بیوگرافی ابی لیتلز خواننده و همسر و فرزندانش + علت فوت

بیوگرافی ابی لیتلز خواننده و همسر و فرزندانش + علت فوت

در این مطلب جدید در سال 1405 و سال 2026 ، در ادامه با بیوگرافی کامل ابی لیتلز خواننده به همراه عکس های خانوادگی و شخصی ابی لیتلز و ابی لیتلز ویکی پدیا و ابی لیتلز کجاست و شهید ابی لیتلز و ابی لیتلز بیوگرافی و ابی لیتلز مهتاب و ابی لیتلز خیلی غریبی واسه من و دانلود آهنگ خیلی غریبی واسه من از ابی و ابی لیتلز قایق کاغذی با شما در نم نمک خواهیم بود.

زندگینامه ابی لیتلز و همسرش(Ebi Littles)

  • نام اصلی :  علی اکبر عسکریان ذکاء
  • نام های دیگر : ابراهیم عسکریان ، ابی لیتلز
  • متولد : 1 فروردین 1329 نیاوران ، تهران
  • درگذشت : 19 شهریور 1404 (75 سال) لس آنجلس
  • ژانر : پاپ
  • سال های فعالیت : 1346-1357

بیوگرافی کامل ابی لیتلز

علی اکبر عسکریان ذکاء متولد 1 فروردین 1329 در نیاوران ، تهران که با نام های ابراهیم عسکریان و ابی لیتلز شناخته می شد ، خواننده اهل ایران بود.بیوگرافی ابی لیتلز خواننده و همسر و فرزندانش + علت فوتبیوگرافی ابی لیتلز خواننده و همسر و فرزندانش + علت فوت

ابی لیتلز - Ebi Littles

ابی لیتلز - Ebi Littles

وی فعالیت خود را از دهه 40 شمسی آغاز کرد و باجناق منوچهر وثوق ، بازیگر ایرانی بود.

خانواده و اصالت

علی اکبر (ابراهیم) عسکریان ذکاء در اول فروردین 1329 در محله نیاوران تهران متولد شد. وی دوران ابتدایی را در دبستان شمیران و دوران راهنمایی را در دبیرستان ستاره صبح واقع در خیابان سهروردی شمالی (فرح سابق) گذراند. در 15 سالگی به همراه دوستانش ، اولین گروه موزیک اختصاصی خود را درست کرد.

تأسیس گروه لیتلز

ابی لیتلز در خرداد سال 1346، گروه لیتلز را با حضور سه نوازنده گیتار امیر سحابی ، هوشنگ رزاقی ، ممدول حشمتی و یک نوازنده درامز به نام کوروش تشکیل داد و در تابستان همان سال ، در متل قو به مدت دو ماه و به طور حرفه ای به اجرای برنامه مشغول شد. وی به عنوان خواننده گروه لیتلز با اجرای آثار گروه های معروفی چون بیتلز ، رولینگ استونز ، انیمالز و بیجیز به صورت رسمی شروع به کار کرد و همزمان به آموختن گیتار پرداخت.

دو صفحه فارسی «مهتاب» و «قلب شکسته» در سال 1346، «شش و هشت» و «فاطمه سلطان» در سال 1347 از مهم ترین صفحات این گروه به شمار می رود.

ابی لیتلز

کناره گیری و فعالیت مجدد

خواننده گروه لیتلز ، نخستین خواننده ایرانی بود که با نام هنری ابی فعالیت خود را آغاز کرد. وی طی سالهای 1350 تا 1352، از فعالیت هنری کناره گیری کرد و در همین زمان بود که ابراهیم حامدی با نام هنری ابی وارد عرصه خوانندگی شد و در بازگشت مجدد ابی گروه لیتلز ، به ناچار نام هنری او با پسوند لیتلز همراه شد. وی در سال 1352 در کنار اریک آرکانت ، بیژن قادری ، مسعود امینی و همایون خواجه نوری در گروه «سینگ سینگ» با مدیریت اریک ، مشغول به فعالیت مجدد شد و به اجرای ترانه های دمیس روسس پرداخت.

ابی لیتلز از پاییز سال 1355، در واریته استودیو 11 به کارگردانی فرشید رمزی و با اجرای مسعود مهجور در کنار خوانندگانی چون مهرداد کاظمی ، پرویز خوش رزم ، شهره صولتی ، شهرام صولتی و فهیمه آموزنده به اجرای ترانه پرداخت. وی در این دوره با همراهی حسن لرنی و بیژن قادری ، سه آهنگ «فانوس» ، «چیکه چیکه» ، «آزرده» و چندین کار دسته جمعی را نیز اجرا کرد.

در سال 1356 شرکت آونگ به مدیریت وارطان آوانسیان ، تعدادی از اجراهای او را در آلبوم های ترکیبی و در سال 1357 در قالب یک آلبوم مستقل منتشر کرد.

ابی لیتلز

آشنایی با سیاوش قمیشی

در سال های دهه 60 میلادی ، با ظهور گروه هایی چون بلک کتس ، ربلز و پرنده های سفید که تماماً به اجرای موزیک غربی می پرداختند ، ابی لیتلز به واسطه طوفان و مارتیک با سیاوش قمیشی آشنا شد که به ساخت ترانه «غریبه» با شعری از سعید دبیری انجامید که این ترانه پس از انقلاب توسط شهریار بازخوانی شد.

انقلاب و سکوت ناخواسته

ابی لیتلز که قرار بود آلبوم و اجرایی مشترک به همراهی دمیس روسس و بیژن قادری در یونان داشته باشد ، با وقوع انقلاب 1357 در ایران ماند و دو ترانه «شهید قلب تاریخ» و «تمدن بزرگ» آخرین ترانه های رسمی او را در بر می گیرد. وی در سال 1367، به همراه خانواده به اتریش کوچ کرد و در شهر وین اقامت گزید. وی در سال 1378 (1999) ، به اتفاق همسرش و دو فرزندش علیرضا و مریم به لس آنجلس مهاجرت کرد و به کارهای دیگری به جز موزیک پرداخت.

وضعیت ازدواج و همسر ابی لیتلز

ابی لیتلز ازدواج کرده بود و همسرش هم فوت کرده بود.

درگذشت

ابی لیتلز که پس از فوت همسرش دچار فراموشی و بیماری قلبی شده بود ، در 19 شهریور 1404 در پی یک عمل جراحی قلب در بیمارستان سیدرز ساینای لس آنجلس در 75 سالگی درگذشت.

عکس پیری ابی لیتلز


آلبوم ها

غریبه (1978/1357)
نام ترانه ترانه سرا آهنگساز تنظیم کننده
غریبه سعید دبیری سیاوش قمیشی اریک آرکانت
مسعود قاسمی
آزرده حسن لرنی اقتباسی از آهنگ My Reason دمیس روسس بیژن قادری
قایق کاغذی افشین عظیمی داوود افشاری  
خوش میباش حافظ داوود افشاری داوود افشاری
فانوس حسن لرنی اقتباسی از آهنگ Forever and Ever دمیس روسس بیژن قادری
چیکه چیکه   اقتباسی از آهنگ Velvet Mornings دمیس روسس  
باور کن حسن لرنی اقتباسی از آهنگ Far Away دمیس روسس بیژن قادری

منابع : نم نمک | ابی لیتلز اینستاگرام/ ابی لیتلز فیسبوک/ /صفحه شخصی ابی لیتلز/ابی لیتلز ویکی پدیا/ ابی لیتلز تلگرام

نظرات
نظرات