ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، ساری و مناطق دیدنی ساری و جاذبه های گردشگری ساری و اماکن زیارتی ساری و اماکن تاریخی ساری و سوغات ساری و آداب و رسوم ساری و جاذبه های توریستی ساری و دیدنی های ساری برای خارجی ها و طبیعت بکر ساری و روستاهای دیدنی ساری و مناظر طبیعی ساری و آبشار در ساری و مسجد در ساری و غذاهای محلی ساری و جاهای دیدنی ساری و نکا و جاهای دیدنی خزرآباد ساری و چشمه های ساری و ساری گردی و عجایب ساری و شیرینی مخصوص ساری در نم نمک.

جاذبه گردشگری و جاهای دیدنی شهر ساری

در میان طبیعتی بکر و دنیایی از شگفتی ها و جنگل و دریا شهری به نام ساری وجود دارد که پرجمعیت ترین و بزرگترین شهر استان مازندران و مرکز این استان می باشد. همان طور که اشاره شد ساری مرکز استان مازندران در شمال ایران میباشد که یکی از پرجمعیت ترین و بزرگترین شهر استان مازندران در شمال ایران است.به اهالی مردم ساری ، سارَوی می گویند قدمت این شهر به 6 هزار سال پیش برمی گردد.جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری شهر ساری [سوغات]جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری شهر ساری [سوغات]

از نظر موقعیت جغرافیایی این شهر از شرق به میاندرود ، از شمال به دریای مازندران ، از غرب به قائمشهر و از جنوب رشته کوه های البرز محدود می شود. شهر ساری از لحاظ آب و هوایی تابستانی نم نمک و معتدل و زمستان نسبتا سرد و خشک دارد همچنین قسمتهای جنوبی کوهستانی آن زمستان بسیار سرد و طولانی دارد. بنابر این می توان گفت ساری از بهترین و سرسبزترین مقاصد توریستی مهم ایران می باشد که مردمانی مهمان نواز و مهربان و غذاهای محلی لذیذی را دارد.

غذاهای معروف ساری

عادات غذایی مردم هر شهر مناسب همان شهر بوده و مواد خاصی برای تهیه آن به کار می رود بنابر این شهر ساری نیز از این امر مستثنی نیست همانطور که می دانید غذاهای خوش طعم و لذیذ مازندرانی بالاخص مرغ ترش همیشه و در همه حال زبانزد عام و خاص بوده است. غذاهای این شهر در بیشتر موارد با رب انار ، سبزی های معطر محلی گردو تهیه می شوند غذاهایی همچون ماهی شکم پر ، سیر انار ، مرغ ترش ، نازخاتون ، کدو پلو ، مرغ شکم پر و چاشنی ساک.

غذاهای ساری از جاذبه های گردشگری

سوغاتی شهر ساری؛ چه چیزی در این شهر برای خرید مناسب است؟

جاجیم بافی ، موج بافی ، جوراب بافی ، حصیر بافی ، صنایع چوبی ، گلیم بافی ، سفالگری و نمد مالی از جمله سوغاتی های شهر محسوب می شود که می توان از بازارهای داخل شهر همچون بازار بزرگ امام رضا و بازار ترکمن ها و فروشگاه ها تهیه کرد. برای این که ماهی خرید کنید بزرگترین بازار ماهی شمال کشور یعنی بازار بزرگ ماهی فروشان ساری مراجعه کرده و تازه ترین ماهی ها را بخرید.

یکی از شهر هایی که در مجاورت دریا قرار گرفته و دارای جنگلهای رویایی و سرسبزی می باشد ساری است و طبیعت زیبای آن همیشه و در همه حال حکام محلی واقع شده او به همین علت کاخ ها و عمارت های قدیمی این شهر مهمترین جاذبه های این منطقه را تشکیل داده اند. در این مطلب شما را با جاذبه های گردشگری این شهر زیبا و دیدنی آشنا می کنیم.

جاذبه های گردشگری ساری

روستای کلکنار

کلکنار ، روستایی است از توابع بخش چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران ایران. این روستا در دهستان پشتکوه قرار داشته آویشن روستای کلکنار که در بخش چهاردانگه ساری واقع می باشد از خواص دارویی قابل توجه ای برخوردار است که سالانه در ایام برداشت مورد توجه علاقه مندان از سراسر کشور می باشد. روستای کلکنار در 90 کیلومتری جنوب شهر ساری در دهستان پشتکوه چهاردانگه واقع شده است. تابستانی معتدل و زمستانی بسیار سرد دارد.

عمارت سردار جلیل

عمارت سردار جلیل ساروی مربوط به دوران قاجار است. این بنای تاریخی در محله بهرام اُتُر ساری واقع شده است و تنها بنای خشتی سه طبقه در دوران خود است. با وجود اینکه این بنا ثبت ملی شده ولی تاکنون هیچ رسیدگی و مرمتی در آن صورت نگرفته و در آستانه تخریب است. لطفلی خان سردار جلیل از بزرگ ترین مالکان مازندران و یکی از ثروتمندان ایران در عصر قاجار بود.

جاهای دیدنی و جاذبه های گردشگری شهر ساری [سوغات]

روستای اجارستاق

اجارستاق ، یا اجوستا روستایی است از توابع بخش کلیجان رستاق شهرستان ساری در استان مازندران ایران. این روستا از دهات کوچکتری با نام های بالامحل و پایین محل ، کلاخیل و میدانک تشکیل شده است. برخی روستاهای اجارستاق و لارما را با نام واحد اجوستا لارما می شناسند. رستاق معرب واژه رستاک به معنای روستا است. در مورد اجا بیشترین احتمال نشات گرفتن از درخت اوجا است که به مرور زمان به اجا تبدیل شده است.

روستای ورند

ورند روستایی با چشم انداز فوق العاده درفاصله 30 کیلومتری جاده ساری -کیاسر _ سمنان .این روستا از توابع شهرستان ساری در مازندران وبخش کلیجان رستاق می باشد روستایی با قدمت چند صد ساله که به علت قرار گرفتن در مناطق مرتفع بسیار خوش آب و هوا می باشد. مورخان معتقدند قرار گیری این روستا در ارتفاعات و مشرف بودن آن به نواحی اطراف دلیل استقرار حاکمان در گذشته بوده است. حتی معنی واژه سانسکریت ورندرا(سلطان ) هم دلیلی بر زندگی سلاطین و حاکمان در این منطقه بوده است.

روستای اسکارد

روستای اسکارد در کنار جاده اصلی مازندران - سمنان در دهستان چهاردانگه بخش چهاردانگه شهرستان ساری و در 57 کیلومتری جنوب ساری در 53 درجه و 26 دقیقه و 13 ثانیه شرقی ، 36 درجه و 16 دقیقه و 18 ثانیه شمالی واقع شده است. اسکارد روستایی از دهستان چهاردانگه سورتچی ساری است .

روستای جورجاده

روستای جورجاده از روستاهای تابعه دهستان بنافت از بخش دودانگه شهرستان ساری محسوب می شود. این روستا در77 کیلومتری جنوب شهرستان ساری که با مرکز بخش 12 کیلومتر فاصله دارد واقع شده است. این روستا از سمت شمال شرقی به مرکز بخش و از جنوب شرقی به روستای پاجی-میانا ، از سمت جنوب غربی به روستای سنگده واز سمت غرب به روستای ولیکچال محدود می شود. از نظر وضعیت آب و هوایی دارای زمستانی سرد و کوهستانی و دارای تابستانی معتدل و خنک است.

روستای تیلک

تیلک ، روستایی است از توابع بخش چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران ایران. این روستا در منتهی الیه مرز استان مازندران و سمنان بین شهرهای ساری از یک سو ، و دامغان و سمنان از سوی دیگر قرار دارد. این روستا در دهستان چهاردانگه قرار داشته و براساس سرشماری سال 1385جمعیت آن 77نفر (32خانوار) بوده است.این روستای دور افتاده ییلاقی در زمستان تقریبا خالی از سکنه می باشد اینک جمعیت تیلکی خارج از روستا بیش از ده هزار نفر می باشد .

روستای ایلال

ایلال ، روستایی است کوهستانی در 90 کیلومتری جنوب ساری در نزدیکی محدوده استان سمنان. این روستا از توابع دهستان چهاردانگه (که پیشتر نرم آب دوسر نامیده می شده است) بخش چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران ایران است. ایلال و آبادی های پیرامون (که جزء دهستان نرم آب دوسر بوده اند) تا چند سال پس از انقلاب از روستاهای دودانگه شمرده می شده اند.

روستای سیاوشکلا

سیاوش کلا ، روستایی است در 90 کیلومتری جنوب ساری که از توابع بخش چهاردانگه شهرستان ساری می باشد سیاوش کلا و آبادی های پیرامون (که جزء دهستان نرم آب دوسر بوده اند) تا چند سال پس از انقلاب از روستاهای دودانگه شمرده می شده اند اما بر پایه تقسیمات انجام شده ، دو دهستان از دهستان های بخش دودانگه یعنی نرم آب دوسر و پشت کوه از این بخش جدا و به ترتیب به بخش چهاردانگه و شهرستان مهدی شهر استان سمنان پیوست شدند.

روستای کلقوچال

روستای سر سبز کلقوچال واقع در استان مازندران 27کیلومتری شهرستان ساری میباشد.مردمانش خونگرم و مهمان نواز هستند شغل اصلی مردمان روستا کشاورزی و دامپروری و در کنارش مرکبات برداشت میکنند.از لحاظ موقعیت طبیعی 4طرف این روستا به جنگلی سر سبز منتهی میشود و در100متری روستا رودی به نام زارم رود واقع است.طبیعت این روستا در منطقه (کلیجانرستاق علیا)که دارای 27روستا میباشد حرف اول را میزند.

روستای سقندیکلا

سقندیکلا روستایی سرسبز در میان دستان رود و جنگل در پهنه زیبای طبیعت که یادآور باغ بهشتی است. روستایی کوچک با مردمانی مهربان دلهای پاک و بی آلایش که عشق را در نفس های یکدیگر چون سبزه نوروز گره می زنند تا یادشان باشد آغاز هر بهار شروع همدلی دیگر است. روستای سقندیکلا با بیش از 180 خانوار در 20 کیلومتری شهرستان ساری در بخش کلیجانرستاق واقع شده است که صد درصد شغل مردم این روستا کشاورزی است.

دهستان بنافت

دهستان بنافت ، دهستانی است از توابع بخش دودانگه شهرستان ساری در استان مازندران. جمعیت این دهستان بر اساس سرشماری سال 1385 در حدود (901 خانوار) 3209 نفر است. بن به معنای ریشه و آپ یا آب که همان نوشیدنی روان است اگر این دو واژه با هم ترکیب شوند بناپ ساخته شده که واژه پهلوی است به معنای سرچشمه رود که این واژه به بنافت تغیر کرده است. منطقه بنافت ازلحاظ جغرافیایی سرجشمه آب های زیادی است که به دریای مازندران می ریزند و مرتفع ترین منطفه به حساب می آید.

دریاچه میانشه

دریاچه میانشه در فاصله 10 کیلومتری روستای چورت حد فاصل ساری تا کیاسر در استان مازندران ایران قرار دارد. این دریاچه ، در 350 کیلومتری تهران در جنگل های بکر روستای چورت در بخش چهاردانگه شهرستان ساری واقع در 50 کیلومتری جنوب این شهر است. وسعت این دریاچه حدود 2٫5 هکتار است. این دریاچه در سال 1318 خورشیدی بر اثر زمین لرزه و رانش زمین و در پی آن بسته شدن مسیر آب چشمه ای که در کنار دریاچه قرار دارد ، بوجود آمده است.

آبشار اوجرجری

این آبشار در روستای باباکلا قرار دارد . برای رسیدن به این آبشار می بایست مسیری حدود 30 دقیقه ای را از روستا از میان جنگل و رودخانه عبور کرد تا بدان رسید . باباکلا ، روستایی است از توابع بخش چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران ایران.

بازار ترکمن های ساری

یکی از بازارهای معروف در ساری «بازار ترکمن ها» است که بیشتر اجناسش شامل لباس زنانه و صنایع دستی ترکمن ها می باشد. علاوه بر پوشاک و صنایع دستی ، از جمله کالاهایی که در راهروهای این بازار به وفور دیده می شود شامل لوازم دکوری ، لوازم آشپزخانه ، بدلیجات ، لوازم آرایش و غیره هستند.

آدرس : ساری خیابان ملا مجدین

آبشار بولا

آبشار بولا و یا اوبن یکی از زیبایی های طبیعت منطقه حفاظت شده بولا است که در مجاورت منطقه حفاظت شده چهاردانگه قرار گرفته است. بولا منطقه ای کوهستانی با دو دامنه شمالی ، جنوبی و شیب های تند است که در حد بالایی جنگل های خزری واقع شده و بخش هایی از آن را نیز مراتع ییلاقی تشکیل می دهند. این آبشار در جاده ای کوهستانی که در وسط جنگل برای مقاصد چوب بری احداث شده است ، قرار دارد.

آبشار دیدنی ساری

جنگل های هیرکانی

جنگل هیرکانی بازمانده دوره سوم زمین شناسی و غنی از نظر گونه های بومی و باستانی است. در حالی که اکثر نقاط اروپا و سیبری این جنگل ها قادر به بقاء در مقابل سرما نبودند ، به دلیل اقلیم معتدل تر حاشیه دریای خزر جنگل هیرکانی در این منطقه به حیات خود ادامه داد و برخی گونه ها به تدریج بومی این جنگل ها شدند. در حال حاضر 150 گونه بومی (آندمیک) درختی و بوته ای در جنگل هیرکانی وجود دارد که شمشاد ( Buxus hyrcana) و انجیلی(Parrotia persica ) از این جمله اند.

منطقه حفاظت شده رودخانه تجن

منطقه حفاظت شده رودخانه تجن در موقعیت جغرافیایی N3646 E5307 در استان مازندران واقع است. این رود ، از کوه نیرآباد سرچشمه می گیرد و پس از طی مسیری کوهستانی وارد دره تجن می شود و سپس در امتداد مسیر کیاسر - ساری به طرف شرق ساری جریان پیدا می کند و به دریای خزر سرازیر می شود. در مسیر این رودخانه به دلیل هم جواری جاده با رودخانه می توان چشم اندازهایی زیبا مثل دره ، شالیزار ، جنگل و پل های ویژه نواحی روستائی - جنگلی را تماشا کرد.

پارک آفتاب ( دامادی )

این پارک بسیار زیبا در شهر ساری ، بلوار آزادی ، نرسیده به شهرداری واقع شده است و مکانی مناسب برای داشتن اوقات خوش در کنار خانواده می باشد .

پارک ملل ساری

پارک ملل بزرگترین مجموعه تفریحی و توریستی شمال کشور در کنار رود تجن است. این مجموعه تفریحی از دریاچه و فضای سبز تشکیل شده و مکان مناسبی برای استراحت و بیتوته شبانه مسافران زیادی بخصوص در فصل بهار و تابستان می باشد .

پارک نیلوفر آبی

بوستان نیلوفر آبی در کیلومتر دو جاده ساری به نکا در فاصله 800 متری از جاده اصلی در مجاورت روستای آبندان سر منظره چشم نواز درخت و آب را ایجاد کرده است.

مسجد جامع ساری

این بنا در محله چناربن ساری واقع گردیده و بنای اولیه آن به نوشته منابع تاریخی ، در سال 144 ه-.ق به دست ابوالخصیب- والی عرب طبرستان- ساخته شده و به روایت دیگر توسط یحیی بن یحیی بنیاد نهاده شده و توسط مازیار بن قارن به اتمام رسیده است. بنای کنونی مسجد ، فاقد آثار تاریخی ، و شامل حیاطی چهارگوش ، ایوان و شبستان هایی است که در دوره های متأخر تر شکل گرفته است.

مسجد فرح آباد ساری

این بنا در دهکده فرح آباد ساری واقع گردیده و از آثار دوره صفویه- شاه عباس اول - است . این مسجد که امروزه به صورت نیمه ویرانه درآمده ، با طرح چهار ایوانی ساخته شده و دارای دو سردر ورودی بزرگ ، ایوان ها ، حجره ها و طاقنماها ، گنبد خانه و شبستان ستوندار است . فضای زیر گنبد اصلی به ابعاد هرضلع 12 متر است . چهار کنج این چهار ضلعی را با چهار گوشواره بزرگ جمع کرده و گنبدی بزرگ از نوع دوپوش پیوسته بر آن زده اند .

سقاتالار

سقاتالارها از عناصر چوبی خاصی بهره می گیرند که نام های محلی دارند : شیر سر ، دهان اژدری ، هلا ، پَلوِر ، تخته ، نال و پتک.

1) شیر سر : قطعاتی چوبی از جنس درخت آزاد که در انتقال بار سقف به سر ستون ها به صورت پلکانی می باشند .

2) دهان اژدری : سر ستون های چوبی به فرم دهان اژدها هستند که ارتباط بین تیرهای افقی و عمودی بنا را میسر می سازند

3) هلا : بالاترین تیر چوبی که به صورت اریب شیب اصلی بام را می سازد و تخته کوبی نهایی روی آن صورت می گیرد .

4) پَلوِر ، تخته ، نال و پتک.

روستا کوات

روستای کوات با تاریخی بیش از دو هزار و پانصد سال در بخش چهار دانگه ساری قرار گرفته است این روستا با توجه به قدمت تاریخی و چند بنای زیارتی از جمله امام زاده شمس الدین که ثبت ملی شده است.

روستای اروست

روستای اروست در منطقه چهاردانگه شهرستان ساری واقع شده است و دارای 1000 نفر جمعیت است .این روستا 12 کیلومتر مربع وسعت دارد و از طرف شمال به رشته کوههای البرز ، از جنوب به روستای قلعه سر ، از شرق و غرب باز هم به کوههای البرز منتهی می شود . فاصله روستای اروست با نزدیک ترین شهر مجاور آن یعنی کیاسر 44 کیلومتر و تا شهرستان ساری 100 کیلومتر ثبت شده است . مجموعه بسیار زیبا و دیدنی چشمه های آب معدنی باداب در یک کیلومتری شرق روستای اروست واقع شده است.

روستای رسکت

روستای رسکت (دودانگه)در 67 کیلومتری جنوب غرب شهر ساری قرار دارد و مسیر دسترسی به آن از ساری آغاز و پس از عبور از دو راهی کیاسر و سد تنگه سلیمان به جانب غرب منحرف می شود که بیشتر قسمت های آن آسفالته می باشد و به دو قسمت علیا(بالا رسکت) و سفلی(پایین رسکت) تقسیم میشود. بنای برج رسکت (واقع در روستای رسکت در بخش دودانگه) در آغاز فرن پنجم هجری قمری ساخته شد.

روستای مرگاب

روستای مرگاب از روستاهای توابع فریم از بخش دودانگه شهرستان ساری است. روستای مرگاب از شمال به روستای پرکوه از جنوب به روستای تاریخی رسکت از غرب به جنگل های سرسبز شمال و از شرق به زمین های نسبتا هموار که عموما به کشت گندم و جو اختصاص دارد ختم می شود. ارتفاع روستا از سطح دریا 1550 متر و بالاترین روستای بخش دودانگه است وجه تسمیه روستای مرگاب ، مرگاب از دو واژه مرگ و آب در لفظ محلی مرگ او تشکیل شده است ظاهرا به علت کمی آب در این ناحیه به مرگ آب شهرت یافته است.

روستای سنگده

روستای سنگده از جمله روستاهای دهستان بنافت از توابع بخش دودانگه شهرستان ساری می باشد. از نظر توپوگرافی سنگده در منطقه کوهستانی واقع شده که شیپ عمومی آن از سمت جنوب شرقی به سمت شمال غربی می باشد . سنگده از دو روستا به نامهای سنگده و درزی کلا تشکیل شده است و کلیه ساکنان آن به زبان مازندرانی تکلم می کنند .

روستای کرسام

روستای کرسام در 50 کیلومتری شهرستان ساری و در مسیر جاده اصلی ساری به کیاسر و از توابع بخش چهاردانگه است این روستا از شمال به روستای سرخ ولیک از جنوب به روستای خال خیل از شرق به روستای الیر و از غرب به جنگل های سرفراز شمال متصل است . اسم اولیه این روستا کرسنگ بوده است کر به معنای دره و سنگ به معنای سنگ است که در قدیم تخته سنگ های بزرگی در این منطقه بوده که برای ساخت منازل و بناها استفاده می شد و به مرور زمان از کرسنگ به کرسام تغییر نام یافته است .

روستای میانا

روستای میانا در فاصله 75 کیلومتری شهرستان ساری از توابع بخش دودانگه و در فاصله 12 کیلومتری مرکز بخش قرار دارد. میانا 88 خانوار و 280 نفر جمعیت دارد و شغل اصلی اهالی روستا دامداری و کشاورزی است . محصولاتی مثل برنج ، گندم ، جو ، گردو ، گیلاس و ... . در میانا کشت می شود. یکی از زیبایی های افزونگر میانا چشمه اشکرود است که زلالی آبش به اشک چشم می ماند و به همین دلیل به این عنوان خوانده می شود.

روستای پاجی

جاده پرپیچ و خم دودانگه راهی است که ما را به سوی مقصد می کشاند بعد عبور از سد شهید رجایی جاده و مناظر اطراف آن دیدنی است از یک سو جنگل و کوهستان و در سوی دیگر دره ، مزارع و رودخانه . روستای پاجی در 15 کیلومتری بخش مرکزی دودانگه واقع شده و از شهرستان ساری 80 کیلومتر فاصله دارد . روستای زیبای پاجی از شمال به مناطق جنگلی و رودخانه هشت رود و از جنوب به روستای میانا از شرق به جنگل و رشته کوههای البرز و از غرب به روستای جورجاده و جنگل نسوم منتهی می شود .

روستای پرکوه دودانگه

یکی از مناطق زیبای مرکز مازندران منطقه دودانگه است هر پیچی زیبایی تازه ای را جلوی چشم می گشاید یک سمت جاده کوه است و مزارع ، یک سمت دیگر جنگل و درختان انبوه . اما در هر صورت وقتی به طرف ارتفاعات می روید شرایط بهتر است روستای پرکوه نیز یکی از همین جاهاست .سرزمینی بالای کوه و کنارجنگل که هنور ما آدمها آسیبی زیادی به طبیعت آن وارد نکرده ایم . روستای پرکوه از توابع شهرستان ساری بخش دودانگه واقع شده است .

روستای ارزفون ساری

روستای ارزفون در بخش کلیجان رستاق ساری قرار داشته و تا مرکز استان 17کیلومتر فاصله دارد . این روستای جنگلی بین شهرستان های ساری ، قائمشهر و سوادکوه قرار دارد.این روستا از شمال به روستای دلاک خیل و از جنوب به جنگلهای پوشیده از درختان افرا ، از شرق به روستای امره و از غرب به جنگلهای شیرگاه و سوادکوه محدود می باشد.شغل اصلی مردم روستای ارزفون کشاورزی ، باغداری و دامداری است .

روستای پارت کلا

روستای زیبای پارت کلا در منطقه کوهستانی بخش دودانگه واقع شده است .که از شمال به جنگلهای سرفراز شمال ، از جنوب به دهستان بنافت و رشته کوه های البرز ، از شرق به جنگل و استان سمنان و از غرب به روستای جعفرآباد و دشت فریم متصل می باشد. این روستا با داشتن 60خانوار وبیش از 300نفر جمعیت کمترین مهاجرت در بین روستاهای منطقه را دارد. شغل اصلی مردم این روستا کشاورزی و دامداری است .برنج ، گندم و جو از محصولات مهم پارت کلا می باشد.

روستای تلاوگ

در دامنه سرسبز شمال در منطقه دودانگه روستای زیبای تلاوگ قراردارد که در 53 کیلومتری شهرستان ساری واقع شده است. منشا تشکیل این روستا همچون روستاهای اطراف بهره برداری از مراتع سر سبز و زمین حاصلخیز بوده است. پیشینه اصلی اهالی روستای تلاوک دامداری و باغداری است. چراندن رمه های انبوه در مراتع مجاور روستا منظره ای طبیعی است که هر روزه می توان شاهد آن بود .

روستای ماکران

روستای ماکران در30 کیلومتری مرکز استان و 13کیلومتری شهرستان میاندرود واقع شده است . روستای زیبای ماکران از شمال به عزت الدین ، از جنوب به روستای بزمین آباد ، از غرب به روستای قندارخیل و از شرق به روستای هلوم سر متصل است . روستای ماکران دارای امکاناتی نظیر آب آشامیدنی شبکه برق ، گاز و تلفن است . آب و خاک روستای ماکران برای کشاورزی کاملا مساعد است به طوریکه بیش از 90% مردم روستا کشاورز می باشند و به کار کشت برنج و باغداری مشغولند.

روستای طبقده

روستای زیبای طبقده در35 کیلومتری مرکز استان در 18 کیلومتری فرودگاه بین المللی دشت ناز و هشت کیلومتری دریای خزر قرار دارد. روستای طبقده از شمال به روستای ولوجا و برگه ، از جنوب به روستاهای دلمرز و چماز تپه ، از شرق به نکارود و از غرب به رودخانه زردی و روستای سوته متصل است. پیشینه تاریخی روستای طبقده حکایت از تاریخی کهن دارد به طوری که منابع تاریخی قدمت روستای طبقده را به بیش از 700سال نشان می دهد. روستا طبقده دارای 700خانوار و 2500نفرجمعیت است .

روستای الندان

روستای الندان در دهستان چهاردانگه ، بخش چهاردانگه شهرستان ساری و در 65 کیلومتری جنوب شهر ساری واقع شده است و با شهر کیاسر 12 کیلومتر فاصله دارد اما از نظر تقسیمات کشوری از توابع ساری محسوب می شود.این روستای زیبا دارای دو هزار و دویست هکتار مساحت و تنها 700 نفر جمعیت دارد .امکانات روستای الندان در حد روستای متوسط می باشد .از مناطق دیدنی این روستا ، آبشار سنگ لوه که در حدفاصل روستای کیاده و روستای الندان قرار دارد می باشد.

روستای مسکوپا

روستای مسکوپا واقع در 60 کیلومتری شهرستان ساری در بخش فریم دودانگه در بالا دست دریاچه سد شهید رجایی در دامنه یکی از شاخه های رشته کوه البرز در ارتفاع 880 متری سطح دریا واقع شده است . وجه تسمیه مسکوپا یعنی «مه کوپا» یعنی ماه کوهپایه ها .این روستا در حاشیه جنگل واقع شده است به همین دلیل دارای مناظر زیبایی است و آب وهوای معتدل می باشد .اکثر اهالی روستا به کشاورزی و دامپروری مشغولند. اهالی مسکوپا ارادت خاصی به اهل بیت دارند.

روستای سرخولیک

این روستا در دهستان گرماب قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال 1385 صورت گرفته ، جمعیت آن 242نفر (51خانوار) بوده است که در 35 کیلومتری جاده ساری-سمنان بعد از روستای سرسبز چاچکام واقع شده است. این روستا بهمراه روستاهای خالخیل ، کرسام و الیرد منطقه شویلاشت را تشکیل می دهند.اکثر مردم اینجا همانند دیگر روستائیان مازندرانی در کنار کارهای دیگر به کشاورزی و زراعت زمین و دامپروری می پردازند و اینگونه امرار معاش می کنند.

روستای چاچکام

چاچکام ، روستایی است از توابع بخش کلیجان رستاق شهرستان ساری در استان مازندران ایران. این روستا در دهستان تنگه سلیمان قرار داشته و براساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران که در سال 1385 صورت گرفته ، جمعیت آن 130نفر (37خانوار) بوده است. این روستا از طبیعت سرسبز و زیبایی برخوردار است و برای تفریح گردشگران مکان زیبا می باشد . مردم این روستا به کار دامپروری و کشاورزی مشغولند .

روستای خارخون

روستای خارخون ، محتوای جمله این روستا عبارت است از خار یعنی خوب ، خون یعنی خونش خوب و خوانندگی بسیار . خانه های روستای زیبای خارخون با معماری سنتی مازندران یادآور روزهای خوش گذشته است . خانه هایی که هر کدام قصه ها و شاید افسانه ای در دل خود دارند این روستا بیش از 300 سال قدمت تاریخی دارد مفهوم این روستا این است خوانندهای خوبی در این روستا بودند که دارای صدای خوبی بودند که خیلی خوب آواز می خواندند به همین علت اسم روستا خارخون نامگذاری شد .

روستای سرخ ولیک

سرخ ولیک ، روستایی است از توابع بخش چهاردانگه شهر ساری در استان مازندران. این آبندان در خارج از روستای سرخ ولیک واقع شده که از طبیعت بکر و دیدنی برخورداره. آب این آب بندان در فصل زمستان ذخیره و در فصل تابستان برای استفاده از زمین های کشاورزی و شالیزاری این روستا مورد استفاده قرار میگیره. برای دیدن مناظر زیبای این آب بندان حتما به این روستا سفر کنید.

روستای اسبچین

روستای اسبچین شهرستان عباس آباد از ضلع شمالی به محدوده قانونی شهرداری های سلمان شهر و عباس آباد از ضلع شرقی به روستای سلامت سرا و تازه آباد از ضلع جنوبی به روستای خشکلا از ضلع غربی به روستای کرکاس و تالش خیل متصل است . نام این روستا برگرفته از دیوارهای سنگی رشته کوه البرز می باشد که به صورت دیوار سفیدی از دور نمایان است که از واژه اسبه در زبان تبری به معنی سفید و چینه به معنی دیوار است از واژه تغییر یافته اسبه چینه است که به مرور به اسبچین تغییر یافته است.

روستای کرچا

روستای کرچاء در بخش دودانگه جنوب شرقی شهرستان ساری و در فاصله 75 کیلومتری ساری قرار دارد . وسعت روستا 570 کیلومتر مربع است که دارای 57 روستاست جمعیت این بخش عمدتا سیار است و در فصل زراعی و کشاورزی که فصل فعالیت اقتصادی به شمار می رود بیش از 22 هزار نفر جمعیت در این منطقه زندگی می کنند از قابلیت های مهم منطقه ، پتانسیل های آبی و فراوانی خاک و دانش فنی و زراعی مردم منطقه می باشد .

روستای مرزرود

روستای مرزرود در 15کیلومتری شمال ساری قرار دارد که از دریا حدود 10 کیلومتر فاصله دارد ازسمت غرب با روستای اکند و ازسمت شرق روستای سوربن و بهارآباد و از سمت شمال به روستای قادیکلا و جنوب هم به پنبه چوله. علت نامگذاری نام روستای مرزرود با توجه به اینکه روستای مرزرود در بین دو رود ، رود تجن و رود زردی قرار گرفته بخاطر همین نام این روستا را مرزرود نامیدند یعنی مرز میان دو رود این روستا دردهستان رودپی جنوبی قرار داشته است.

روستای قادیکلا

روستای قادیکلا از توابع بخش چهاردانگه و در 50 کیلومتری شهرستان ساری واقع شده است . روستای قادیکلا از شمال به روستای ولاجم از جنوب به مزارع و شالیزار و روستای خارخون از شرق به جنگل و از غرب به جاده اصلی ساری به کیاسر وصل است . جمعیت روستای قادیکلا در فصل زمستان 350 نفر و در فصل بهار و تابستان حدود 800 نفر می باشد شغل اصلی اهالی روستا کشاورزی و دامداری است . دو بقعه متبرکه یکی در پائین محله بنام امامزاده سید عبدالمطلب و دیگری در بالا محله قرار دارد .

خانه سردار جلیل ساروی

خانه سردار جلیل مربوط به دوره قاجار و متعلق به لطفعلی خان سردار جلیل (سالار مکرم) از امرای با نفوذ ارتش وقت بود. این بنا در مرکز شهر ساری خیابان نادر (جمهوری) و در کوچه سردار واقع است. بی توجهی کامل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مازندران منجر به آسیب های زیادی به این بنای مهم عصر قاجار مازندران شده است. این بنا در تاریخ 25 اسفند 1380 با شماره ثبت 5401 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

پل تجن ساری

این پل بر روی رودخانه ای به همین نام که از داخل شهر ساری و در بخش شرقی آن جاری است احداث شده است. این پل در اوایل دوره پهلوی تجدید بنا شده و در تاریخ 8 مرداد 1354 با شماره ثبت 1536 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. در گذشته و از روی سازه قدیمی پل تجن نقاشی معروفی از کمال الملک کشیده شده که در موزه آستان قدس رضوی نگهداری می شود.

عمارت فاضلی

عمارت فاضلی ساری یکی از جاذبه های گردشگری ایران به حساب می آید. این عمارت زیبا در محله آب انبار نو ساری واقع شده است و دارای دو عمارت مسکونی متعلق به دوره قاجار و پهلوی است. طبق اطلاعات منتشر شده توسط شرکت عمران و مسکن سازان مازندران ، در حال حاضر خانه فاضلی ها دارای کاربری خاصی نیست و بازدید برای عموم آزاد است.

طبق تحقیقات انجام شده اطلاعاتی از صاحب این عمارت وجود ندارد اما گفته شده است که او معلم بوده است. این بنا متشکل از دو عمارت مسکونی می باشد و دارای یک زیرزمین و سه طبقه است در دوره پهلوی عمارت های دوطبقه غربی و شرقی به آنها اضافه شده اند.

نمایی که این بنا را احاطه کرده است بندکشی و آجری شده است سامان صفاری و قسمت های مختلف آن به شکل آجر کاری مدعی شده است اهمیت این بنا به لحاظ تاریخی و فرهنگی بسیار بالا است و هم اکنون بازدید از آن برای عموم مردم آزاد است.

عمارت فاضلی ساری

شاطر گنبد

شاطر گنبد یا گنبد شاطر یک بنای آرامگاهی و متعلق به قرن نهم هجری قمری برابر با عصر تیموریان در یک کیلومتری جنوب شهر ساری است. این سازه تاریخی برای مدت طولانی در محاق قرار داشت و به دلیل عدم توجه به آن دچار آسیب های فراوان شده است. در حال حاضر اطراف و سقف این بنا درختان و گیاهان خود رو سبز شده اند که اگر توجه جدی نشو منجر به تخریب بنا خواهد شد. شاطر گنبد در تاریخ 27 مرداد 1364 با شماره ثبت 1670 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

دریاچه خزر

دریاچه خزر یکی از بزرگ ترین دریاچه های جهان و مهم ترین دریاچه ایران است که در شمال کشور واقع شده است و با کشورهای روسیه ، ترکمنستان ، قزاقستان و آذربایجان همسایه است. این دریای بسته باقیمانده ای از دریای قدیمی پاراتِتیس است که بر پایه پژوهش های زمین شناسان روسی حدود 11 هزار سال پیش ، پس از جدایش دریاهای سیاه و مدیترانه ، مستقل شده است. نام رسمی این دریاچه در زبان فارسی «دریای خزر» است.

منطقه حفاظت شده دودانگه

منطقه حفاظت شده دودانگه و چهاردانگه منطقه ایست کوهستانی با مساحت 16904 هکتار در حدود 95 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان ساری دارای گونه های گیاهی و جانوری بسیار متنوعی است. این منطقه از نظر ویژگی های بوم شناختی نظیر آب و هوا ، ‏ توپوگرافی خاک و زمین شناسی متنوع است. حداقل ارتفاع منطقه منطقه 800 متر و حداکثر آن 2860 متر است. پناهگاه حیات وحش دودانگه با پارک ملی کیاسر ، منطقه حفاظت شده پرور و منطقه حفاطت شده بولا هم مرز می باشد.

تالاب حمید آباد

تالاب حمیدآباد ساری از جاذبه های زیبای گردشگری در استان مازندران است که در جاده دریای ساری به سمت فرح آباد (خزرآباد) در روستای سرسبز و زیبای حمید آباد قرار دارد. این تالاب پوشیده از گلهای نیلوفر آبی هستند که در زمان باز شده جلوه خاصی به این تالاب و این منطقه می دهد. گونه های مختلف پرندگان اعم از پرندگان مهاجر و غیرمهاجر در این تالاب زندگی می کنند که زیبایی این منطقه را صد چندان می کند.

مجموعه تاریخی فرح آباد

بقایای شهر قدیمی فرح آباد به وسعت 30 تا 40 هکتار ، در فاصله تقریبی 28 کیلومتری راه اصلی ساری - فرح آباد و در فاصله دو کیلومتری ساحل دریای مازندران قرار دارد. از مهم ترین بقایای این شهر ، مسجد و مدرسه قسمت هایی از یک پل ، دیوار باقی مانده از یک قصر و حمام متعلق به دوره صفوی را می توان نام برد. این محل در زمان شاه عباس اول بندری آباد و پررونق بود تا جایی که لقب دارالسرور و حتی دارالسلطنه را به آن اختصاص دادند.

پارک جنگلی شهید زارع

پارک جنگلی شهید زارع ساری در سه کیلومتری شرق رودخانه تجن و شرق شهرستان ساری و در فاصله یک کیلومتری جنوب جاده ساری - بهشهر و جنب بیمارستان سوانح و سوختگی زارع ساری قرار دارد و به علت مجاورت با تپه های جنگلی کم ارتفاع در دامنه البرز ، بسیار زیبا و چشمگیر است برای استفاده گردشگران نیز دارای امکاناتی برای ماندن کوتاه مدت می باشد به ویژه بهترین مکان برای کسانی است که می خواهند به صورت رایگان شب اقامت داشته باشند.

باغ وحش ساری

پارک حیوانات ساری در 10 کیلومتری ساری در منطقه ذغال چال در روستای طاهرده واقع شده است که یکی از جاذبه های تفریحی ، توریستی و گردش گری استان مازندران محسوب می گردد. پارک حیوانات ساری (باغ وحش ساری) به عنوان اولین پارک پرندگان و حیوانات استان مازندران در تابستان 1386با 5 گونه پرنده رسما شروع به فعالیت نموده در مساحتی بالغ بر 1200 متر در فاز اول که در حال حاظر بیش از 20 نوع پرنده را درارا می باشد.

دریاچه چورت

در بخش چهار دانگه ساری دریاچه زیبایی قرار دارد که از بی نظیر ترین و دیدنی ترین جاهای ساری به حساب می آید دریاچه ای که ماحصل زمین لرزه ای در سال 1318 است و به شکل بسیار شگفت انگیزی در دل جنگلی انبوه پدیدار شده است.مسیر این دریاچه به قدری زیبا است که هرچه پیش بروید متوجه خلقت بی نظیر پروردگار می شوید و لذت دو چندان از جنگل ها و درختان سر به فلک کشیده خواهید برد.در اواسط راه با روستایی به نام چورت مواجه خواهید شد که به واسطه آن این دریاچه چورت نام گرفته است.

برای رسیدن به دریاچه از این روستا فقط یه مسیر ناهموار و خاکی وجود دارد که میتوانید این راه را پیاده طی کرده و 2 ساعتی از مسیر خود لذت ببرید و اینکه اگر تمایلی به پیاده روی نداشتید می توانید با ماشین این مسافت را بگذرانید. و در نهایت به دریاچه خیال انگیز و رویایی چورت برسید.سکوت و آرامشی که در این دریاچه حاکم است آن را نبدیل به یک تابلوی نقاشی رویایی کرده است.

جاذبه های ساری

وسعت این دریاچه حدود 2.5 هکتار است و محلی ها به آن ، دریاچه میانشه هم می گویند.

محرم در مازندران

مازندرانی ها در دهه اول ماه محرم ، هر شب بعد از نماز مغرب و عشا مراسم شان را آغاز می کنند و بعد از سخنرانی روحانیون و وعاظ مراسم سینه زنی و کرب زنی برگزار می شود. حسن ختام مراسم هم اطعام گسترده عزاداران است که با هزینه موقوفات و کمک های مردمی تهیه می شود.

چشمه های باداب سورت

چشمه های آب معدنی باداب سورت یک مجموعه زیبا و دیدنی و یکی از شگفت انگیزترین شاهکارهای طبیعت است. این چشمه ها در 7 کیلومتری غرب روستای بادله و در ارتفاع 1840 متری در ساری واقع شده اند. چشمه های اسرارآمیز سورت مشتمل بر دو چشمه با آب های کاملا متفاوت از لحاظ رنگ ، بو و مزه می باشند. یکی از چشمه ها دارای آبی بسیار شور می باشد که برای درمان دردهای کمر ، پا ، روماتیسم و پوست سودمند است .

امامزاده عباس

این برج مقبره که مدفن سه امامزاده به نام های عباس ، محمد و حسن می باشد در حاشیه شمالی بلوار امام رضا(ع) در ورودی شرقی شهر ساری واقع شده است. این اثر از نظر شیوه معماری ، تزئینات مقرنس ، صندوق چوبی منقوش و منبت شده نفیس ، در زمره یکی از بناهای معروف استان مازندران محسوب می شود. تاریخ ساخت این اثر باشکوه سال 897 هجری قمری است.

خانه رمدانی

این بنا با پیشینه ای از دوره قاجار در بافت قدیم شهر ساری و در محله آب انبار نو قرار دارد. این عمارت متشکل از دو ساختمان و یک حیاط مرکزی است. بنای دو طبقه ای که در جلو قرار دارد با سردری زیبا در واقع نقش ورودی و هشتی بنا را ایفا می کند. این فضا جهت استراحت مراجعه کنندگان و انجام اموری که نیاز به وارد شدن به خانه را نداشته در نظر گرفته شده و اتاق های طبقه فوقانی با تزئینات زیبای چوبی ، پنجره های ارسی و نورگیرهای گچی محل اسکان مهمانان بوده است.

مسجد فرح آباد

این مسجد بزرگ در محدوده جنوبی روستای فعلی فرح آباد قرار دارد. مسجد شهر به دلیل پایگاه مردمی آن ، نسبت به دیگر آثار همزمان خود نسبتا سالم مانده است. این اثر از نوع مساجد چهار ایوانی است و شبستانی بزرگ در دو سوی ایوان اصلی و حجره های متعددی در پیرامون حیاط آن بنا گردیده است.

برج ساعت

برج ساعت نماد شهر ساری است. در زمان پهلوی اول در مرکز شهر ساری در سال 1309 خورشیدی ، ساختمان برج مانندی به ارتفاع 25 متر با ویژگی های معماری ایرانی و اروپایی بنا گردیده بود که بر روی آن اذان گفته و جار می زدند. ساعت آن نیز «میراف نامی» (جد خاندان نعیمی های ساری) از روسیه وارد و بر آن نصب نمودند تا آن که در سال 1344 خورشیدی ، شهرداری وقت به دلیل خرابی برج اقدام به تخریب آن نموده و برجای آن حوض و فواره ساخت .

منطقه حفاظت شده دشت ناز

این محوطه زیبا با 55 هکتار مساحت در 25 کیلومتری شمال شرق ساری قرار دارد. جنگل جلگه ای آن از سال 1346 به محل تکثیر گوزن زرد خالدار ایرانی اختصاص یافت. دشت ناز برای علاقمندان به طبیعت و حیات وحش بسیار جذاب و دیدنی است. علاقمندان به طبیعت حیات وحش صرفا با مجوز سازمان محیط زیست می توانند به تماشای گوزن و پرندگان زیبا نظیر قرقاول و کبوتران وحشی بپردازند.

سد سلیمان تنگه

این سد در 45 کیلومتری جنوب غربی ساری و در منطقه ای کوهستانی واقع شده است. سدسلیمان تنگه در سال 1379 برای بازدید مسافران و گردشگران آماده شده و از نظر اقامتی بسیار مناسب است. بازدید از تاج سد امکان پذیر است و در دریاچه آن امکانات قایقرانی و اسکی برای علاقه مندان مهیا می باشد.

بقعه سید زین العابدین

این بقعه مربوط به سادات مرعشی است که در ساری مدفون است. گنبد بقعه سیدزین العابدین آجری است و قسمت پایین آن چهارگوش و بام آن هرمی شکل ، و به ارتفاع 20 متر است.

خانه کلبادی

این عمارت زیبا در مرکز شهر ساری و در محله ای موسوم به آب انبار نو قرار دارد. در حدود 130 سال پیش سردار جلیل از امرای ارتش دوره قاجار ، این بنای دو طبقه را برای فرزندش «امیرنصرت شکوه نظام» ساخت اما با فوت امیرنصرت این بنا به فرزند وی منوچهرخان کلبادی به ارث رسید. این عمارت به موزه صنایع دستی ساری تغییر کاربری داده است.

حمام وزیری

حمام وزیری در مرکز شهر ساری و در مجاورت خانه کلبادی قرار دارد. این حمام با مساحت اندک خود تمامی فضاهای موجود در یک حمام سنتی شامل ورودی ، سربینه ، دهلیز ، گرم خانه ، خزینه آب گرم و آب سرد و سرویس های بهداشتی را دارد. این بنا در اواخر دوره قاجاریه بنا شده است.

برج رِسکِت

این برج در روستای رسکت از توابع بخش دودانگه در 40 کیلومتری جنوب غربی شهر ساری واقع شده و قدمت آن به قرن پنجم هجری قمری باز می گردد. این برج شامل بدنه آجری و گنبد است که در حدفاصل قسمت فوقانی بدنه و آغاز گنبد ، تزئینات مقرنس کاری دیده می شود. این بنا دو کتیبه آجری به خط پهلوی ساسانی و خط کوفی دارد. وجود خط پهلوی در این بنا به این دلیل است که خط رایج در مازندران تا قرن ها پس از حمله اعراب به ایران همچنان خط پهلوی بود.

پناهگاه حیات وحش سمسکنده

پناهگاه حیات وحش سِمِسکَندِه در 10 کیلومتری جنوب شرقی ساری واقع شده و مسیر دسترسی آن از ساری تا سمسکنده بوده و سپس با یک جاده روستایی به درون محوطه راه می یابد. از گونه های مهم گیاهی می توان از ممرز ، انجیلی ، توسکا ، تمشک و لیلکی و از گونه های مهم جانوری می توان از گوزن زرد ، مرال ، شوکا ، قرقاول ، انواع پرندگان شکاری ، شغال ، گربه جنگلی ، سنجاب و سمور جنگلی ، گراز ، عقاب جنگلی ، جغد ، کبوتر جنگلی و گرگ نام برد.

تالاب سراندون و بالندون

این مجموعه تالابی در جوار روستای سیدمحله در 25 کیلومتری ساری به طرف بابلسر قرار گرفته و دارای دو بخش جنوبی (سراندون) و شمالی (بالندون) است. وسعت آنها حدود 30 هکتار و عمق متوسط آن یک متر است که در زمستان و پاییز پرآب ، در بهار و تابستان به علت استفاده های زراعی کم آب است.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن