ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1404 و سال 2025 ، کلاچ در واقع یک وسیله قطع کردن و یا وصل کردن است که در سیستم های انتقال نیرو بکار می رود.

چه زمانی باید صفحه کلاچ خودرو را عوض کنیم

دوستان و یا رانندگان عزیزی که هر روز ماشین خود را روشن و به سر کار یا به مسافرت می روید خوب می دانید که در هر بار فشار دادن کلاچ خودرو چند قطعه با هم درگیر شده تا بتوانند قدرت موتور را به چرخ انتقال دهند و باعث حرکت شما شوند. باید به این نکته توجه کرد که سیستم کلاچ خودرو بعد از گذشت 50 الی 60 هزار کیلومتر نسبت به نوع رانندگی باید تعویض و یا در حد امکان رگلاژ شود. همان طور که گفته شد این موضوع بستگی به نوع رانندگی شما دارد.زمان تعویض و تست سالم بودن دیسک و صفحه کلاچ ماشین + آموزش تصویریزمان تعویض و تست سالم بودن دیسک و صفحه کلاچ ماشین + آموزش تصویری

چگونه زمان تعویض صفحه کلاچ خودرو را تشخیص دهیم

چگونه زمان تعویض صفحه کلاچ خودرو را تشخیص دهیم

به طور مثال ، اکثر رانندگان خانم ، در ابتدای رانندگی شان ، اکثر اوقات پای خود را بر روی کلاچ نگه می دارند و حتی در سرعت نیز پای خود را آهسته بر روی کلاچ گذاشته تا در مواقع ضرور آن را بفشارند! خب همین موضوع باعث کمی درگیری صفحه کلاچ شده و در طولانی مدت شما را مجبور به تعویض صفحه کلاچ می کند.

یا از سوی دیگر ، رانندگانی که در مسیرهای برون شهری فعالیت دارند و ترافیکی پیش روی خود ندارند ، ممکن است گاهی تا 70 یا 80 هزار کیلومتر هم نیازی به تعویض صفحه کلاچ پیدا نکنند. اگر با خودروی خود در شهر فعالیت می کنید ، قطعا این میزان به دلیل ترمز و حرکت زیاد ، نصف خواهد شد.

 

صفحه کلاچ یک قطعه مصرفی است و دیر یا زود به اتمام می رسد که موارد زیر عمر آن را کمتر می کند :

  • رانندگی با شتاب زیاد
  • فشار آوردن به موتور در سر بالایی
  • تعداد زیاد سرنشینان خودرو
  • گذاشتن پا روی پدال کلاچ در حین رانندگی

نکته : در هنگام رانندگی ، هرگز پای خود را روی کلاچ نگذارید ، پس از تعویض دنده ، پای خود را از روی پدال بردارید. حتی تماس اندک پای شما با پدال کلاچ ، عمر صفحه کلاچ را کاهش می دهد.

 

تست سالم بودن صفحه کلاچ

حال در اینجا سعی می کنیم تا به چند موضوعی که نشان می دهد باید دیسک و صفحه تعویض شوند اشاره می کنیم :

1 - یکی از نشانه های زمان تعویض دیسک و صفحه زمانی است که ما ماشین را در دنده 1 گذاشته و کلاچ را رها می کنیم موتور و اتاق خودرو به لرزه می افتد و البته این لرزش کاملا متفاوت است. این یک نشانه واضح و کامل برای تعویض دیسک خودرو است.

2 - شاید پیش آمده باشد که نزد تعمیرکاری رفته و از او خواسته باشید تا صفحه کلاچ شما را تست کند! خب او دوری با خودرو می زند و به شما می گوید. آیا تا به حال فکر کرده اید که تعمیرکار چگونه این کار را می کند؟!

تعویض دیسک و صفحه 206 تیپ 5

تعویض دیسک و صفحه 206 تیپ 5

وقتی ماشین در حال سکون است دنده را در 2 قرار داده و کلاچ را رها می کنیم اگر خودرو حرکت کرد و خاموش نشد دیسک و صفحه تمام شده است. ولی اگر خودرو سریع خاموش شد ، هنوز زمان تعویض صفحه کلاچ فرا نرسیده است؛ به همین سادگی!

3 در سر بالایی نیمه شدید ، اگر نیاز به تعویض دنده به شماره های سنگین زیاد مشهود بود ، نشانه ای برای تعویض صفحه کلاچ است.

4 شاید برای شما نیز پیش آمده که پشت فرمان متوجه شوید ، ماشین زیاد گاز می خورد ولی حرکت و شتاب خوبی ندارد! خب ، باید دست به جیب شوید.

5 گاه پیش می آید که دنده های خودرو ، خصوصا دنده یک و دنده عقب خوب جا نرفته و به سختی این اتفاق می افتد. این مشکل در ترافیک های سنگین نیز به وضوح مشاهده می شود.

 5 دلیل واضح برای تعویض دیسک و صفحه کلاچ خودرو

 5 دلیل واضح برای تعویض دیسک و صفحه کلاچ خودرو

همان طور که در بالا اشاره شد ، بسته به نوع رانندگی می توان تمامی این 5 مورد را زود یا دیرتر از حد استاندارد عمر مفید یک خودرو مشاهده کرد ، ولی تجربه در خودروهای ایرانی با ترافیک حال حاضر کمتر از 45 هزار کیلومتر نیست. پس با یک رانندگی معقول و کم شتاب می توان تا 70 هزار کیلومتر عمر کلاچ خود را افزایش دهیم. در حال حاضر دیسک و صفحه های چینی بازار را قبضه کرده اند. در حد امکان برای تعویض دیسک و صفحه از جنس مرغوب و تعمیر کار خوب و آشنا به کار استفاده کنید چون با تعویض نشدن یک کاسه نمد در سیستم کلاچ خودرو شاید کلاچ شما 20 هزار کیلومتر هم کار نکند!

 

علائم نشان دهنده ضعیف شدن صفحه کلاچ
  • پدال کلاچ سفت و خشک شده و حالت ارتجاعی و فنری خود را از دست داده باشد.
  • هنگام رها کردن کلاچ ، پای شما سریعا به عقب پرتاب می شود.
  • دنده ها هنگام جا زدن صدا می کنند.
  • در هنگام حرکت ، دور موتور افزایش می یابد ولی سرعت ، به آن نسبت افزایش نمی یابد.
  • پله پله شدن کلاچ ممکن است به دلیل خشکی و خرابی سیم کلاچ نیز باشد.

کلاج

کلاج خودرو

اگر تجربه ای دارید ، می توانید آن را با ما در میان بگذارید!

بیوگرافی

این مطلب مفید بود؟
(12 رای)
90%

نظر دادن