ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، تکنیک های کبدی و تکنیک های ورزش کبدی و تکنیک های بازی زو و تکنیک های کبدی در ایران و تکنیک های کبدی در جهان و حمله در کبدی و مقاله ورزش کبدی و دانلود بازی کبدی و قوانین کبدی و عکس از ورزش کبدی و تمرینات ورزش کبدی و وسایل ورزش کبدی و بهترین حرکات کبدی در نم نمک.

تکنیک های ورزش کبدی یا زو چیست؟

کَبَدی یا زو یک بازی و ورزش است که بیش تر در هند و پاکستان و ایران رواج دارد. سال 1381 برای نخستین بار مسابقات قهرمانی این بازی برای مردان در سطح آسیا برگزار شد.تکنیک های ورزش کبدی یا زو چیست؟تکنیک های ورزش کبدی یا زو چیست؟

تکنیک های ورزش کبدی

روش بازی

مهاجمان 2 تیم در حالی که به طور مرتب کلمه «کبدی کبدی» را تکرار می کنند با انجام حرکات حمله و دفاع و جابه جایی تلاش می کنند تا با لمس کردن یا گرفتن یار تیم مقابل بتوانند به بالاترین امتیاز دست یابند. تعویض در این بازی هیچ محدودیتی ندارد. در صورت تساوی 2 تیم در وقت قانونی ، 5 حمله از سوی هر کدام از 2 تیم انجام می شود و اگر باز هم مساوی شدند ، حمله یک به یک پِی گیری می شود.

در طول این بازی باید مکرراً کلمه کبدی با صدای بلند و واضح از سوی بازیکن مهاجم تکرار شود. به طوری که قطع کردن کلمه کبدی کبدی به معنای پایان حمله یا نفس گیری در حین حمله به معنی قطع کردن محسوب می شود و مهاجم باید تا زمان برگشت به زمین خود آن را بگوید. نحوه کسب امتیاز هم بدین صورت است که اگر مهاجم با حریف یا حریف با مهاجم تماس پیدا کند و مهاجم به زمین خود برگردد ، امتیاز کسب شده و هم چنین مدافع ناکام از زمین خارج می شود؛ اما اگر حریفان مهاجم را نگه داشته و در زمین خودی متوقف کنند و اجازه رسیدن مهاجم به خط میانی یا زمین خودی را ندهند ، مهاجم یک امتیاز از دست داده و از زمین خارج می شود؛ در عین حال در صورت موفقیت مهاجم هر تعداد مدافع که مهاجم را لمس نموده باشند از جریان بازی خارج و به همان میزان امتیاز به تیم حمله کننده تعلق می گیرد. در صورت خارج شدن تمامی بازیکنان یک تیم در طول مسابقه ، امتیازی جداگانه به امتیازات تیم حاضر در زمین اضافه می شود. در قوانین جدید نیز در صورتی که 2 نفر یا تک نفر باقی مانده در زمین مهاجم را متوفق نمایند ، به اصطلاح امتیاز عالی (2 امتیاز) به تیم مدافع تعلق می گیرد. به ازای هر بازیکنی که از تیم روبه رو خارج می شود ، بازیکنی به تیم مقابل اضافه می گردد ، به جز زمانی که ترکیب آن تیم کامل (7 نفر سالنی یا 6 نفر ساحلی) باشد.

تکنیک های ورزش کبدی

بازی کبدی دارای خطوطی در زمین و قوانینی خاص است که در طول بازی باید رعایت شود. تیم ها به نوبت «مهاجم» را در طول خط مانع نیمه به زمین حریف ارسال نموده و تیمی که بیش ترین امتیاز را در پایان بازی به دست آورده باشد برنده اعلام می شود. لازمه این ورزش واکنش سریع ، ظرفیت ایده آل مربوط به جهاز تنفسی ، قدرت بدنی ، انعطاف بدنی ، هماهنگی اعصاب و عضلات ، توان بالای تصمیم گیری و قابلیت بازتابی بازیکنان می باشد.

کبدی ورزش سنتی هند ، پاکستان و ایرانی می باشد و نخستین بار در بازی های المپیک سال 1936 به عنوان یک رشته نمایشی در المپیک برلین به نمایش درآمد. هم چنین رشته کبدی در بازی های آسیایی چین 1990 گنجانده شد و از همان زمان به عنوان یکی از رشته های رسمی بازی های آسیایی در برنامه بازی ها وجود داشته است.

ایران

این بازی در اردبیل ، آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، خراسان ، گلستان ، مازندران ، هرمزگان ، بوشهر ، فارس و اصفهان زو ، در گیلان شیرین دودو ، در خوزستان اش تی تی و در سیستان کبدی نامیده می شود.

تشکیلات این رشته ورزشی از سال 1375 با عنوان انجمن کبدی (فدراسیون ورزش های همگانی) شروع به فعالیت نمود و برای اولین بار در سال 1381 در مسابقات قهرمانی آسیا مردان شرکت و به مقام سوم این دوره از مسابقات نائل آمد و در سال 1382 موفق به کسب مقام اول آسیا در رده جوانان و بزرگ سالان و در سال 1383 این ورزش با کسب نائب قهرمانی جهان مدال های پُراَرزشی را به ارمغان آورد و با توجه به ضرورت و صلاح دید مسئولان سازمان تربیت بدنی در تاریخ 8/4/84 با تشکیل مجمع عمومی تحت عنوان فدراسیون کبدی جمهوری اسلامی ایران عملاً شروع به فعالیت نمود.

تکنیک های ورزش کبدی

در سال 1389 تیم ملی ایران در بازی های المپیک آسیایی نیز مقام دوم آسیا را کسب نمود. در سال 1393 تیم های ملی مردان و زنان کبدی ایران در مسابقات آسیایی اینچئون کره جنوبی به مدال نقره و مقام دوم رسیدند (هندوستان در هر دو رده قهرمان شد و مدال های طلا را کسب نمود). در مسابقات آسیایی جاکارتا اندونزی در روز جمعه اول شهریور 1397، تیم های ملی بزرگ سالانِ مردان و زنان ایران با تاریخ سازی برای نخستین بار به قهرمانی و کسب مدال طلا دست یافتند و مجموع طلاهای ایران را در بازی های آسیایی جاکارتا در روز ابتدایی شهریور به عدد 12 رساندند و جای گاه چهارمی ایران را تثبیت کردند.

ورزش کبدی در آسیا

کبدی از مسابقات آسیایی سال 1982 به صورت نمایشی و پس از آن جزء مسابقات رسمی بازی های آسیایی قرار گرفت.

ورزش کبدی در هند و پاکستان دارای بیش ترین طرف دار است.

قوانین و مقررات ورزش کبدی
  • هر تیم شامل 12 بازیکن (7 نفر بازیکن اصلی و 5 نفر بازیکن ذخیره) می باشد.
  • کبدی سالنی 7 بازیکن (5 بازیکن اصلی و 2 ذخیره) کبدی ساحلی 6 نفره (4 بازیکن اصلی و 2 ذخیره)
  • تعویض در بازی در مواقع تایم اوت پزشکی (وقت استراحت) مجاز می باشد و محدودیت تعویض وجود ندارد؛ البته در زمانی می توان اقدام به تعویض نمود که تایم اوت تیم خودی باشد.
  • وقت بازی 2 وقت 20 دقیقه می باشد و در صورت تساوی 2 تیم در پایان وقت قانونی 5 حمله از سوی هر تیم صورت می پذیرد و اگر باز هم مساوی شدند ، حمله یک به یک پِی گیری می شود. تا تیم برنده مشخص گردد.
  • وقت استراحت بین 2 نیمه ، 5 دقیقه می باشد.

تکنیک های ورزش کبدی

بازی زو

بازی «زو» همان ورزش کبدی است که از زمان های قدیم در ایران وجود داشته اما بیش تر به صورت بازی کودکان بود تا ورزش رسمی. روش بازی به این صورت است که افراد به 2 گروه تقسیم می شوند و نفرات به ترتیب در هر 2 گروه انتخاب شده و با ادای کلمه زووو به میان تیم حریف می روند و یکی از افراد گروه مقابل را می گیرد. بیان کلمه «زو» باید به صورت مداوم صورت بگیرد. از آن جایی که گفتن این کلمه هم در حالت دَم و هم در حالت بازدَم امکان پذیر است ، تیم مقابل باید دقت کند که فرد زوکننده از حالت بازدَم به حالت دَم وارد نشود که البته این تغییر حالت با تغییر تُن صدا هم راه است و بازیکنان باتجربه به سادگی آن را متوجه می شوند.[نیازمند یادکرد دقیق]

ابتدا افراد به 2 گروه 7 نفره تقسیم می شوند و یک گروه گرگ و گروه دیگر بَرّه می شود. آن گاه یکی از گرگ ها با گفتنِ زووو به یکی از بره ها دست می زند؛ اگر بره ها گرگ را تا زمانی که صدای «زویش» بند بیاید (به اصطلاح نفس کم بیاورد) بتوانند نگه دارند آن گرگ یکی از بره ها می شود.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
20%

نظر دادن