ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

سربداران چه کسانی بودند و حکومت سربداران توسط چه کسانی از بین رفت و سربداران چه کسانی بودند مطالعات هشتم و شعار سربداران چه بود و رهبران قیام سربداران چه کسانی بودند و حکومت سربداران پشتیبان کدام مذهب بود و سربداران چه کسانی بودند اجتماعی هشتم و سربداران چه کسانی بودند گاما و سربداران کجاست در نم نمک.

سربداران چه کسانی بودند؟

سربداران نام جنبشی ایرانی تبار از شیعیان ایران ، در سده هشتم هجری خورشیدی بود. پس از یکصد و بیست سال چیرگی مغول ها بر ایران و بسیاری از مناطق آسیا ، جنبشی مردمی در باشتین و سبزوار خراسان علیه ستم و تعدی فرمان روایان مغول و عاملان آنان با شعار «سر به دار می دهیم تن به ذلت نمی دهیم» ایجاد شد. تلاش و پیگیری رهبران این قیام به تشکیل یک حکومت مستقل ملی و شیعه مذهب ایرانی در خراسان انجامید. مهم ترین ویژگی های این حکومت تنفر و انزجار از عناصر مغولی و تثبیت ایدئولوژی تشیع دوازده امامی بود.سربداران چه کسانی بودند؟سربداران چه کسانی بودند؟

قلمرو سربداران سربداران

قلمرو سربداران سربداران

حکومت سربداران پشتیبان کدام مذهب بود؟

اساس نهضت سربداران بر پایه رجوع به شیعه دوازده امامی ، تاکید بر مسائل جهان بینی ، ولایت ، مهدویت ، عدم جدایی دین و دولت از یکدیگر و مبارزه علیه ظلم و ستم بود. بنابراین آنان خویش را سربدار خواندند و اعلام کردند : «اگر خداوند ما را توفیق دهد رفع ظلم و دفع ظالمان می کنیم و الا سر خود را بر دار اختیار داریم و تحمل جور و ستم نداریم». با تلاش مستمر رهبران این قیام ، حکومت مستقل ملی _مذهبی ایرانی در خراسان تشکیل شد.

سربداران

تاسیس سلسله سربداران

پس از گذشت بیش از یک قرن از چیرگی مغولان بر ایران و دیگر مناطق آسیا ، جنبشی محلی در باشتین و سبزوار خراسان علیه بیگانگان و جور و ستم آنان شکل گرفت. امیران سربداران 12 نفر بودند و 35 سال سلطنت کردند.

بنیانگذار این سلسله شخصی به نام امین الدین عبدالرزاق از بزرگان طایفه باشتین توابع سبزوار بود. از آن جا که شهر سبزوار مرکز تعالیم شیعیان و صوفیان بود ، فرمانروایی را همان جا بر پا ساختند.

حکومت سربداران توسط چه کسانی از بین رفت؟

با قدرت گرفتن سربداران طغاتیمور مغول فرمانروای خراسان به کمک برادرش امیرعلی از جرجان به سبزوار حمله ور شد. در طی درگیری ، سربداران امیرعلی را کشتند و خبر این پیروزی مشهوریت آنان را دو چندان کرد و تعداد طرفداران روز به روز افزوده گشت تا این که توانستند طغاتیمور را شکست دهند و خراسان را فتح کنند.

با سلطه بر خراسان ، امیر وجیه الدین مسعود و امیران دیگر از جمله خواجه علی موید به ترتیب حاکمیت را بر عهده گرفتند ، خواجه امیر در رکاب امیر تیمور در حین جنگ کشته شد و با مرگ وی سلسله سربداران پایان یافت.

سربداران

ویژگی های مهم حکومت سربداران

امیران سربداران اختلافات بسیاری در اداره حکومت داشتند و اکثریت بر علیه یکدیگر توطئه و خیانت کردند با این حال در مدت کوتاه سلطنت ، ویرانی ها و تخریب های مغولان تا حدودی آباد گشت و فاصله طبقاتی کمتر شد.

  • بیگانه ستیزی ، مردم سالاری و عدم وراثت در سلطنت بنابر مضامین صوفی و تشیع از مهم ترین پایه های این قیام بود.
  • در حکومت سربداران مالیات دهقانان ، تنها سه دهم از محصول برداشت شده بود.
  • تمام سران و خدمتگزاران از جمله فرمانروا ، مقربان و سربازان ملزم به پوشیدن جامه ای یک شکل از جنس پشم گوسفند یا شتر بودند.
  • جمعی از فقیر و ثروتمند می توانستد هر روز در خانه فرمانروا گرد هم آیند و در کنار یکدیگر غذا بخورند.
  • به طور معمول سربازان را از بین دهقانان انتخاب می شدند. تعداد سربازان حکومت در ابتدا دوازده هزار تن ، سپس هیجده هزار تن و سرانجام بیست و دو هزار نفر بود که همگی از دولت حقوق می گرفتند.

سربداران

لقب سربداران

قیام سربداران از خراسان شروع شد و تا کومش و گرگان پیش روی کردند. پس از آن در دوره تیمور گورکانی ، گروهی در سمرقند ، کرمان و سایر شهرها به پا خاستند که آنان نیز سربداران نام گرفتند. احتمالاً بنا به استنادهای تاریخی از قیام های مردمی پس از واقعه باشتین و جنبش سربداران با توجه به مردانگی و مردم سالاری آنان با عنوان سربداران یاد می شده است.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن