ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، ردپای دایناسور و ردپای دایناسور در کرمان و طول ردپای دایناسور در معدن زغال سنگ کرمان و دایناسور زنده در تهران و دایناسور در ایران زنده و رد پای دایناسور در ایران و عکس رد پای دایناسور و عکس فسیل دایناسور در ایران و رد پای دایناسور در شمال ایران در نم نمک.

کشف ردپای دایناسور در ایران و جهان

خشکسالی یک رودخانه در تگزاس باعث کشف ردپای دایناسوری شد که 113 میلیون سال پیش زندگی می کرد. گمان می رود که این ردپا متعلق به یک «آکروکانتوزاروس» باشد و این کشف ، اتفاقی است که در 20 سال گذشته سابقه نداشته است.کشف ردپای دایناسور در ایران و جهانکشف ردپای دایناسور در ایران و جهان

پل بیکر این ردپاها را در پارک ایالتی «دره دایناسور» در گلن رز کشف و فیلمی نیز از آن تهیه کرده است. این ردپاها تمام این سال ها زیر آب پنهان بودند اما خشکالی های اخیر در ایالت تگزاس باعث شده که سطح آب در رودخانه «پالوکسی» بطور قابل توجهی پایین بیاید.

کشف ردپای دایناسور در ایران و جهان

کارشناسان از این فرصت استفاده کرده اند و سعی دارند قبل از پر شدن دوباره رودخانه ، از مسیر دایناسورها نقشه برداری و تمهیداتی برای حفظ و نظارت بر این ردپاها بیاندیشند.

آکروکانتوزاروس که حدود 15 فوت قد و تقریباً هفت تن وزن داشت ، از خانواده دایناسورهای «تیرانوزاروس رکس» محسوب می شود.

کشف ردپای دایناسور در زرند

ردپای دایناسور زرند اشاره به 2 اثر فسیلی یافت شده در این منطقه دارد. یکی تخته سنگ روستای «بابهوتک» که حدود 190 میلیون سال قدمت دارد و جای پای 14 تا 15 دایناسور بر روی آن دیده می شود. و دیگری بخشی از ردپای یک دایناسور که حدود 180 میلیون سال پیش در عصر ژوراسیک می زیسته و محل آن در روستای ده علیرضا است.

کشف ردپای دایناسور در ایران و جهان

آثار اولیه

از گذشته ، استان کرمان با توجه به شناسایی آثار فسیلی متعلق به دوره های مختلف ، به نام «بهشت فسیل شناسی کشور» شناخته می شود.

حدود 40 سال پیش ، گروهی از باستان شناسان ایرانی و برزیلی موفق به کشف اسکلت یک دایناسور شدند که در همان زمان به موزه تاریخ طبیعی پاریس انتقال یافت.

در سال های اخیر ، فسیل های بسیاری شامل فسیل حیوانات هم عصر با دایناسورها ، تخم دایناسورها ، تنه درخت از دوران ژوراسیک ، فسیل کامل یک ماهی از دوران کامبرین ، هزاران فسیل بی مهرگان و سخت پوستان و گیاهان در این استان کشف شده است که اکثر آن ها در موزه تاریخ طبیعی کرمان نگهداری می شود. همچنین رد پای حیوانات مختلف بر روی رسوبات دوران های گذشته زمین شناسی به ویژه دوران مزوزوئیک در مناطق مختلف استان دیده شده است.

کشف ردپای دایناسور در ایران و جهان

تخته سنگ روستای بابهوتک

این تخته سنگ به طور اتفاقی توسط فردی در دشت های اطراف روستای «بابهوتک» پیدا شده بود و از آن به عنوان دیواره حوض استفاده می شد! پس از آنکه دهیار روستا این تخته سنگ را مشاهده کرد و به سازمان زمین شناسی اطلاع داد ، کارشناسان ارزش علمی اش را تأیید و آن را به سازمان زمین شناسی کرمان منتقل کردند.

این تخته سنگ حدود 190 میلیون سال قدمت دارد و جای پای 14 تا 15 دایناسور بر روی آن دیده می شود. ابعاد آن معادل 50 سانتی متر در 80 سانتی متر بوده و عرض آن نیز پنج سانتی متر است.

از نکات جالب این تخته سنگ برای زمین شناسان و دیرینه شناسان ، کشف جای پای بچه دایناسورها ، با توجه به تعداد کم این آثار در دنیا می باشد. این فسیل شامل رد پای چند دایناسور کوچک به همراه یک ردپای بزرگ است که به نظر می رسد جای پای مادر آن ها است که دایناسوری گوشتخوار بوده و بین 190 تا 200 میلیون سال پیش در این منطقه ، زندگی می کرده است.

کشف ردپای دایناسور در ایران و جهان

ردپای دایناسور در روستای ده علیرضا

در ادامه عملیات پی جویی دایناسورها در اواخر تابستان 1381، تیم مشترک ایران و برزیل در «دره نیزار» ، واقع در روستای «ده علیرضا» در شمال زرند کرمان ، موفق به شناسایی آثار اسکلتی دایناسورها شامل یک دندان دایناسور گوشت خوار تروپود و قطعاتی از استخوان های نامعین در روستاهای اطراف زرند شدند.

همچنین رد پای یک دایناسور گیاهخوار که به صورت مایل و بر روی یک دیواره شیب دار قرار گرفته است ، در کاوش های اخیر کشف شد. بخشی از ردپای این دایناسور که حدود 180 میلیون سال پیش در عصر ژوراسیک می زیسته ، به دلیل بی توجهی از بین رفته است.

این کشف ها مشخص کرده اند که همزمان دایناسورهای گیاهخوار و گوشتخوار در ایران ساکن بوده اند.

کشف ردپای دایناسور در ایران و جهان

تخریب و نابودی آثار

بسیاری از این فسیل ها و رد پاها به حال خود رها شده و در معرض نابودی هستند. موزه دیرینه شناسی کرمان نیز تعطیل شده و حتی مدیر این مجموعه از سرنوشت فسیل ها بی خبر است.

طی سال های گذشته به علت عدم حفاظت ، دو انگشت رد پای دایناسور روستای ده علیرضا توسط برخی افراد تخریب شده است و احتمال آن وجود دارد که به زودی به طور کامل از بین برود. همچنین برخی از فسیل ها نیز به صورت غیرعلمی به استان های دیگر نظیر خراسان منتقل شده اند.

بعضی از مسوولان و محققان ، از تخریب قریب الوقوع بیش از صدهزار فسیل در کرمان به علت نگهداری در شرایط نامناسب خبر می دهند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
20%

نظر دادن