ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، اگر در آستانه سی سالگی هستید و فکر می کنید با آنچه همیشه دوست داشتید باشید فاصله دارید با ما همراه شوید تا پدیده بحران سی سالگی و راه های کنار آمدن با آن را بهتر بشناسید.

بحران سی سالگی در خانمها و آقایان و 5 روش درمان آن

سی سالگی تنها یک عدد نیست؛ برای خیلی از آدم ها یک ایستگاه است؛ بعضی ها از آن به درستی عبور می کنند ، بعضی ها هم در آن می مانند و تا ابد حسرت گذشته را می خورند. شما جزو کدام دسته اید؟بحران سی سالگی شاید تا به حال عبارت «بحران سی سالگی» و مواردی مانند «تراژدی سی سالگی» ، «سندروم سی سالگی» ، «پل سی سالگی» و... به گوشتان خورده باشد.بحران سی سالگی در خانمها و آقایان + 5 روش درمان آنبحران سی سالگی در خانمها و آقایان + 5 روش درمان آن

فرقی نمی کند کدام یک از واژه های بالا را شنیده باشید ، مهم مفهوم آن هاست که همگی به مسائل و مشکلات افراد ، مخصوصا بانوان در ابتدای ورود به سن سی سالگی اشاره می کنند. مشکلاتی مانند افسردگی ، بی حوصلگی ، بی اشتهایی یا پرخوری ، کم خوابی یا پرخوابی ، پرخاشگری و مسایلی از این قبیل که نه تنها زندگی شخصی فرد را مختل می کنند بلکه در زندگی اطرافیان نیز بی تاثیر نیستند.

1. سروسامان گرفتن زندگی

بیست تا سی سالگی برای بسیاری از ما سال هایی پر از تصمیمات و تغییرات چالشی است. از تصمیم برای ادامه تحصیل و انتخاب شغل گرفته تا مابقی هیجانات خاص این دوره. اگر تصمیم بگیرید که ادامه تحصیل ندهید ، باید به فکر شغلی نان وآب دار باشید. به همه اینها ماجراهای عشقی تان را هم اضافه کنید. خلاصه اینکه سال های دهه بیست ، پر از فعالیت و البته اضطراب است. اما وقتی به سی سالگی پا می گذارید ، زندگی تان از لحاظ مسیر شغلی و ازدواج یا بسیاری جنبه های دیگر ثبات و سروسامانی نسبی به خود گرفته است و برای خودتان یک سبک زندگی مشخص دارید. بخشی از بحران سی سالگی هم دقیقا از همین قضیه ناشی می شود که اکنون می توانید ببینید که کجای زندگی تان ایستاده اید.

2. اندیشیدن به گذشته

برخی افراد وقتی پا به سی سالگی می گذارند ، خیلی درگیر کودکی و گذشته شان می شوند و مدام با خودشان فکر می کنند که از پسِ چه مسیری به اینجای زندگی رسیده اند. عده ای هم هستند که در این دوران دیدی انتقادی نسبت به والدین شان پیدا می کنند و حتی گاهی تصمیم می گیرند که به خاطر صدمات گذشته با آنها قطع رابطه کنند. نارضایتی شان هم معمولا به خاطر شکایت هایی همچون موارد زیر است :

  • والدینم سخت گیر بودند و چهارچوب فکری بسته ای داشتند؛
  • نمی توانستند در کودکی و نوجوانی مرا درک کنند؛
  • نسبت به اینکه چقدر طلاق و جدایی شان روی زندگی ام تأثیر داشت ، بی توجه بودند؛
  • توجهی به افسردگی ها و ناراحتی هایم نداشتند.

به عبارتی در این دوران فرد برای ارزیابی موقعیت اکنون خود با دید متفاوتی به وقایع گذشته نگاه می کند. از طرفی دیگر پدرومادرها شاید چنین انتقاداتی برای شان بی معنی باشد ، چون واقعیت و خاطراتی که از گذشته در ذهن دارند ، با فرزندشان یکی نیست. والدین تان احتمالا شک ندارند که هرچه در توان داشتند ، برای تان انجام داده اند و به همین خاطر بعید نیست که با شنیدن حرف هایتان حالتی تدافعی به خودشان بگیرند. البته همین خودش اوضاع را وخیم تر می کند و می تواند نگاه فرزند را نسبت به والدین بیشتر منفی کند.

3. نارضایتی شغلی

بحران سی سالگی در برخی افراد از نارضایتی شغلی ناشی می شود. شما چطور؟ آیا هیچ فرصتی برای پیشرفت شغلی ندارید؟ آیا در شغلی مشغول به کارید که احساس می کنید خیلی کسل کننده یا بیش ازحد رقابتی است؟ آیا احساس می کنید به خاطر شغلی که دارید خلاقیت تان هرز رفته است و اهدافی که در زندگی مدنظر داشتید ، به حاشیه رانده شده اند؟ بسیاری از افراد در چنین وضعیتی مدام با خودشان فکر می کنند که ای کاش در رشته دیگری تحصیل کرده بودم. خلاصه کلام اینکه بخشی از بحران سی سالگی ازآنجایی ریشه می گیرد که فرد هرگز چنین آینده شغلی ای را برای خودش تصور هم نمی کرده است.

4. روابط ناموفق

کسانی که در دهه بیست زندگی خود ازدواج کرده اند ، ممکن است وقتی سی سالگی به سراغ شان آمد حس کنند که شکاف عمیقی بین زندگی روزمره و خود اکنون شان وجود دارد. اینجاست که زن و شوهر به اختلاف و بگوومگو برمی خورند و مسیر زندگی مشترک شان از هم جدا می شود. عده ای دیگر هم ، به دلیل اینکه دیگر کششی بین شان وجود ندارد ، به فرزندمحوری روی می آورند. در برخی موارد کار به جایی می کشد که چون فرد سعی دارد بیشتر همان طوری که خودش دلش می خواهد باشد و زندگی مشترکش را مانع می بینید ، پس به طلاق تمایل پیدا می کند.

از چالش های بحران ساز زندگی متأهلی که بگذریم ، می بینیم که مجردها هم در دهه سی سالگی عمرشان کم چالش هایی ندارند. اگر مجرد هستید و روابط ناموفق داشته اید ، چالش الان تان می تواند مبارزه با احساس تنهایی و به نوعی سرگردانی باشد. در چنین وضعیتی معمولا افراد خودشان را بیش از پیش به کارشان مشغول می کنند یا به هر دری می زنند تا وارد رابطه بهتر و کارسازتری شوند.

5. بچه دارشدن

خانم هایی که پا به سی سالگی می گذارند و هنوز بچه دار نشده اند ، ممکن است نگران باشند که مبادا برای بچه دارشدن شان دیر شود. اگر مجرد باشید یا از دوام رابطه فعلی تان اطمینان نداشته باشید ، چه بسا که دهه سی عمرتان به خاطر نگرانی برای بچه دارشدن به دورانی بحرانی تبدیل شود. شاید هم در گذشته و کودکی تان فرو بروید یا از اینکه نکند شبیه والدین تان شوید ، هراس داشته باشید. همه این ترس ها و نگرانی ها می توانند دست به دست هم دهند تا زندگی تان را آشفته کنند.

راهکارهای عبور از بحران سی سالگی

نمونه هایی از چالش هایی را که موجب بحران سی سالگی می شوند ، باهم بررسی کردیم. اما راه حل عبور از این بحران چیست؟

1. ببینید چالش تان چیست

نفسی عمیق بکشید و بدون هیچ ترس و اضطرابی سعی کنید ببینید که چه خبر است و درحال حاضر چه چیز زندگی برای تان چالش برانگیز شده است.

2. به ارزش ها و اولویت هایتان نگاهی دوباره بیندازید

بیشترین چیزی که اکنون به آن نیاز دارید چیست؟ فکر می کنید مهم ترین چیزی که اکنون باید حواس تان را به آن باشد ، چیست؟ اصلا چه هدفی در زندگی دارید؟ (از فکرکردن به چیزهای بزرگ نترسید!) در کُل اینکه ببینید با خودتان چند چندید.

3. قدمی بردارید

اگر دغدغه ادامه تحصیل دارید ، پس چرا دنبالش را نمی گیرید؟! می توانید با افرادی که در زمینه های شغلی مختلفی کار می کنند ، مشورت کنید و از آنها بپرسید چه چیزهایی را در شغل شان دوست دارند یا برای شان اعصاب خردکن اند؛ یا اگر چیزی اذیت تان می کند ، به جای اینکه خودخوری کنید ، حرف دل تان را بزنید. اگر چیزی از گذشته ناراحت تان کرده است ، با پدرومادرتان درموردش حرف بزنید ، اما نه اینکه دعوا کنید! سعی کنید در خلال این حرف ها بفهمید که چرا فلان تصمیم را گرفتند تا شاید بتوانید همدیگر را بهتر درک کنید. همچنین اگر بحران سی سالگی تان از بابت خشکیدن چشمه خلاقیت تان است ، باز هم کاری ندارد. فقط کافی است دوباره فعالیت هایتان را در زمینه موسیقی ، نقاشی ، نویسندگی یا هر فعالیت دیگری که علاقه دارید از سر بگیرید.

4. به شکست هایتان با دید دیگری نگاه کنید

اگر در زندگی به هدفی نرسیدید ، اصلا به معنی شکست نیست. فقط شاید مسیر موفقیت تان از جاده دیگری می گذرد که هنوز پیدایش نکرده اید.

5. از مشاور کمک بگیرید

مشاور می تواند افکار و پنداشت هایتان را طوری به چالش بکشد که درنهایت بتوانید تکلیف تان را با خودتان روشن کنید. مهم تر اینکه مشاوره راه حل خوبی برای مشکل یابی است. یعنی مشاور کمک تان می کند تا بتوانید عیب کارتان را در هر چیزی (روابط بین فردی ، مسائل کاری ، فرزندپروری) پیدا کنید و برای درست کردن شان دست به کار شوید. البته نیازی به مشاوره بلندمدت نیست ، فقط همان قدری که راهنمایی مشاور تلنگری برای تان باشد و کمتر احساس تنهایی و درماندگی کنید کافی است.

کلام آخر اینکه بحران سی سالگی به عنوان یک دوره گذار معمولا بین 2 تا 3 سال طول می کشد. سعی کنید که این قضیه را به عنوان مرحله ای تکاملی در زندگی تان ببینید. بحران سی سالگی تجربه خوبی است که بعدها برای مقابله با بحران چهل سالگی هم به کارتان می آید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن