ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، باتری خودرو از اصلی ترین قطعات هر اتومبیل است که می توانید با روش های مناسب طول عمر آن را افزایش دهید و از خرابی باتری جلوگیری کنید.

آشنایی با انواع باتری خودرو و روش های نگهداری آن

باتری خودرو یکی از اصلی ترین اجزاء خودرو می باشد امروز در نم نمک به بررسی انواع باتری خودرو و نیز طول عمر و روش نصب باتری خودرو اشاره می کنیم ، باتری خودرو که در بسیاری از مواقع خیلی غافلگیر کننده عمل می کند و باعث عدم روشن شدن خودو می گردد به راحتی و با بررسی و چکاپ ساده ماهانه می توان از خرابی زود راس آن جلوگیری کرد تا شما متحمل هزینه زیادتر نشوید.انواع باطری خودرو | روشهای نگهداری و مراقبت از باتری ماشینانواع باطری خودرو | روشهای نگهداری و مراقبت از باتری ماشین

یکی از مهم ترین قطعات خودرو ، باتری آن است که آن را قلب الکتریکی اتومبیل می نامند. از وظایف باتری خودرو ، تامین نیروی مورد نیاز استارت و فراهم کردن انرژی الکتریکی مورد نیاز خودرو زمانی که نیاز خودرو بیش از مقدار تولید شده توسط دینام است .

اجزای تشکیل دهنده باتری خودرو :
  • قطب های باتری
  • درپوش باتری
  • پلاک مشخصات باتری
  • الکترولیت
  • جعبه باتری
  • صفحات مثبت
  • صفحات منفی
  • صفحات عایق

باتری مولدی است که می تواند با تبدیل انرژی ، انرژی الکتریکی تولید نماید. باتری خودرو 12 ولت و 60 آمپر ظرفیت دارد اما این ظرفیت بستگی به عواملی مانند : مساحت صفحات باتری ، تعداد صفحات باتری ، مقدار الکترولیت ، قدرت الکترولیت ، نو و کهنه بودن باتری و دمای کارکرد دارد.

انتخاب بهترین نوع باتری می تواند سبب کاهش هزینه ها و افزایش کارایی باتری شود بنابراین بهتر است هنگام انتخاب باتری برای اتومبیلتان ، مشخصات تعیین شده از طرف شرکت سازنده خودرو ، میزان برق مصرفی خودرو ، قدرت دینام برای شارژ ، فضای موجود برای باتری را در نظر بگیرید و در انتخاب آن دقت کنید چون همانطور که گفتیم باتری ، قلب دوم اتومبیل است و استفاده از باتری نا مرغوب سبب آسیب به خودرو شما می شود . در این بخش از نم نمک شما را با انواع باتری های رایج خودرو و نحوه نگهداری آن آشنا می کنیم.

باتری خودرو چیست

نکاتی که باید درمورد باتری خودرو بدانید

دو نوع از رایج ترین انواع باتری خودرو

باتری های غیر سیلد :

باتریهای (LM =Low Maintanace)می باشند که به مراقبت کم نیاز دارند ، این نوع باتری ها دارای صفحه سرب آنتیموان/ کلسیم (دو آلیاژی یا هیبرید) هستند . بهتر است در آب و هوای گرم باتری غیر سیلد خریداری کنید زیرا نمی توان غلظت ویژه آن را با هیدرومتر اندازه گرفت ، همچنین زمان نیاز به آب می توان آب اضافه کرد .

باتری های سیلد :

باتریهای (FM =Free Maintanace) که نیازی به مراقبت ندارند و و دارای عمری طولانی تر ، شارژ سریعتر ، مقاومت بیشتر در برابر شارژ بیش از حد (over charge) ، کاهش خوردگی ترمینال ها و زمان مجاز جهت نگهداری کالا (Shelf Life) به مدت طولانی تر هستند . این نوع باتری ها ، دارای صفحه سرب - کلسیم/کلسیم هستند و و در مقابل عیوب ناشی از دشارژ عمیق(Deep Discharge) به علت افزایش ریزش مواد فعال صفحات ، خیلی زود از کار می افتند .

آشنایی با انواع باطری خودرو

باتری های سلید و غیر سلید خودرو

دلایل خرابی باتری خودرو

میانگین طول عمر باتری خودرو با کیفیت ، یک سال و نیم تا 2 سال است. از اهداف استفاده از باتری در خودرو تهیه نیروی کافی برای جرقه زدن ، روشنایی ، استارت زدن ، تثبیت انرژی و... است. طراحی خاص باتری های خودرو به منظور روشن کردن موتور ، ایجاد جریان استارت اولیه با آمپر بالا (high initial cranking amp) برای 5 تا 15 ثانیه است.

از عواملی که موجب تسریع تخریب باتری خودرو می شود :  

استارت زدن ، تثبیت انرژی و تهیه نیروی کافی برای جرقه زدن ، روشنایی و... که البته از اهداف استفاده از باتری نیز است .

دشارژ عمیق ، گرما و لرزش از جمله عواملی است که که سبب تسریع تخریب باتری خودرو می شود که رسوب را هم بوجود می آورد.

البته یکی از عوامل اصلی تخریب باتری سولفاته شدن آن است. درصورتی که باتری ها بیشتر از 6 ماه انبار شوند سولفات سرب صفحات را سخت و چگال می کند و توانایی شارژ شدن باتری کاهش می یابد که باعث از کار افتادن باتری می شود.

هوای گرم از عوامل تاثیر گذار در کاهش میزان عمر باتری است و براساس نظر کارشناسان شرایط نامناسب هوا سبب می شود تا میانگین طول عمر یک باتری با کیفیت خوب به نصف کاهش یابد .

یکی از روش های قابل بررسی توسط دارندگان خودرو استارت زدن بیجا (Slow Cranking ) خصوصا در هوای سرد بوده و این امر مشخصه خوبی برای نمایش باتری خراب است.

هشدار؛ مراقب باشید زیرا دشارژ عمیق باتریها معمولا در زمان های نامناسب برای مثال بعد از روشن کردن خودرو توسط اتصال باتری به باتری ( start jump )اتفاق می افتد.

علت خرابی باتری ماشین

سولفاته شدن باتری از اصلی ترین عوامل خرابی باتری

روش های بالا بردن طول عمر باتری خودرو

  • بررسی سطح الکترولیت ، محکم بودن سر باتریها ، تمیز کردن سطوح خورده شده قطب و سر باتری و چک کردن تسمه دینام همه برای نگهداری های پیشگیرانه یک باتری لازم است.
  • تناوب اجرای اقدامات پیشگیرانه بستگی به نوع باتری و شرایط آب و هوایی دارد اما باید حداقل یک بار قبل از شروع سرما و ماهی یک بار در گرما این مراقبت دوره ای انجام شود .
  • اگر سطح الکترولیت در باتری های غیر سیلد پائین است ، تا سطح مشخص شده توسط سازنده باتری (2 میلیمتر بالاتر از سطح صفحات) باتری را از آب مقطر پر کنید .
  • توجه داشته باشید که بیش از اندازه خصوصا در گرما آن را از آب پر نکنید. زیرا گرما سبب سرریز شدن اسید باتری و خرابی رنگ و نیز اتصالات خودرو می گردد.

هشدار؛ ا دشارژ عمیق باتریها معمولا در زمان های نامناسب مانن زمان هایی بعد از روشن کردن خودرو توسط اتصال باتری به باتری ( start jump )اتفاق می افتد.

7 عادت که عمر باتری خودرو را چند برابر میکند

1. اجتناب از رانندگی در سفرهای کوتاه

2. باتری خود را محکم کنید

3. کمترین استفاده از باتری هنگامی که موتور خاموش است

4. باتری خود را پاک کنید

5. در روزهای بسیار گرم رانندگی نکنید

6. یک بار در ماه ولتاژ باتری خود را بررسی کنید

7. ماشین را برای مدت طولانی روشن نگاه ندارید

روش نگهداری باتری خودرو

راه های افزایش طول عمر باتری خودرو

روش استارت زدن با اتصال باتری خودرو به باتری کمکی (jump start)

برای روشن نمودن موتور یک اتومبیل از کار افتاده در هوای سرد ، باید از یک کابل تقویت کننده مناسب با کیفیت خوب با شماره سیم 4 تا 6استفاده کرد. باید بدانید هر چه قطر سیم بزرگتر باشد ، بهتر است.

استارت زدن اتومبیل خراب توسط باتری سالم یک اتومبیل دیگر با موتور روشن از به وجود آمدن دو خودروی خاموش جلوگیری می کند.

نگذارید گیره های کابل تقویت کننده (booster cable) با هم تماس یابند و از تماس گیره مثبت با بدنه خودرو یا بدنه موتور جلوگیری کنید.

1.در هوای سرد ، لازم است بررسی کنید که الکترولیت در باتری معیوب منجمد نشده باشد. در صورت منجمد شدن الکترولیت ، کمی صبر کنید تا قبل از کارکردن یخ آن ذوب شود. یک باتری دشارژ شده با ولتاژ 12 ولت یا کمتر یا دانسیته 14/1 یا کمتر ، در دمای 15- درجه سانتیگراد یخ می زند .

2.همه تجهیزات غیر لازم و چراغهای هر دو ماشین را بدون لمس اتومبیل ، خاموش نمایید و از عینک ایمنی استفاده کنید و اطمینان یابید که تهویه کافی وجود دارد.

3.ماشین دارای باتری سالم را روشن کنید و بگذارید 2 تا 3 دقیقه با سرعت زیاد در حالت خلاص کار کند ، این کار برای شارژ باتری قبل از شروع لازم است.

4.گیره کابل کمکی مثبت (گیره قرمز) را به ترمینال مثبت روی باتری خراب متصل کنید . گیره انتهای دیگر کابل تقویت کننده مثبت را به ترمینال مثبت باتری سالم وصل کنید.

باتری کمکی خودرو

استارت زدن اتومبیل خراب توسط با باتری کمکی

5.گیره کابل کمکی منفی (معمولا سیاه) را به ترمینال منفی بر روی باتری سالم متصل کنید و قسمت دیگر گیره کابل متصل کننده منفی را به مکانی تمیز و بدون رنگ بر روی بدنه موتور یا بدنه اتومبیل که باتری آن از کار افتاده و دور از باتری متصل کنید.

6.برای شارژ شدن و گرم شدن الکترولیت باتری معیوب ، اجازه دهید اتومبیل سالم با دور موتور بالا برای 5 دقیقه یا بیشتر ، در حالت خلاص کار کند.

7.اتومبیلی که باتری آن از کار افتاده را روشن نمایید و بگذارید با دور موتور بالا در حالت خلاص کار کند.در صورت استارت نخوردن اتومبیل در اولین بار ، اتصالات را مجددا چک کنید ، چند دقیقه صبر کنید و مجددا سعی کنید.

8.برای جلوگیری از انفجارابتدا گیره منفی را از روی بدنه ماشین یا بدنه موتوراتومبیلی که قبلا کار نمی کرد ، جدا کنید. کابل های کمکی را به صورت عکس آن چه در بالا گفته شده قطع نمائید .

9.در اولین فرصت برای یافتن دلیل دشارژ عمیق و آسیب های احتمالی باتری ، باتری از کار افتاده را شارژ و تست کنید.

باتری های سرب اسیدی دارای الکترولیتی از جنس سولفوریک اسید که ماده ای خورنده و سمی است ، می باشند و هنگام شارژ از خود گازی متصاعد می کند که اگر جرقه ای در کنار آن ایجاد شود ، منفجر شده و به انسان آسیب می رساند.

نکات باتری خودرو

باتری به باتری خودرو برای روشن شدن

هنگام کار با باتری خودرو بهتر است موارد زیر را رعایت نمایید

  • تهویه مطبوع
  • جواهرات را از بدن دور کنید.
  • لباس محافظت کننده بدن بپوشید.
  • از عینک ایمنی مخصوص استفاده کنید.
  • احتیاط نمایید.
  • همه دستورات تولید کننده باتری در مورد تست باتری ، استارت باتری به باتری ، نصب و شارژ باتری را رعایت کنید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن