ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، به عقیده بسیاری از متخصصان قطره آهن را با معده خالی باید به کودک داد. اینکار ممکن است باعث معده درد کودک شود پس بهتر است قطره آهن کودک را در بین دو وعده غذایی قرار دهیم.

انواع قطره آهن و بهترین سن و زمان دادن قطره آهن به نوزاد و کودک

آهن از جمله مواد معدنی مهمی است که تاثیر زیادی در رشد طبیعی نوزادان دارد و این ماده معدنی وظیفه اصلی اش رساندن خون به تمام اندام ها و ارگان های حیاتی بدن است.بهترین سن و زمان دادن قطره آهن به نوزاد و کودکبهترین سن و زمان دادن قطره آهن به نوزاد و کودک

سن و زمان مناسب دادن قطره آهن به نوزاد و کودک

برای کودکان 6 تا 24 ماهه ، اعم از شیر مادرخوار و شیرخشک خوار قطره آهن باید همزمان با شروع تغذیه تکمیلی داده شود. چراکه کمبود این ماده معدنی مهم در بدن کودکان موجب ایجاد مشکلاتی همچون اختلال در رشد ، کاهش بهره هوشی ، کاهش قدرت تمرکز ، خستگی ، ضعیف شدن بدن و کم اشتهایی می شود.

بهترین زمان برای دادن قطره‌ آهن در فواصل میان شیردهی‌ ها است. زیرا کلسیم شیر مانع جذب آهن میشود. پس بهتر است بلافاصله قبل یا بعد شیر خوردن آهن را به کودک ندهیم. اما ویتامین ث جذب آهن را افزایش می‌دهد پس دادن مرکبات مجاز در این رده سنی راهکار خوبی است.

معرفی برخی از انواع قطره آهن و چگونگی مصرف آن

سیاه شدن دندان ، استفراغ و یبوست

توصیه سازمان یونیسف و سازمان جهانی بهداشت هم برای پیشگیری از کمبود آهن و کنترل کم خونی فقرآهن مصرف قطره آهن در شیرخواران است. اما مهم ترین عواملی که باعث می شود مادران از دادن قطره آهن به شیرخوار امتناع کنند سیاه شدن و پوسیدگی دندان ها ، استفراغ در کودکان و یبوست است. درحالی که قطره آهن باعث تیره شدن دندان کودک می شود نه پوسیدگی.

درمان خانگی یبوست و استفراغ ناشی از قطره آهن

اگر با دادن قطره آهن فرزندتان دچار استفراغ می شود با یک راه حل ساده می توان نوع قطره را تغییر داد مثلا از قطره ای که نوع خارجی یا مشابه آن و طعم دار است ، استفاده کرد. در ضمن برای اینکه کودک تمایل بیشتری به خوردن قطره نشان دهد ، می توان آن را داخل آبمیوه طبیعی به خصوص آب پرتقال ریخت که جذب آهن را هم بالا می برد.

درصورتی هم که با مصرف قطره آهن شیرخوار دچار یبوست می شود ، می توان از شربت های ملین مخصوص شیرخواران به تجویز پزشک متخصص در این سن استفاده کرد.آهن نقش موثری در رشد جسمانی و مغزی کودک دارد و کمبود آن منجر به کم رشدی بدن و مشکلات ذهنی می شود ، همانطور که دادن قطره AD و مولتی ویتامین به شیرخواران الزامی است و عدم استفاده از آنها منجر بروز نرمی استخوان می شود ، مصرف قطره آهن هم شدیدا توصیه می شود چرا که کمبود آن می تواند باعث بروز مشکلات جسمی و ذهنی در کودکان شود.

انواع قطره آهن

این قطره ها با اسامی مختلف و در دو نوع ایرانی و خارجی در بازار وجود دارند. در ادامه با برخی از انواع قطره آهن آشنا می شوید.

معرفی برخی از انواع قطره آهن

1. قطره سیدرال

قطره آهن سیدرال - قطره سیدرال - عکس قطره اهن

سیدرال (Sideral) یک مکمل غذایی حاوی آهن لیپوزومال است که برای جبران کمبود آهن مورد استفاده قرار می گیرد. این قطره آهن از نوع خارجی و ساخت کشور ایتالیا بوده که برای رشد و نمو مناسب ذهنی و شناختی کودک مناسب می باشد. بهتر است مقدار مصرف توسط پزشک تعیین گردد اما به طور معمول میزان مصرف در اطفال روزانه ده قطره ، معادل یک میلی لیتر می باشد. توجه داشته باشید که تامین نیاز آهن بدن در شیرخوارگی از موارد بسیار مهم بوده و والدین باید نسبت به این موضوع حساس باشند. توصیه اکید این است که قطره آهن به طور روزانه و سر وقت به کودک شیرخوار داده شود.

از مزایای قطره آهن سیدرال می توان به طعم مطبوع آن و همچنین عدم سیاه شدن دندان ها در طی مصرف آن اشاره کرد. برای جذب بهتر قطره آهن توصیه می شود آن را بین دو وعده شیردهی به کودک خود بدهید.

نحوه مصرف : قطره آهن سیدرال را می توان مستقیما در دهان کودک چکاند و یا با نصف لیوان آب مخلوط کرده و ذره ذره به نوزاد خوراند. لازم است قبل از هر بار مصرف نیز بطری را به خوبی تکان دهید.

عوارض : برای آن مکمل عوارض جانبی خاصی گزارش نشده است.


2. قطره آیروویت

قطره آهن آیروویت - قطره ایروویت - قطره اهن آیروویت

قطره آیروویت (Irovit) به منظور درمان کم خونی در کودکان و همچنین زنان باردار استفاده می شود. این قطره علاوه بر آهن شامل اسید فولیک و ویتامین B12 هم می باشد. این دارو می تواند با داروهای دیگری مثل آسپرین تداخل داشته باشد ، بنابراین لازم است قبل از مصرف لیستی از داروهایی که برای خود یا کودکتان مصرف می کنید را به اطلاع پزشک برسانید.

نحوه مصرف : میزان و نحوه مصرف دارو با توجه به شرایط پزشکی شما ممکن است متغیر باشد.

عوارض : از عوارض قطره آهن می توان به سیاه شدن دندان ها اشاره کرد که برای پیشگیری از این مورد می توان محلول را با آبمیوه مخلوط کرده و یا آن را در قسمت انتهایی زبان کودک چکاند. علاوه بر این عوارض نادری مثل ورم ، از دست دادن سریع وزن ، اسهال ، خارش و دانه دانه شدن پوست ، واکنش های آلرژیک و بی اشتهایی هم ممکن است ایجاد شود.


3. قطره فروگلوبین

قطره آهن فروگلوبین - قطره فروگلوبین - قطره اهن فروگلوبین

قطره آهن فروگلوبین (Feroglobin) از مکمل های ایرانی است که به تامین آهن ، پیشگیری و بهبود کمبود آهن در کودکان کمک می کند. علاوه بر آهن این قطره حاوی مقادیری از ویتامین C می باشد و همانطور که می دانید این ویتامین کمک زیادی به جذب بهتر آهن در بدن می کند. طعم مطلوبی که این قطره آهن دارد آن را به یکی از محبوب ترین مکمل های ارزان قیمت تبدیل کرده است.

نحوه مصرف : میزان دقیق مصرف این مکمل باید توسط پزشک تعیین گردد اما به طور معمول روزانه حداقل 15 میلی گرم آهن معادل 1 میلی لیتر از این قطره بعد از غذا مصرف می شود. قبل از مصرف بطری را باید به خوبی تکان دهید.

عوارض : در صورتیکه به میزان مورد نیاز و طبق تجویز پزشک مصرف شود عارضه جانبی خاصی به دنبال نخواهد داشت.


مواد طبیعی حاوی آهن جایگزین قطره آهن

اگرچه مکمل های آهن به وفور و به آسانی قابل دسترسی هستند اما بهتر است برای کمبود آهن و همچنین کمک به درمان کم خونی به سراغ موادی که در طبیعت یافت می شود برویم. مواد غذایی نسبتا زیادی وجود دارد که حاوی مقادیری از آهن بوده و مصرف مداوم آن ها کمبود این ماده معدنی را در بدن جبران می کند.

این مواد شامل برخی از غذاها مثل گوشت ، حبوبات (عدس ، لوبیا ، ماش و لپه) ، مغزها (پسته و بادام) ، زرده تخم مرغ و سبزیجات می باشند که می توانند در کنار مکمل های تجویز شده توسط پزشک ، به تامین نیازهای بدن کودک کمک نمایند.

اسفناج - منبع آهن - سبزیجات - عکس اسفناج

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(2 رای)
100%

نظر دادن