ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، در این مقاله به صورت جداگانه و طبقه بندی شده 15 نکته اساسی درباره تکثیر، نگهداری و هرس اشک زلیخا را به تفصیل و با ذکر جزئیات به همراه تصاویر مرتبط آموزش خواهیم داد.

نحوه پرورش ، نگهداری و تکثیر گل اشک زلیخا

گیاه بریوفیلوم معروف به گل طبقاتی یا همان گیاه اشک تمساح از گونه های معروف و شناخته شده ماداگاسکار می باشد. از نام های دیگر این گیاه می توان به گل لوستری ، مادر هزاران ، برگ زا ، گیاه زنده زا ، کالانچو و کالانکوئه اشاره کرد. ساکولنت اشک زلیخا تنها گیاه زنده زاست که تکثیر آن به روش غیر جنسی است. بزرگترین مشکل آن جدا شدن گیاهک ها است که باید بلافاصله از گیاه مادری جدا کرد. نام علمی اشک زلیخا kalanchoe daigremontiana و از خانواده کراسولاسه می باشد.گل اشک زلیخا | نحوه پرورش ، نگهداری و تکثیر گل اشک زلیخاگل اشک زلیخا | نحوه پرورش ، نگهداری و تکثیر گل اشک زلیخا

قلمه اشک تمساح

نحوه پرورش ، نگهداری و تکثیر گل اشک زلیخا

مقدمه

مراقبت از اشک زلیخا بسیار آسان است. اشک زلیخا تا زمانی که در معرض نورخورشید و هوای گرم (چه داخل منزل چه هوای آزاد) قرار دارد به رشد پایدار خود ادامه خواهد داد. این گیاه مانند بسیاری از ساکولنت ها از آبیاری زیاد صدمه می بیند. مقاومت بالای اشک زلیخا به بسیاری از بیماری ها دلیل دیگر نگهداری آسان این گیاه به شمار می رود.

تکثیر اشک زلیخا

قلمه مناسب تهیه کنید

بهترین روش پرورش اشک زلیخا یا اشک تمساح ، گرفتن قلمه از گیاه بالغ و کاشت آن در گلدان جدید است. شاخه های قوی و سالم گیاه را با قیچی تیز باغبانی به صورت اریب قطع کنید. تمام برگ های (طبق عکس از فاصله 2 اینچی که حدود 5سانتی متر میشود) پایین قلمه را جدا کنید و تنها نگه داشتن دو برگ شاداب و سالم در بالای قلمه کفایت می کند.

قلمه اشک تمساح

قلمه اشک زلیخا

قلمه ها را تا 3 روز نکارید تا شیره آن خشک شود

بعد از بریدن شاخه و حذف برگ های اضافی حوله یا کاغذ مقوایی شکل را دور آنها به مدت 3 روز بپیچید تا کاملا خشک شوند. این اقدام به اصطلاح “کالوس دهی” نام دارد.

حوله پیچ کردن قلمه

حوله پیچ کردن قلمه

قرار دادن انتهای قلمه در هورمون ریشه زایی

بعد از خشک شدن قلمه ها آنها را به هورمون ریشه زایی آغشته کنید. هورمون ریشه زایی قلمه ها را تحریک به ریشه زایی می کند و باعث می شود ریشه سالم و پرتراکم تشکیل شود.

هورمون ریشه زایی اشک تمساح

هورمون ریشه زایی اشک زلیخا یا اشک تمساح

قراردادن قلمه در بستر

یک گلدان کوچک با زهکش مناسب را از خاک سبک پر کنید. گلدان های سفالی بدون لعاب (چون آب اضافی از دیواره های آنها تبخیر میشود ) گزینه مناسبی می باشند. به وسیله مداد سوراخی در خاک ایجاد کنید و قلمه ها را در آن قرار دهید. از آنجایی که تجمع رطوبت برای قلمه ها مضرر می باشد حتما از خاک سبکی که آب را به راحتی از خودش عبور دهد ، استفاده نمایید. شما میتوانید خاک مخصوص کاکتوس یا خاک مخصوص قلمه را از فروشگاه های معتبر تهیه فرمایید. مخلوط 60% پیت موس و 40% پرلیت ترکیب خوبی برای قلمه های اشک زلیخا می باشد. تنها یکبار قلمه ها را در هورمون ریشه زایی غوطه ور کنید. استفاده بیش از حد و طولانی مدت از هورمون ریشه زایی اثرات منفی فراوانی دارد.

کاشت قلمه اشک تمساح

کاشت قلمه اشک زلیخا

به منظور حفظ رطوبت خاک نایلونی دور گلدان بپیچید

بعد از کاشت قلمه خاک را کمی خیس کنید. سپس نایلون بزرگی را بر روی قلمه و خاک اطرافش قرار دهید. رطوبت کم و به اندازه که بوسیله نایلون فراهم میشود به ریشه زایی کمک میکند و رطوبت زیاد موجب پوسیدگی ریشه می شود.

نایلون پیچیدن اشک تمساح

نایلون پیچیدن اشک زلیخا یا گل اشک تمساح

گلدان را در پشت پنجره قرار دهید

قلمه ها نیاز به نور غیر مستقیم دارند. هفته ای یکبار خاک را بررسی کنید و در صورت خشک بودن کمی آب اضافه کنید. سپس کیسه پلاستیکی را دوباره روی آن بکشید. تا زمان ریشه دار شدن قلمه ها را در پشت پنجره قرار دهید.

نورمناسب اشک تمساح

نورمناسب اشک زلیخا

بعد از 2 الی 3 هفته کیسه را بردارید

بعد از حدود 2 الی 3 هفته ریشه ها شروع رشد می کنند. در این موقع کیسه را بردارید اما جای گلدان را تکان ندهید. هفته ای یکبار در صورت خشک بودن خاک ، قلمه ها را آبیاری کنید.

آدابته کردن قلمه های اشک تمساح

آدابته کردن قلمه های اشک زلیخا

شرایط محیطی مناسب برای اشک زلیخا

1- نور مناسب برای اشک زلیخا

فارغ از اینکه گیاه شما چه سن و قامتی دارد اشک زلیخا نیازمند نور غیر مستقیم است. در زمستان پشت پنجره جنوبی و در تابستان پنجره های شرقی و غربی مکان مناسبی برای نگهداری اشک زلیخا هستند. در تابستان نور شدید برای گیاه اثرات مخربی دارد.

نور اشک تمساح

نور اشک زلیخا

2- اشک زلیخا نیازمند هوای گرم است

ساکولنت اشک زلیخا نیاز به دمای گرم و معتدل دارد. اشک زلیخا در هوای آزاد دمای کمتر از 10 درجه سانتی گراد را تحمل نمی کند.

دمای مناسب اشک تمساح

دمای مناسب اشک زلیخا

3- هفته ای 1 الی 2 بار آبیاری کنید

اشک زلیخا به آب خیلی کمی نیاز دارد. در زمان خشکی خاک اقدام به آبیاری کنید و دقت شود که آب از انتهای سوراخ گلدان خارج شود. اگر در سینی گلدان آب جمع شد حتما آن را دور بریزید.

آبیاری اشک تمساح

آبیاری اشک زلیخا

4- کود دهی ماهیانه

از کود سه بیست یا کود کامل برای تغذیه اشک زلیخا استفاده نمایید. کود های آلی مانند ورمی کمپوست جایگزین مناسبی برای کودهای شیمایی می باشند. ماهی یکبار در بهار و تابستان اقدام به کود دهی کنید.

کود دهی اشک تمساح

کود دهی اشک زلیخا

هرس و نگهداری اشک زلیخا

در هوای آزاد زیر سایه بان گیاه را قرار دهید

اگر اشک زلیخا در بیرون از خانه نگه داری می شود در مواقع بارندگی سایه بانی برایش درست کنید. بارندگی زیاد گیاه را نابود می کند.

سایه بان اشک تمساح

سایه بان اشک زلیخا

شاخه ها و برگ های خشک و مرده را حذف کنید

همیشه حواستان به برگ و شاخه های خشک باشد. این اندام تنها انرژی گیاه را مصرف می کنند. در صورت مشاهده شاخه خشک ، با قیچی تیز از انتها برش دهید. بعد از قطع شاخه ها میزان آبیاری را تا هفته های بعد کاهش دهید.

هرس اشک تمساح

هرس اشک زلیخا

استفاده از حشره کش های گیاهی

اگر چه اشک زلیخا مقاومت بالایی به بیماری دارد اما نگه داری آن در بیرون از منزل موجب حمله آفات به این گیاه می شود. در این موقع از حشره کش های ارگانیک و گیاهی استفاده کنید.

شما میتوانید طبق فرمول زیر حشره کش خانگی درست کنید :

مقداری صابون ، فلفل تند و کمی روغن نباتی را در یک لیتر آب حل کنید.

آفت کش گیاهی برای اشک تمساح

آفت کش گیاهی برای اشک زلیخا

گلدهی دوباره اشک زلیخا

در صورت مراقبت های لازم اشک زلیخا هر سال گل های جدید می دهد. این گیاه برای گل دهی نیاز به 6 هفته نیاز سرمایی در زمستان دارند . به عبارت دیگر 12 ساعت تاریکی در روز پیش نیازی برای گلدهی اشک زلیخا می باشد. نیاز سرمایی به معنای قرار دادن گیاه بیرون از خانه در زمستان نیست بلکه تیمار تاریکی نیز نوعی نیاز سرمایی به شمار می رود.

اشک تمساح یا کالانکوئه

اشک زلیخا یا کالانکوئه

آفات و درمان

زردی ، خشکیدگی برگ ، کوتوله شدن ، عدم گلدهی : علت آن سفیک پودری ست که در اثر عدم تهویه مناسب بوجود می آید. عدم خیس کردن برگ ها از جمله راهکارهای پیشگیری است.

آفات متداول : شپشک آرد آلود ، شته و حشره سپردار قهوه ای از جمله آفات شایع اشک زلیخا هستند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(14 رای)
92.8%

نظر دادن