علائم و نشانه های افسردگی در زنان متاهل
علائم افسردگی در زنان متاهل برای برخی افراد پس از زایمان و برخی دیگر در طول زندگی مشترک رخ خواهد داد. افسردگی یک اختلال خلقی شایع می باشد و ممکن است با علائم شدیدی همراه باشد. این علائم بر احساسات ، تفکر و انجام فعالیت های روزانه شخص مانند خواب ، غذا خوردن یا روند کار او تأثیراتی را بر جای می گذارد. برای تشخیص افسردگی ، علائم باید حداقل به مدت دو هفته در فرد وجود داشته باشد.
خواب بی رویه
معمولاً پر خوابی یکی از علائم افسردگی در زنان متاهل محسوب می شود. یعنی بسیار دیر از رختخواب خارج می شوند و یا آنقدر ناراحت هستند که نمی توانند برای بیدار شدن انگیزه ای داشته باشند. از سوی دیگر کم خوابی نیز می تواند بخشی از علائم افسردگی در زنان متاهل محسوب گردد هرچند که پرخوابی شایع تر است.
حس ناراحتی و عصبانیت
حس ناراحتی و عصبانیت معمولاً به شکل مداوم در بانوان افسرده دیده می شود. آنها احساس پوچی می کنند و هیچ تلاشی برای از بین رفتن این حس ندارند و همیشه افراد منفی را در ذهن خود مرور می کنند. این احساس ناراحتی و پوچی گاه دردسرساز می شود.
بی تفاوتی
بانوانی که درگیر افسردگی هستند به حدی از بی تفاوتی در زندگی خود می رسند که گاه روز و شب را گم می کنند و فکر می کنند که زندگی باید به همین شکل و با بی تفاوتی بگذرد.
احساس گناه
علائم افسردگی در زنان متاهل به میزان حادی تا حد گناه پیش می رود. شخص احساس گناه زیاد می کند و سعی میکند خود را در یک مسیر اشتباه فکری قرار دهد. احساس گناه به طور کلی برگرفته از روحیه بانوان بوده به طوری که برای کوچکترین مسئله ای در زندگی خود را مقصر می دانند.
عدم تمایل به رابطه جنسی
یکی از علائم افسردگی در زنان متاهل ، عدم علاقه به رابطه جنسی است. این موضوع از چندین مبحث بررسی می شود. مثلاً برخی از بانوان به حدی رابطه جنسی را یک انتخاب غلط می دانند و یا پس از رابطه جنسی احساس گناه می کنند که این تصور رفته رفته در این افراد تبدیل به یک باور می شود و شرایط خاص خود را دنبال می کنند.
بی اشتهایی یا پراشتهایی
اگر بخواهیم یکی از مهمترین علائم افسردگی در زنان متاهل را بررسی کنیم ، می توان به بی اشتهایی یا پراشتهایی اشاره کرد. به طوری که بانوان متاهل معمولاً درگیر اشتهای زیاد هستند و زیاد غذا می خورند و یا درگیر بی اشتهایی هستند و لب به غذا نمی زنند.
اقدام به خودکشی
در صورتی که علائم افسردگی در زنان متاهل بسیار شدید باشد باید نگران بود. چون انگیزه خودکشی در آنها بیشتر شده و این موضوع روی ذهنشان تاثیر می گذارد. البته بررسی ها اینطور نشان می دهد که اقدام به خودکشی در برخی از بانوان در دوران یائسگی بیشتر است.
بیماری های گوارشی و دردهای مزمن
درد یا سنگینی در ناحیه دست و پا و سری از دیگر علائم افسردگی در زنان متاهل محسوب می شود به طوری که شخص همیشه احساس بدی در بدن خود دارد. البته این موارد بیشتر برگرفته از افسردگی فصل بوده و درمان آن کمی دشوار به نظر می رسد.
فاکتورهای افزایش ریسک افسردگی در زنان متاهل
شاید بپرسید علائم افسردگی در زنان متاهل از کجا نشات می گیرد؟ آیا کسانی که درگیر علائم افسردگی هستند حتماً مشکلات زیادی در زندگی خود دارند؟ خیر اینطور نیست! یک سری دلایل مربوط به گذشته افراد است و یک سری از دلایل نیز به شرایط محیطی فرد بستگی دارد.
سابقه خانوادگی در اختلالات رفتاری
در صورتی که شخص در خانواده خود درگیر اختلالات رفتاری باشد ، معمولاً باید منتظر علائم افسردگی باشد. حقیقت امر این است که اختلالات رفتاری در یک خانواده معمولاً نسل به نسل دنبال می شود و بر فرد اثر میگذارد.
از دست دادن والدین پیش از ده سالگی
موضوع دیگری که بخشی از علائم افسردگی در زنان متاهل محسوب می شود ، از دست دادن والدین پیش از ده سالگی است. یعنی شخص در دوران کودکی خود ، پدر و مادر خود را از دست داده و این موضوع روی ذهن خود تاثیر گذاشته است.
وجود استرس های زندگی
زندگی بالا و پایین زیادی دارد و جاده همیشه هموار نیست. حقیقت این است که وجود یک سری استرس های زندگی رفته رفته روی ذهن شخص اثر می گذارد و این موضوع سبب می شود که شخص درگیر یک سری مشکلات شود. استرس از دست دادن مادر ، فرزند و یا مشکلات مالی و بروز خیانت و … از مواردی است که در زندگی بسیار دیده شده و مشکل ساز است.
آزارهای جنسی در دوران کودکی
یکی از شایع ترین دلایلی که در نهایت منجر به علائم افسردگی در زنان متاهل می شود ، آزارهای جنسی است که در دوران کودکی برای شخص ایجاد شده است. فرد در دوران کودکی خود رنج کشیده است و نتوانسته این مطلب را با کسی در میان بگذارد. به این ترتیب موقعیت رفتاری وی تغییر کرده است و این موضوع روی ذهن و ناخودآگاه او تاثیر گذاشته است.
مصرف داروهای خاص
گاه مصرف چندین دوره داروهای خاص سبب می شود که بانوان در زمان تاهل دچار یک سری مشکلات شوند و علائم افسردگی در زنان متاهل وابسته به همان داروهایی باشد که مصرف می کردند. بهتر است مصرف داروهای مختلف بر اساس شرایط بدنی بیمار باشد و موقعیت بدنی فرد سنجیده شود. البته که داروهای خاص در زندگی افراد تاثیرگذار بوده و سبب بروز یک سری مشکلات خاص می شود.
علائم افسردگی در زنان متاهل در دوران یائسگی
دوران یائسگی دورانی پر از فراز و نشیب است و بروز علائم افسردگی در زنان متاهل در این دوران موضوعی غیر قابل انکار است. بررسی ها اینطور نشان می دهد که در این دوران بانوان درگیر مشکلات زیادی می شوند و این موضوع روی ذهن آنها تاثیر می گذارد و سبب بروز خلق و خوی نامناسب می گردد.
به طوری که همیشه ناراحت هستند و یا دلشوره دارند. همچنین وجود مشکلات زیاد در زندگی افراد سبب بروز یک سری مشکلات می شود و باعث بروز احساس ناامنی در زندگی می شود. افکار منفی اگر کنترل نشود تا مغز استخوان نفوذ می کند ، پس خودتان را نجات دهید.