ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، در ادامه به بررسی نشانه ها و درمان خانگی رودل کردن کودکان در عید و رودل کردن کودک و علائم رودل کردن کودکان و علت رودل کردن کودکان و علائم رودل کودکان و راه هایی برای پیشگیری و درمان رودل کودکان خواهیم پرداخت.

علل و نشانه های رودل کودکان و درمان خانگی آن

از نظر پزشکی رودل همان اسپاسم روده بزرگ میباشد و با نفخ همراه است. متخصصان رودل را با عناوین دردهای کولیکی یا قولنج گوارشی می شناسند. این واژه معمولا در کودکان بیشتر استفاده می شود که گاه ناشی از پرخوری می باشد و به طور معمول بعد از چند ساعت رفع می گردد. مصرف آب داغ و نبات و مایعات سبک مانند چای کمرنگ توسط کودک ، باعث کاهش تحریک معده می شود. البته کودکانی که روده تحریک پذیر دارند ، تحمل خوردن انوع غذاها در یک وعده را ندارند زیرا پرخوری موجب کشش خون به سمت معده می شود و فرد علاوه بر احساس خستگی و کم حوصلگی ، دچار مشکلات گوارشی نیز خواهد شد.علائم رودل کودکان و درمان خانگی آن + علت رودل کردنعلائم رودل کودکان و درمان خانگی آن + علت رودل کردن

در ایام عید و وجود انواع تنقلات در مهمانی ها ، اغلب پدر و مادرها نمی توانند استانداردهای همیشگی درباره تغذیه فرزندان را رعایت کند. این تغییرات غذایی در سنین کمتر منجر به بروز پرخوری و رودل می شود. در این میان کنترل تغذیه و حفظ سلامت کودک بر عهده والدین است تا مبادا کودک رودل کرده و در ایام عید ، مریض شود. پدر و مادرها باید به کودکان بیاموزند که تنوع در غذاها به منظور احترام گذاشتن به ذائقه های متفاوت مهمانان است و دلیلی وجود ندارد که همه آنها را امتحان کنند. البته والدین خود نیز باید این نکته را رعایت کنند. در این بخش از نم نمک با مشکل رودل کودکان و راههای جلوگیری از آن ، آشنا می شوید.

علائم و درمان های خانگی رودل کردن کودک

رودل کردن و علائم آن

این اصطلاح بیشتر در کودکانی که دچار یبوست و دل درد می شود ، استفاده می شود. رودل کردن یعنی مشکل در هضم غذا در سیستم گوارشی است که علائمی مانند ، سنگینی سر معده ، درد معده ، نفخ و دل درد دارد و معمولا بر اثر پرخوری و مصرف غذاهای متنوع با هم و یا عدم جویدن صحیح غذاها به وجود می آید.

اگر بعد از چند ساعت درد شکم بهبود نیافت و با علائم دیگر گوارشی مانند تهوع ، استفراغ ، یبوست و اسهال همراه شود ، باید سریعتر کودک را نزد متخصص ببرید تا پزشک وجود بیماریی هایی مانند آپاندیسیت ، التهاب روده و معده و مسمومیت غذایی را بررسی کند سلامت فرد را تهدید نمی کند. رودل در کودکان را نباید با مسکن و چای نبات درمان کرد ، در صورت مشاهده هر گونه علائم باید به مرکز درمانی مراجعه کنید.

پیشگیری از رودل کردن کودکان

برای جلوگیری از رودل کردن باید مراقب تغذیه کودکان باشید و مصرف کاکائو ، قهوه ، چای پررنگ ، نوشابه ، غذاهای کنسروی ، غذاهای تند ، ترش و چرب بخصوص فست فودها را به حداقل برسانید.

نفخ یکی از عوارض رودل است ، افرادی که زمینه نفخ دارند نباید از کربوهیدرات هایی که شکسته نمی شوند مانند نخود ، لوبیا ، باقلا و ماش و... زیاد مصرف کنند. این افراد در صورت نفخ می توانند یک قاشق عرق نعناع بخورند. همچنین استفاده از زیره سیاه داخل کباب یا برنج نیز می تواند از بروز نفخ جلوگیری کند.

پیشگیری از رودل کردن کودک

عوامل موثر در بروز رودل کودکان

در ایام تعطیلات مانند عید نوروز ، این مشکل در کودکان رواج بیشتری دارد. بسیاری از کودکان در دید و بازدیدها به دلیل رعایت نکردن رژیم غذایی و پرخوری ، خوردن تنقلات متعدد مثل کاکائو ، شکلات و آجیل زیاد به خصوص تخمه با پوست و میوه با پوست به این عارضه دچار می شوند.

معمولا برای طعم دار کردن تخمه و انواع آجیل از جوهر لیمو استفاده می کنند که موجب تحریک معده می شود. بنابراین زیاده روی در خوردن آنها باعث رودل کردن می شود.

غذاهای فست فوی به دلیل داشتن چربی زیاد ، دیرتر هضم می شود ، به همین دلیل مدت زمان بیشتری در معده باقی می مانند و مصرف آنها به همراه نوشابه های گازدار باعث تحریک معده و رودل می شود.

علت رودل کودکان چیست؟

درمان رودل در کودکان

اگر از رودل کردن کودکان به دلیل پرخوری اطمینان دارید باید از مصرف غذاهای سنگین توسط کودک خودداری کنید. مشکل رودل معمولا با داشتن تحرک کافی و مصرف مایعات سبک طی چند ساعت و حداکثر تا دو روز برطرف می شود.

البته رفع رودل کودکان به نوع و مقدار غذای خورده شده و سن کودک و عادات اجابت مزاج او بستگی دارد؛ اما در هرصورت نباید بیش از دور روز به طول انجامد ؛ مگر آن که همراه با التهاب معده و روده باشد یا کودک سابقه زخم معده داشته باشد.

در صورت بروز یبوست ، باید مایعات بیشتری مصرف کرد ، همچنین استفاده از ملین هایی مانند روغن بادام و زیتون ، شربت انجیر و خاکشیر نیز مفید می باشد.

داروهای گیاهی مانند عرق نعناع ، گشنیز ، زیره و بادرنجبویه برای درمان نفخ شکم بسیار موثر هستند.

این داروهای گیاهی که در رفع اسپاسم یا گرفتگی ماهیچه ها کاربرد دارند ، به صورت قطره در تمام داروخانه های معتبر در اختیار مردم قرار می گیرد که تهیه آنها بدون نسخه نیز امکان پذیر است. برای کودکان از سنین نوزادی می توان این داروهای گیاهی را البته با میزان توصیه شده ، استفاده کرد.

همچنین برای درمان یبوست در کودکان زیر ده سال می تواند از روغن های گیاهی مثل بادام و زیتون مصرف نمود. بارهنگ یا اسفرزه که امروزه قرص ، کپسول و پودر آنها هم وجود دارد و شربت انجیر ، شیر خشت و ترنجبین ، چون زیاد قوی نیستند به عنوان مسهل برای کودکان استفاده می شود.

علائم رودل کودکان

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟

در صورت تشدید و یا تکرار علائم رودل در کودکان باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه نمائید. چرا که بسیاری از بیماری های گوارشی و غیر گوارشی با علائم مشابه رودل مانند دل درد مکرر و مزمن خود را نشان دهند. مثلا رودل کردن کودک می تواند ناشی از عوارض داروها و یا بیماری کم کاری تیروئید باشد که موجب یبوست و دل درد می شود.

در این شرایط پزشکان با گرفتن شرح حال صحیح و معاینه دقیق و بررسی های آزمایشگاهی ، آندوسکوپی و حتی بیوپسی (نمونه گیری از بافت) می تونند علن بیماری را به درستی تشخیص دهند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن