ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، وظیفه چراغ های هشدار دهنده خودرو چیست و وظیفه چراغ های هشدار دهنده خودرو چیست کاروفناوری نهم و مهمترین علامت هشدار دهنده در خودرو و چراغ چک با علامت تعجب در تیبا نشانه چیست و تحقیق در مورد چراغ های هشدار دهنده خودرو و چراغ های هشدار ماشین و علائم چراغ های پشت امپر و چراغ های هشدار دهنده پژو 206 تیپ 5 و روشن شدن چراغ p در پیکان در نم نمک.

وظیفه چراغ های هشدار دهنده خودرو چیست؟

چراغ هشدار قرمز نیاز به توجه فوری دارد (بیش از این رانندگی نکنید) ، در حالی که چراغ های هشدار زرد/نارنجی نشان دهنده مشکلی است که باید به زودی تعمیر شود. اگر چراغ سبز یا آبی می بینید ، معمولاً نشان می دهد که عملکرد خاصی از خودرو روشن است یا در حال حاضر در حال استفاده است.وظیفه چراغ های هشدار دهنده خودرو چیست؟وظیفه چراغ های هشدار دهنده خودرو چیست؟

وظیفه چراغ های هشدار دهنده خودرو چیست؟

همه چیز درباره چراغهای هشدار دهنده پشت آمپر خودرو

یکی از مهم ترین علائم هشدار دهنده خودرو ، چراغ های هشدار دهنده پشت آمپر می باشند که روشن شدن هر کدام معنی خاصی را برای راننده خواهد داشت . برخی از این چراغ های هشداری ، اهمیت بیشتری را نسبت به بقیه دارند و برخی دیگر تنها نقش آگاه سازی راننده را از وضعیت خودرو دارند .

رنگ قرمز یعنی خطر و در رانندگی این رنگ هشداری است به صاحب خودرو ، مبنی بر اینکه اشکالی در عملکرد اجزای خودرو صورت گرفته است . چراغ های قرمز اخطار چه به صورت چشمک زن یا به حالت ثابت اگر در حین کارکردن موتور روشن شود ، بدین معنا است که مشکلی در ادامه رانندگی به وجود آمده و باید راننده نسبت به آنها محتاط باشد . روشن شدن برخی از این چراغ ها توقف خودرو را الزامی می کند ، حال آنکه در برخی دیگر به راننده هشدار می دهد که با احتیاط به رانندگی ادامه بده ، اما در اولین فرصت به یکی از نمایندگی های مجاز مراجعه کنید .

در این بین دانستن این موضوع برای رانندگان الزامی است که رنگ قرمز یعنی خودرو دچار مشکل جدی شده و احتیاط یا توقف الزامی است ، رنگ زرد یا نارنجی یعنی هر چه زودتر به تعمیرگاه یا نمایندگی مجاز مراجعه کنید و رنگ سبز و آبی به راننده آگاهی می دهد که سیستم در حال کار کردن است .

در این بین خودروهایی که از تجهیزات مدرن و پیشترفته تری برخوردارند ممکن است با علائم بیشتری به راننده آگاهی دهند . به طور عمومی در صفحه نمایش جلوی داشبورد ، چراغ هایی همچون چراغ اخطار بستن کمربند ایمنی ، اخطار غیرفعال بودن کیسه هوای سرنشین ، کیسه های هوا ، نشانگر مه شکن جلو ، ترمز ضد قفل ، عیب یاب موتور ، فعال بودن نور بالا ، نشانگر درجه حرارت روغن موتور ، چراغ اخطار خطر مرکزی ، چراغ اخطار کمبود سوخت ، میزان سوخت نصب شده که روشن بودن هرکدام نشانه ای از خطر پیش روی راننده است .

1- چراغ اخطار مرکزی (STOP) روشن شدن این چراغ به معنای نقص در سیستم مدیریت یا کنترل آلایندگی است . کارشناسان فنی معتقدند هنگامی که موتور روشن است ، در صورت چشمک زدن این چراغ ، توقف الزامی است ، چرا که این چراغ با چراغ های روغن موتور ، سیستم خنک کننده ، ترمز دستی ، پایین بودن سطح روغن ترمز و اشکال در سیستم الکتریکی ترمز مرتبط است . گاهی اوقات نیز روشن شدن این چراغ به این معنا است که موتور بیش از حد داغ شده که در این صورت باید خودرو را به کنار جاده بکشید و کمک بخواهید یا ممکن است تسمه پاره شده باشد که باید قبل از استارت تعویض شود .

2- چراغ روغن روشن شدن این چراغ با علامت یک روغن دان مشخص می شود . این در حالی است که این چراغ با چراغ خطر مرکزی در ارتباط است و به محض روشن شدن باید خودرو را متوقف کرد . این اخطار بیانگر کافی نبودن فشار روغن یا دمای بیش از حد بالای روغن است . باید ابتدا سطح روغن را بررسی کنید ، چرا که ناکافی بودن سطح روغن خسارت جدی به موتور وارد می کند .

3- چراغ ترمز هنگامی که ترمز دستی را می کشید این چراغ روشن می ماند ، اما روشن ماندن آن پس از خواباندن ترمز دستی ممکن است به علت کم کردن روغن ترمز باشد . این نکته را باید مد نظر داشته باشید که اگر روشن شدن چراغ اخطار با روشن چراغ اخطار ABS همراه باشد ، توقف الزامی است .

4- چراغ اخطار ABS با هر بار باز شدن سوئیچ ، این چراغ به مدت چند ثانیه روشن می ماند ، اما اگر چراغ همواره روشن بماند یا در سرعت بیش از 12 کیلومتر روشن شود ، نشانگر اشکال در سیستم ای بی اس است .

5- چراغ اخطار شارژ باطری روشن شدن این چراغ به شما هشدار می دهد که در سیستم برقی خودروی شما اشکالی به وجود آمده است . این چراغ همچنین نشانگر آن است که دینام خراب شده و پارگی یا شل شدن تسمه دینام را یادآوری می کند .

وظیفه چراغ های هشدار دهنده خودرو چیست؟

6- چراغ کمربند ایمنی بعد از بازشدن سوئیچ این چراغ زمانی روشن می شود که راننده کمربند را نبسته باشد . بالاتر از سرعت 20 کیلوگرم چراغ اخطار به مدت دو دقیقه چشمک می زند . این چراغ تا زمانی که راننده کمربندش را نبندد روشن می ماند .

7- چراغ اخطار بنزین اولین باری که این چراغ روشن می شود حداقل تا 50 کیلومتر بنزین خواهید داشت (ظرفیت باک در حدود 50 لیتر) . اما به طور کلی این چراغ وقتی روشن می ماند که سطح سوخت خیلی پایین باشد .

8- چراغ صندلی کودک اگر این چراغ روشن شود ، اطلاع می دهد که صندلی کودک در حالت استاندارد و ایمنی است . اما اگر این چراغ همچنان روشن بماند این اخطار را به راننده می دهد که در ارتباط با صندلی کودک مشکلی وجود دارد .

9- کیسه هوا روشن شدن این چراغ به همراه پیغام روی صفحه نمایش نشان دهنده غیرفعال بودن کیسه هوای سرنشین است . تا زمانی که کیسه هوای سرنشین غیرفعال باشد ، این چراغ روشن می ماند . در صورتی که چراغ اخطار فعال باشد ، باید به یکی از نمایندگی های مجاز مراجعه کنید .

دمای نرمال کارکرد موتور در چه محدوده ای است؟

اگر موتور داغ کند و سیستم خنک کننده ماشین معیوب باشد گرمای حاصل از احتراق موتور به درستی انتقال نمی یابد واجزای داخلی موتور آسیب می بیند .

برای پی بردن به دمای نرمال کارکرد موتور در حالی که موتور خودروی تان روشن است (کولر خاموش باشد) از خودرو پیاده شوید و از قسمت جلو پنجره فن ها را تحت نظر داشته باشید . به محض اینکه فن ها شروع به چرخیدن کردند داخل کابین برگردید و موقعیت عقربه دمای آب را حفظ کنید . همچنین به محض اینکه فن ها خاموش شدند همین حرکت را تکرار کنید و موقعیت عقربه مذکور را به خاطر بسپارید .

هنگام حرکت در سر پایینی ممکن است آمپر آب مقداری پایین تر از حد معمول باشد یا هنگام حرکت در سربالایی با کولر روشن اندکی بالا تر از نرمال باشد که مشکلی ایجاد نمی کند .

وظیفه چراغ های هشدار دهنده خودرو چیست؟

علل روشن شدن چراغ پشت آمپر

1- سنسور اکسیژن

اولین و رایج ترین دلیل روشن شدن چراغ چک خودرو سنسور اکسیژن است . مشکل سنسور اکسیژن معمولا با هزینه کمی رفع می شود اما خرابی این سنسور می تواند به قطعات گران قیمتی نظیر کاتالیزور آسیب وارد کند . از طرفی خرابی این سنسور باعث می شود که کامپیوتر مرکزی خودرو اطلاعات درستی دریافت نکند و به همین دلیل سوخت خودرو حتی تا 40 درصد افزایش پیدا می کند .

2- ایراد در مبدل کاتالیستی

این مشکل بیشتر در خودروهای قدیمی و فرسوده به چشم می خورد و تعویض آن هزینه قابل توجهی را به شما تحمیل می کند . برای جلوگیری از خرابی کاتالیست بهتر است نسبت به وضعیت سنسور اکسیژن بی توجه نباشید ، همچنین تعویض به موقع شمع ها و روغن موتور را نیز فراموش نکنید . اگر مبدل کاتالیستی خراب شده باشد باعث می شود تا نسبت مسافت طی شده با سوخت مصرفی همخوانی نداشته باشد و هرچه پدال گاز را فشار دهید سرعت بیشتری احساس نکنید .

3- سنسور جریان هوا

یکی دیگر از مواردی که در روشن شدن چراغ چک خودرو نقش دارد مشکل در سنسور هواست . سنسور هوا با بررسی مقدار هوای ورودی به موتور ، اطلاعات لازم را به کامپیوتر خودرو ارسال می کند تا با ترکیب شدن با اطلاعات دیگر میزان پاشش انژکتورها مشخص شود . اگر در شهرهای آلوده زندگی می کنید حتما حواستان به درست کار کردن سنسور هوا باشد .

4- درپوش باک

اگر درپوش باک دارای ترک خوردگی باشد یا خوب بسته نشود سوخت داخل باک بخار می شود و ممکن است کل سیستم سوخت رسانی را دچار مشکل کند . پس اگر چراغ چک خودروی شما روشن شد حتما به درپوش باک نگاهی بیندازید .

5- شمع ها و وایر ها

کار شمع ها ایجاد جرقه ، انفجار بنزین و درنهایت حرکت موتور است . زمانی که این اتصال برقرار نشود جرقه ای نیز توسط شمع ها تولید نخواهد . یکی از دلایلی شایعی که منجر به روشن شدن چراغ چک خودرو می شود مشکل در شمع ها و وایرهاست . از آنجائیکه شمع ها جزو لوازم مصرفی خودرو هستند بعد از مدتی خراب شده و نیاز به تعویض دارند . وایر های معیوب نیز علاوه بر اینکه منجر به تولید نشدن جریان برق مورد نیاز شمع ها می شود می تواند باتری و کوئل را نیز خراب کرده و روی سایر بخش های خودرو اثر بگذارد . پس اگر شمع یا وایر های خودروی شما مشکل داشت در اولین فرصت آن را برطرف کنید .

6- کوئل

کوئل عهده دار تأمین الکتریسیته لازم برای جرقه زدن شمع هاست . خراب شدن کوئل می تواند چراغ چک خودروی شما را روشن کند . بعلاوه اگر کوئل خراب شود احتمالا شمع ها نیز با مشکل مواجه می شوند .

7- باتری

در بسیاری از خودروها چراغ دینام نشان دهنده مشکلی در باتری خودرو است . البته در خودروهای با تکنولوژی بالا ، چراغ هشدار دهنده خرابی باتری نیز تعبیه شده است . درنتیجه اگر خودروی شما جزو خودروهای با تکنولوژی بالا نیست ، خرابی باتری می تواند منجر به روشن شدن چراغ چک خودرو شود .

8- سیستم چرخش گاز اگزوز (ERG)

رفع مشکلات سیستم چرخش گاز اگزوز معمولا هزینه بر است ، به ویژه اگر علاوه بر تعویض شیر ERG بخواهید تمام پور ت های آن را نیز تمیز کنید . پیشنهاد می کنیم اگر چه که تعمیر ERG هزینه بر است در صورت مشکل در اولین فرصت آن را تعمیر کنید ، زیرا اگر این خرابی به انژکتور خودرو نیز آسیب وارد کند ، به مراتب باید هزینه بیشتری برای تعمیر خودروی خود بپردازید .

9- ترموستات

این قطعه ، یکی از قطعات پرکار در خودرو است و بر دمای محیط نظارت کرده و با فرستادن جریانی سرد به سمت موتور ، دمای موتور را تنظیم می کند . برای اینکه ترموستات بدون نقص کار کند باید مایع خنک کننده داخل ترموستات به موقع تعویض شود زیرا این مایع در طول زمان گرد و غبار را به خود جذب می کند و کارایی خود را از دست می دهد .

10- انژکتور سوخت

مشکل انژکتور نیز می تواند چراغ چک خودروی شما را روشن کند . مشکل در انژکتور خودرو مشکل رایجی نیست ولی اگر انژکتور خودروی شما با مشکل مواجه شد باید برای تعمیر آن هزینه نسبتا زیادی پرداخت کنید . برای جلوگیری از خرابی انژکتور باید عادات بد رانندگی خود نظیر رانندگی طولانی با سوخت کم ، تعویض دیر به دیر صافی بنزین و مواردی از این دست را ترک کنید .

11- نصب کردن دزدگیر

گاهی اوقات اگر دزدگیر به خوبی نصب نشود و تنظیماتش درست نباشد می تواند چراغ چک خودرو را روشن کند . این مسئله به این دلیل اتفاق می افتد که کامپیوتر خودروی شما سیستم های نصب شده را به عنوان یک عامل مخرب شناسایی می کند و چراغ چک را روشن و گاهی ثابت نگه می دارد . ازطرفی نصب نادرست دزدگیر یکی از عوامل مهم در برق دزدی خودروست و این امر حتی می تواند منجر به خالی شدن باتری شود .

12- نشتی خلأ

نشتی خلأ یکی دیگر از مواردی است که می تواند منجر به روشن شدن چراغ چک خودرو شود . هر خودرویی دارای چند سیستم خلأ است که کارهای مختلفی را انجام می دهند . اگر خودروی شما هنگام کار کردن درجا می زند یا دور موتور بالا می ماند ، احتمالا نشتی خلأ در سیستم خودروی شما وجود دارد .

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن

1 نظر

  • رحمت‌الله عشاقی جمعه, 30 دی 1401 13:59 توسط رحمت‌الله عشاقی

    سلام کوییک است دارم وقتی ماشین خاموش است هر پنج ثانیه یک چراغ خاموش و روشن میشود چیست