ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، عزت نفس نوجوان و عزت نفس چیست و بالا بردن عزت نفس و مقاله عزت نفس در نوجوانان و تقویت اعتماد به نفس در پسران و علت عدم اعتماد به نفس در جوانان و مقاله در مورد اعتماد به نفس در نوجوانان و چگونه عزت نفس نوجوان بر روی ارتباط انها با دیگران تاثیر مستقیم دارد و افزایش اعتماد به نفس در دانش آموزان و افزایش عزت نفس در نوجوانان و راه های بالا بردن عزت نفس در نوجوانان و چگونه عزت نفس را در نوجوانان افزایش دهیم را در نم نمک ببینید.

راهکارهای مهم افزایش عزت نفس نوجوانان

قطعا شما هم به عنوان پدر و مادر دوست دارید که فرزندتان اعتماد به نفس بالایی داشته باشد. در نتیجه به دنبال راهکارهایی هستید که بتوانید اعتماد به نفس او را افزایش دهید و با این کار به رشد و پیشرفت او در آینده هم کمک کنید اما نباید این حقیقت را فراموش کنید که نوجوان مدام در حال تغییر است.چگونه عزت نفس نوجوان بر روی ارتباط با دیگران تاثیر مستقیم دارد؟چگونه عزت نفس نوجوان بر روی ارتباط با دیگران تاثیر مستقیم دارد؟

مغز نوجوان مدام تغییر می کند و در نتیجه ممکن است خانواده ها سردرگم شوند که چگونه به فرزند خود کمک کنند. از آنجایی که نوجوانان بسیار کنجکاو هستند ، به همین دلیل ممکن است در شرایط مختلف عکس العمل های متفاوت داشته باشند و شما نیز باید خودتان را آماده کنید.

افزایش عزت نفس نوجوان

چگونه عزت نفس نوجوان بر روی ارتباط آنها با دیگران تاثیر مستقیم دارد؟

اکثر صاحب نظران برخورداری از عزت نفس (ارزیابی مثبت از خود) را به عنوان عامل مرکزی و اساسی در سازگاری عاطفی اجتماعی فرد می دانند. ابتدا روان شناسان و جامعه شناسان از جمله ویلیام جیمز ، هربرت مبد ، و چارلز کولی بر اهمیت عزت نفس مثبت تأکید داشتند و نتیجه گرفتند که عزت نفس (ارزیابی مثبت از خود) با شادکامی و کارکرد مفید فرد رابطه ای متقابل دارد. برای مثال : افسردگی را به یک سبک شناختی که مشتمل بر ارزیابی های شدیدا منفی و انتقادی از فرد خود است ، ارتباط داده اند.

عزت نفس بر فرایندهای شناختی ، گرایش ها ، نیازها ، علاقه ها و آرمان های فرد اثر گذار و اثرپذیر است. پیشرفت تحصیلی نیز میتواند متاثر از میزان عزت نفس دانش آموز باشد.الیس پاپ و همکارانش دریافته اند که بین عزت نفس مثبت و نمره های بالا در مدرسه ها ، رابطه مستقیمی وجود دارد. عزت نفس ، یک جنبه مهم در کارکرد یا کنش کلی فرد بوده وبا زمینه های دیگری چون : سلامت روانی اجتماعی و عملکرد تحصیلی او در ارتباط است.افرادی که دارای عزت نفس پایین تری هستند ، نسبت به آنانی که عزت نفس بالاتری دارند ، بیشتر تحت تاثیر رابطه های قانع کننده قرار میگیرند و بیشتر به هم رنگی و هم نوایی در موقعیت های اجتماعی تن در می دهند.

عزت نفس ، از خصوصیات شخصیت هر فرد میباشد که برای ارزش یابی و قضاوتی به نسبت پایدار برای او نسبت به خود ، دلالت دارد که از تولد تا بزرگسالی علاوه بر تاثیرپذیری کودک از روند رشد جسمانی ، تحت تاثیرعامل های مختلفی از جمله : خانواده ، نزدیکان ، مدرسه ، فعالیت های جسمانی ، سلامت جسمانی ، پیشرفت تحصیلی و.............. قرار می گیرد.

به نظر میرسد که رابطه بین پیشرفت تحصیلی وعزت نفس ، یک رابطه دو طرفه باشد ، یعنی از طرفی داشتن عزت نفس ، موجب پیشرفت تحصیلی میگردد چرا که در باور داشتن خود و برداشت مثبت از خویشتن در یادگیری ، انگیزه برای تحصیل و.......اثر گذاشته و موجب پیشرفت تحصیلی میشود و از طرفی دیگر ، موفقیت های تحصیلی در رسیدن به اوج درکار آموزش ، موجب افزایش عزت نفس می شود.

بسیاری از روانشناسان معتقدند که بین این دو متغیر(عزت نفس و پیشرفت تحصیلی) رابطه تنگاتنگی وجود دارد.به طوری که میتوان با افزایش یا کاهش در یکی از آن ها ، متغیر دیگر را نیز دستخوش تغییر کرد.

به عقیده کوپر اسمیت کودکانی که عزت نفس بیش تری دارند ، کسانی هستند که در آنان خلاقیت ، استقلال واحساس ارزشمندی بیشتری وجود دارد و کمتر تحت تاثیر و نفوذ عامل های محیطی قرار می گیرند.

جامعه ای که افراد آن از عزت نفس بالا واحساس مسوولیت برخوردار باشند ، در مقابل فشارهای روانی ، تهدیدها و واقعیت ها ، مقاوم و پایدار خواهند بود.

عزت نفس برای جوانان و نوجوانان ، اهمیت اساسی دارد. این کیفیت های روانی که به تدریج شکل می گیرند ، پایه بهداشت روانی ، شایستگی ها ، ارتباط سالم و سازگاری اجتماعی ، پیشرفت تحصیلی و آرمان شغلی محسوب می شوند.

روش های افزایش عزت نفس در نوجوانان

در این قسمت از خانواده پلاس نم نمک چندین راه کاربردی را به شما معرفی می کنیم که بتوانید به نوجوان خود کمک کنید تا قوی تر و با اعتماد به نفس تر از همیشه ظاهر شود.

1. عشق بی قید و شرط

نوجوان شما باید بداند که شخصیتش ، وابسته به نمره ها ، عملکرد کلاسی ، گروه دوستان ، دانشگاه یا هیچ عامل دیگری نیست بنابراین مطمئن می شود که شما در هر حال او را دوست دارید و اگر هر اشتباهی هم بکند ، عشق خود را از او دریغ نمی کنید.

2. استقبال از ذهن آگاهی در خانه

بسیاری از نوجوانان یک طرز فکر ثابت در مورد خودشان و اتفاقات اطرافشان دارند که بهتر است به آن ها نشان دهید از تغییر فکر آن ها استقبال می کنید و خوشحال می شوید که ببینید او مدام به فکر تحلیل ماجرا های مختلف است و می خواهد خودش را ارتقا دهد.

3. ایجاد فضا برای شکست

اشتباهات و عقب نشینی ها ممکن است عزت نفس کودک و نوجوان را ضعیف کند اما باید به او نشان دهید که همه انسان ها در زندگی شکست می خورند. پس نباید خودش را سرزنش کند. به او یاد بدهید که بعد از هربار شکست خوردن یک نفس عمیق بکشد ، به دنبال اشتباهاتش بگردد و با انگیزه بیشتر مسیر را ادامه دهد.

4. قدردانی از تلاش

به او نشان دهید از این که تلاش می کند ، بسیار خوشحال هستید و بیش از حد به نتیجه فکر نمی کنید ، زیرا می دانید که همین تلاش ها در نهایت برای او مفید هستند و باعث ارتقاء شخصیتی او می شوند. در نتیجه او یاد می گیرد که به خودش ارزش بدهد و خودش را بیشتر دوست داشته باشد.

قدردانی از فرزند نوجوان

5. آموزش مهارت های جدید

نوجوانی زمان رشد ذهنی و مغزی است و نوجوان مدام از لحاظ جسمی ، آکادمیک ، اجتماعی یا احساسی با خودش درگیر است. ممکن است این درگیری ها باعث ایجاد حس منفی در او شود اما باید به او آموزش دهید که چگونه با این شرایط سخت کنار بیاید ، مهارت خود را افزایش دهد و همیشه به دنبال فرصت رشد ترقی و یادگیری باشد. او را تشویق کنید تا برای دستیابی به راه های جدید انگیزه داشته باشد.

6. تسلیم نشدن

بسیاری از افراد تا زمانی که نتوانند از یک کار سخت عبور کنند ، اعتماد به نفس کافی را به دست نمی آورند. به فرزند خود یاد بدهید که در میانه راه تسلیم نشود و بداند که می تواند سختی ها را کنار بزند؛ به شرطی که به خودش اعتماد داشته باشد و در نتیجه این پشتکار و پیگیری باعث می شود که او اعتماد به نفس بالاتری پیدا کند.

7. اطمینان بخشی

به نوجوان خود اطمینان بدهید که این سختی ها و فراز و فرود ها برای همه انسان ها در زندگی طبیعی است. باید یاد بگیرد که عزت نفس و اعتماد به نفس خود را بسازد و تصمیم گیری های درست انجام دهد. به او اطمینان بدهید که هرگز انسان بدی نیست و هیچ رابطه غلط یا شغل اشتباهی تقصیر آن ها نیست و همین سختی ها باعث رشد و ترقی اش می شود.

افزایش عزت نفس نوجوانان

8. قاطعیت و جرات

اعتماد به نفس و جسارت و یک ارتباط اثرگذار به راحتی حاصل نمی شود. پس سعی کنید به کودک و نوجوان خود قاطعیت و جرات و شهامت را یاد بدهید. به او یاد بدهید که از بیان نظراتشان نترسد و با دیگران گفتگو کند. به او یاد بدهید که به زبان بدنش توجه داشته باشد ، مثلا جلوی آینه تمرین کند و زبان بدن و طرز صحیح صحبت کردن را یاد بگیرد.

9. تمرین در خانه

حتما یک محیط امن برای نوجوان خود ایجاد کنید تا بتواند در شرایط سخت تمرین کند. به او آزادی صحبت کردن بدهید. اجازه دهید که چالش ها و مشکلاتش را بیان کند و ناعدالتی ها را به شما بگوید. راه هایی را به او آموزش دهید که بتواند با اعتماد به نفس شرایط سخت را کنترل کند.

10. تشویق خود دلسوزی

رشد ذهن آگاهی ، نیازمند مهربانی و صبوری فرد برای خودش می باشد. باید به او یاد بدهید که برای خودش دلسوزانه عمل کند و همیشه خودش را اولویت قرار دهد؛ به شرطی که حق انسان های دیگر را زیر پا نگذارد. اگر احساس می کنید ذهن کودک و نوجوان شما در مورد خودش منفی است ، او را تشویق کنید تا اشتباهاتش را در آغوش بگیرد و به خودش عشق بورزد.

بالا بردن عزت نفس در نوجوانان

11. ایجاد تنوع در فعالیت ها و علاقه مندی ها

نوجوانانی که درگیر فعالیت های مختلف و انجام کار های ورزشی و فرصت های گوناگون هستند ، اعتماد به نفس بالاتری پیدا می کنند. پس همانطور که نم نمک خاطرنشان کرده است سعی کنید برای انجام فعالیت ها و علاقه ای که دارد تنوع ایجاد کنید تا بتواند آزادی عمل داشته باشد. زمانی که در کار مورد علاقه خود پیشرفت کند ، قطعا عزت نفس او بیش از پیش ، افزایش پیدا می کند.

12. کاهش پند و اندرز

می دانید که اصلا راحت نیست یک گوشه بنشینید و مدام اشتباهات فرزندانتان را شاهد باشید اما خواهشا خودتان را کنترل کنید. مراقب باشید که بیش از حد پند و اندرز ندهید. تا جایی که می توانید کمتر به او توصیه کنید.

مگر این که احساس کنید جسم و روحش در معرض خطر قرار گرفته است. پس سعی نکنید که خودتان مشکلات فرزندانتان را حل کنید. اجازه دهید که او هم کمی درگیر سختی های زندگی باشد تا بتواند از پس آن ها بهتر بر بیاید.

13. گوش کردن

باید رابطه خود را با نوجوان قوی نگه دارید و حس خود ارزشی را در او افزایش دهید و حرف های او را با دقت گوش دهید. روی چیز هایی که می گوید و نظراتی که می دهد ، تمرکز داشته باشید. حدس و گمان های خودتان را کنار بگذارید و قضاوتش نکنید.

چگونه عزت نفس را در نوجوانان افزایش دهیم

14. درخواست برای پیشنهاد و یا توصیه

خانواده ها معمولا بیش از نوجوانان با چالش های زندگی مواجه هستند. پس سعی کنید در این لحظات به فرزندان خود کمک کنید و چالش های پیش رو را با آن ها در میان بگذارید و اشتباهات تان را در شرایط مختلف بپرسید.

سپس از آن ها پیشنهاد بگیرید و نظر آن ها را جویا شوید. با انجام این کار نه تنها رابطه نزدیکتری با او پیدا می کنید ، بلکه اعتماد به نفسش را افزایش می دهید.

15. افزایش اعتماد به نفس خودتان

نوجوانتان مدام در حال نگاه کردن به شماست. اگر او ببیند که شما با اعتماد بنفس بالا با شرایط مواجه می شوید و چالش ها را کنار می گذارید و نسبت به خودتان حس خوبی دارید ، در نتیجه از شما یاد می گیرد. پس سعی کنید قبل از هر چیز اعتماد به نفس خودتان را افزایش دهید تا بتوانید الگوی مناسبی برای فرزندتان ، چه در سنین کودکی و چه در سنین نوجوانی باشید.

اعتماد به نفس والدین و نوجوانان

16. تصویر مثبت از خود

به کودک خود یاد بدهید که اول از همه ترجیحات خودش را مشخص کند. به او بگویید که حتما هیچ راه قطعی وجود ندارد اما او می تواند با تصویر مثبتی که از خود و عقایدش دارد ، به بهترین نحو ممکن عمل کند و از اشتباهاتش یاد بگیرد.

17. قطعی نبودن رسیدن به همه آرزو ها

حتما به کودک و نوجوان خود بگویید که باید برای چیزی که می خواهد تلاش کند اما بداند که همیشه هم الزاما هیچ تضمینی وجود ندارد که به آنچه که می خواهد دست پیدا کند و ناراحت شدن به دلیل نرسیدن به نتیجه مناسب کاملا طبیعی است. پس هیچ گاه احساسات او را سرزنش نکنید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن