ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، مارمولک گکو و مارمولک گکو قیمت و مارمولک گکو پلنگی و خرید مارمولک گکو پلنگی و مارمولک گکو لئوپارد و مارمولک خانگی گکو و نگهداری از گکو و فروش گکو لئوپارد و مارمولک جکو و حقایق جالب در مورد مارمولک گکو و چشم مارمولک گکو ، ویژگی های مارمولک گکو و دانستنی های مارمولک گکو و پوست بدن مارمولک گکو را در نم نمک ببینید.

حقایق و دانستنی های مارمولک گکو و زندگی عجیبش

شاید تا به حال زیاد مارمولک دیده باشید اما احتمالا شما هم اطلاعات خوب و کاملی در مورد آن ندارید. مارمولک ها بیش از 1300 گونه دارند که هر کدام دارای مهارت هایی هستند و جزء حیوانات اعجاب انگیز محسوب می شوند.حقایق و دانستنی های مارمولک گکو و زندگی عجیبشحقایق و دانستنی های مارمولک گکو و زندگی عجیبش

برای این که با دنیای مارمولک های گکو بیشتر آشنا شوید و در مورد تغییر رنگ ، شکل و غیره در بدن آن ها بیشتر بدانید ، این قسمت از سرگرمی و گوناگون نم نمک را تا انتها مطالعه کنید.

1. انگشتان پای مارمولک به گونه ای است که به او کمک می کند به هر سطحی به غیر از تفلون بچسبد.

یکی از استعداد های عجیب و غریب مارمولک ها ، توانایی چسبیدن به سطوح می باشد. حتی پنجره هایی از جنس شیشه یا روی سقف خانه جزء آن هاست. تنها سطحی که نمی توانند به آن بچسبند ، تفلون است ، تفلون خشک. اگر تفلون کمی خیس باشد ، می توانند به آن بچسبند.

علت آن هم جنس پوست آن ها روی انگشتان پای شان می باشد. البته انگشت پای آن ها اصلا حس چسبندگی ندارد اما یک لایه چسب مانند ، روی انگشتانشان پوشانده شده که باعث ایجاد این ویژگی خارق العاده در آن ها شده است.

انگشتان پای مارمولک گکو

2. گکو می تواند یک زندگی طولانی داشته باشد

دوره زندگی این گونه مارمولک طیف متنوعی دارد اما بسیاری از آن ها می توانند نزدیک به 5 سال طول عمر داشته باشند. گونه های زیادی از آن ها می تواند کمی طولانی تر از این هم زندگی کند. گکو طول عمر بین 10 تا 20 سال دارد. گکو لئوپارد هم بین 15 تا 20 سال زندگی می کند اما طولانی ترین عمر بین مارمولک ها 27 سال گزارش شده است.

3. چشمان مارمولک گکو 350 برابر حساسیت بیشتری نسبت به چشم های انسان ها به نور دارد

اکثر انواع مارمولک ها جزء جانوران شب محسوب می شوند و می توانند در تاریکی بیشتر از همیشه شکار کنند و خودشان را با محیط سازگار نمایند. طبق مطالعات انجام شده مارمولک ها در تاریکی رنگ خود را به گونه ای در می آورند که انسان ها نتوانند آن ها را تشخیص دهند و حساسیت چشم آن ها به نور 350 برابر بیشتر از حساسیت چشم انسان به نور می باشد. به همین دلیل می توانند از محیط های کم نور هم استفاده کنند.

قدرت چشمان مارمولک گکو

4. مارمولک ها توانایی تولید صدا های مختلف را برای برقراری ارتباط دارند

مارمولک ها می توانند تار های صوتی خود را به کار بگیرند. آن ها صداهایی شبیه به کلیک کردن ، عو عو کردن ، و جیر جیر کردن را برای برقراری ارتباط ایجاد می کنند.

هدف از این صدا ها هشدار دادن به رقیبان از یک قلمرو و دوری از جنگ مستقیم یا جذب شدن به جفت و یا وابسته به شرایط و انواع مختلف مارمولک می باشد. اگر چنین صدایی را در خانه خود هنگام شب شنیدید ، احتمالا مارمولک در منزل تان وجود دارد.

5. بعضی از مارمولک ها هیچ پایی ندارند و شبیه مار هستند

بیش از 35 گونه از این مارمولک ها وجود دارند که پا ندارند و بیشتر مربوط به نواحی استرالیایی می باشند و شبیه به مار ها حرکت می کنند. به آن ها مارمولک های بدون پا یا مارمولک های ماری شکل گفته می شود. این مارمولک ها هم می توانند از خودشان صدا تولید کنند و با دیگران ارتباط برقرار نمایند.

مارمولک ماری شکل گکو

6. بعضی از مارمولک ها دم خود را جدا می کنند و دوباره آن را رشد می دهند.

گکو ها مانند دیگر انواع مارمولک ها توانایی این را دارند که دم خود را در پاسخ به شکار از خودشان جدا کنند. دم آن ها می افتد و یک فاصله را با شکارچی ایجاد می کنند و باعث می شود که مارمولک بتواند فرار کند. در واقع آن ها دم خود را بر اثر استرس ، عفونت و مشکلات دیگر از بدن جدا می کنند اما جالب تر اینجاست که دم ان ها دوباره رشد می کند.

7. گکو ها از دم خود برای ذخیره چربی و مواد مغذی استفاده می کنند

از دست دادن دم اتفاق خیلی خوبی برای این جانور نیست. دم یک منبع انرژی برایشان می باشد و مواد غذایی و چربی را در این قسمت ذخیره می کنند تا در زمان هایی که غذا کم است ، از آن استفاده کنند. به همین دلیل ممکن است بعضی از گونه های مارمولک که دم نازک تری دارند و یا دم خود را به تازگی قطع کردند ، دچار مشکل کمبود تغذیه و یا بیماری شوند.

رشد دوباره دم مارمولک گکو

8. گکو ها استاد شناسایی رنگ هستند

گکو ها به شدت در تشخیص رنگ ها ماهر هستند و می توانند خودشان را به رنگ محیط در بیاورند. در واقع این توانایی مربوط به چشم نیست ، بلکه از پوست خود برای این تطابق رنگ استفاده می کنند. یعنی احساس آن ها نسبت به رنگ محیط از توانایی بینایی شان نسبت به اطراف بیشتر است و از پروتئین های حساس به نور در روی پوست خود استفاده می کنند.

9. اکثر گونه های گکو پلک ندارند ، به همین دلیل برای تمیز کردن چشم ها از لیس زدن استفاده می کنند

یکی از عجیب ترین حقایق در مورد این جانوران این است که اکثر آن ها پلک ندارند. به همین دلیل نمی توانند پلک بزنند و در نتیجه چشم آن ها تمیز نمی شود و برای تمیز کردن ، با زبان لیس می زنند. در واقع آن ها یک غشای متمایز روی چشم خود دارند که روی چشم آن ها را پوشش داده است و ان را لیس می زنند.

دانستنی های مارمولک گکو

10. گکو می تواند به طرز عالی خودش را شبیه به یک برگ پژمرده در بیاورد

این گونه از حیوانات به طرز اعجاب انگیزی خودشان را به شکل محیط و به شکل یک برگ در می آورند. در واقع می توانند خودشان را شبیه به یک برگ خشک شده در زمین یک جنگل کنند و در بین شاخه ها پنهان شوند. از این طریق می تواند از دست شکارچیان فرار کند. همچنین می توانند مانند یک برگ از شاخه آویزان شوند و یا به دور یک ساقه گیاهی بپیچند.

11. گکو ها می توانند در هوا بخزند

این حیوانات توانایی حرکت در هوا یا همان پرواز را دارند و می توانند در هوا بمانند و یک پرواز مستقل داشته باشند. این کار را به کمک پاها و دم خود انجام می دهند. انواع پرنده این مارمولک ها می تواند تا ارتفاع 60 متر اوج بگیرد. در حالی که بدن آن ها فقط 15 تا 20 سانتیمتر طول دارد.

12. سایز کوچک ترین انواع گکو ها کم تر از دو سانتی متر می باشد

این گونه از مارمولک ها سایز های متفاوتی دارند اما کوچک ترین آن ها کمتر از 2 سانتیمتر طول دارد و جزءِ کوچکترین خزندگان نیز محسوب می شود.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(3 رای)
100%

نظر دادن