ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، شرایط و مدارک لازم انواع طلاق از طرف زن یا مرد و مراحل درخواست طلاق از طرف زن و طلاق از طرف مرد در دوران عقد و مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد و درخواست طلاق از طرف زن و مهریه و نمونه دادخواست طلاق از طرف مرد و معایب طلاق از طرف مرد و تفاوت درخواست طلاق از طرف مرد یا زن و طلاق از طرف زن چقدر طول میکشد در نم نمک.

شرایط و مدارک لازم انواع طلاق از طرف زن یا مرد

در زندگی زناشویی به دلایل مختلف شرایطی پیش می آید که ادامه آن برای زن و شوهر ، غیرممکن می شود با نگاهی گذرا به دادگاه خانواده میبینیم که روزانه زوج های زیادی برای طلاق به دادگاه مراجعه می کنند.راهنمای درخواست انواع طلاق از طرف زن یا مرد + مدارکراهنمای درخواست انواع طلاق از طرف زن یا مرد + مدارک

اما اکثرا به دلیل عدم آشنایی با حقوق خود دچار مشکل شده و روند درخواست بسیار طولانی می شود. در این مرحله افراد ملزم به آشنایی با حقوق و قوانین مرتبط با این موضوع می شوند. در این مقاله سعی شده به طلاق و مسائل حقوقی مرتبط با این موضوع پرداخته شود.

شرایط طلاق در ایران و قوانین آن

شرایط طلاق به درخواست مرد

در کشور ما طلاق در اختیار مرد قرار داده است بر طبق ماده 1133 قانون مدنی اختیار طلاق با مرد است و اوست که می تواند حتی بدون دلیل موجه ، دادخواست طلاق به طرفیت همسر تقدیم دادگاه کند. مگر این که زن در زمان عقد این حق را از شوهر بگیرد و یا بعد از ازدواج در قبال بخشش مهریه و یا با رضایت شوهر حق طلاق را بگیرد.

شوهر می تواند با شرایط طلاق زوجه که در قانون آمده است ، یعنی پرداخت حقوق مالی زوجه اعم از مهریه ، نفقه ، اجرت المثل و نحله ، به رغم مخالفت زوجه او را طلاق بدهد در صورت درخواست طلاق از طرف مرد شرط تنصیف اموال هم انجام می شود یعنی باید اموالی که مرد بعد از زندگی مشترک بدست آورده است را با زن نصف کند.

شرایط درخواست طلاق از طرف زن

اگر یکی از شروط 12 گانه (در ادامه مقاله قرار داده شده) ضمن عقد را داشته باشید و یا با اثبات عسر و حرج زن به استناد ماده 1130 قانون مدنی می توانید برای طلاق اقدام کنید.

عسر و حرج یعنی به وجود آمدن شرایطی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد.

بر عکس طلاق از طرف مرد ، زن برای گرفتن طلاق بدون رضایت شوهر راهی سخت و طولانی در پیش دارد.

شرایط درخواست طلاق

 

شرایط طلاق توافقی

ساده ترین و کم دردسر ترین نوع طلاق ، طلاق توافقی است. در این نوع طلاق شرایط خاصی موجود نیست فقط باید در خصوص مسائل مالی و حضانت فرزندان ، زن و شوهر با هم توافق کرده و در جلسات مشاوره نیز شرکت کنند.

در مواقعی هم که زوجه دوشیزه باشد ، برای مراجعه به دادگاه جهت اخذ حکم و ثبت طلاق نیازی به اذن پدر ندارد.

مدارک لازم برای طلاق توافقی
  • اصل و کپی عقدنامه یا رونوشت آن (رونوشت را باید از دفترخانه محل انعقاد عقد نکاح دریافت کرد)
  • اصل و کپی شناسنامه زوجین
  • اصل و کپی کارت ملی زوجین
  • توافق نامه مبنی بر توافقات زوجین بر سر مهریه ، اجرت المثل ، حضانت و …
  • گواهی بکارت از پزشکی قانونی (برای طلاق توافقی در دوران عقد)
  • گواهی عدم بارداری

 

طلاق توافقی

شروط 12 گانه ضمن عقد برای طلاق زن کدامند؟
  • نپرداختن نفقه به مدت 6 ماه
  • سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج
  • جنون زوج
  • مبتلا شدن زوج به امراض صعب العلاج بطوری که ادامه زندگی برای زن مخاطره آمیز باشد
  • اشتغال زوج به شغلی که منافی مصالح خانوادگی وحیثیت زوجه باشد
  • محکومیت زوج به حکم قطعی به مجازات پنج سال حبس یا بیشتر
  • اعتیاد زوج
  • غیبت و یا ترک زندگی توسط زوج به مدت 6 ماه
  • محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب جرم و انجام هر گونه مجازات اعم از حد وتعزیر در اثر ارتکاب جرمی که مغایر با حیثیت خانوادگی وشئون زوجه باشد
  • عقیم بودن زوج بعد از گذشت 5 سال
  • 1مفقود الاثر بودن زوج به مدت 6 ماه
  • ازدواج مجدد زوج بدون اجازه همسر و یا عدم اجرای عدالت بین همسران

شرایط درخواست طلاق

مراحل طلاق از کجا شروع می شود؟

پس از صدور رای دادگاه نیز زن و شوهر در فرصت سه ماهه می توانند به یکی از دفاتر رسمی طلاق برای ثبت طلاق بروند.

آنچه از اهمیت زیادی در طلاق توافقی برخوردار است اولا توافق زن و شوهر بر انجام طلاق توافقی است و ثانیا توافق در مورد مهریه ، حضانت فرزندان ، مقدار نفقه آنها - نحوه و مدت ملاقات است.

نکته : مدت زمان طلاق توافقی توسط وکیل حدود 10 روز کاری می باشد

نکته : توجه داشته باشید هیچ زن و شوهری بدون رای دادگاه نمی توانند به طور مستقیم به دفتر خانه طلاق مراجعه کنند و هیچ دفتر خانه ای هم نمی تواند طلاق را بدون رای دادگاه ثبت کند.

با عنایت به تغییر شرایط طلاق توافقی از آذرماه سال 97 تاکنون در تهران اگر زوجین تمایل داشته باشند که بشخصه مراحل مربوطه را طی کنند در ابتدا هردو یا یکی از آنها می بایست به سامانه نوبت دهی طلاق (سامانه مداخله در طلاق - سامانه تصمیم) مراجعه کنند و با وارد کردن مشخصات سجلی یکی از مراکز غربالگری مشاوره در تهران را انتخاب کنند. مرکز غربالگری پس از ثبت اطلاعات زوجین و دلایل طلاق ، آنها را به یکی از مراکز مشاوره زیر نظر بهزیستی استان تهران ارجاع می دهد.

قاضی با بررسی نظر کارشناس مشاوره ، اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می کند که زوجین باید این گواهی را تا سه ماه از تاریخ صدور ، به دفاتر ثبت ازدواج و طلاق برده و اجرای صیغه طلاق و ثبت آن را تقاضا کنند.

اگر طلاق توافقی نیست و اگر وکالت در طلاق(حق طلاق) از همسر ندارید باید دادخواست طلاق از طرف زوجه به دادگاه خانواده تقدیم کنید.

زوجه هم می تواند در دادگاه خانواده شهری که هم اکنون ساکن است و یا در دادگاه خانواده محل اقامت شوهر دادخواست بدهد.

برای شروع و ثبت مراحل طلاق زوجه بایستی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست خود را ثبت کند و سپس به دادگاه خانواده فرستاده و ارجاع می شود.

در صورتی که حکم دادگاه اول (بدوی) به ضرر آن ها باشد می توانند نسبت به آن در فرصت 20 روزه تجدید نظر خواهی کنند.

بدیهی است که پرونده پس از تبادل لوایح به دادگاه تجدید نظر استان فرستاده می شود و در ادامه پس از صدور رای توسط شعبه دادگاه تجدید نظرکه غالبا بدون حضور زوجین و تشکیل جلسه می شود در مهلت 20 روزه هر کدام از طرفین که رای به ضرر او باشد می تواند فرجام خواهی کند.

در این صورت پرونده به دیوان عالی کشور ارسال می گردد که ممکن است دیوان از رای دادگاه تجدید نظر نقص بگیرد و یا نقض کند و مجددا پرونده به دادگاه تجدید نظر اعاده شود که در این صورت پس از صدور حکم مجدد از سوی شعبه دادگاه تجدید نظر باز هم امکان فرجام خواهی مجدد مهیا است.

پرونده طلاق در صورت مقاومت زوجین ، پرونده ای طولانی است و باید بسیار صبور باشد مگر این که طلاق غیابی باشد و زوج در دادگاه حضور پیدا نکند و یا اعتراض نکند که زمان کمتری به طول می انجامد.

حضانت و نگهداری فرزندان

طبق ماده 1169 قانون مدنی ، حضانت و نگهداری فرزند یا فرزندانی که پدر و مادرشان جدای از یکدیگر زندگی می کنند ، مادر تا سن 7 سالگی اولویت دارد و پس از 7 سالگی اولویت حضانت و نگهداری از فرزند یا فرزندان با پدر است.

همچنین طبق تبصره همین ماده ، بعد از سن 7 سالگی ، در صورتی که بین زوجین در حضانت و نگهداری فرزندان اختلاف وجود داشته باشد ، دادگاه با رعایت مصلحت فرزند ، حل اختلاف و تعیین تکلیف می نماید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن