ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، تفاوت زن و مرد از نظر احساسی و تفاوت زن و مرد از نظر روانشناسی pdf و تفاوت زن و مرد در رابطه و مقاله در مورد تفاوت زن و مرد و تفاوت زن و مرد نی نی سایت و تفاوت های زن و مرد در نهج البلاغه و تفاوت های زن و مرد در زندگی مشترک و تفاوت ذهن زن و مرد و روانشناسی زن و مرد در نم نمک.

تفاوت زن و مرد از نظر احساسی و عاطفی

علاوه بر اینکه زنان و مردان به لحاظ ساختار مغزی با هم متفاوت هستند ، این تفاوت در احساسات نیز وجود دارد و باعث می شود زنان بیشتر دوست داشته باشند که زمان ناراحتی یا حتی خوشحالی صحبت کنند اما مردان در خودشان مخفی شوند و صحبت نکنند. در حالیکه همین تفاوت به ظاهر ساده باعث اختلافات بین زن و شوهرها می شود چرا که زن انتظار می کشد تا همسرش با او صحبت کند ، در حالیکه مردان وقتی ناراحت هستند ، تمایل به حرف زدن ندارند.تفاوت زن و مرد از نظر احساسی و عاطفیتفاوت زن و مرد از نظر احساسی و عاطفی

طبق تحقیقات به لحاظ پنهان کردن احساسات نیز زنان و مردان با هم تفاوت دارند مثل اینکه اگر زنان دچار حسادت یا حس دوست داشتن یا ضعف بشوند بیشتر آن را در چهره نشان می دهند اما مردان قادر به پنهان کردن بهتری هستند چرا که ساختار مغزی مردان کلی و جامع تر است اما زنان جزئی و دارای ظرافت بیشتری است.

تفاوت زن و مرد از نظر احساسی و عاطفی

گریه مردان هم مثل زنان دلایلی دارد

گریه مردان همیشه باید در خفا باشد ، مرد که گریه نمی کند. این ها جملات آشنایی هستند که تمام مردان و پسران بارها آنها را شنیده اند. حال می خواهیم بدانیم که آیا به واقع مرد نباید گریه کند و یا اینکه گریه کردن مرد ممنوعیتی ندارد.

طبق تحقیقات انجام شده مرد هم به اندازه زن دارای احساسات پیچیده ای است ، اما آنها را به طور پوشیده نگاه می دارد. با اینکه احساسات همیشه از خصوصیات زنانه به شمار می رود ، اما مردان هم به اندازه زنان احساساتی می شوند و تجربیات عاطفی مشابهی را توصیف می کنند.

در یک بررسی در رابطه با هوش عاطفی 500 هزار فرد بالغ ، ثابت شد که هوش عاطفی مردان به اندازه زنان است. مطالعاتی که بر روی زوج ها صورت گرفته نشان می دهد که مردان هم به اندازه زنان با میزان استرس همسرشان هماهنگ اند و به همان اندازه قادر به حمایت از آنها هستند.

تفاوت زن و مرد از نظر احساسی و عاطفی

دکتر کلمن ، روان شناس و نویسنده می گوید : احساسات در زندگی مردان در پشت سر و در زندگی زنان در پیش رو قرار دارند. هورمون تستوسترون بر احساسات مردان تاثیر می گذارد و باعث می شود آنها بیشتر به طبقه بندی و تفکر منطقی بپردازند. به نظر می رسد زنان طبیعتاً با عواطف خود بیشتر در تماس هستند ، در حالی که مردان باید روی این قضیه کار کنند و اگر این کار را بکنند شرایط ، کاملا برابر می شود. آنها دارای روابط شادتر و زندگی سعادتمندانه تری خواهند بود.

چرا بسیاری از مردان از نظر احساسی ضعیف تر هستند؟

خوب این تقصیر مغز مردانه است. دکتر دیوید پاول ، رییس مرکز بین المللی مطالعات سلامت می گوید : سیم کشی مغز مردان متفاوت است. او توضیح می دهد که ارتباط بین نیم کره چپ مغز ، جایگاه منطق ، و نیم کره راست مغز ، محل عواطف و احساسات ، در زنان قوی تر است ، ارتباط بین دو نیم کره در زنان شبیه یک بزرگراه است ، بنابراین می توانند به راحتی بین دو نیم کره حرکت کنند. اما در مردان این ارتباط مانند یک کوره راه باریک است که باعث می شود دسترسی به احساسات برای ما مردها چندان آسان نباشد.

نتایج 125 مورد مطالعه در فرهنگ های مختلف نشان می دهد که مردها و پسرها همواره در تفسیر پیام های غیرکلامی نهفته در ژست بدن ، حالت صورت و لحن صدا دقت کمتری دارند. هم چنین واکنش مردان نسبت به احساسات ضعیف تر است و زودتر هم آنها را فراموش می کنند.

تفاوت زن و مرد از نظر احساسی و عاطفی

در آزمایشی که در دانشگاه استانفورد انجام گرفت ، عکس هایی از صحنه های تکان دهنده یا ناراحت کننده باعث تحریک بخش گسترده تری در مغز زنان شد. پس از سه هفته ، زنان در مقایسه با مردان جزییات بیشتری از این تصاویر را به خاطر داشتند. به همین صورت محققان گمان می کنند که یک زن ممکن است به خاطر بگو مگو یا بی اعتتنایی کوچکی که شوهرش مدت هاست فراموش کرده هم چنان ناراحت و عصبانی باشد.

پسرها در یک سالگی در مقایسه با دختران ارتباط چشمی کمتری برقرار می کنند و به اشیای متحرک مثل ماشین توجه بیشتری نشان می دهند تا چهره انسان ها. هم پدرها و هم مادرها با پسران شان کمتر در مورد عواطف و احساسات صحبت می کنند (به جز خشم) ، و دایره لغات ذهن پسرها شامل تعداد کمتری از واژه های مربوط به احساسات می شود.

در سنین بزرگ سالی مردان از کلمات کمتری استفاده می کنند و صحبت کردن را حداقل در جمع ابزاری برای بالا بردن موقعیت خود می دانند ، برعکس خانم ها که برای نزدیکی به دیگران با آنها وارد صحبت می شوند. مردان حتی هنگام صحبت با دوستان شان هم در حال تبادل اطلاعات در مورد خرید ، ورزش ، ماشین یا کامپیوتر هستند.

چرا مردان به یکباره منفجر می شوند؟

اگر چه زنان هم به اندازه مردان عصبانی می شوند ، اما خشم هم چنان یک ویژگی مردانه به حساب می آید. دکتر کنث دیلیو کریستین ، روان شناس و نویسنده می گوید : خشم به این علت به وجود می آید که شخص به علت سرکوب کردن احساسات خودش دچار سرخوردگی شدید می شود با این وجود این کاری است که مردان انجام می دهند ، چون می ترسند که اگر کمی به احساسات شان بها بدهند دیگر کنترل آن از دست شان خارج می شود.

تفاوت زن و مرد از نظر احساسی و عاطفی

تفاوت در احساس غم و ناراحتی

مثال دیگر درباره مرد و زنی است که دچار اختلاف شدند به این دلیل که زن وقتی گریه می کند و ناراحت است همسرش سراغش نمی آید تا علت گریه و ناراحتی او را بپرسد درحالیکه وقتی با مرد صحبت می کنیم ، می گوید من صبر میکنم تا همسرم آرام شود بعد با او صحبت کنم ، اما برعکس زن انتظار دارد که در زمان ناراحتی و گریه همسرش سراغ او برود و با او صحبت کرده و آرامش کند.

زنان و مردان به لحاظ هوش عاطفی مثل هم هستند اما نوع ابرازشان با هم متفاوت است مثلا مردان ترجیح می دهند که در خفا گریه کنند یا ناراحتی داشته باشند اما زنان برعکس چرا که با احساساتشان بیشتر در ارتباط مستقیم هستند و نیمکره های مغزشان ارتباط بیشتری با هم دارد و مردان ترجیح می دهند بیشتر عقلانی و و منطقی زندگی کنند تا احساسی.

تفاوت در تفسیر پیام های غیرکلامی

علاوه بر اینها مطالعات روانشناسی نشان می دهد که مردان در تفسیر پیام های غیرکلامی هم ضعیف تر هستند به خاطر همین هم هست که وقتی زنی در چهره ، حالت های بدنی یا لحن کلامش به دلیل ناراحتی یا خشم تغییری می دهد ، همسرش متوجه نمی شود چرا که اصلا بدان شناختی ندارد. بهترین حالت این است که برای همسرتان صحبت کنید حتی اگر در جای نامناسبی هستید که امکان گفت وگو نیست بعدا برایش توضیح دهید که مثلا این تغییر کلام یا رفتارم به چه علت بود تا آن را متوجه شود و برای دفعات آن مورد توجه قرار دهد. اما اگر این کار را نکنید شاید تا ابد سر این مسائل با هم مشکل داشته باشید».

تفاوت زن و مرد از نظر احساسی و عاطفی

آموزش نحوه شناخت احساسات در زنان و مردان

نکته دیگر این است که والدین می توانند از کودکی همانطور که به دخترانشان نحوه احساساتی بودن و توجه به احساسات را آموزش می دهند به پسرانشان هم یاد دهند ، هیچ عیبی ندارد که آنها هم به چهره ها توجه کنند ، ارتباط چشمی برقرار کنند و درباره احساسات با پسران صحبت کنند یا زمانی که لازم است یک پسر گریه هم بکند ، به او اجازه بدهند و بگویند که هیچ مشکلی ندارد اگر احساسات غمگین و ناراحتش را برون ریزی کند. بنابراین اینطور می شود که یک پسر نیز درک بهتری از مسائل احساسی پیدا می کند و بعدها می تواند با همسرش وضعیت ارتباطی بهتری برقرار کند.

خانواده ها باید اجازه دهند پسران نیز نحوه ابراز صحیح خشم را به خوبی یاد بگیرند تا کمتر در بزرگسالی دچار سرخوردگی یا سرکوب احساسات شوند و یا اینکه ندانند چه کار باید بکنند ، داد بزنند یا خدایی نکرده دست روی همسرشان بلند کنند و مسائل دیگر که بعدها باعث پشیمانی شان می شود. عدم آگاهی از احساسات صحیح باعث می شود که زندگی هایی متلاشی شود و عشق و علاقه ها به نفرت تبدیل شود.

آیا زنان زیاد صحبت می کنند؟

گاه پیش می آید که خانم ها در موقعیت های ناراحت کننده ، استرس زا و بحرانی تمایل به صحبت کردن پیدا می کنند درحالیکه همسر یا خانواده شان ابراز می کنند که نباید اینقدر حرف بزنند یا بهتر است در خودشان باشند اما زن ها کمتر می توانند اینطور باشند به خاطر ساختار ذهنی که دارند از طریق صحبت کردن می توانند خود را آرام کنند و این را مردان نیز می توانند بشناسند به جای اینکه مدام به آنها بگویند چرا اینقدر حرف می زنی؟ بهتر است شنونده خوبی برای همسر یا دخترشان باشند.

اما از سوی دیگر یک مرد زمان ناراحتی در خودش فرو می رود و به قولی نیاز به غار تنهایی پیدا می کند ، شاید همسرش ناراحت شود و حس کند که برای او کم است درحالیکه اینطور نیست و او تنها دوست دارد مشکلش را در خفا حل یا کاهش دهد بهتر است زنان نیز دراین شرایط همسرشان را شناخته و اجازه دهند او مدتی تنها باشد بعد از آن با هم درباره مسائل و مشکلات صحبت کنند به جای اینکه مدام جر و بحث کنند که چرا مرد حرف نمی زند مگر به او اعتماد ندارد؟

زنان با حرف زدن هم عشق و علاقه شان را نشان می دهند هم ناراحتی و استرسشان را ، اصلا هم از این بابت ناراحت نمی شوند و بعد از آن حس آرامش می کنند و شاید اصلا نیازی نباشد که کسی مشکلشان را حل کند بنابراین بهتر است اینطور مواقع نیز همسران دنبال مشکل گشایی و دادن راه حل نباشند شاید تنها یک گوش شنوا کافی باشد که آنها را آرام کند.

خیلی از زنان و مادران قدیمی را دیده ایم یا می شناسیم مثل مادرهای خودمان یا مادربزرگ هایمان که از نوع نگاه کردن و رفتار همسرشان پی می بردند که او ناراحت است یا مشکلی دارد بنابراین او را به حال خود رها می کردند تا مدتی در خود باشد و بعد به سمت خانواده بیاید ، اما الان دخترهای جوان کم صبر تر هستند و اجازه نمی دهند مردشان تنها باشد و مدام به انتقادات ریز و درشت می پردازند تا همسرشان از کوره در برود یا فراری بشود. بهتر است خانم های جوان نیز همسرانشان را بهتر بشناسند و درک کنند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن