ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، پلان باغ شازده ماهان و پلان باغ شاهزاده ماهان و عکسهای باغ شازده ماهان و تحلیل باغ شازده ماهان و فاصله کرمان تا باغ شازده ماهان و سایت باغ شاهزاده ماهان و مقاله درباره باغ شاهزاده ماهان و عکس هوایی باغ شاهزاده ماهان و باغ شاهزاده ماهان pdf و پروژه باغ شاهزاده ماهان در نم نمک.

دانلود پلان باغ شازده ماهان

نام اصلی شاهزاده ماهان ، عبدالحمید میرزا ناصرالدوله فرمانفرمایان است. وی نوه دختری ناصرالدین شاه و حاکم کرمان بود. او دستور داد تا در باغی که قبلا به دستور حاکم قبلی کرمان یعنی محمد حسن سردار ایروانی ساخته شده بود ، ساخت و ساز انجام دهند و بنای داخل باغ را تکمیل کنند.پلان باغ شازده ماهان [دانلود PDF]پلان باغ شازده ماهان [دانلود PDF]

در مورد ناصرالدوله و این باغ حکایتی شنیدنی می گویند. داستان از این قرار است که زمانی که خبر فوت ناصرالدوله به گوش معمار باغ می رسد ، او از شدت خوشحالی تغار گچی را که در دست داشت ، محکم به دیوار می کوبد و کار را نیمه تمام رها می کند. زمانی که به بازدید این بنا می روید ، با دقت به آن نگاه کنید ، متوجه خواهید شد که بعضی از قسمت های بنا فاقد تزیینات و ظریف کاری می باشد که نشان دهنده نیمه کاره ماندن آنها می باشد. مثل جای خالی کاشی هایی که در سر در ورودی مشاهده می شود.

پلان باغ شازده ماهان

معرفی باغ

باغ شازده ماهان در دوره قاجار بنا گشته و از بخش های مختلفی تشکیل شده است. اولین بخشی که با آن روبرو می شوید ، سر در خانه است. در واقع واسطه ای که شما را از یک محیط خشک و بی آب و علف ، به محیطی سرسبز و پر از دار و درخت ، وصل می کند.

پلان باغ شازده ماهان

سر در خانه باغ شازده ماهان

پس از گذر از زیر این سردر و ورود به باغ ، پله هایی را مشاهده خواهید کرد که به کوشک اصلی منتهی می شوند. این کوشک به بالاخانه معروف است. بالاخانه نیز عمارتی دو طبقه است که در انتهای باغ قرار گرفته و آن را با نام عمارت شاه نشین می شناسند. در قدیم این ساختمان محل سکونت دائمی مالک باغ بوده است.

پشت ساختمان بالاخانه ، فضایی دنج وجود دارد که فضای خصوصی ای را برای ساکنان باغ ایجاد می کرده است. این فضا را باغ خلوت می گویند.

ساختمان حمام باغ از چندین فضای تو در تو با ابعاد گوناگون تشکیل شده است که پشت دیوار پیرامونی باغ واقع شده است.

در بالای ساختمان حمام ، خانه زعیم باشی و برج قرار گرفته است. این خانه ، محل سکونت محافظ اصلی باغ بوده است. برج های مراقبت ، خانه زعیم باشی را از حمام باغ جدا ساخته اند.

پلان باغ شازده ماهان

معماری و پلان باغ شازده ماهان

سبک معماری باغ شازده ماهان ، از معماری اصیل چهارباغ ایرانی پیروی کرده است و یکی از نه باغ ایرانی محسوب می شود. به همین دلیل نیز ثبت جهانی یونسکو شده است.

این باغ یکی از نمونه باغ تخت های ایران محسوب می شود. باغ تخت به این معنی است که این باغ یک بنای پلکانی و مطبق است و مانند باغ های دیگر مسطح نیست. مساحت باغ حدود 5/5 هکتار می باشد ، که دارای 407 متر طول و 122 متر عرض است و به وسیله یک حصار بلند از فضای خارج جدا گشته است.

پلان باغ شازده ماهان

یکی از نکات جالبی که در این باغ وجود دارد. فواره های باغ هستند که به صورت کاملا هوشمندانه ای طراحی شده اند. چون فقط با به کارگیری شیب و بدون استفاده از هیچ نیروی دیگری ، تنها به خاطر اختلاف سطح فعال گشته اند. در حوضچه ها خمره هایی استفاده کرده اند که به هم متصل هستند و همین خمره ها ، فواره های باغ هستند. شاید سوال شما این باشد که در وسط بیابان برهوت این همه حوضچه و فواره آب و در نتیجه این همه سرسبزی از کجا نشات گرفته است؟

پلان باغ شازده ماهان

پلان باغ شازده ماهان کرمان

سوال شما کاملا به جا است و در پاسخ باید گفت ، منبع تامین آب مورد نیاز باغ از قنات تیگران تامین می شود. خود این قنات از ارتفاعات جوپار سرچشمه گرفته است. آب این قنات از مرتفع ترین قسمت باغ ، وارد سیستم توزیع و نظام آبیاری می شود. این گونه جریان شگفت انگیزی در میان باغ به راه افتاده است.

معمار باغ میرزا عباس خان مهندس باشی بوده است. مصالح به کار رفته در این باغ ، آجر همراه اندود کاهگل است. تزئینات آن با کاشی کاری و گچبری انجام شده است. در کف آن قلوه سنگ و ملات به کار رفته است و در بخش های پیرامون عمارت و سردر آن با نقوش هندسی تزئین گشته است.

امکانات باغ شازده ماهان

رستوران باغ شازده ماهان ، در عمارت شاه نشین باغ واقع شده است. در فصولی که هوا مناسب تر است نیز در فضای باز باغ از میهمانان پذیرایی می کنند.

اگر علاقه دارید شب خود را در عمارتی زیبا و باغی سرسبز بگذرانید ، اقامت در باغ شازده ماهان بهترین گزینه برای این منظور است.هتل باغ شازده ماهان پذیرای شما خواهد بود.

اگر اهل سوارکاری هستید ، امکان اسب سواری در اطراف این باغ برای شما وجود دارد.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن