کاهش می دهدو باعث کاهش معلولیت و مرگ مادر می شود.

5- معلولیت و مرگ ومیر نوزاد را کاهش می دهد.

6- بیماریهای ژنتیک ، علت اصلی مرگ ومیر جنین است. در پیشگیری اولیه از عوامل مستعد کننده ، دوری می شود. در پیشگیری ثانویه ، حاملگی های دچار مشکل ، مشخص و ختم می شود.( براساس لایحه سقط قانونی) در پیشگیری نوع سوم ، اختلالات ساختمانی با عمل جراحی اصلاح می شود که برای بیشتر اختلالت ژنتیکی مقدور نیست.نقایص لوله عصبی ، فنیل کتون یوری ، تی ساکس و تالاسمی مثالهایی هستند که مشاوره در آنها قطعا مفید است.

7- مصرف اسید فولیک ، قبل از اقدام برای بارداری و در طی بارداری می تواند شانس ابتلای نوزاد به نقایص لوله عصبی را کاهش دهد.

نتیجه : مشاوره قبل از اقدام به بارداری برای بهبود شرایط دوران بارداری بسیار مهم و غیر قابل انکار می باشد. اگر قبل از اقدام به بارداری و تصمیم گرفتن با پزشک و مشاور در مورد بیماریها و یا مسائل روحی و مشکلات زندگی صحبت کنیم طبیعتا از بروز بسیاری از بیماریها و مشکلات و ناهنجاریهای بعد از زایمان هم برای فرزند و نیز برای مادر پیشگیری کرده ایم.

در ادامه مراقبت های دوران بارداری به تفکیک موارد انجام شده در هر مراقبت آورده می شوند. این موارد شامل مصاحبه ها ، معاینات ، آزمایش ها ، مشاوره ها ، مکمل های دارویی و واکسن های مورد نیاز در هر مراقبت است که با آوردن جزئیات ذکر می شوند.

مراقبت های دوران بارداری هفته به هفته

مراقبت اول (هفته ششم تا دهم بارداری)

مصاحبه و تشکیل یا بررسی پرونده : مشخصات و شرح حال ، وضعیت بارداری فعلی ، تعیین سن بارداری ، مصرف مکمل ها و گروه های غذایی ، سابقه بارداری و زایمان قبلی ، بیماری و ناهنجاری ، اختلالات روانی و اختلالات ژنتیکی ، همسرآزاری ، رفتارهای پر خطر ، اعتیاد ، مصرف سیگار و الکل ، شکایت های شایع و علایم خطر ، تروما ، آخرین روش پیشگیری از بارداری و تعیین EDC و LMP ، انجام سونوگرافی در صورت نیاز.

معاینه بالینی

اندازه گیری قد و وزن ، BMI (تعیین نمایه توده بدنی) و ترسیم منحنی وزن گیری ، علایم حیاتی ، حال عمومی ، معاینه فیزیکی (قلب ، تیروئید ، ریه ، پستان و غیره) ، دهان و دندان ، معاینه واژن و لگن.

آزمایش ها یا بررسی های تکمیلی

HBSAg، HIV، CBC، BG، Rh، U/A، U/C، Crea (در صورت نیاز) ، نوبت اول کومبس غیرمستقیم ، VDRL(در رفتارهای پرخطر) ، GCT (در مادر در معرض خطر دیابت ، فشار خون و PCO مزمن) ، پیشنهاد برای غربالگری تریزومی.

مکمل دارویی

مکمل دارویی اسیدفولیک (از ابتدای بارداری تا پایان بارداری) روزانه به میزان 400 میکروگرم و در بارداری های با سابقه ناهنجاری عصبی به میزان 4 میلی گرم.

ایمن سازی

توأم و واکسن آنفلوآنزا (در صورت نیاز)

مراقبت دوم (هفته شانزدهم تا بیستم)

مصاحبه و تشکیل یا بررسی پرونده : بررسی پرونده و آشنایی با وضعیت مادر ، شکایت های شایع (با تأکید بر سر درد ، تنگی نفس همراه با سرفه و خلط) ، علایم خطر ، تعیین سن بارداری ، اختلالات روانی ، همسرآزاری ، مصرف مکمل ها و گروه های غذایی ، حرکت جنین ، تروما.

معاینه بالینی

اندازه گیری وزن و ترسیم منحنی وزن گیری ، علایم حیاتی ، ارتفاع رحم ، حال عمومی ، معاینه چشم ، اندام ها و صورت و پوست (از نظر وجود اِدم ، آنمی و بثورات پوستی) ، معاینه دهان و دندان ، شنیدن صدای قلب جنین.

آزمایش های بررسی های تکمیلی

سونوگرافی در هفته 16 تا 18 بارداری (ترجیحاً هفته 18 بارداری) ، پیشنهاد برای آزمایش Quadruple در هفته های 15 تا 20 بارداری برای تشخیص سندرم داون و نقص لوله عصبی.

مراقبت های دوران بارداری هفته به هفته

مکمل دارویی

بارداری ، شروع هفته 16 بارداری آهن (60 میلی گرم) و مولتی ویتامین روزانه یک قرص تا پایان بارداری و ادامه اسیدفولیک

ایمن سازی

توأم و واکسن آنفلوآنزا (در صورت نیاز)

مراقبت سوم (هفته 26 تا 30)

مصاحبه و تشکیل یا بررسی پرونده : بررسی پرونده و آشنایی با وضعیت مادر ، علایم خطر ، شکایت های شایع (با تأکید بر سر درد ، تنگی نفس همراه با سرفه و خلط) ، تعیین سن بارداری ، اختلالات روانی ، همسرآزاری ، مصرف مکمل ها و گروه های غذایی ، حرکت جنین ، تروما ، علایم PTL.

معاینه بالینی

بررسی از نظر اِدم ، آنمی ، بثورات پوستی ، شنیدن صدای قلب جنین و لمس حرکت جنین ، رشد جنین ، اندازه گیری وزن ، ترسیم منحنی وزن گیری ، علایم حیاتی ، ارتفاع رحم ، حال عمومی ، معاینه دهان و دندان.

آزمایش ها یا بررسی های تکمیلی

CBC و نوبت دوم کومبس غیر مستقیم در مادر RH منفی با همسر RH مثبت.

مکمل دارویی

از شروع هفته 16 بارداری ، آهن و مولتی ویتامین روزانه یک قرص تا پایان بارداری و ادامه اسیدفولیک.

ایمن سازی

یک بار تزریق آمپول روگام (در صورت نیاز) از هفته 28 تا 34 بارداری ، توأم و واکسن آنفلوآنزا (در صورت نیاز).

مراقبت چهارم و پنجم (34 تا 31 هفته و 33 تا 35 هفته)

مصاحبه و تشکیل یا بررسی پرونده : بررسی پرونده و آشنایی با وضعیت مادر ، علایم خطر ، شکایت های شایع (با تأکید بر سردرد ، تنگی نفس همراه با سرفه و خلط) ، تعیین سن بارداری ، توجه به تاریخ تقریبی زایمان ، اختلالات روانی ، همسرآزاری ، مصرف مکمل ها و گروه های غذایی ، حرکت جنین ، تروما ، علایم PTL و PIH.

معاینه بالینی

بررسی از نظر اِدم ، آنمی ، بثورات پوستی ، شنیدن صدای قلب جنین و لمس حرکت جنین ، رشد جنین ، اندازه گیری وزن ، ترسیم منحنی وزن گیری ، علایم حیاتی ، ارتفاع رحم ، حال عمومی ، معاینه شکم (لئوپولد).

آزمایش ها یا بررسی های تکمیلی

سونوگرافی در هفته 31 تا 34 بارداری (در صورت نیاز و بر اساس اندیکاسیون).

مراقبت های دوران بارداری هفته به هفته

مکمل دارویی

از شروع هفته 16 بارداری ، آهن و مولتی ویتامین روزانه یک قرص تا پایان بارداری و ادامه اسیدفولیک.

ایمن سازی

توأم و واکسن آنفلوآنزا (در صورت نیاز) ، یک بار تزریق آمپول رگام (در صورت نیاز) از هفته 28 تا 34.

مراقبت ششم تا هشتم (هفته 38 تا 41 ؛ هر هفته یک مراقبت)

مصاحبه و تشکیل یا بررسی پرونده : بررسی پرونده و آشنایی با وضعیت مادر ، علایم خطر ، شکایت های شایع (با تأکید بر سردرد ، تنگی نفس همراه با سرفه و خلط) ، تعیین سن بارداری ، توجه به تاریخ تقریبی زایمان ، اختلالات روانی ، همسرآزاری ، مصرف مکمل ها و گروه های غذایی ، حرکت جنین ، تروما.

معاینه بالینی

بررسی از نظر اِدم ، آنمی ، بثورات پوستی ، شنیدن صدای قلب جنین و لمس حرکت جنین ، رشد جنین ، اندازه گیری وزن ، ترسیم منحنی وزن گیری ، علایم حیاتی ، ارتفاع رحم ، حال عمومی ، معاینه شکم (لئوپولد).

مکمل دارویی

از شروع هفته 16 بارداری ، آهن و مولتی ویتامین روزانه یک قرص تا پایان بارداری و ادامه اسیدفولیک.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن