افرادی که آلزایمر می گیرند چقدر زنده می ماند؟
طول عمر این بیماران به طور متوسط 8 سال بوده این اختلال سیر پیش رونده دارد و خیلی نمی توانیم مانع از پیشرفت آن شویم بنابراین داروهایی که برای درمان این عارضه استفاده می شوند تنها می تواند علائم بیمار را در مراحل خفیف و متوسط کنترل کنند؛
مراحل پیشرفته بیماری آلزایمر به طور میانگین بین یک سال و نیم تا دو سال طول می کشد اما 20 تا 30 درصد بیماران ممکن است تا 15 یا 20 سال نیز عمر کنند. بنابر گزارش مرکز کنترل و پیشگری بیماری آمریکا ، آلزایمر ششمین عامل مرگ و میر در این کشور محسوب می شود.
امروزه می توان با روش های تصویربرداری پیشرفته 10 سال پیش از آن که علائم در فرد بروز پیدا کند وجود آلزایمر را در او تشخیص دهیم.
آلزایمر شایع ترین نوع اختلال حافظه در سن بالا است؛ برای استفاده از واکسن به منظور جلوگیری از بیماری آلزایمر پیشرفت هایی حاصل شده اما هنوز این واکسن وارد بازار نشده است؛ احتمالا در سال های آینده شاهد درمان های جدید آلزایمر و روش های جدید پیشگیری از ابتلا به این بیماری باشیم.
آلزایمر با واکنش های التهابی در مغز ارتباط تنگاتنگی دارد بنابراین اگر بتوانیم از سیر و پیشرفت این واکنش های التهابی جلوگیری کنیم می توانیم از پیشرفت بیماری آلزایمر و حتی از ابتلا به آن هم جلوگیری کنیم.
عکس یک بیمار آلزایمری
شیوع آلزایمر در چه سنی است؟
25 درصد انسان ها پس از سن 80 سالگی به آلزایمر دچار می شوند این بیماری در سنین زیر 60 سال تقریبا شیوعی ندارد.
نوع ژنتیکی بیماری آلزایمر در سنین پایین می تواند بروز پیدا کند؛ بیشتر اختلالات حافظه در سنین پایین به علت اختلال در یکی از بخش های حافظه ایجاد می شوند؛ حافظه سه بخش اصلی دارد بخشی که اطلاعات از طریق آن وارد مغز می شود سپس این اطلاعات کدگذاری شده و در نهایت ذخیره می شوند که می توانیم در مواقع نیاز از این اطلاعات ذخیره شده استفاده کنیم؛ اگر در هر یک از این سه مرحله اختلال ایجاد شود فرآیند حافظه مختل می شود؛ علت اختلال حافظه در سنین پایین بیشتر تمرکز نداشتن و اضطراب است.
روش های پیشگیری
ما با تغییر سبک زندگی ، درمان و رفع استرس ، انجام ورزش و فعالیت های اجتماعی می توانیم از فراموشی هایی که در سنین پایین تر به سراغ ما می آید جلوگیری کنیم.
داشتن سبک زندگی سالم و دوری از مصرف مواد سمی و فلزات سنگین مانند آلومینیوم و افزایش سطح آمادگی ذهنی و مغزی به ما کمک می کند که از ابتلا به آلزایمر در امان باشیم.
فراموشی با آلزایمر چه فرقی دارد؟
این فراموشی ها به علت مشکل در فرآیند توجه و تمرکز ایجاد می شوند و نشان دهنده اختلال در ساختار مغزی نیستند همچنین درصد زیادی از موارد اختلال حافظه خفیف(ام سی آی) می توانند در آینده تبدیل به آلزایمر شوند؛ فراموشی هایی که در سنین پایین به سراغ افراد می آید بیشتر به علت اختلالات خلقی مانند اضطراب و افسردگی است.
به طور کلی 25 میلیون نفر در دنیا به اختلالات حافظه مبتلا هستند؛ 75 درصد از اختلالات حافظه به علت آلزایمر ایجاد می شوند؛ 10 درصد از افراد بالای 70 سال آلزایمر دارند و حدود 6 درصد از اشخاص بالای 65 سال دچار اختلال حافظه هستند که از این میان 4 درصد آلزایمر دارند.