آب خوردن بعد از غذا در اسلام از دیدگاه پیامبر و امامان
غذای بسیار خوردن نیاز به خوردن آب زیاد پس از آن دارد و روایت اختصاص به غذای خاصی نداشته بلکه هر غذایی را شامل می شود.
در میان مردم این گونه معروف است که نوشیدن آب پس از غذا مضر است ، خصوصا از پیامبر اکرم (ص) نقل شده ایشان پس از غذا آب نمی نوشیدند.
امام رضا (ع) می فرمایند :
و قد روی عن النبی (ص) أنه کان یمسک عن شرب الماء بعد أکل اللحم ، فهذا بحاجه إلی ملاحظه الأخبار فقد روی عن الرضا (ع) قوله : «لا بأس بکثره شرب الماء علی الطعام و لا تکثر منه علی غیره ، وقال : أرأیت أن رجلا أکل مثل ذا- وجمع یدیه کلتیهما لم بضمها و لم یفرقهما ثم لم یشرب علیه الماء کان ینشق معدته».
نوشیدن زیاد آب پس از غذا ایرادی ندارد اما در مورد دیگر جز این زمان نوشیدن زیاد آب منع شده است و می فرمایند :
می بینید کسی را که این اندازه غذا بخورد (به اندازه بین دو دستشان را نشان می دهند که نه به هم چسبیده و نه از هم باز است) و پس از آن آب نخورد ، معده اش پاره می شود. منظور از پاره شدن معده زخم معده می باشد.
روایت دیگری از امام رضا (ع) آمده است که می فرمایند : عن أبی الحسن الرضا (ع) قال : «عجبا لمن أکل مثل ذا- وأشار بیده- ولم یشرب علیه الماء کیف تنشق معدته».
تعجب می کنم از کسی که به مقدار زیاد (با دستانشان مقدار زیاد را نشان می دهند) غذا بخورد و پس از آن آب نخورد چگونه معده اش پاره نمی شود؟
از این روایت و تعجب امام درمی یابیم که خوردن آب پس از غذا ضروری است. هم چنین اشاره امام در هردو روایت نشان دهنده این اصل است که غذای بسیار خوردن نیاز به خوردن آب زیاد پس از آن دارد و روایت اختصاص به غذای خاصی نداشته بلکه هر غذایی را شامل می شود.