ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، کابل پچ کورد یک کابل الکتریکی میباشد که یک وسیله الکتریکی را به وچ کورد مانند سوئیچی که به کامپیوتر متصل شده باشد می ماند. پچ کوردها معمولا کوتاه هستند و در رنگ های مختلف در بازار موجود می باشند.

معرفی انواع پچ کورد شبکه و تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

پچ کورد شبکه (Patch Cord) یکی از تجهیزات اساسی پسیو شبکه است که به منظور متصل کردن اجزای یک شبکه به کار می رود. این تجهیزات ممکن است سوییچ ، کامپیوتر ، پچ پنل و … باشند. پچ کورد ها برای انتقال صدا و تصاویر هم به کار می روند اما منظور ما در اینجا پچ کوردهای از نوع زوچ تابیده شده (Twisted pair) است که به آن ها پچ کورد شبکه می گویند.معرفی انواع پچ کورد شبکه و تفاوت پچ کورد و کابل شبکهمعرفی انواع پچ کورد شبکه و تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

پچ کورد شبکه در واقع یک کابل شبکه کوتاه (از 0.5 تا 20 متر) است که در دو سر آن یک سوکت با استاندارد RJ-45 نصب شده است.

معرفی انواع پچ کورد شبکه و تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

پچ کورد شبکه چیست و مزایای استفاده از آن

انواع پچ کورد :

از آنجا که پچ کورد از یک طول مشخص از کابل شبکه است ، انواع تقسیم بندی های کابل شبکه را برای پچ کوردها نیز می توان به کار برد.

معرفی انواع پچ کورد شبکه و تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

انواع پچ کوردها و خصوصیات آن ها

همانند کابل های شبکه ، پچ کوردها به طور استاندارد از لحاظ پهنای باند و نرخ انتقال داده ها به دسته های Cat1 تا Cat8 تقسیم می شوند. در جدول زیر اطلاعات مربوط به هر کدام از این دسته ها را مشاهده می کنید. دقت کنید که پچ کوردهای Cat1 تا Cat4 دیگر در شبکه های کامپیوتری کاربردی ندارند و منسوخ شده اند ، به طور کلی پچ کوردهای Cat5e ، Cat6 و Cat6a بیشترین کاربرد را دارند.

دسته بندی حداکثر سرعت انتقال کاربرد حداکثر پهنای باند ساختار کابل
CAT 1 1 مگابیت در ثانیه تلفن های داخلی (سیم تلفن) 1 مگاهرتز UTP
CAT 2 4 مگابیت در ثانیه تلفن (استفاده بسیار کم) 4 مگاهرتز UTP
CAT 3 16 مگابیت در ثانیه اترنت 10BaseT 16 مگاهرتز UTP
CAT 4 20 مگابیت در ثانیه Token Ring (استفاده بسیار کم) 20 مگاهرتز UTP
CAT 5 100 مگابیت در ثانیه اترنت سریع (Fast Ethernet) 100 مگاهرتز UTP
CAT 5e 1000 مگابیت در ثانیه اترنت گیگابیتی 100 مگاهرتز UTP
CAT 6 10000 مگابیت در ثانیه اترنت 10 گیگابیتی 250 مگاهرتز UTP یا STP
CAT 6a 10000 مگابیت بر ثانیه اترنت 10 گیگابیتی 500 مگاهرتز STP
CAT 7 10000 مگابیت بر ثانیه اترنت 10 گیگابیتی 600 مگاهرتز STP

از نطر مقاومت در برابر نویز و نوع شیلد نیز پچ کوردها به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند :

پچ کوردهای U/UTP یا UTP : پچ کوردهایی که در آن ها از هیچ گونه شیلد یا فویلی استفاده نشده است. سوکت های این نوع پچ کورد بدون شیلد هستند.

پچ کوردهای FTP یا F/UTP : در این نوع پچ کورد به دور همه زوج ها یک فویل کلی پیچیده شده ولی به دور تک تک زوج ها شیلد یا فویلی وجود ندارد. سوکت های این نوع پچ کورد شیلد دار هستند.

پچ کوردهای S/UTP : پچ کوردهایی که یک شیلد Braid Screen یا بافته شده کلی دور همه زوج ها پیچیده شده است ولی به دور تک تک زوج ها شیلد یا فویلی وجود ندارد. سوکت های این نوع پچ کورد شیلد دار هستند.

پچ کوردهای SFTP یا SF/UTP : پچ کوردهایی که دور چهار زوج آن هم شیلد Braid Screen و هم فویل وجود دارد ولی به دور تک تک زوج ها شیلد یا فویلی وجود ندارد. سوکت های این نوع پچ کورد شیلد دار هستند.

پچ کوردهای S/FTP : پچ کوردهایی که یک شیلد Braid Screen کلی دور همه زوج ها پیچیده شده و یک فویل دور هر یک از زوج ها را پوشانده است. سوکت های این نوع پچ کورد شیلد دار هستند.

پچ کوردهای F/FTP یا FFTP : پچ کوردهایی که دور هر زوج تابیده شده آن و همچنین دور تمام زوج ها فویل پیچیده شده است. سوکت های این نوع پچ کورد شیلد دار هستند.

پچ کوردهای U/FTP : پچ کوردهایی که دور هر زوج تابیده شده آن یک فویل قرار دارد اما هیچ فویل یا شیلدی کلی تمام زوج ها را نپوشانده است. سوکت های این نوع پچ کورد شیلد دار هستند.

معرفی انواع پچ کورد شبکه و تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

نکات خرید پچ کورد و کابل شبکه

پچ کوردها از لحاظ نوع روکش و مغزی سیم های زوج تابیده شده نیز به دسته های گوناگونی تقسیم می شوند.

سیم کواکسیال یا کابل کواکسیال چیست؟

دو لایه ای می باشد در مقطع های مختلف کاربرد دارد لایه اول اول مربوط به سیم اصلی است که در درگاه آن قرار میگیرد و لایه دوم کابل کواکسیال به بدنه دستگاه وصل میشود.

سیم کواکسیال یا کابل کواکسیال چیست؟

کاربرد کابل کواکسیال


تفاوت پچ کورد و کابل شبکه :

هر کاربر شبکه می تواند انتهای طول دلخواهی از یک کابل شبکه را سوکت بزند و از آن برای اتصال تجهیزات شبکه استفاده کند ، پس چه نیازی به استفاده از پچ کوردها داریم و تفاوت پچ کوردها با کابل شبکه چیست؟

معرفی انواع پچ کورد شبکه و تفاوت پچ کورد و کابل شبکه

در پاسخ به این سؤال می توان موارد زیر را بیان کرد :

  • استفاده از پچ کوردها باعث صرفه جویی زیادی در زمان کابل کشی می شوند زیرا سوکت زدن کابل شبکه - به خصوص وقتی شبکه بزرگ باشد - به زمان زیادی نیاز دارد. سوکت زدن کابل شبکه نیاز به نیروی انسانی ، ابزار و زمان دارد و در صورت استفاده از پچ کورد در دراز مدت هزینه ها کاهش پیدا می کنند.
  • کم شدن احتمال خطا : در هنگام سوکت زدن ممکن است سیم ها به صورت اشتباه پانچ شده و انتقال داده با اشکال مواجه شود. پچ کوردها توسط کارخانه های سازنده تولید و تست شده اند و استفاده از آن ها کیفیت اتصالات را بالا می برد.
  • پچ کوردها معمولا در طول های کوتاه استفاده می شوند بنابراین اتلاف کمتری دارند و احتمال تأثیر گذاشتن نویز بر روی داده های ارسالی کاهش پیدا می کند.
  • پچ کوردها تنوع رنگی زیادی دارند و در کابل کشی ساختار یافته می توان از هر رنگ برای ایجاد یک اتصال خاص استفاده کرد.
  • پچ کوردها توسط کارخانه های سازنده و به وسیله دستگاه سوکت زده شده اند و احتمالا نسبت به کابل هایی که به صورت دستی سوکت زده شده اند زیبا و شکیل تر هستند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(2 رای)
60%

نظر دادن