ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، سریعترین ابررایانه جهان و پیشرفته ترین ابررایانه جهان و سریع ترین ابر کامپیوتر جهان و قیمت ابررایانه و بزرگترین ابر کامپیوتر جهان و پیشرفته ترین کامپیوتر جهان و ابر رایانه سیمرغ و پیشرفته ترین ابررایانه ها و رایانه های شخصی و ابررایانه های جهان و ابر کامپیوتر ایران در نم نمک.

سریعترین و پیشرفته ترین ابررایانه در ایران و جهان

اَبَررایانه (Supercomputer) به رایانه ای اطلاق می گردد که در زمان معرفی آن در زمینه میزان ظرفیت محاسبه در واحد زمان در جهان پیشرو باشد. این واژه برای نخستین بار توسط مجله «نیویورک ورلد» برای اشاره به جدول سازهای آی بی ام در دانشگاه کلمبیا به کار رفت. اولین ابر رایانه در جهان در سال 1960 ساخته شد.سریعترین و پیشرفته ترین ابررایانه ایران و جهانسریعترین و پیشرفته ترین ابررایانه ایران و جهان

سریعترین و پیشرفته ترین ابررایانه در ایران و جهان

پروژه رایانه کولاسوس در 1944

سریع ترین ابررایانه روز

قدتمندترین سوپر کامپیوتر جهان در سال 2021 معرفی شده است و فوگاکو (Fugaku) نام دارد. این سوپر کامپیوتر از توان پردازشی 442 ترافلاپس بهره می برد و نسبت به سوپر کامپیوتر Summit متعلق به IBM که در جایگاه دوم لیست برترین ابرکامپیوترهای جهان قرار دارد و از توان پردازشی 148.8 ترافلاپس بهره می برد ، سه برابر قدرتمندتر است.

محاسبه سرعت ابررایانه

سرعت ابررایانه بر اساس FLOPS محاسبه می شود که مخفف عملیات دقیق شناور در هر لحظه می باشد و معمولاً هم یک پسوند SI مثل ترا یا پتا با آن است. در حالت ترا بودن آن را TFLOPS ترافلاپ ده به توان دوازده FLOP و در حالت پتا بودن PFLOPS پتافلاپ ده به توان پانزده می گویند. این محاسبه بر اساس مقیاسی که مارتیس بزرگ را تجزیه ی(LU decomposition می کند صورت می گیرد. این نمونه مسائل حقیقی را بررسی می کند اما خیلی راحت تر از محاسبه مسائل جهان واقعی است.

سریعترین و پیشرفته ترین ابررایانه در ایران و جهان

قدرت قوی ترین ابررایانه در هر سال بر پایه فلاپس

فهرست پانصد عنوان برتر

از سال 1993 نتایج LINPAK پانصد ابررایانه سریع جهان را همواره رتبه بندی نموده است. البته ادعا نمی شود این فهرست کاملاً بی ایراد است اما بهترین از سرعت رایانه را در هر زمان دارد.

سریع ترین ابررایانه کنونی

پس از Tianhe-1A ، نوبت به این غول چینی رسید تا رکورد سرعت را با ثبت عدد 33٫86 پتافلاپس بشکند. Tianhe-2 از پردازنده های Xeons و Xeon Phi اینتل از سری آیوی بریج استفاده می کند و در مجموع 3 میلیون و 120 هزار هسته پردازشی دارد. این ابر رایانه که 17٬808 کیلووات مصرف انرژی دارد ، بر روی کاغذ قادر است به سرعت 54٫9 پتافلاپس هم دست یابد. پس اگر لازم شد ، شاید بتواند برای حفظ جایگاه خود ، سرسختانه بجنگد.

سریعترین و پیشرفته ترین ابررایانه در ایران و جهان

ابررایانه کلمبیا

ابر شبه محاسبه (کازی سوپر کامپیوتینگ quasi super computing)

برخی انواع محاسبات توزیع شده مقیاس وسیع برای مسائل بسیار موازی سازی شده را می توان اوج ابر محاسبه دسته بندی شده نامید. مثلاً پلتفرم BOINC (که میزبان شماری پروژه محاسبه توزیع شده هستند) در بیست و هفتم مارس سال 2007 از طریق 1797000 رایانه اضافه روی شبکه بالای 530٫7 ترافلاپ سرعت عملکرد به ثبت رساند. سریع ترین پروژه بود SETI@home که با 1390000 رایانه اضافه 276٫3 ترافلاپ کار می کرد. یک پروژه توزیع شده دیگر Folding@home بود که در اواخر سپتامبر 2007 قدرت عملکرد برابر 1٫3 پتافلاپ گزارش داد. مشتریانی که از پلی استیشن استفاده می کنند از توان محاسبه بالا 1 پتافلاپ استفاده می کنند. تحقیق Mersenne Prime توزیع شده GIMP تا اکتبر 2007 قدرت برابر 23 ترافلاپ به ثبت رسانده اند. سامانه موتور جستجوی گوگل با 126 تا 316 ترافلاپ احتمالاً سریع ترین باشد.

ابر رایانه ایران

ساخت ابررایانه در ایران از سال 1389 شروع شد و تا به امروز دو ابر رایانه شیخ بهایی و سیمرغ ساخته شده است.

سریعترین و پیشرفته ترین ابررایانه در ایران و جهان

ابررایانه ملی سیمرغ

  • ابررایانه ملی شیخ بهایی اولین ابر رایانه ایران در سال 1389 رونمایی شد.
  • ابررایانه سیمرغ نام ابر رایانه بعدی ایران است که در سال 1400 رونمایی گردید که اول با توان 1 پتافلاپس شروع و می تواند در فاز بعدی تا 10 پتافلاپس گسترش پیدا کند. در این ابررایانه مشکلات ابر رایانه قبلی رفع شد و حدود 12 برابر سریع تر از ابررایانه شیخ بهایی عمل می کند.
  • ابر رایانه مریم ، ابر رایانه بعدی ایران که مراحل ساخت آن شروع شده با نام مریم به یاد مریم میرزاخانی است. قدرت این ابر رایانه قرار است 100 پتافلاپس باشد.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن