ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، هندبال و خلاصه تاریخچه هندبال و قوانین هندبال و قواعد بازی هندبال و ورزش هندبال و قوانین هندبال+pdf و قوانین بازی هندبال و خطاهای هندبال و قوانین هندبال برای کلاس نهم و نحوه شروع بازی هندبال و قوانین هندبال دانش اموزی و فیلم هندبال در نم نمک.

همه چیز از تاریخچه تا قواعد و نحوه بازی جذاب هندبال - handball

هندبال ورزشی گروهی است که دو تیم شرکت کننده در آن ، هر کدام دارای هفت بازیکن هستند ، از این هفت بازیکن یک نفر به عنوان دروازه بان جلوی دروازه میایستد. در ورزش هندبال بازیکنان برای کسب امتیاز باید توپ را درون دروازه حریف جای دهند. در این ورزش از دست برای پاس دادن و شوت کردن استفاده میشود.قوانین و قواعد بازی هندبال و نحوه شروع آن [خطاها]قوانین و قواعد بازی هندبال و نحوه شروع آن [خطاها]

تاریخچه و قوانین بازی هندبال

تمامی قوانین و قواعد بازی هندبال

تاریخچه ورزش هندبال

ورزش هندبال را در زمان های دور با نام اورانیا می شناختند و حرکات این ورزش را در 600 سال قبل از میلاد بر روی دیواره های حجاری شده آتن یونان در سال 1926 یافته اند ، که این نشان دهنده قدمت این ورزش مهیج است. اما شکل گیری رسمی این ورزش به سال 1890 بر میگردد ، در ادامه این ورزش توسط پدر هندبال یعنی کارل شلنز توسعه و تعمیم داده شد و به دلیل سردی هوا در منطقه اروپا ورزش هندبال داخل سالن و با هفت نفر بازیکن شکل امروزی را به خودش گرفت.

بانوان ایرانی در رشته هندبال

بانوان ایرانی هندبال لیست

بگونه ایی سه کشور آلمان ، چکسلواکی و دانمارک نقش مهمی در بثمر رساندن این ورزش در جوامع بین المللی داشتند و در سال 1928 فدراسیون بین المللی هندبال با یازده کشور عضو در آمستردام هلند تشکیل شد و برای اولین بار در سال 1931 کمیته بین الملل المپیک اجازه ورود هندبال به جمع بازیهای المپیکی را صادر کرد. با وقوع جنگ جهانی دوم ورزش هندبال مقطعی منحل شد ولی بعد از آن در سال 1950 این فدراسیون در سوئیس دوباره شروع به کار کرد.

انواع هندبال
  1. هندبال سالنی
  2. هندبال داخل چمن
  3. هندبال ساحلی
  4. هندبال چکی
  5. هندبال آمریکایی
  6. هندبال گالیک
  7. هندبال 7 نفره
  8. هندبال کوچک
  9. هندبال نشسته
  10. هندبال با ویلچر
  11. تعداد بازیکنان در بازی هندبال

هر تیم هندبال می تواند 12 بازیکن معرفی کند که 7 نفر از آنها به عنوان بازیکن اصلی انتخاب می شوند. البته در هندبال کوچک ، تعداد بازیکنان اصلی 5 نفر می باشند.

بازیکنان بازی هندبال

بازیکنان هندبال می توانند بوسیله پاس یا دریبل حریف ، توپ را به زمین آنها انتقال دهند. هر بازیکن هندبال حق استفاده از دو تا سه گام را دارد. یک سه گام قبل از دریب کردن حریف و سه گام دوم پس از دریبل است که پس از آن بازیکن باید سریعا توپ را پاس داده یا اینکه به طرف دروازه حریف شوت کند.

هندبال چگونه می باشد ؟

ماهیت بازی و ورزش هندبال

بازیکنان ذخیره در هندبال

بر خلاف فوتبال ، در هندبال بازیکنان ذخیره می توانند هر لحظه و به تعداد تفعات زیاد وارد زمین بازی شوند. البته به این شرط که باید ابتدا بازیکنی که تعویض می شود از زمین بازی خارج شود تا بازیکن جدید جایگزین او شود.

دروازه بان هندبال

دروازه بان هندبال اجازه دارد که در منطقه 6 متری تعیین شده مانور داده و حرکت کند. زمانیکه دروازه بان از منطقه 6 متری بیرون آمد به عنوان بازیکن محسوب خواهد شد و اجازه ندارد وقتی که توپ را در دست دارد به محوطه 6 متری برگردد. همچنین هیچ بازیکنی اجازه ندارد که توپ را در منطقه 6 متری به دروازه بان پاس دهد.

توضیحات وظیفه دروازه بان در ورزش هندبال

محدوده دسترسی دروازه در ورزش هندبال

مدت زمان بازی در هندبال

زمان بازی هندبال بسته به رده سنی ورزشکاران متفاوت می باشد به طوری که در بازی استاندارد برای افراد بالای 16 سال ، در دو نیمه 30 دقیقه ای و یک زمان استراحت 10 دقیقه ای میان این دو نیمه برگزار می شود. برای افراد 12 تا 16 سال ، در دو نیمه 25 دقیقه ای و یک زمان استراحت 10 دقیقه ای میان این دو نیمه برگزار می شود. برای افراد 8 تا 12 سال ، در دو نیمه 20 دقیقه ای و یک زمان استراحت 10 دقیقه ای میان این دو نیمه برگزار می شود.

اندازه توپ هندبال
  • سایز III : در بازی مردان ، بزرگتر از 16 سال : محیط توپ هندبال 58 تا 60 سانتیمتر و وزن آن 425 تا 475 گرم است.
  • سایز II : در بازی زنان ، پسران نوجوان بین 12 تا 16 سال و دختران بزرگتر از 14 سال : محیط توپ هندبال 54 تا 56 سانتیمتر و وزن آن 325 تا 375 گرم است.
  • سایز I : خردسالان بزرگتر از 8 سال : محیط توپ 290 تا 330 و وزن توپ 50 تا 52 گرم است.

اندازه توپ در ورزش هندبال

سایز و اندازه های توپ در ورزش هندبال

زمین بازی هندبال

شکل کلی زمین هندبال هماند زمین فوتبال است. زمین بازی یک مستطیل در اندازه 40 متر در 30 متر است. منطقه ایمنی پیرامون زمین دست کم 1 متر از خط های طولی زمین فاصله دارد و در قسمت خط گل نیز 2 متر دورتر از خط گل می باشد. پهنای خط کشی زمین بازی ، در هندبال 5 سانتیمتر می باشد اما خط کشی میان دو تیر یک دروازه 8 سانتیمتر پهنا دار.

قوانین کلی هندبال

1- بازی هندبال توسط دو تیم و در یک تیم رسمی ، هندبال با 12 نفر بازیکن انجام می شود .

2- زمین هندبال دارای 40 متر طول و 20 متر عرض می باشد و در هر نیمه از زمین یک دروازه وجود دارد .

3- وقت بازی برای بازیکنان زن و مرد 16 سال به بالا عبارت است از دو نیمه 30 دقیقه ای با 10 دقیقه استراحت بین آن .

4- هدف از انجام این بازی عبور دادن توپ از خط دروازه با استفاده از شوت که با رعایت قوانین مربوط توسط دستها انجام می شود ، می باشد .

5- توپ را می توان با پاسهای مختلف ( بالای سر ، سینه و ...) ، دریبل ، سه گام و ....... با رعایت قوانین در زمین حرکت داد تا منجر به زدن گل شود ، هر گل در این بازی یک امتیاز محسوب می شود .

ورزش هندبال چه قوانینی را دارد ؟

قوانین و قواعد های بازی هندبال

هندبال چه فوایدی دارد؟

1- اجزای آمادگیهای جسمانی مثل : سرعت ، قدرت ، استقامت ، چابکی و انعطاف پذیری در این رشته ورزشی در حد مطلوب پرورش می یابند .

2- دررشته هندبال آمادگی های روانی و خلاقیت افزایش یافته و قوه ادراک و تصمیم گیری را در فرد در یک سطح بسیار بالا افزایش می دهد .

3- بازی با توپ و استفاده از تکنیکهای پیشرفته دراین رشته باعث می شود که در اغلب اوقات بازیکنان ، لذت موفقیت را در اجرای این مهارت احساس می کنند .

4- سرعتی که لازمه موقیت در بازی هندبال است سبب ازدیاد سرعت عمل وعکس العمل در بازیکن می شود

5- ورزش هندبال سبب تقویت عوامل روانی مطلوب مانند : اعتماد به نفس ، تمرکز ، توجه و خود شکوفایی می شود .

ورزش هندبال چه فوایدی دارد ؟

فواید هندبال برای بدن

خطاهای هندبال
  • توهین کردن به داور ، خطای اکسکلود نامیده می شود که باعث اخراج بازیکن از زمین و محل ذخیره ها شده و بازیکن ، دیگر حق ورود به زمین را ندارد.
  • در صورتی که داور بازیکن خطاکار را با یک دست نشان دهد با دست دیگر در بالای سر و به وسیله دو انگشت علامت 2 راه نشان دهد یعنی بازیکن 2 دقیقه اخراج شده است. بازیکنی که 3 بار 3 دقیقه اخراج شود ، کارت قرمز گرفته و حق بازی کردن ندار ، یا اصطلاحا دیسکافیله شده است ، بعد ازدو دقیقه یک بازیکن دیگر می تواند جایگزین بازیکن اخراجی شود.
  • در هنگام تعویض ، اگر بازیکن زودتر از بازیکن تعویضی وارد زمین شود ، مجازات دو دقیقه شامل هر دو بازیکن می شود.
  • اگر در هنگام زدن پنالتی ، پس از سوت داور ، بازیکن پنالتی زننده توپ را به زمین بزند ، خطا محسوب شده و حق زدن پنالتی از آن تیم گرفته می شود.
  • اگر بازیکن مدافع در هنگام دفاع ، داخل قوس شود و مزاحمت ایجاد نماید خطای پنالتی گرفته می شود.

چه خطاهایی در ورزش هندبال وجود دارد ؟

خطاهای ورزش هندبال چیست ؟

هندبال برای بانوان

هندبال ورزش مناسبی برای بانوان است. اگرچه بعضی از کارشناسان معتقدند که این ورزش کمی برای بانوان خشن است اما عده کثیری هم اعتقاد دارند که هندبال یکی از مناسب ترین ورزش ها برای حفظ تناسب اندام ، سلامت و افزایش قدرت تفکر در خانم ها است.

هندبال علاوه بر اینکه یک ورزش سرعتی است و به سلامت قلب و عروق کمک می کند ، یک ورزش قدرتی نیز می باشد که در تقویت عضلات مختلف بدن نقش مفیدی دارد.

هندبال بانوان

هندبال رشته مناسب بانوان

هندبال در مدارس

هندبال یک رشته ورزشی مناسب برای دانش آموزان در تمام مقاطع تحصیلی است. این ورزش برای تمام سنین سرگرم کننده است ، سبب تقویت تمام عضلات بدن می شود ، به علت تحرک زیاد باعث تناسب اندام در دانش آموزان می شود ، ورزش چندان گرانی نیست و جثه دانش آموز در موفقیت او در این ورزش موثر نیست ، یعنی همه دانش آموزان با هر جثه ای می توانند در این ورزش پیشرفت کنند.

نقش ورزش هندبال در مدرسه ها

نقش هندبال در مدارس

هندبال و بدنسازی :

چون هندبال یک ورزش قدرتی است و احتیاج به قدرت دارد ، لذا می بایستی در این ورزش به مساله بدن سازی عمومی و بدنسازی در پست های مختلف بازی تکیه فراوان شود . از این رو در کشور های اروپایی که هندبال بسیار رایج است ، از این ورزش به عنوان بدنساز استفاده و مادر ورزش های توپی نامیده می شود .

تیم ملی ایران در ورزش هندبال

تیم ملی بانوان هندبالیست ایرانی

گروه های عضلانی درگیر در هندبال

عضلات کمر : این عضلات با همکاری عضلات پشت ، عضلات راست و مایل شکم عمل می کنند . قدرت عضلات کمر شرط اصلی برای انجام پرتاب هایی است که با خم کردن کمر انجام می گیرد .

عضلات شانه : این عضلات با همکاری عضلات سینه ای بزرگ و دلتوئید عمل می کند . به وسیله عمل این عضلات است که مخصوصا عمل دور خیز دادن دست ها و پرتاب کردن صورت می گیرد .

عضلات آرنج : این عضلات با همکاری عضلات راست کننده و خم کننده دست ها عمل می کنند . آن ها از چرخش بیش از حد مفصل آرنج جلوگیری کرده و باعث گردش آرنج می شوند .

عضلات مچ و دست : این عضلات با همکاری عضلات ساعد ، به خصوص عضلات راست و خم کننده دست و عضلات راست و خم کننده انگشت ها عمل می کنند . عملکرد عضلات مچ دست به خصوص در هنگام دریافت توپ و در هنگام پرتاب مچ دست ، بسیار مهم هستند .

ورزش هندبال و تمرین های آن

تمرین تیم هندبال

عضلات تهیگاه : این عضلات با همکاری عضلات بزرگ و متوسط باسن و نیز عضله کمر عمل می کنند . آن ها عمل راست و کشیده کردن پارا به خصوص در هنگام تکیه دادن آن ونیز در هنگام پرش ، مطلوب کرده . در هنگام پرتاب پرشی به پهلو تاثیر مثبتی در عمل خم کردن کمر روی پای تکیه گاه دارد .

عضلات ران : این عضلات با همکاری عضلات باسن باعث می شوند که بتوانیم پاهارا کشیده به طرف جلو یا عقب تاب دهیم و یا آن ها را به طرف داخل یا خارج بچرخانیم .

عضلات ساق پا : کار گروهی عضلات دو قلو و خم کننده انگشتان پا باعث عملکرد صحیح در هنگام انجام حرکات پرشی می شوند

عضلات در ورزش هندبال

عضلات تاثیر گذار در ورزش هندبال

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(42 رای)
75.2%

نظر دادن