ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، بسیاری از افراد به این موضوع اعقاد دارند که گرفتن ناخن در شب برای سلامتی انسان ضرر دارد اما درست یا غلط بودن این حرف مشخص نیست.

آیا گرفتن ناخن در شب جایز است؟

حکم شرعی ناخن گرفتن در شب

از کارهای مستحبی که دین اسلام بر آن تأکید می کند ، گرفتن ناخن است به هر صورتی که باشد ، البته بهتر است در روز جمعه باشد . در نتیجه در هر وقت از شب یا روز باشد جایز است ، و بنا بر جست و جویی که صورت گرفت ، روایتی مبنی بر کراهت گرفتن ناخن در شب یافت نشد. پس دیگر بحث از علت کراهت مطرح شده ، معنا ندارد .آیا میدانید چرا ناخن گرفتن در شب خوب نیست؟ + آداب ناخن گرفتنآیا میدانید چرا ناخن گرفتن در شب خوب نیست؟ + آداب ناخن گرفتن

برخی اعلام نموده اند در گذشته بعلت تاریکی (عدم وجود نور در شب) و جراحت احتمالی ناخن ها را روز می گرفتند.

 حکم گرفتن ناخن در شب

حکم شرعی گرفتن ناخن در شب

گرفتن ناخن در شب مکروه نیست اما در کیفیت ناخن گرفتن دستورالعمل های مختلفی رسیده است که به نمونه ای از آن اشاره می شود :

حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلم هنگام ناخن گرفتن از مسبحه (سبابه یا انگشت شهادت) دست راست (که شریفترین انگشت است) شروع می‏ کرد و به شست (انگشت بزرگ) راست پایان می ‏داد ، یعنی از سبابه تا انگشت کوچک راست و سپس از انگشت کوچک چپ تا شست راست.

گرفتن ناخن درشب از نظر علمی

طبق تحقیقات اخیر دانشمندان مشخص شده که کلسیم اضافه بدن در ساعات پایانی روز در ناخنها جمع میشود و از ناخنها بعنوان انبار موقت کلسیم بدن استفاده میشود و این کلسیم اضافی در ساعات آغازین روز به گردش خون باز میگرددو مورد مصرف قرار میگیرد. گرفتن ناخنها در شب باعث از بین رفتن این کلسیم ذخیره شده خواهد شد .

همچنین کمبود کلسیم اولین آثارش در بینایی مشاهده می شود .

ناخن گرفتن در شب چهارشنبه

 در روایتی آمده است که هر کس در روز چهارشنبه ناخن بگیرد و از انگشت کوچک دست راست شروع کرده وبه انگشت کوچک دست چپ ختم کند ، این کار او را از چشم درد حفظ می کند.[مستدرک الوسائل ، ج 1، ص 437، ح 1104.]

آداب ناخن گرفتن

آداب ناخن گرفتن


زمان ناخن گرفتن

روز جمعه

در حدیث است که کسی به امام کاظم علیه السلام عرض کرد : اصحاب ودوستان ما معتقدند ناخن را باید در روز جمعه گرفت. حضرت فرمود : «اگر بخواهید در روز جمعه بگیرید واگر نمی توانید تا جمعه صبر کنید ، هرگاه بلند شد بگیرید»

از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود : «ناخن گرفتن در روز جمعه انسان را در برابر بیماری های خوره ، کوری وپیسی بیمه می کند. و اگر در روز جمعه نیاز به گرفتن ناخن ها نباشد آن را سوهان بکش تا ریزه هایی از آن جدا شود»

در چند حدیث دیگر فرمود : «هر جمعه شارب وناخن خود را بگیرید واگر ناخن هایتان کوتاه است در روز جمعه آن را سوهان بکشید ، تا مبتلا به دیوانگی وخوره وپیسی نشوید»

در حدیثی دیگر فرمود : «هر کس در هر جمعه ناخن وشارب خود را بگیرد ، تا جمعه دیگر پیوسته با طهارت باشد»

در روایتی دیگر فرمود : «گرفتن ناخن وشارب در هر جمعه وشستن سر با گیاه خطمی در جمعه ، فقر را برطرف وروزی را زیاد می کند»

در حدیث است که کسی به امام صادق علیه السلام عرض کرد : شنیده ام اشتغال به تعقیبات نماز صبح تا هنگام طلوع آفتاب ، سودمندتر از سفر به شهرها برای گشایش وافزایش رزق وروزی است. فرمود : «دوست داری چیزی به تو بیاموزم که از همه اینها نافع تر باشد؟» گفت : آری.فرمود : «ناخن وشارب خود را در هر جمعه بگیر ، هر چند به ساییدن باشد»

از حضرت رسول صلی الله علیه و آله روایت شده است که فرمود : «هر کس ناخن های خود را در روز جمعه بگیرد ، خداوند دردهایش را از سر انگشتانش بیرون کرده ، دوای درد را جایگزین آن می کند»از امام صادق علیه السلام روایت شده است که فرمود : «هر کس روز جمعه ناخن بگیرد ، ناراحتی ریشه ناخن ها از وی برطرف می شود»

از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود : «گرفتن ناخن در روز جمعه هر دردی را برطرف می کند»

نحوه ناخن گرفتن از نظر علمی و شرعی

نحوه ناخن گرفتن از نظر علمی و شرعی

روز پنجشنبه

از امام باقر علیه السلام روایت شده است که فرمود : «هر کس ناخن های خود را روز پنجشنبه بگیرد ویک ناخن را برای روز جمعه بگذارد ، خداوند پریشانی را از وی زایل می کند»

از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که فرمود : «ناخن گرفتن در روز پنجشنبه بر روزی می افزاید»

از امام باقر علیه السلام روایت شده است که فرمود : «هر کس پنجشنبه ناخن بگیرد ، فرزندانش بسیار شوند ودرد چشم نبیند»واگر بخواهد ثواب پنجشنبه وجمعه هر دو را ببرد ، در روز پنجشنبه ناخن ها را بگیرد ویکی را برای جمعه نگاه دارد ، یا همه را در روز پنجشنبه بگیرد ودر روز جمعه سوهانی بر آن بکشد که ریزه هایی از آن جدا شود.

در حدیث است که امام رضا علیه السلام کسی را دید که مبتلا به چشم درد بود. فرمود : «می خواهی چیزی به تو بیاموزم که با انجام دادن آن هرگز چشم درد نگیری؟» گفت : آری. فرمود : «هر پنجشنبه ناخن هایت را بگیر». آن شخص به دستور حضرت عمل کرد وهرگز به درد چشم مبتلا نشد.

از امام باقر علیه السلام روایت شده است که فرمود : «هر کس همواره در روز پنجشنبه ناخن های خود را بگیرد هرگز چشم درد نگیرد»

سایر روزهای هفته

در روایتی آمده است که هر کس روز چهارشنبه ناخن بگیرد واز انگشت کوچک دست راست شروع کرده وبه انگشت کوچک دست چپ ختم کند ، این کار او را از چشم درد حفظ می کند.

از امام رضا علیه السلام روایت شده است که فرمود : «روز سه شنبه ناخن بگیرید»

از حضرت رسول صلی الله علیه و آله روایت شده است که فرمود : «هر کس روز شنبه یا پنجشنبه ناخن وشارب خود را بگیرد از درد دندان وچشم عافیت پیدا می کند».

از مجموع این روایات استفاده می شود که هر هفته باید ناخن ها را گرفت. روز جمعه افضل است ، سپس روز پنجشنبه وبعد سایر روزهای هفته. در ضمن باید توجه داشت هرگاه ناخن ها بلند شود انواع میکروب ها زیر آن لانه می کند؛ میکروب هایی که سرچشمه بسیاری از بیماری هاست

چگونه ناخن بگیریم؟

در حدیثی معتبر می خوانیم که هنگام ناخن گرفتن از انگشت کوچک دست چپ شروع کرده و به انگشت کوچک دست راست ختم کنید.

در روایت دیگر چنین آمده است : اگر روز پنجشنبه از ناخن انگشت کوچک دست راست شروع وبه انگشت بزرگ آن دست ختم کرده وسپس از انگشت کوچک دست چپ شروع وبه انگشت بزرگ همان دست ختم کند ، از درد چشم امان خواهد یافت.

و بعید نیست اگر روز چهارشنبه ناخن بگیرد بهتر است از انگشت دست چپ شروع کند واگر در روز پنجشنبه ناخن بگیرد در هر دستی با انگشت کوچک آن دست شروع کند. و اگر روز جمعه یا دیگر روزها باشد از انگشت کوچک دست چپ شروع وبه انگشت کوچک دست راست ختم کند. و به طور کلی هر زمان از انگشت کوچک دست چپ شروع کند خوب است همان گونه که صدوق ، علی بن بابویه گفته است.

چگونگی ناخن گرفتن در اخبار اهل سنت

در اخبار اهل سنت چگونگی ناخن گرفتن به این شرح است : در دست راست اول انگشت شهادت ، سپس انگشت کوچک وبعد انگشت بزرگ وپس از آن انگشت وسط ودر آخر انگشت دیگر را می گیرد ودر دست چپ با انگشت پس از انگشت کوچک شروع می کند ، سپس انگشت وسط را می گیرد و سوم به سراغ انگشت بزرگ می رود ، سپس انگشت کوچک را می گیرد ودر آخر ناخن انگشت شهادت را خواهد گرفت.

ناخن گرفتن از نظر علمی و شرعی

روش ناخن گرفتن از نظر علمی و شرعی

ولی توجه داشته باشید که عمل به آنچه در روایات قبل ذکر کردیم که از منابع اهل بیت : نقل شد ، سزاوارتر است.در حدیث است که حضرت رسول صلی الله علیه و آله از گرفتن ناخن با دندان نهی کرد.

دعای هنگام ناخن گرفتن

در روایتی آمده است که به هنگام گرفتن ناخن وشارب این دعا را بخوانید : «بِسمِ اللهِ وَبِاللهِ وَعَلی سُنَةِ مُحَمَدٍ وآلِ مُحَمَدٍ».

در دفن کردن مو و ناخن و سایر چیزها که دفن باید کرد

از حضرت امام جعفر صادق علیه السلام منقولست در تفسیر این آیه کریمه که اَلَم نَجعَلِ الاَرضَ کِفاتا اَحیاءً وَاَمواتا یعنی آیا نگردانیده ایم ، زمین را محل انضمام و اجتماع و پنهان شدن در حالتیکه زنده اند ، در حالتیکه مرده اند حضرت فرمود که مراد از حال زندگی دفن کردن ، مو و ناخن است .

در حدیث معتبر از حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام منقول است که حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم امرفرمود ، ما را که چهار چیز را در خاک پنهان کنیم ، مو و ناخن و دندان و خون .

از حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم منقول است که هفت چیز است که از آدمی جدا میشود و آنها در دفن میباید کرد ، مو و ناخن و خون وخون حیض و بچه دان و دندان و نطفه که پاره خون شده باشد.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(3 رای)
100%

نظر دادن