ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، کابل کواکسیال دو لایه ای می باشد در مقطع های مختلف کاربرد دارد لایه اول اول مربوط به سیم اصلی است که در درگاه آن قرار میگیرد و لایه دوم کابل کواکسیال به بدنه دستگاه وصل میشود.

سیم کواکسیال یا کابل کواکسیال چیست؟

یکی از مهمترین بسترهای انتقال سیگنال و داده در پروژ های شبکه مخابراتی و محیط های دیگر ، کابل کواکسیال ” Coaxial Cable ” و یا کابل هم محور می باشد. این نوع کابل ها از سال 1936 برای انتقال داده های مختلف به کار گرفته شده اند. در این نوع کابل ها دو سیم تشکیل دهنده یک زوج ، از حالت متقارن خارج شده و هر زوج از یک سیم در مرکز کابل و یک لایه مسی بافته شده ” اسکرین ” در اطراف آن تشکیل می گردد. در کابل های کواکسیال عایقی پلیمری دو هادی را از یکدیگر جدا می کند.معرفی انواع سیم و کابل کواکسیال و راهنمای خرید آن + کاربردمعرفی انواع سیم و کابل کواکسیال و راهنمای خرید آن + کاربرد

سیم و کابل کواکسیال و راهنمای خرید آن

سیم و کابل کواکسیال و راهنمای خرید آن

کابل کواکسیال چیست ؟

کابل کواکسیال یا کابل هم محور که به انگلیسی Coaxial cable نیز نامیده می شود ، کابلی است دارای یک رسانای داخلی ” هادی ” که توسط عایقی از جنس پلیمر ” عمدتا پلیمر پلی اتیلن ” پوشش گردیده است. بر روی عایق لایه مسی بافته شده ( اسکرین ) قراردارد که هدف استفاده از آن حذف میدان های الکتریکی خارج از کابل می باشد. همه این اجزاتوسط لایه ای پلیمری عمدتا” از جنس پی وی سی روکش می گردند.

این کابل ها برای انتقال فرکانس صوتی خصوصا” گیرنده ها و فرستنده ها ، کامپیوتر و ارتباطات رادیو و تلویزیونی مناسب می باشند .

کاربرد کابل کواکسیال

از کابل کواکسیال در مسافت های بلند برای ایجاد ارتباط بین شبکه های رادیویی ، شبکه های تلویزیونی و شبکه های تلفنی و از کابل کواکسیال کوتاه برای ارتباط بین تجهیزات تصویری خانگی و اندازه گیری الکترونیکی و از کابل کواکسیال میکرو در تجهیزات نظامی و دستگاه های اسکن مافوق صوت استفاده می گردد.

البته اغلب از این کابل جهت حمل سیگنال از آنتن به گیرنده ، از ایستگاه تلویزیونی به گیرنده های تلویزیون و از دکل رادیویی به گیرنده رادیویی و موارد مشابه استفاده می شود.

وسایل صوتی ـ وسایل تصویری

سیم کواکسیال وظیفه دارد که سیگنال های تصویری و صوتی را به دستگاه برساند و عدم محافظت درست از سیم ، منجر به خرابی آن میشود و این خرابی میتواند بعلت بریدگی و سوختگی سیم باشد.

اتصالات فیشی کابل کواکسیال : این نوع اتصال فیشی سبب رسانش بهتر می شود و سیم کواکسیال باید درون سوکت فیشی قرار بگیرد و این اتصال نباید همراه با لحیم کاری و چسب باشد.

نکته : برای اتصال فیش به یک وسیله گیرنده (آنتن) به یک وسیله نمایشگر( تلوزیون) دو عدد فیش با رویه آلمینیومی لازم است و نکته مهم این که اولین لایه نازک سیم کواکسیال باید به سیم فیشی اتصال پیدا کند.

کاربرد سیم و کابل کواکسیال به عنوان سیم آنتن

کاربرد سیم و کابل کواکسیال به عنوان سیم آنتن

انواع کابل کواکسیال

کابل هم محور به دو دسته تقسیم می شود :

1-Thin net :

این نوع کابل هم محور قابل انعطاف است و قطر آن در حدود 25/0 اینچ می باشد. از آنجا که Thinnet نرم و انعطاف پذیر است و کار کردن با آن هم آسان می باشد. تقریبا در تمام شبکه ها می تواند مورد استفاده قرارگیرد. در شبکه هایی که از Thinnet استفاده می کنند ، کابل مستقیما به کارت شبکه متصل می شود نوع نازک کابل هم محور می تواند سیگنال ها را تا فاصلة تقریبی 185 متر (607 فوت) ارسال کند ، بدون آن که تضعیف شوند. سازندگان کابل ، در مورد طراحی متفاوت کابل ها به توافق رسیده اند ، کابل Thinnet جزء کابل های خانواده RG-58 بوده و دارای امپدانس 50 اهم است. امپدانس ، مقاومت سیم در برابر جریان متناوب است. تفاوت اصلی میان کابل های خانواده RG-58 هسته مسی در مرکز آنهاست. این هسته می تواند به صورت یک مفتول یا چند تار به هم تابیده باشد که نظر قابلیت استفاده بیشتر مناسب شبکه های کامپیوتر و سیستم های رادیویی از جمله انتقال بیسیم های نظامی است و مناسب انتقال تصاویر دوربین مدار بسته و سیستم های کنترل راه دور نیست.

2-Thick net

این نوع کابل ، هم محور انعطاف پذیر و قطر آن در حدود 5/0 اینچ است. گاهی اوقات به کابل Thicknet اترنت استاندارد نیز گفته می شود. زیرا اولین نوع کابل هم محور بود که در معماری شبکه معروف Ethernen به کار برده شد. هستة مسی این کابل هم محور ضخیم تر از نوع نازک آن است. البته این روزها از این کابل به ندرت استفاده می شود و در موارد استثناء به عنوان ستون مهرة شبکه به کار می رود. هر چه هستة ضخیم تر باشد ، سیگنال می تواند مسافت طولانی تری را بپیماید؛ بنابراین کابل Thicknet نسبت به Thinnet سیگنال ها را در مسیرهای طولانی تری هدایت می کند. نوع ضخیم کابل هم محور می تواند سیگنال ها را بدون تضعیف تا فاصله 500 متر (حدود 1640فوت) انتقال دهد؛ بنابراین با توجه به قابلیت Thicknet در پشتیبانی عمل انتقال داده ها در مسافت های طولانی ، از آن به عنوان ستون اصلی برای اتصال شبکه های Thinnet کوچکتر به یکدیگر استفاده می شود. برای اتصال شبکه های کوچک Thinnet به شبکه های Thicknet از وسیله ای به نام ترنسیور استفاده می شود.

ترنسیور طراحی شده برای Ethernet و Thicknet شامل یک رابط به نام Vampire tap می باشد. این رابط دارای سوزن هایی است که توسط آن ها به هسته کابل متصل می شود.

معرفی انواع سیم و کابل کواکسیال و راهنمای خرید آن

معرفی انواع سیم و کابل کواکسیال و راهنمای خرید آن

استاندارد مرجع کابل کواکسیال

کابل های کواکسیال عمدتا”بر اساس الزمات استاندارد JIS C 3501 طراحی و تولید می گردند.

خرید کابل کواکسیال

مصرف کنندگانی که خرید کابل کواکسیال با هادی مسی را نسبت به خرید کابل کواکسیال با هادی آلومینیومی و یا هادی آلومینیومی پوشش شده با مس ترجیح می دهند هرچند در بدو امر هزینه بیشتری پرداخت می کنند اما در دراز مدت این انتخاب موجب افزایش طول عمر کابل و کارائی بهتر آن می گردد.

همچنین به هنگام خرید کابل کواکسیال می بایستی مواردی را مد نظر قرار داد :

1- در انتخاب نوع کابل کواکسیال برای استفاده جهت انتقال تصویر یا صوت می بایستی فاصله بین تجهیزاتی که قرار است از طریق کابل کواکسیال به بکدیگر متصل گردند مد نظر قرار گیرد.

2- در صورت انتقال کابل برق منبع تغذیه از کنار کابل کواکسیال ، بهتر است از کابل های کواکسیال با شیلد دو لایه استفاده گردد تا از تاثیر میدان مغناطیسی بر عملکرد کابل جلوگیری گردد.

3- جهت انتقال سیگنال در فواصل بالا حتما می بایستی از کابل کواکسیال مسی استفاده شود .

قیمت کابل کواکسیال

نوع مواد اولیه مصرفی در قیمت فروش کابل کواکسیال تاثیر مستقیم خواهد داشت . در حال حاضر در بازار سیم و کابل ایران کابل های کواکسیال به انواع مختلف از جمله کابل کواکسیال با هادی مسی ، کابل کواکسیال با هادی آلومینیومی و کابل کواکسیال با هادی CCAM تولید و عرضه می گردد. قطعا” قیمت کابل کواکسیال با هادی مسی از سایر انواع آن گرانتر خواهد بود . همچنین کیفیت مواد پلیمری استفاده شده در تولید کابل کواکسیال در قیمت عرضه این محصول نقش بسزایی دارد.

بهترین کابل کواکسیال

بدون شک تولید کنندگان معتبر سیم و کابل که کیفیت محصولات خود را بر کمیت ترجیح می دهند صرفا کابل کواکسیال با هادی و اسکرین مسی را تولید و توصیه می نمایند . از این روی بایستی گفت بهترین نوع کابل کواکسیال کابل هایی از این دست می باشد.

کابل های کواکسیال با هادی آلومینیومی و یا کابل های کواکسیال با هادی آلومینیومی روکش شده با مس یا CCAM به دلیل ترکیب هادی با اکسیژن و به عبارتی دیگر اکسید شدن این فلزات ، دچار گسیختگی و درنهایت تضعیف سیگنال و یا عدم نمایش تصویر می گردند. به همین دلیل کابل های کواکسیال با هادی غیر از مس بدلیل کیفیت بسیار پایین آنها به هیچ عنوان توصیه نمی گردد.

کابل RG - 59

هانگونه که بیان شد کابل های کواکسیال با امپدانس 75 اهم جهت انتقال سیگنال تلویزیون و نیز تلویزیون کابلی به داخل و خارج از خانه استفاده می شود.

این کابل ها عمدتا” دارای اسکرین با پوشش 60 درصد بر بروی لایه عایقی می باشند.

اما کابل های RG گونه ای از کابل های کواکسیال می باشند که جهت انتقال سیگنال دوربین های مداربسته و نیز در برنامه های ویدئویی حرفه ای استفاده می شوند . کابل های RG سیگنال های ویدئویی آنالوگ یا سیگنال دیجیتال SDI را انتقال می دهند . در کابل های RG علاوه بر اختلاف قطر هادی مرکزی با قطر هادی مرکزی کابل های کواکسیال ، جهت بهبود ثبات امپدانس پوشش شیلد نیز در حدود 95% می باشد.

کابل RG-59 یک نوع خاص از کابل های کواکسیال است که اغلب برای انتقال سیگنال های ویدئویی کم قدرت و سیگنال های RF استفاده می شود. کابل RG-59 دارای امپدانس 75 اوهم و ظرفیت حدود 60pF/m می باشد.

کابل RG-59 اغلب جهت انتقال فرکانس های ویدئویی پایه مورد استفاده قرار می گیرد البته ممکن است از کابل RG-59 جهت انتقال فرکانس های پخش نیز مورد استفاده قرار گیرد اما در این کاربرد تلفات فرکانس در متراژهای بالا زیاد می گردد.

مشخصات کابل کواکسیال

ساختار کابل کواکسیال
  • هادی : مس آنیل شده تک مفتولی یا تابیده شده منظم ، ساده یا قلع اندود .
  • عایق : آمیزه پلی اتیلن به صورت جامد یا فوم .
  • اسکرین : سیم مسی ساده یا قلع اندود به صورت بافت به همراه نوار آلومینیوم فویل .
  • روکش : آمیزه PVC ویژه .

اجزا سیم و کابل کواکسیال

اجزا سیم و کابل کواکسیال

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(2 رای)
60%

نظر دادن