مضرات خوردن بیش از اندازه فولیک اسید در بارداری برای جنین و مادر
فولیک اسید اضافی ممکن است به نوزاد آسیب برساند که این آسیب از طریق سیستم عصبی ( منتهی به اوتیسم ) ، مقاومت انسولین ، چاقی یا مشکلات ذهنی می باشد و همچنین ممکن است که خطرات تومورها را برای مادر افزایش دهد .
مصرف مکمل فولیک اسید به صورت روزانه برای خانم های باردار باید بین 400 تا 800 میلی گرم باشد. فولیک اسید به صورت طبیعی در سبزیجات با برگ سبز تیره ، میوه ها ، آجیل و لوبیا ها آسیب زا نخواهد بود.
یک بارداری سالم اغلب از میزان متناسبی فولیک اسید استفاده می کند ، بیشتر متخصصان پیشنهاد می کنند که این مرحله را قبل از باردار شدن برنامه ریزی کنید . فولیک اسید مسئول رشد سلول ها است و باید مقدار کافی آن در رژیم فرد وجود داشته باشد تا کودک را از آسیب های مغزی و نخاعی حفظ کند.
همچنین برای رشد و عملکرد سالم مغز نیز ضروری می باشد اما فولیک اسید نیز مانند اجزای دیگر مواد مغذی ممکن است که زیاد از حد در بدن فرد ذخیره شود ، مقدار زیاد آن می تواند به مادر و رشد کودک آسیب وارد کند.
خوردن بیش از اندازه فولیک اسید در بارداری
اختلال اوتیسم
چنانچه در نم نمک گفته شده است تحقیقات اخیر نشان می دهد که مقدار زیاد فولیک اسید می تواند باعث آسیب به بافت عصبی و در نتیجه اوتیسم شود و محققان در یک مطالعه 1391 مادر و فرزند را مورد مطالعه قرار دادند . مصرف بیش از حد فولیک اسید این اختلال را تا حد زیادی افزایش می دهد که در تعاملات اجتماعی ، ارتباطات غیر طبیعی و رفتار غیر معمول افراد تاثیر می گذارد.
خطر سرطان
مطالعات روی حیوانات نشان می دهد که مصرف بالای فولیک اسید در رژیم باعث افزایش تومورهای پستانی می شود. سطح بالای فولیک اسید همچنین با سرطان های زنانه نیز مرتبط است. نقش فولیک اسید در سرطان کلسترول و دیگر سرطان ها نیز نشان داده شده است ، اگرچه که این مطالعات هنوز در مراحل اولیه هستند و بیشتر آن ها بر حسب شواهد می باشد.
کمبود توانایی ذهنی
سطح بالای فولیک اسید همچنین می تواند افت ذهنی را سرعت ببخشد و مطالعات به این موضوع اشاره می کند که فولیک اسید موجود در مکمل ها و غذا ها می تواند کمبود ویتامین ب 12 را افزایش دهد که با ناتوانی ذهنی در نوجوانان نیز مرتبط است.
سایر خطرات مصرف فولیک اسید اضافی برای سلامتی
- مصرف بیش از حد فولیک اسید در خانم های باردار می تواند خطر مقاومت انسولین و چاقی در کودکان را افزایش دهد.
- میزان زیاد فولیک اسید در بدن ممکن است کم خونی را نیز افزایش دهد که اگر این موضوع در فرد تشخیص داده نشود ، خطرات آن به مغز ، عصب و نخاع دائمی خواهد بود.
مواد مصرفی پیشنهادی برای خانم های باردار
فولیک اسید را می توان در غذاهای زیادی مثل سبزیجات ، میوه ها ، لوبیا ، آجیل ، بادام زمینی ، محصولات لبنی ، غذاهای دریایی و غلات پیدا کرد و جدا از این فولیک اسید همچنین در مولتی ویتامین ها یا در مکمل های تک منظوره نیز وجود دارد.
پس می توان نتیجه گرفت که فولیک اسید موجود در غذاهای طبیعی مضر نیست ، پس نباید هیچ نگرانی در مصرف غذاهای مغذی و سبزیجات داشته باشید اما قضیه مکمل ها کمی فرق دارد .
البته که تحقیقات در مورد میزان مصرف این مکمل ها همچنان ادامه دارد اما در هر صورت برای امنیت بیشتر هرگز نباید در آهن زیاده روی کنید .