راهکار غلبه بر ترس از زایمان طبیعی و سزارین
هرچقدر که بیشتر به روز زایمان خود نزدیک می شوید ، استرس نیز بیشتر می شود . همچنین بهانه ها و کلافگی هایی به شما غلبه می کند ، مثل این که " دیگر طاقت ندارم " ، " نمی توانم این درد را تحمل کنم" ، " پس کی تمام می شود؟" و جملاتی از این دست در ذهن شما تکرار می شوند.
آیا می دانستید که بسیاری از خانم ها فوبیای زایمان دارند . اگر شما هم جزء این دسته از خانم ها هستید ، نگران نباشید ، در این قسمت از بخش بارداری و نوزاد نم نمک راهکارهایی را برای غلبه بر این ترس به شما معرفی خواهیم کرد.
1. با شخصی صحبت کنید.
هر زمان که احساس کردید ترس و اضطراب زایمان به شما غلبه کرده است ، بهتر است که تلفن را بردارید و با دوست صمیمی و یا اعضای خانواده خود تماس بگیرید. صحبت کردن با کسی که به او اعتماد دارید ، باعث ایجاد حس آرامش و غلبه بر ترس هایتان می شود.
همچنین می توانید با پزشک خود در این مورد صحبت کنید و نگرانی هایتان را برای او شرح دهید. پس یادتان نرود که برای غلبه بر استرس بهتر است که آن را بیرون بریزد ، نه این که همه چیز را درون خود نگه دارید.
2. عبادت کنید.
سعی کنید که ارتباط خود را با خداوند قوی تر کنید. هیچ چیز آرامش بخش تر از این نیست که خودتان را در آغوش امن خداوند ببینید . نماز بخوانید ، دعا کنید تا روحتان آرام شود . قرآن خواندن نیز به آرامش روح و روان شما کمک زیادی خواهد کرد.
3. تنفس کنید.
یکی دیگر از راه های غلبه بر ترس از زایمان ، نفس کشیدن است . این روش بسیار ساده و قدرتمند است نفس کشیدن به صورت اتوماتیک روح و روان شما را آرام می کند . تمرین نفس کشیدن را در یک اتاق آرام انجام دهید . به این صورت که به یک اتاق ساکت بروید ، چشمانتان را ببندید و به آرامی نفس بکشید.
4. خودتان را آماده کنید.
بهترین ایده این است که خودتان را قبل از تولد آماده کنید . به آرامش ذهن خودتان فکر کنید . لوازم مربوط به خود و کودک را برای روز بیمارستان آماده کنید . این اقدامات و آمادگی ها باعث می شود که در روز زایمان ذهنتان آرام تر باشد.
5. ذهنتان را باز کنید.
ذهنتان را به روی افکاری که به سرتان می آید ، باز کنید و در برابر آن ها مقاومت نکنید . مثلا به این فکر کنید که به احتمال 99 درصد ، زایمان شما طبیعی است اما ممکن است که ناگهان پزشک شما را سزارین کند . حال از این اتفاق می توان چه نتیجه گیری مثبتی کرد؟ داشتن یک ذهن باز و روشن به شما کمک می کند تا کنترل موقعیت را در دست بگیرید و آرامش داشته باشید.
6. مثبت فکر کنید.
در مورد تجارب منفی اطرافیان فکر نکنید و در عوض در مورد چیزهای مثبتی فکر کنید که در اطرافتان اتفاق می افتد . یک ذهن مثبت داشته باشید تا فقط اتفاقات مثبت را پیش بینی کند.
7. به خودتان آموزش دهید.
خودتان را در مورد هرکاری که باید برای یک نوزاد تازه متولد شده انجام دهید ، آماده کنید. به خودتان آموزش دهید. در مورد بچه داری ، کتاب و مقاله بخوانید . زمانی که ذهنتان آماده باشد ، ترس شما کمتر خواهد شد . بخش عظیمی از نگرانی های ما به دلیل آگاهی نداشتن است.
8. موسیقی گوش دهید.
موسیقی هایی گوش دهید که به شما انرژی مثبت می دهد . هر نوع موسیقی که شما را آرام می کند و باعث می شود که ترس هایتان فروکش کند را گوش دهید زیرا موسیقی قدرت صحبت کردن با فرد را دارد اما به شرطی که کلام آن مثبت باشد . می توانید لیستی از موسیقی های مخصوص این دوران را تهیه کنید.
9. بیرون بروید.
اگر استرس زایمان شما را در بر گرفته است ، بهتر است که از منزل بیرون بروید و در هوای تازه نفس بکشید . با کسی که دوستش دارید ، مثل همسر ، خواهر ، مادر و ... بیرون بروید و اوقات خوشی را برای خودتان بسازید و ذهنتان را با دور و بر و دنیای اطراف مشغول کنید تا کمتر افکار ترس آلود به سمت شما بیایند.
10. در مورد تصویری بزرگ تر فکر کنید.
زمانی که به چیزی شک دارید ، در مورد کودک داخل شکمتان فکر کنید که هیچ چیز بهتر از فکر کردن به یک کودک معصوم نمی تواند ترس شما را از بین ببرد زیرا فکر کردن به او باعث ایجاد حس لذت و عشق در شما می شود.
حتی بهتر است که با همسر خود در مورد فرزندتان صحبت کنید و مثلا صورت او را حدس بزنید . صحبت کردن با دیگر اعضای خانواده مثل مادر ، خواهر و پدر و ... نیز می تواند به بهبودی استرس و اضطراب شما کمک کند.
11. کم کردن ترس ها
درباره ترس های خود ، صریح و بی پرده با پزشکتان صحبت کنید تا با نگرش مثبت و البته با احساس درد کمتر پروسه زایمان را درک کنید. بدون شک پزشک با ارائه راهکارهای مختلف و روشن کرن موضوع زایمان برای شما ، نگاه واقع بینانه ای به شما بدهد.
12 .انتقال ترس از دیگران
برخی از مادران تجربه خوبی از زایمان خود ندارند و صحبت با آنها می تواند تاثیرات منفی روی شما بگذارد. باید بدانید که میان تجربه آن مادر و زایمان شما هیچ ارتباطی وجود نداردو قرار نیست که همان تجربه برای شما نیز تکرار شود .2 درصد زنان باردار به خاطر تجربه اول زایمان خود می ترسند و ترس 13 درصد از مادران باردار به دلیل تاخیر در بارداری و زایمان است.
14. نگرانی از زایمان زودرس
افزایش آمار زایمان های زودرس موجب حساسیت بیشتر خانمهای باردار می باشد .70 درصد نوزادان زودرس بین هفته های 34 تا 38 بارداری به دنیا می آیند بارداری تا هفته 34 و یا بیشتر ، آنقدر کم نیست که جنین دچار نقص جدی شود. برای جلوگیری از زایمان زودرس و غلبه بر ترس خود ، چکاپ های منظم ، استفاده از غذاهای سالم و مکمل ها به طور مداوم دنبال کنید.
15 . ترس از مشکلات زایمان
اغلب زنان باردار از اینکه نتوانند تلاش کافی برای زایمان کنند و جنین نچرخد و یا مشکلی در لگن به وجود آید و نتوانند زایمان طبیعی انجام دهند بیشتر هراس دارند . بسیاری از خانم ها نیز به انجام سزارین تمایل دارند ، چون زایمان طبیعی را خطرناک می دانند.
حین انجام زایمان طبیعی ، متخصص زنان ، وضعیت جنین را لحظه به لحظه کاملا بررسی می کند و در صورتی وجود کوچک ترین مشکلی ، برای نجات جان مادر و جنین عمل سزارین را پیشنهاد می دهد. سخت بودن زایمان طبیعی به دلیل ورزش نکردن کافی خانم ها و ضعیف بودن عضلاتشان است. در زایمان اول این ترس طبیعی است.
16. تمرینات یوگا را انجام دهید
ورزشهای تنفسی و یوگا ، موجب کاهش ترس و افزایش کنترل ذهن در هر زمینه فکری می شود.البته اگر ترس شما بیش از اندازه باشد و تمام مدت به این فکر کنید که مشکلی برای شما یا جنینتان پیش می آید با یک مشاور و روانشناس صحبت کنید ، چرا که این ترس و اضطراب دائمی شما بدون شک روی جنین نیز تاثیر می گذارد و شاید موجب به ارث رسیدن آن در فرزندتان نیز شود.
نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید ، این است که تمام این ترس ها در دوران بارداری طبیعی هستند و جایی برای نگرانی در مورد این وضعیت وجود ندارد . آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید و بدانید که مادران زیادی همزمان با شما در این دنیا هستند که تجربه یکسانی با شما دارند و شما تنها کسی نیستید که از این پروسه می ترسید.