ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، در ادامه تاریخچه جشن فروردینگان زرتشتی و آداب جشن فروردینگان و رسوم جشن فروردینگان و فروهر کیست و جشن فروردگان و جشن فروردینگان چه روزی است و 19 فروردین جشن فروردینگان و متن تبریک جشن فروردگان را در نم نمک ببینید.

تاریخچه جشن فروردینگان و آداب و رسوم فروردین روز

در گاه شمار زرتشتی نام دوازده ماه نام های امشاسپندان و دیگر الهه های دیانت زردشتی است و همچنین هر روز ماه را با نام یکی از امشاسپندان و ایزدان می خوانند. در هر ماه ، در روزی که با نام آن ماه همنام می شد ، جشنی برگزار می کردند مانند جشن فروردینگان (19 فروردین) ، جشن تیرگان (13 تیر) ، جشن مهرگان (16 مهر) و جشن اسفندگان (اسفند 5).تاریخچه جشن فروردینگان و آداب و رسوم فروردین روزتاریخچه جشن فروردینگان و آداب و رسوم فروردین روز

جشن باستانی ابرانی فروردینگان

جشن فروردینگان چیست؟

فروردینگان چه روزی است؟

فَروَردینگان یا فرودُگ یکی از جشن های ماهانه زرتشتی است. روز برگزاری این جشن نوزدهم فروردین ماه است. فروردینگان جشنی است برای یادبود درگذشتگان و از آنجا که در دین زرتشت ، آیین های سوگواری به اشکالی که می شناسیم ، وجود ندارد ، این مراسم به صورت جشن برگزار می شود و مردم روان درگذشتگان را هم در شادی خود شرکت می دهند.

در ادامه این بخش از فرهنگ و هنر نم نمک با تاریخچه این جشن و چگونگی برگزاری آن بیشتر آشنا خواهید شد.

جشن باستانی ابرانی فروردینگان

جشن فروردینگان چیست؟

علت برگزاری جشن فروردینگان

در دین زردشت آیین های سوگواری وجود ندارد بنابراین برای یادبود درگذشتگان مراسم به صورت جشن برگزار می شود و مردم روان درگذشتگان را در شادی خود شرکت می دهند. در ادیان دیگر نیز نظیر این جشن وجود دارد و آنرا جشن اموات می نامند.

ستایش نیاکان (Pitara) در هند ، شبیه فروردگان ایرانی است . رمی ها نیز عیدی برای مردگان در ماه فوریه در قبرستان ها می گرفتند. اول ماه نوامبرنیز در نزد عیسویان کاتولیک ، عید اموات شمرده می شود و از درگذشتگان در آن روز یاد می کنند و با گل مزار آنان را می آرایند.

جشن فروردینگان در زرتشت

جشن فروردینگان در آرامگاه زرتشتیان

طریقه برگزاری جشن فروردینگان

همانطور که گفتیم زردشتیان در روز نوزدهم فروردین ، روز جشن فروردینگان مراسم خاصی برای بزرگداشت روان درگذشتگان برگزار می کنند که به آن جشن فروردینگان می گفتند. هنوز این جشن بین هموطنان زردشتی برگزار می شود.

زرتشتیان در این روز به پرستشگاه می روند ، اوستا می خوانند و خدا را عبادت می کنند و سر مزار درگذشتگان خود (در تهران به قصر فیروزه ، گورستان زردشتیان) می روند و عود و کندر برای خشنودی روان ها روشن کرده و بر سر مزار گل و گیاه و میوه و شمع و لرک قرار می دهند.

تاریخ جشن فروردینگان

در این جشن آنها برای شادی روان درگذشتگان جهت رفع احتیاج نیازمندان پول و مساعده می دهند. این جشن با همین تشریفات در میان هموطنان زردشتی ، بخصوص در یزد ، برگزار می شود. که امروزه بیشتر به جشن فرودگ مشهور است.

لرک مخلوطی از هفت میوه خشک خام مانند پسته خام ، بادام خام ، فندق خام ، برگه ، انجیر خشک ، خرما ، توت است که ترکیبات آن در مناسبت های مختلف تغییر می کند.

لرک ها را در چادر شب جلو موبدان و چند «موبدیار» می گذارند که موبدان به آنها اوستا بخوانند و آنها را تبرک کنند سپس ، موبدیاران با بستن چادرشب ها به کمر لرک را بین مردم تقسیم می کنند. علاوه بر لرک «میزد» هم که عبارت است از میوه های تر و خوراکی ها یی که برای تشریفات آفرینگان گذارده می شود ، برای انجام مراسم آماده می شود.

در این روز نان مقدس «درون» که در اوستا به آن دره ئونه می گویند به مردم می دهند و علاوه بر این ، نان گردی به نام سورک را که تهیه شده از روغن کنجد است را به مردم می دهند . به طور کلی در این روز هر کس نذری دارد ، در این روز نذرش را میان مردم پخش می کند.

در این روز سرودهایی مانند قسمتی ازفروردین یشت و نمازهای دیگر را که به آفرینگان اردا فروش یا فروردینگان و آفرین بزرگان معروف است می سرایند. موبدان و سایر زرتشتیان قبل از خواندن آفرینگان یا قسمتهای دیگر اوستا وضو می گیرند و دست و صورت خود را می شویند که در پهلوی به آن «پادیاب» می گویند.

تاریخچه جشن فروردینگان

آداب جشن فروردینگان در ایران باستان

جشن فروردینگان ، جشن بزرگداشت فروهرها

ماه فروردین ، ماه فروهرها و فروردین به معنای فروهرها است. َفرَوَهَر (frawahr) یکی از نیروهای باطنی است که قبل از پدید آمدن موجودات به عقیده مزدیسنان وجود داشته و فناپذیر و زوالی نیست و پس از مرگ و نابودی آنها ، به عالم بالا رفته و پایدار می ماند.

فروهر روح پاسبان آدمی است که پیش از تولد وجود دارد و پس از مرگ نیز باقی می ماند. فروهرها از یاوران نیروهای اهورایی به شمار می آیند و اهورامزدا را در نبرد با اهریمن یاری می کنند.

عقیده بر آن است که فروهرها در ماه فروردین به زمین فرود می آیند و به خانه های سابق خویش می روند ، بنابراین باید برای پیشواز آنان خانه را پاکیزه کنند ، برای هدایت آنان آتش بیفروزند و در این روزها ، بوهای خوش در آتش نهند و روان ها را ستایش کنند و اوستا بخوانند تا روان ها آسایش داشته باشند و با شادی و نشاط باشند و با رضایت خاطر به جای های خویش برگردند و خوبی بخواهند.

آتش در جشن فروهرها

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن