ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، رشت و جاهای دیدنی شهر رشت و مکان های دیدنی رشت و گردشگری رشت استان گیلان و نقاط توریستی رشت و سوغات رشت در نم نمک.

جاهای توریستی و مکان های دیدنی و گردشگری رشت استان گیلان

شهر رشت مرکز شهرستان رشت و استان گیلان یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری ایران به شمار می رود.شهر رشت به علت دارا بودن جاذبه های طبیعی ، تاریخی و انسانی متعدد یکی از مقاصد محبوب گردشگری تبدیل شده است. به شهر رشت شهر باران نیز گفته می شود به علت اینکه میزان بارندگی بالایی دارد. با این بخش از نم نمک همراه باشید تا با حقایق و نکات جالبی از شهررشت آشنا شوید.جاذبه های گردشگری و مکان های دیدنی شهر رشت در گیلانجاذبه های گردشگری و مکان های دیدنی شهر رشت در گیلان

حقایق و دانستنی های مهم درباره شهر رشت

1. جمعت رشت بر اساس سرشماری در سال 1335 شمسی ، 100 هزار نفر بود. این در حالی است که امروزه این شهر از جمعیتی یک میلیون نفری برخوردار است.

آشنایی با شهر رشت

جمعیت بسیار زیاد مردم در شهر بارانی رشت

2. 76 درصد جمعیت این منطقه ، شهری و 24 درصد آن روستایی است.

3. بزرگ ترین و پرجمعیت ترین شهر شمال ایران در بین شهرهای ساحلی ، شهر رشت است.

4. در بین شهرهای کشور ، میزان بیشترین تراکم جمعیت نسبت به مساحت برای رشت است.

5. رشت سومین شهر گردشگری ایران محسوب می شود. سالانه 12 تا 15 میلیون نفر گردشگر به این منطقه سفر می کنند.

6. شهر رشت در قسمتی از جلگه گیلان قرار دارد که در دشت های جنوبی دریای خزر و در حاشیه‏ غربی دلتای سفیدرود واقع شده است.

7. رشت دارای تابستان های گرم و شرجی و زمستان های سرد و مرطوب است. میانگین سالانه حداکثر دما 20 و حداقل دما 11 درجه برآورد می شود.

8. همچنین این شهر با متوسط بارندگی 135 روز از سال در صدر شهرهای بارانی کشور قرار دارد. میانگین سالانه بارندگی در این شهر 1359 میلی متر است.

باران نعمت همیشگی در رشت

رشت شهری با باران بسیار زیاد

9. در رشت دو رودخانه گوهررود و زرجوب جریان دارند که در شرق و غرب این شهر قرار گرفته اند. این دو رودخانه ، در ناحیه پیربازار رشت به یکدیگر می رسند و سپس وارد تالاب انزلی می شوند.

10. طبق اسناد موجود ، نام قدیم این شهر «بیه» بوده است. بیه طبق لغت نامه ها ، به منطقه بین دو رودخانه گفته می شود.

11. شهرداری رشت یکی از قدیمی ترین شهرداری های کشور محسوب می شود که در سال 1286 شمسی تاسیس شد. امروزه این شهر دارای پنج منطقه شهرداری است که هر کدام از آن ها به سه ناحیه تقسیم می شوند.

میدان شهرداری شهر رشت

ساختمان بسیار زیبای شهرداری رشت

12. برای وجه تسمیه رشت نظریه های گوناگونی وجود دارد. یکی از نظریه ها برگرفته از مفهوم «رشت» ، به معنی «قرار گرفته در جای پست و گود» است؛ که به اقلیم جلگه ای این منطقه اشاره دارد.

همچنین طبق نظریه علی اکبر دهخدا چون ساخت اصلی شهر در سال 900 هجری بوده و کلمه «رشت» در حساب ابجد 900 است ، این نام انتخاب شده است.

نظریه دیگری به معنی کلمه «رش» اشاره دارد که در زبان گیلکی به معنی «باران بسیار» است.

13. زبان مردم این منطقه ، گیلکی است. از طرفی اکثر مردم رشت ، شیعه هستند؛ با این وجود ، عده ای از آن ها اهل سنت و تعداد کمی زرتشتی ، مسیحی و یهودی هستند.

14. رشت در گذشته قطب تولیدات نساجی ایران بود. در سالیان اخیر بسیاری از کارخانجات بزرگ صنعتی در رشت به حالت تعطیل درآمده اند. امروزه شهر رشت به عنوان یکی از قطب های کشاورزی در سطح کشور مطرح است. همچنین این منطقه ، از تولید کنندگان بزرگ فولاد و نانو داروهای ضد سرطان کشور نیز محسوب می شود.

15. رشت با تولید 10 درصدی برنج ، رتبه نخست را در زمینه تولید برنج کشور دارد.

16. در شهر رشت تعداد 19 واحد دانشگاهی دولتی و غیر دولتی وجود دارد.

17. شهر صنعتی رشت در سال 1353 شمسی در جنوب این منطقه تاسیس شد. این شهر صنعتی که در جنوب شهر رشت واقع شده است ، یکی از پنج شهر صنعتی بزرگ کشور و دومین شهر صنعتی خصوصی ایران به شمار می رود. در حال حاضر تعداد 280 واحد صنعتی در این شهر وجود دارد که از این تعداد 140 واحد در حال فعالیت هستند.

وجود شهرهای صنعتی در رشت

وجود شهر های صنعتی بسیار در شهر رشت

18. مهم ترین صنایع دستی این منطقه ، دستبافت های پشمی ، حصیر بافی ، چادر بافی و چموش دوزی هستند.

19. شهر رشت در سال 2015 به عنوان شهر خلاق در زمینه خوراک شناسی ، به یونسکو پیوست. بر اساس استانداردهای یونسکو ، شهر خلاق شهری است که از نوآوری و توانمندی های شهروندان در توسعه شهری استفاده می کند. رشت ، تنها شهر ایران به همراه 18 شهر دیگر جهان است که در زمینه خوراک شناسی در یونسکو ثبت شده است.

20. در انتها جالب است بدانید ، در سال 1290 شمسی ، اولین اتوبوس در ایران توسط یک تاجر بلژیکی در شهر رشت به کار گرفته شد.

اولین اتوبوس در رشت

اولین اتوبوس ایران در رشت رویایی

پینت بال جنگلی سراوان

لحظاتی هیجان انگیز و پر نشاط ، تو پینت بال جنگلی سراوان... پینت بال در ایران طرفداران زیادی دارد دلیل آن هم این است که این بازی به خاطر مبارزه کردن و پرتاب رنگ برای خیلی از آدمها پر هیجان و سرگرم کننده می باشد. پینت بال سراوان با فضای خیلی بزرگ و در محیطی سرسبز ، آماده میزبانی از سربازهای مسلح و بازیکن های حرفه ای می باشد. پس برای داشتن یک روز شاد و پرهیجان کنار خانواده یا دوستانتان آماده باشید.

روستای هرزویل

هَرزَویل ، یکی از روستاهای استثنایی استان گیلان است . برای رفتن به این روستا ، باید 65 کیلومتر از مرکز استان ، فاصله بگیریم و به رودبار برویم. نخستین ویژگی روستای هَرزَویل قدمتِ آن است که طبق مَدارک معتبر از 1000 سال هم بیشترمی باشد . ناصر خسرو- شاعر و نویسنده نامدار قرن پنجم ه.ق- تو سفرنامه مشهورش ، نام این روستا را آورده. بین تمام روستاهای ایران ، فقط چند روستاست که پژوهشگرا و گردشگرا به آنها توجه زیادی کرده اند .

نان خولفه

نان خولفه

سوغاتی استان گیلان

این نان در منازل گیلانی ها و بازار گیلان تهیه و پخت می شود ، خمیر آرد برنج را در لاک ( لاوک ) می گذارند و قسمتی از آن را به صورت چانه تان در آورده و با وردنه یا دست پهن می کنند و روی تابه ای سفالی که وارونه روی اجاق گاز گذاشته شده نان را می پزند ، در شرق گیلان تا چند دهه پیش ، مردم ، صبحانه نان خولفه و ماهی گردبیج سرد می خورند ، و در هر شهر چندین دکان نان خلفهای بود که امروزه تعداد آن کم شده است.

شکر سرخ

کشت نیشکر در گیلان سابقه طولانی دارد ، اما سال ها است که از رونق افتاده است و حال در محدوده کوچکی در صومعه سرا و کم تر از آن ، در شلمان لنگرود کشت می شود . وجود برخی اسامی اماکن مانند شکر باغ ، لله باغ ، شکرستان و امثال آن نشانه های زراعت آن درگذشته بود . طرز تهیه شکر سرخ : شکر سرخ بسیار ابتدایی است ، و به وسیله هاون های چوبی با فشار انجام می گیرد شکر بدست آمده ، بصورت گلوله های فشرده و نامنظم کوچک و بزرگ است و خاصیت دارویی دارد .

صابون چوناقی

از روغن زیتون ، تفاله صابون می گیرند و به آن صابون چوناقی می گویند . این صابون در گیلان مصرف زیاد دارد و برای آن خاصیت تقویت کننده مو و پوست سر قایلند . دو نوع از آن وجود دارد . 1 - صابون سرکف ، که مواد خارجی و غیر خالص آن کم است و در حمام مصرف می شود . 2- صابون معمولی ، که مواد خارجی مثل آهک و نمک دارد و و ارزان تر است . این صابون ها را قالبی یا چهارگوش معروف به اره ای درست می کنند . هرچهار عدد آن داخل یک نایلون پلاستیکی به وزن یک کیلوگرم فروخته می شود.

واویشته برنج

وابیشته برنج از تنقلات گیلان است . برای تهیه آن ، برنج را در تابه ، بو داده با مغز گردوی خرد شده مخلوط می کنند ، سپس می خورند برنج بو داده مرغوب ، آن را خوشمزه تر می کنند . برخی مقداری از آن را داخل شیشه کرده ، هنگام مسافرت سوغات می برند . وابیشته بج ، از سوغاتی های درون فامیلی است و این در حالی است که سوغات برنده می داند که کدام فرد از افراد خانواده های فامیل ، این آجیل را دوست دارد .

مرکز خرید گلسار

مرکز خرید گلساز یکی از مراکز خرید شیک گلسار است که شش طبقه دارد و بیشتر در این مرکز پوشاک عرضه می شود . در طبقه چهارم این مرکز خرید بعد از خریدتان می توانید در فودکورت چیزی نوش جان کنید .

آدرس : رشت بلوار گلسار ، نبش خیابان 108

جنگل های هیرکانی

جنگل هیرکانی بازمانده دوره سوم زمین شناسی و غنی از نظر گونه های بومی و باستانی است. در حالی که اکثر نقاط اروپا و سیبری این جنگل ها قادر به بقاء در مقابل سرما نبودند ، به دلیل اقلیم معتدل تر حاشیه دریای خزر جنگل هیرکانی در این منطقه به حیات خود ادامه داد و برخی گونه ها به تدریج بومی این جنگل ها شدند. در حال حاضر 150 گونه بومی (آندمیک) درختی و بوته ای در جنگل هیرکانی وجود دارد که شمشاد ( Buxus hyrcana) و انجیلی(Parrotia persica ) از این جمله اند.

روستای موشنگا

موشنگاه یه روستا با قدمت 300 ساله هست علت نامگذاریش هم اینه که گل بنفشه توی این محل به صورت فراوان یافت می شد و اون قدیما این گل و میچیدن و خشک میکردن و می فروختن و تو گویش محلی(تالشی) به این گل کوچک "میشم" میگفتن و به این روستا " میشم گاه" یعنی محل رویش گل بنفشه یه روایتی دیگه هست اونم مربوط به جنگ جهانی میشه که سربازان روسی همین اطراف بودن و واسه همون" قشون" که به معنی سرباز هست و به این محل" قشون گاه" میگفتن که کم کم میشه "میشم گاه" و در نهایت موشنگا.

جاذبه های گردشگری و طبیعی شهر رشت

جاذبه های گردشگری و طبیعی شهر رشت

روستای نصرالله آباد

روستای نصرالله اباد یکی از روستاهای تابعه بخش سنگر است که در حاشیه رودخانه سفیدرود قرار دارد .این روستا دارای 113 خانوار و بالغ بر 353 نفر جعیت دارد که از این تعداد 231 نفر با سواد می باشند.این روستا از سمت جنوب به شهر سنگر از سمت شمال به شهر استانه اشرفیه و کوچصفهان و از سمت شرق به شهر سیاهکل راه دارد. روستاهای همجوار ان عبارتند از : شیخعلی بست بالا و پایین ، خلشاء چهارده ، پاشاکی وجود بارگاه مقدس آقا سید حسن دراین روستا به ان جلوه معنوی داده است.

روستای مریدان

مریدان واقع در شهر خشکبیجار در استان گیلان (10 کیلو متری رشت) این روستا شامل زمین های سبز شالی است. و مهم تر از همه آسمانش آبی آبی است!!! در مریدان صفا و صمیمیت جور دیگری تقسیم می شود. در مریدان همه امکانات : تلفن ، برق ، گاز ، اینترنت آنالوگ محیا است به جز آسفالت!!! ( که البته آقای وعیدی در حال پیگیری اند) مردم مهمان نواز مریدان مشتاق مهمان نوازی از شما هستند.

روستای لیچاه

اگر نگاهی به نقشه گیلان بیاندازیم ، در شهرستان رشت با بخشی برخورد خواهیم کرد که لشت نشا نام دارد. در این بخش که بسیار نیز قدیمی می باشد روستایی با نام لیچاه قرار گرفته است. جاده ورودی لیچاه در 1 کیلو متری جاده لشت نشا به آستانه قرار گرفته است . برای رسیدن به این روستا باید از راهی پر پیچ و خم و البته زیبا (بخصوص در فصل بهار و تابستان ) عبور کنیم.این جاده در حدود 3 کیلو متر طول دارد. در قسمت شرقی لیچاه سفید رود به سمت دریا امتداد یافته است.

روستای لاشک

این روستا از نظر تاریخی دارای قدمتی بیش از 750سال می باشد که به طور رسمی تایید نشده و آثار موجود بیانگر قدمتی طولانی تر می باشد که ارنظر تقسیمات کشوری از توابع شهرستان رشت ، بخش لشت نشاء می باشد مردمان این روستا افرادی سخت کوش و پرتلاش می باشند که به کار کشاورزی مشغول می باشند محصول عمده این روستا برنج می باشد که از نوع مرغوبترین برنج می باشد که به برنج آستانه اشرفیه معروف است.

بررسی اسامی قبلی رشت

شهر دیدنی و سرسبز رشت از بهترین جاهای ایران

روستای گیلوامحله

در استان گیلان در خطه زیبای دریاچه خزر از توابع شهر رشت روستای زیبا و سرسبزی وجود دارد که می خواهیم با آن بیشتر آشنا شویم. این روستا از توابع بخش خشکبیجار و جز دهستان حاجی بکنده می باشد که از شمال به روستای امین آباد از جنوب به روستای جیرکویه از شرق به روستای شهرستان و از غرب به روستای ولی آباد متصل است.جاده اصلی این روستا معروف به جاده امین آباد است که 9 کیلو متر طول دارد و خشکبیجار را به امین اباد متصل می کند .

روستای گفشه

دهستان گفشه مجموعه است از چند روستای چسبیده به هم شامل بالاگفشه ، میان گفشه ، لاله گفشه ، شیخان گفشه ، پس بیجارگفشه.مجموع جمعیت این روستاها بالغ بر 12 هزار نفر تخمین زده می شود. در فاصله چهارکیلومتری بخش لشت نشاء در مسیر اصلی از لشت نشاء به کوچصفهان قرار دارد. شغل اکثر مردم این روستاها کشاورزی است. البته نگهداری دام بصورت خانگی نیز یکی دیگر از منابع درآمدی مردم می باشد.

روستای فشتکه

وجه تسمیه روستای فشتکه فشتکه از نظر لغوی به دو قسمت فشت و اکه تقسیم می شود فشت به معنی بلند و بلندی و اکه به معنی ده یا روستا می باشد . چون این روستا از سطح دریا بلندتر بوده این روستا را فشتکه یا روستای (ده) بلند نامیدند.

روستای طارمسر

روستای طارمسر

روستای طارمسر در 24 کیلومتری شرق رشت قرار دارد بعد از عبور از کوچصفهان و پلیس راه رشت-لاهیجان به رودبارکی می رسیم اولین دوربرگردان باید به سمت رشت برگردیم و وارد جاده آسفالته رودبارکی شویم 4 کیلومتر جلو می رویم تا به طارمسر برسیم .

روستای شهرستان

معرفی کامل روستا و اعلام موقعیت جغرافیایی روستای شهرستان از لحاظ موقعیت جغرافیایی در 49 درجه و 41 دقیقه طول و 37 درجه و 8 دقیقه عرض جغرافیایی واقع گردیده است. طبق تقسیمات کشوری روستای شهرستان یکی از روستاهای دهستان حاجی بکنده از بخش خشکبیجار شهرستان رشت می باشند. این روستا از سمت شمال به روستای امین آباد از جهت شرق به شهمیرسرا از سمت جنوب به روستای نوده و از جهت غرب به روستای گیلوا محله محدود می گردد.

روستای سیاه اسطلخ

وجه تسمیه سیاه اسطلخ درمورد علت نامگذاری این روستا در اسناد و مدارک چیزی یافت نشد اما با پرسش از اهالی و گفت و گو متوجه شدم که مردم در زبان عامه به این روستا سیاه سل گویند و از آنجا که سل در زبان گیلکی به استخر بزرگ گویند و در قدیم استخری با این صفات در روستا وجود داشت که تامین کننده آب برای مصارف کشاورزی و زمین روستاییان بود بنا به گفته بعضی از اهالی استخر مکانی بود که مردم بعد از عبور از روستا و پس از این که گلی می شدند .

روستای سقالکسار

روستای سقالکسار واقع در شمال کشور ایران ، استان گیلان و 15 کیلومتری جنوب شهر رشت و بین راه آقاسید شریف تا جیرده است.سقالکسار یکی از روستاهای دهستان لاکان (بخش مرکزی شهرستان رشت) است وبراساس سرشماری سال 1385 جمعیت آن 584 نفرو 168خانوار بوده است.

روستای سراوان

روستای سراوان در استان گیلان واقع در ِیکی از بخش های شهرستان رشت است. شهرستان رشت دارای6 بخش به نام های مرکزی سنگر ٬ کوچصفهان خمام٬لشت نشاوخشکبیجار می باشد. سنگر بزرگ ترین بخش های شهرستان رشت است. بخش سنگرسه دهستان بنام های ویشکاننک٬ سراوان واسلام آباد( شاه قاجی) می باشد. تقسیمات کشوری و جمعیت براساس تقسیمات کشوری در سال 1328 شهرداری سنگرایجاد و درشهریور ماه سال 1369 بخشداری سنگر تأسیس گردیده است.

روستای رشت آباد

هریک از مردم رشت آباد دارای شغل خاصی برای خود هستند.در این روستا مردم با سعی وتلاش روزی روزانه خود را بدست می آورند. در هر حیطه کاری مردم مشغول به کاری هستند.بنا-نجار-گچکار-جوشکار-کارمندو.... درروستای رشت آباد جوانان زیادی هم مشغول به تحصیل هستند! یکی از مشاغل اصلی در این روستا کشاوزی است که در فصلهای بهار وتابستان در بین مردم این روستا رونق پیدا میکند! کشاوزی یکی از سختترین مشاغل در این روستا است که غیرت و همت مردم رشت آباد را نشان میدهد!!

روستای دلچه

روستای دلچه 13 کیلومتری شهر رشت مابین شهر رشت و بخش سنگر قرار دارد یکی از 45 پارچه روستاهای بخش سنگر می باشد و دارای 180 خانوار است و فرهنگ غنی روستانشینی از دیرباز در این روستا بوده وهست این روستا یک محیط و جغرافیای بسیار زیبا و دیدنی دارد که شما لا وصل است به روستای تورانسرا وپلکو وجنوبا وصل است به روستاهای سروندان وگیلپردسر و شرقا وصل است به روستاهای امشه و چنچه و غربا وصل است به روستاهای ورازگاه و توسراوندان .

روستای دافسار

دافسار ، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان رشت در استان گیلان ایران.این روستا در دهستان پسیخان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1385، جمعیت آن 527 نفر (140خانوار) بوده است.

روستای حاجی بکنده

حاجی بکنده یک دهستان در استان گیلان در بخش خشکبیجار است . این دهستان مرکز روستاهای منطقه است . حاجی بکنده در طی 5 سال اخیر به خاطر ساحل زیبایی که دارد جزئی از مکان های توریستی و تفریحی معروف استان شده .مردم زیادی از ساحل حاجی بکنده دیدن میکنند و همه از ته دل عاشق این ساحل میشوند. در این ساحل ماسه هایی وجود دارد که همین ماسه ها ساحل را مخصوص فوتبال های ساحلی کردند و دریای خزر هم غروب های زیبایی دارد که همه و همه باعث زیبایی این ساحل می شود .

روستای چافوچاه

چافوچاه(چوفوچاه) چافوچاه از شمال به لاله گفشه "از جنوب به جوریاب و چلیکدان" از مشرق به مآمودان و از مغرب به نوحدان محدود است. طبق سرشماری سال 1385 دارای 138 خانوار و 465 نفر جمعیت بوده است. امکانات رفاهی روستای چافوچاه دبستان. مسجد. امامزاده. پارک جنگلی. نانوایی. قهوه خانه. سو پرمارکت. کافه جوانان شغل و درامد زایی مردم چافوجاه مردم چافوچاه از طریق کشاورزی (کشت برنج) ودامداری و دامپروری امرار معاش میکنند.

روستای چونچنان

چونچنان در شمالی ترین نقطه استان گیلان قرار دارد واز شمال به دریای خزر و از جنوب با روستای امیلدان و از شرق با روستای بندر زیباکنار و از غرب با روستای خشک اسطلخ همسایه است شغل اصلی مردم آن کشاورزی و صیادی است البته عده کمی از مردم نیز شکارچی هستند.چونچنان از زیباترین مناطق ایران است .

روستای بهدان

بهدان روستایی از دهستان اسلام اباد(شاقاجی)از بخش سنگر هست.اما از نظر جغرافیایی به شهر رشت نزدیک تر هست.این روستا نسبت به بسیاری از روستاها برتریهای خاصی دارد.اما محرومیتهای خاص و گرفتاریهای نسبتا جالبی دارد که کمتر روستایی چنین هست.از نظر پراندگی نیز بسیار جالب هست .بخشی از ان در ابتدای شهر سنعتی قرار دارد.قسمت مرکزی ان در انتهای فاز یک شهر صنعتی قرار دارد.بخش بالا بهدان نیز که زیبایی بی همتایی دارد در زیر دامنه کوها قرار دارد.

روستای چولاب

چولاب کجاست؟ روستای چولاب در 8 کیلو متری شرق کوچصفهان واقع است و در تقیسیمات جغرافیایی جزء دهستان لولمان بخش کوچصفهان شهرستان رشت می باشد.این روستا - روستایی خوش آب و هوا در کنار رود خانه زیبا و بزرگ سفید رود می باشد و با چشم اندازهای طبیعی و دوست داشتنی خود انسان را شیفته خود ساخته و فراموش نشدنیست. و این روستا دارای شالیزارها و مناظرطبیعی زیبایی است.

واژه چولاب : این واژه از دو بخش چول و آب تشکیل شده است .

روستای جورکویه

روستای جورکویه

روستای جورکویه با موقعیت جلگه ای یکی از روستا های دهستان نوشر از بخش خشکبیجار شهرستان رشت می باشد . این روستا در شمال دهستان نوشر واقع شده و فاصله آن تا مرکز دهستان یک و نیم کیلومتر و مرکز بخش سه کیلومتر و تا مرکز استان (شهر رشت) سیزده کیلومتر می باشد. روستای جورکویه از شمال به روستای شیشه و گوراب ، از شرق به روستای رودپشت ، از غرب به روستای ماشل علم و از جنوب به دهستان نوشر محدود شده است و نزدیک ترین نقطه شهری نیز بخش خشکبیجار می باشد.

روستای جوریاب

جوریاب روستایی در بخش لشت نشا شهرستان رشت دراستان گیلان است. شغل اکثر مردم این روستا کشاورزی است. البته نگهداری دام بصورت خانگی نیز یکی دیگر از منابع درآمد مردم می باشد.علاوه بر آن از کنار جاده در هر طرف ، پس از پشت سرگذاردن منازل مسکونی - که اغلب ویلایی و دارای حیاطهای بزرگی است که از آن به عنوان باغچه استفاده می شود و مایحتاج اولیه مثل سبزیجات از آن تامین می شود - به زمین های کشاورزی می رسیم.

روستای پشکه

پشکه ، روستایی است از توابع بخش کوچصفهان شهرستان رشت در استان گیلان ایران این روستا در دهستان بلسبنه قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال 1385، جمعیت آن 654 نفر (199خانوار) بوده است اماکن زیارتی وسیاحتی روستا آقا سیدمحمود بالامحله سید معصوم پایین محله از اماکن زیارتی این روستا می باشند مردم روستا بر اساس باورداشت و سنت در ماه های عزیز خدا در این اماکن مراسمات مختلفی برگزار می کنند .

روستای ابراهیم سرا

روستای ابراهیم سرا در 25 کیلومتری اتوبان رشت به لاهیجان قرار گرفته است و با شهرستان آستانه اشرفیه 5 کیلومتر فاصله دارد . در غرب آن روستای چولاب و در شرق آن روستای تازه آباد و در شمال آن روستای فشتم و در جنوب آن رودخانه سفیدرود قرار گرفته است . طول جغرافیائی آن 49.879 و عرض جغرافیائی آن 37.265 است جمعیت آن در حدود 1500 نفر می باشد . شغل اکثر مردم کشاورزی بوده و انواع محصولات مرغوب کشاورزی از قبیل برنج مرغوب هاشمی و بادام زمینی و... کشت می شود.

کشاورزی پر رونق در رشت

زمین های کشاورزی بسیار در شهر رشت

مسجد جامع امشه

این بنا در دهکده امشه سنگر رشت واقع گردیده و از آثار دوره قاجاریه است . فضای داخل مسجد به طول و عرض 4×14متر دارای غرفه های مخصوص زنان ، پنجره های مشبک چوبین ، طاقچه ها و رف هایی است . در چهار ضلع مسجد ، درزیر طاق ، کتیبه ای از هفت بند محتشم کاشانی و در بالای محراب ، تاریخ1281 ه-. ق و آیات قرآنی گچبری شده است . داخل محراب ، چهار ردیف کاشیکاری است . در جلوی بنا ، ایوانی به طول 70/18 و عرض 5/4متر با هشت ستون چوبی قرار دارد.

مسجد امام الدوله رشت

این بنا در محله جیرباغ یا نقاره خانه واقع گردیده و بنای اولیه آن ، از آثار دوره قاجاریه است که در دوره بعدی ، قسمتی از آن برای ایجاد خیابان خراب شده است . قسمت باقیمانده مسجد ، شبستانی به طول و عرض 9×20متر است . دو در ورودی و چهار پنجره در جهت شمالی بنا قرار دارد . در ضلع جنوب مسجد ، سه پنجره بزرگ سراسری تا زیر طاق و یک در و یک پنجره به آبدارخانه است . غرفه زنانه در ضلع شرقی است . در ضلع جنوبی ، ایوانی به عرض یک متر بدون ستون واقع است .

مسجد پیرسرا رشت

این بنا در محله پیرسرای رشت واقع گردیده و بنای نسبتا قدیمی به طول 10/11و عرض 5/8 متر است . فیلپایی در وسط مسجد با ازاره هشت ضلعی و ساقه مدور قرار دارد . ازاره مسجد کاشیکاری است . در کنار محراب ، در بزرگی است . که به اتاقی به طول و عرض 90/4×30/6 متر باز می شود . در این اتاق ، قبر ملا رجبعلی پیرسر قرار دارد .

مسجد جامع رشت

مسجد جامع رشت این بنا در محله بازار واقع گردیده و در طول زمان بارها بازسازی شده است؛ بدین خاطر نیز اطلاعی از بنای اولیه آن در دست نیست . بر اساس نوشته میرزا حسن خان اعتماد السلطنه در " مرآت البلدان " ، بانی این مسجد را پدر و برخی ، مادر هدایت الله خان رشتی ذکر کرده اند که در سال 1277 یا 1278 هجری به کلی منهدم شد و بنای بزرگتری به جای آن ساختند که کار آن ناتمام ماند . در حدود 1383 ه-ق ، مسجد ناتمام طعمه حریق شد .

مسجد حاجی سمیع

این بنا در محله ساغری سازان شهر رشت واقع گردیده و در دوره قاجار به صورت مسجد و مدرسه توسط حاج سمیع خان رشتی بنا گردیده است . طول و عرض مسجد ، غیر از محوطه زیر غرفه زنانه در غرب مسجد ، 20×17×30/19 متر است . فضای داخلی مسجد توسط فیلپاهایی به چهار قسمت تقسیم شده است . ازاره تعدادی از فیلپاها دارای کاشیکاری است . پوشش داخلی مسجد ، لمبه کوبی و پوشش خارجی آن ، سفال سر است .

مسجد مستوفی رشت

این بنا در محله استادسرای رشت واقع گردیده و در حدود سال های 1244-1242 ه-. ق توسط میرزا محمد طاهر مستوفی بنا گردیده و در دوره بعد توسط حاج شیخ مهدی لاکانی تعمیر و مرمت شده است . مسجد فعلی ، بنایی به ابعاد 30/8×70/16متر است که پوشش آن در وسط بر روی سه فیلپا قرار می گیرد . در گوشه بنا ، گلدسته آجری و در شمال بنا ، مدرسه ای با شش حجره قرار دارد . پوشش داخلی ، لمبه کوبی و پوشش خارجی ، سفال سر است .

مسجد چهل تن خمیران

این بنا در محله خمیران رشت واقع گردیده و ازآثار دوره قاجاریه است . طول بنا از داخل ، 10و عرض آن ، 5/8 متر است . دو فیلپای قطورهشت ضلعی در وسط مسجد است که پایه آنها تا یک متر کاشیکاری دوره قاجاریه دارد . ازاره داخل بنا ، کاشیکاری سال 1353ه-. ق است .

بوستان توحید رشت

یک پارک منطقه ای - محله ای زیبا با مساحت 24000 از امکانات موجود در پارک می توان زمین بازی کودکان ، مبلمان پارکی ، وسایل ورزشی همگانی رو نام برد.

آدرس : گیلان - رشت گلسار انتهای بلوار توحید جنب پل تاکسیرانی (شمال شهر)

پارک کشاورز رشت

یک پارک منطقه ای ، محله ای خوب و زیبا با امکانات مناسب که طرفدارای پارکور کارم دارد. از امکانات موجود در پارک می شود به کتابخانه ، زمین بازی کودکان ، سرویس بهداشتی و مبلمان پارکی ، وسایل ورزشی همگانی اشاره کرد.

آدرس : گیلان - رشت بلوار رسالت

پل خشتی چمار سرا

این اثر در تاریخ 25 مرداد 1378 با شماره ثبت 2376 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این پل بر روی گوهر رود ساخته شده است . این پل در جهت شرقی- غربی ساخته شده و دهانه اصلی پل 5/10 متر طول و 3/3 متر ارتفاع دارد. پلِ چمارسرا 16 متر طول دارد و عرضِ آن با در نظر گرفتن سرپناه 5 متر است. در دو طرف پل در کنار پایه ها در مسیر موافق و مخالف رود برای جلوگیری از سیل ، آب برگردان دایره ای شکل ، ساخته شده که ارتفاع 1/2 و قطرش 2/1 متر است.

پل گیشه دمرده

پل گیشه دمرده مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان رشت ، دهستان بلسبنه ، روی رودخانه گیشه دمرده واقع شده و این اثر در تاریخ 14 مرداد 1382 با شماره ثبت 9381 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

خانه تاریخی قدیری

خانه تاریخی قدیری رشت نمادی از معماری دوران قاجاری می باشد که در ضلع شرقی محله کیاب و سبزه میدان شهر رشت قرار دارد. این ملک تا نهم تیر ماه سال 1344 در اختیار محمد حسن و نصر الله همدانی بود و در آن تاریخ به فریدون نصیری فروخته شد و او در همان سال ملک را بنام همسرش خانم اکرم قدیری کرد. خانه قدیری رشت دارای اسکلت و سازه چوبی با سقف لمبر کوبی است، پوشش خارجی خانه قدیری ، سفالی و در و پنجره آن از چوب نراد روسی ساخته شده است.

سد تاریک

این سد در جنوب شهر رشت و در حد فاصل شهر های رستم آباد و امام زاده هاشم قرار دارد که در سال هزار و سیصد و چهل و هفت بر روی رودخانه سپیدرود احداث شده است. نوع این سد بتونی - خاکی بوده که ارتفاع آن حدود بیست و دو متر است. حجم این صدنیز پنج ملیون متر مکعب بوده و دارای نه سر ریز می باشد. نیروگاه این سد نیز سه طبقه بوده که دبی هر واحد آن به نوزده متر مکعب در ثانیه می رسد.

سبزه میدان

سبزه میدان یکی از میدان های قدیمی رشت محسوب میشود که از اثار به جا مانده از زمان قاجار می باشد. این میدان در نزدیکی میدان اصلی رشت یعنی میدان شهدای ذهاب (شهرداری) قرار دارد که توسط محمد ولی خان تنکابنی ملقب به ( سپهدار اعظم ، نصرالسلطنه ، سپهسالار اعظم ) در زمان ناصر الدین شاه قاجار بازسازی و تبدیل به محلی باری گردش عموم گردید. امروزه این پارک دارای فضای سبز ، کتاب خانه ، آب نما و همچنین تندیس هایی از مشاهیر گیلان همچون : شیون فومنی ، پرفسور رضا و ...

بقعه خواهر امام

آرامگاه حضرت فاطمه اخری علیها السلام که به " خواهر امام " مشهور است در منطقه ای به همین نام ، در شهر رشت واقع شده است . این حرم با شکوه ، که یکی از ستارگان آسمان سیادت و گلی از بوستان نبوت و ولایت ، «حضرت فاطمه اخری (ع) » فرزند بلا فصل امام موسی کاظم علیه السلام در آن آرمیده است ، همه روزه پذیرای زائران فراوانی از راه های دور و نزدیک می باشد. حضرت فاطمه اخری (ع) ، فرزند امام موسی کاظم علیه السلام وخواهر امام هشتم شیعیان امام رضا.

کاروانسرای چینی چیان

کاروانسرای چینی چیان در بافت 33 هکتاری بازار رشت قرار دارد ، این کاروانسرا در اوایل دوره پهلوی ساخته شده و در شمال غرب بازار ، نزدیک چهار سوق قرار گرفته است. این کارونسرا در شرق با سرای حاج حسن خان و از غرب ، بعد از راسته حلبی سازها با سرای سعادت همسایه است و جنوب آن راسته میوه فروش ها قرار دارد. این کاروانسرا ، مستطیل شکل و در ارتفاع 8 متر در یک طبقه کاملا متقارن با دو در شرق و غرب ساخته شده است.

مسجد کاسه فروشان

این بنا در بازار خرازهای شهر رشت واقع گردیده و بنای اولیه آن ، از آثار دوره قاجاریه و از مساجد بزرگ شهر است . طول این مسجد ، 5/18و عرض آن ، 14 متر است . با ساختنسه فیلپای بزرگ ، فضای داخلی مسجد را به چهار قسمت کرده اند . محیط هر یک از این فیلپاها ، 25/3 متر است . پایه های آنها هفت ردیف کاشی به رنگ سبز و سیاه به ارتفاع 108 سانتی متر است . در قسمت شرقی مسجد ، محوطه ای به طول 60/8 و عرض 10/7 متر واقع شده که پوشش آن بر دو فیلپای مدور متکی است و قسمت زنانه مسجد را تشکیل می دهد.

باغ چوکام

باغ چوکام

باغ و عمارت چوکام در محوطه ای زیبا و قدیمی در روستای چوکام خمام و در فاصله 15 کیلومتری از شهر رشت واقع شده است . مساحت این باغ 41989 متر مربع می باشد. این بنا از آثار بجا مانده از دوران قاجار است.این باغ و عمارت داخل آن در تاریخ 22/ 5/1384 به شماره 13227 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و یکی از مکانهای تاریخی _ فرهنگی ، طبیعی بسیار زیبا در استان گیلان می باشد و با مساحت 41989 متر مربع در محوطه ای زیبا ، قدیمی و خوش آب و هوا در روستای چوکام خمام قرار دارد.

پل مدیریه

این پل بر سر راه رشت به شفت واقع گردیده و ظاهرا از آثار دوره صفویه یا قاجاریه است. طول پل حدود 32 و عرض آن 60/4 متر و ارتفاع آن - در وسط - از سطح آب 7 متر است. پل دارای یک دهانه بزرگ و دو دهانه کوچکتر با طاق جناغی است. مصالح پل آجر با ملات گچ و ساروج است. پایه های پل در جهت مخالف و موافق جریان آب دارای موج شکن های نیم دایره است. دو انتهای پل ، از جمله بخش وسیعی از دهانه های کناری در خاک کناره های رودخانه مدفون شده است.

حمام حاج آقا بزرگ

حمام حاج آقا بزرگ در محله آفخرای رشت (اول خیابان امام)به گفته مطلعین محلی حدود 120 سال قدمت دارد و از جمله حمام های قدیمی و بسیار معروف رشت بوده است . گفتنی است حمام حاج آقا بزرگ که می توان از آن به عنوان یک موزه مردم شناسی زنده یاد کرد ، در سده گذشته توسط «حاج آقا بزرگ » از مالکان رشت ساخته شد . این حمام از سه قسمت عمومی مردانه ، زنانه و نمره تشکیل شده و در گذشته دارای استخر روباز نیز بوده است .

حمام پیر سرای رشت

این بنا در محله پیرسرای رشت واقع گردیده و از آثار اواخر دوره قاجار به سال 1334 ه. ق است که توسط سه تن از افراد خیر بنامهای باقر ، حاج حسن و حاج عبدالله و به معماری «تقی» نامی ساخته شده است. سازنده کاشی های حمام ، محمد فرزند حاج یوسف کاشی ساز - سازنده کاشی های حمام حاجی محمد جعفر رشت - می باشد.

حمام جعفر

حمام حاجی محمدجعفر در بخش جلگه ای استان گیلان در بخش مرکزی شهر رشت در محدوده بافت قدیمی ساغریسازان در امتداد گذر بادی الله قرار دارد که از بلوار مطهری منشعب می شود. در واقع ، ساختمان حمام در فاصله حدودا 500 متری از خیابان مطهری در محل برخورد کوچه تحویلی و گذر بادی الله قرار دارد. این بنا در میان ساختمانهای قدیمی ای چون خانه رحمت سمیعی در شرق آن و یا ساختمان فعلی حوزه علمیه (مربوط به دوره قاجاریه)

مسجد چله خانه

این بنا در محله چله خانه شهر رشت و بقعه میرنظام الدین واقع گردیده و ازآثار دوره قاجاریه است . محراب بنا ، گچبری ساده و به آیات و عباراتی مزین است . بام بنا سراسر سفال سر است و گلدسته ای آجری دارد . آرامگاه دکتر حشمت - همرزم میرزا کوچک جنگلی - در حیاط مسجد واقع است.

پل لیشاوندان

این پل بر روی رودخانه خوبک ، در میانه جمعه بازار رشت - کنار جاده اصلی رشت به فومن و مجاور روستای لیشاوندان واقع گردیده و از آثار دوره قاجار محسوب می شود. پل لیشاوندان در مکانی قرار گرفته که رودخانه در کم عرض ترین بستر خود جریان دارد. این پل به طول حدود 30 و عرض 6 متر دارای یک دهانه طاقدار اصلی به عرض 30/5 و دو دهانه فرعی و دو طبقه به عرض هر کدام 15/2 متر است. حداکثر ارتفاع پل در بالای تیزه طاق اصلی به 9 متر می رسد.

آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی

آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی

یونس استادسرایی مشهور به میرزا کوچک خان جنگلی (1257 - 11 آذر 1300 هجری خورشیدی) مبارز انقلاب مشروطه و رهبر جنبش جنگل بود که در اعتراض به نقض تمامیت ارضی و استقلال ایران از سوی بیگانگان بعد از مشروطه قیام کرد. میرزا یونس معروف به میرزا کوچک فرزند میرزا بزرگ در سال 1257 ه. ش. در محله قدیمی استادسرا شهر رشت در خانواده ای متوسط و مذهبی چشم به جهان گشود. وی سنین آغاز عمر را در مدرسه علمیه حاج حسن (صالح آباد) و مدرسه جامع شهر رشت به آموختن صرف و نحو پرداخت.

خانه آوانسیان رشت

خانه آوانسیان مربوط به دوره قاجار است و در رشت ، میدان شهرداری ، ضلع غربی مجتمع خاتم الانبیاء واقع شده و این اثر در تاریخ 26 اسفند 1386 با شماره ثبت 22237 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

موزه جانور شناسی رشت

این موزه در مسیر جاده رشت - تهران ، در یکی از ساختمان های دانشگاه تهران دایر است و در آن انواع خزندگان ، پرندگان ، پستانداران ، حشرات ، نمونه های آزمایشگاهی موجودات جهش یافته ژنتیکی و ... نگهداری می شوند. نمونه های موجود در این موزه به بیش از 3000 نمونه می رسند.

بوستان ملت رشت

پس از انقلاب ، به علت افزایش درآمد شهرداری و با توجه به رشد جمعیت و افزایش سرانه فضای سبز ، ایجاد پارک های دیگر در سرلوحه برنامه های شهرداری رشت قرار گرفت ، از این نظر برخی از باغ های متروکه و اماکن بلا استفاده رشت به همت شهرداری بازسازی و نوسازی شد. هدف شهرداری از انجام این پروژه های عام المنفعه ، دسترسی سریع شهروندان به مراکز تفریحی و همچنین حفظ باغ ها و نواحی مشجر محدوده شهر بوده است.

بوستان دانشجو رشت

یکی از مناطق دیدنی طبیعی گردشگری که در گذشته از اماکن تفریحی و زمانی شکارگاه و تفرجگاه مردم و نیز جزء برنامه های تفریحی و دیدنی شاهان قاجار در سفر به گیلان بوده ، استخر و یا تالاب طبیعی عینک واقع در اوایل جاده رشت - فومن است که امروزه جزء محدوده رشت درآمده و به سبب ساخت و ساز بی رویه و غیرقانونی ، در سال های گذشته به محل دفن زباله و زباله دانی تبدیل شده و بدین وسیله جنبه های زیست محیطی خود را از دست داده است.

آرامگاه پورداود

این بنا در داخل بازارچه سبزه میدان شهر رشت قرار دارد و در گذشته مکتب خانه استادپور داوود بوده است . استاد ابراهیم پور داوود در پانزدهم اسفند 1264 هـ.ش در محله سبزه میدان رشت بدنیا آمد . وی در سال 1310 خورشیدی در دانشگاه تهران استاد رشته حقوق در ایران باستان و همچنین صاحب کرسی ادبیات در زمینه اوستا و فرهنگ ایران و پارسی باستانی شد .

چاه مقدس

در حیاط مسجد صفی ( مسجد سفید - سفید مسجد ) در رشت که از مساجد قدیمی است وپیش از دوره صفویه نیز وجود داشت ، چاه آبی است که به چاه صاحی الزمان معروف است .چنانچه کسانی به دردی موضعی یا پوستی بویژه از نوع زگیل واگزما دچار باشند ، نذر می کنند وسکه ای به محل زخم می مالند وبعد به منظور اجابت دعای خود ، نیت کرده ، پول را داخل چاه می اندازند .متولی چاه ، سینی بزرگی در ته آن قرارداده تا سکه ها داخل آن بریزد .

چشمه آب شور لاکان

لاکان منطقه ای است واقع در جنوب رشت. در انتهای جاده رشت- لاکان جاده خاکی وجود دارد که در اواسط آن روستای آقا دانا پیر قرار دارد و در شرق جنگلی انبوه و زیبا واقع است که چشمه آب شور لاکان را دربر گرفته است. آب این چشمه دارای مقدار زیادی املاح نمک می باشد و دیواره های چشمه از رسوب های آهکی پوشیده شده است. مردم منطقه این چشمه را مقدس و آب آن را شفابخش می دانند به همین دلیل در فصل تابستان برای درمان بیماری های پوستی از آب چشمه استفاده می کنند.

دریاچه خزر

دریاچه خزر یکی از بزرگ ترین دریاچه های جهان و مهم ترین دریاچه ایران است که در شمال کشور واقع شده است و با کشورهای روسیه ، ترکمنستان ، قزاقستان و آذربایجان همسایه است. این دریای بسته باقیمانده ای از دریای قدیمی پاراتِتیس است که بر پایه پژوهش های زمین شناسان روسی حدود 11 هزار سال پیش ، پس از جدایش دریاهای سیاه و مدیترانه ، مستقل شده است. نام رسمی این دریاچه در زبان فارسی «دریای خزر» است.

رودخانه زرجوب

این رود نیز همچون گوهر رود یکی از منابع اصلی تأمین آب تالاب انزلی است که از کوه های هزارمرز ، نیزه سر ، جوکلبندان و کچا در فاصله 25 کیلومتری رشت سرچشمه می گیرد. این رود پس از پیوستن به گوهر رود ، به تالاب انزلی می ریزد. رودخانه های زرجوب و گوهر رود از موهبت های خدادادی شهر رشت می باشند که علاوه بر این که سبب پیدایش این شهر شده اند ، زمانی به رشت طراوت و زیبایی و رونق می بخشیدند.

رودخانه گوهر رود

رودخانه گوهر رود

گوهر رود از رودهای شهر رشت می باشد که از کوه های سراوان در ارتفاع 700 متری سرچشمه می گیرد و پس از پیوستن به رودخانه زرجوب ، با عبور از پیر بازار و خمام ، به تالاب انزلی می ریزد.

مسجد بدیع الله

این بنا در محله بدیع الله شهر رشت واقع گردیده و در سال1344ه-. ق توسط بدیع الله ساخته شده است . بنای زیبا و نسبتا بزرگ است که گنبد مدور حلب پوشی در میان دارد . پوشش شیروانی بخش های دیگر مسجد ، بر روی سه ستون بزرگ که در پایین ، هشت ضلعی ؛ در وسط ، مدور و در بالا ، چهار ضلعی هستند قرار می گیرد . مسجد از بیرون دارای نمای دوطبقه است . ازاره داخلی مسجد دارای کاشیکاری و محراب مسجد ، گچبری نسبتا ساده ای است .

مسجد آقا سید ابراهیم

این بنا در محله بادی الله یا بدیع الله شهر رشت و در کنار بقعه آقا سید ابراهیم واقع گردیده و بنای اولیه آن ، از آثار دوره قاجاریه است . طول این بنا ، 90/11 و عرض آن ، 10 متر است . دو فیلپای آجری در وسط مسجد است . سقف مسجد ، لمبه کوبی و بام آن ، سفال سر است . این بنا دارای صحن روباز ، کفشکن ، نورگیرهایی در اضلاع مختلف و دو در ورودی از طرف حیاط و کوچه سردار است .

خانه ابریشمی

ین بنای دو طبقه در ضلع جنوب شرقی میدان صیقلان رشت واقع است و مربوط به دوره قاجار می باشد .و بانی آن حاج قاسم حاکم دوره ناصر الدین شاه بوده است .سربندی بنا چوبی و با پوششی سفالی است تالار آینه ، چینی خانه و اتاق های مزین به گچ بری بیانگر جلوه های هنری عصر قاجار می باشد .

کاروانسرای لات

این کاروانسرا کنار راه رشت-قزوین در دهستان سراوان ودر نزدیکی امامزاده هاشم قرار دارد و به کاروانسرای شاه عباسی مشهور است . رابینو می نویسد این کاروانسرا در زمان حکمرانی منوچهر خان معتمد الدوله حکمران گیلان و به هنگامی که فتحعلی شاه فرمان مرمت جاده رشت- قزوین را صادر کرد ساخته شد .(،رابینو ،1357ص283 )در سالهای اخیر این کاروانسرا بنحو مطلوبی باز سازی شده است.

لباسهای محلی گیلان

لباس های محلی گیلان باوجود زیبایی خاص و ویژه آن به دلیل پوشش مناسب با عقاید مذهبی و دینی ما نیز سازگار است. هنوز هم در مناطق مختلف استان زنان و مردان از لباس بومی و سنتی مختص خود استفاده می کنند به طور مثال در قاسم آباد ، تالش و دیلمان زنان و مردانی هستند که با پوشش ملی دیده می شوند البته در روستاها و مناطق کوهپایه ای این مهم بیشتر به چشم می خورد ، ناگفته نماند در چند سال اخیر جوانان نیز به پوشیدن اینگونه لباس ها راغب شده اند .

کاخ سفید ایران در رشت

این ویلای زیبا که در عکس مشاهده می کنید در رشت ساخته شده است و متعلق به یک ایرانی است که در تهران زندگی می کند. لازم بذکر است که سرو صدای این ویلا در محافل خبری خارجی هم از جمله بی بی سی شنیده شده و تمامی عکس های این ویلا را با ذکر جزئیات کامل و متراژ پوشش کامل خبری دادند و حتی آن را با کاخ سفید مقایسه کردند.

روستای سرخ انبوه

روستای انبوه در استان گیلان بازمانده از دوران کهن و جلوه گاهی از فرهنگ تاریخی مردمان گیل و دیلم است. روستایی که در طول عمر دراز خود میراث مردم گیل و دیلم را حفظ کرده و این روزها یکی از جاذبه های بکر و کم نظیر گردشگری به شمار می رود. گفته می شود قدمت سکونت انسان در روستای "انبوه" به سه هزار و 500سال قبل از میلاد می رسد و این روستا که در دامنه کوه های البرز شمالی در دل کوه و درامتداد گردنه "نواخان" قرار گرفته است.

خانه و موزه میرزا کوچک خان

از میان خانه های سقف شیروانی این شهر که بگذری ، خانه ای هست که تاریخ و یاد مبارزات یک مرد از دیوارهای بلند آن خودنمایی می کند. خانه ای قدیمی که بخش هایی از آن و اشیایی که در بخش موزه مانندی در آن باقی مانده است ، متعلق به همان روزهایی است که سردار جنگل در آن خانه زندگی کرده است. خانه میرزا کوچک خان جنگلی ، مردی که به نماد مبارزه علیه بیداد و ستم در دل ایرانیان ماندگار شده است و هیچ گاه از آرمان های انقلابی خود باز نماند.

امامزاده هاشم

هاشم بن محمد بن عبدالله از نوادگان حضرت علی(ع) به امامزاده هاشم(ع) معروف است و به همراه یاران امام رضا (ع) به ایران آمد و پس از درگیری با نمایندگان حاکمان عباسی به کوه های البرز پناهنده شد. مدیر بقعه امام زاده هاشم(ع) در ادامه خاطرنشان کرد : روستای امامزاده هاشم (ع) ، مدفن این امام زاده بزرگوار از توابع بخش سنگر شهرستان رشت است که قدمتی چندصد ساله دارد و نام قدیم آن “عسکر سرا کمدم” بوده است و بعد از دفن امامزاده به مرور به نام وی تغییر یافته است.

بقعه دانای علی

چرا بقعه دانای علی رشت این همه زائر دارد. حدود دو قرن پیش در محله (عینک)و به روایتی (سیاه اسطلخ) رشت مردی می زیست که اصالتا زنجانی بود او از کودکی در رشت زندگی می کرده و شغل او زراعت بود و نیز از طریق فروش علف به صاحبان دام امرار معاش می کرده است. این عبد صالح خدا همچون کربلائی احمد (حافظ کل قران) و شیخ رجبعلی خیاط عارف و زاهد و ... به علت ایمان و تقوا و صداقت در گفتار و رفتار و سلامت نفس به مناعت طبع و دستگیری و یاری نیازمندان و رعایت حرام و حلال معروف است.

پارک جنگلی سراوان

پارک جنگلی سراوان در 15کیلو متری شهرستان رشت قرار دارد. این جنگل بسیار زیبا همه روزه پذیرای بسیای از گردشگران به این منطقه می باشد و از امکاناتی همچون پارک بازی کودکان - کلبه های اقامتی و پارکینگ برخوردار می باشد. پارک جنگلی سراوان در سال 70 با سطحی حدود 300هکتار از جنگل های سری سه سراوان مجزا و به عنوان پارک مطرح شد .

مسجد حاج صمدخان

مسجد حاج صمدخان در سال 1334 هجری قمری به دست حاج صمدخان تاجرباشی شیروانی در زیربنای 450 مترمربع ساخته شده و دومین مسجد تاریخی و چهارمین مکان تاریخی رشت است. محراب 24 مترمربعی مسجد دارای گچ بری های استادانه ای است.

مسجد صفی

مسجد صفی تاریخی ترین مسجد رشت است ، در محله ای به همان نام واقع شده است و به نام های مسجد سفید و شهیدیه نیز معروف است. تاریخ بنای اولیه این مسجد دقیقا روشن نیست. بر اساس یک روایت شیخ صفی الدین اردبیلی به دلیل دوستی با شیخ زاهد گیلانی در سفری به گیلان در محله فعلی چاهی می کند و عبادتگاهی سازد که بعدها به مسجد تبدیل می شود. بعضی از تاریخ نویسان این مسجد قبر محمدباقر میرزا ملقب به صفی میرزا پسر بزرگ شاه عباس اول می دانند .

دریاچه عینک

استخر عینک ، آبگیری به طول 2630 متر و عرض متوسط 120 متر در داخل محدوده قانونی شهر رشت بخش غربی شهر ودر مسیر جاده رشت به فومن و در بلوار شهید افتخاری واقع گردیده است. با توجه به ویژگی های منحصر به فرد استخر عینک و نیاز جمعیت شهری ، منطقه ای و فرا منطقه ای ، این فضا توسط مراجع ذیربط به عنوان مجموعه تفریحی توریستی تصویب و طرح اولیه آن تهیه گردیده است. مساحت مجموعه عینک با حوزه پیرامونی خود که شمال بلوار شهید افتخاری است معادل 122 هکتار است.

سبزه میدان رشت

سبزه میدان رشت نام میدانی قدیمی در رشت است که در نزدیکی میدان شهرداری این شهر قرار دارد. این میدان در زمان حکومت محمد ولی خان تنکابنی ( نصرالسلطنه ، سپهدار اعظم ، سپهسالار اعظم ) در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار بازسازی و بهسازی شد و از همان زمان گردشگاه عمومی شد . امروزه دارای فضای سبز ، کتابخانه عمومی و تندیس هایی از مشاهیر گیلان شیون فومنی ، پروفسور فضل الله رضا ، دکتر محمود بهزاد ، پروفسور مجید سمیعی و پروفسور اکبرزاده می باشد.

موزه رشت

ساختمان موزه رشت بنایی است با قدمتی 70 ساله که در زیرزمینی به وسعت 700 متر مربع و با زیربنای 560 متر مربع در خیابان طالقانی ( بیستون ) شهر رشت واقع شده است. این بنا در گذشته به « میرزا حسین خان کسمایی » آزادیخواه ، شاعر و روزنامه نگار معروف و از رجال دوره مشروطیت و نهضت جنگل بود و یکی از یاران میرزا کوچک خان جنگلی تعلق داشت و در سال 1349 هجری شمسی ، وزارت فرهنگ و هنر وقت آن را خریداری نمود .

محرم در استان گیلان

مراسم ماه محرم در استان گیلان کم و بیش شبیه آن چیزی است که در پایتخت برگزار می شود. یعنی سیاهپوشی مردم و علم گردانی و دستجات عزاداری که کوچه پس کوچه های شهر را از روز اول محرم تا پایان روز سیزدهم دور می زنند و نوحه خوانی می کنند. علم بندی در گیلان که از یک روز مانده به ماه محرم تا روز هفتم این ماه در مناطق شهری و روستایی برگزار می شود.

موزه میراث روستایی

موزه های روستایی ، زیرمجموعه موزه های فضای باز می باشند که جلوه تمدن و فرهنگ روستایی را در محیط طبیعی باز می نمایانند موزه های روستایی با انتقال آثار و بناها با مقیاس واقعی و قرارگیری در بستری مشابه وضعیت اولیه ، شکل می گیرند. موزه میراث روستایی گیلان در زمینی به مساحت حدود 263 هکتار ، در پارک جنگلی سراوان ، واقع در کیلومتر 18 جاده رشت- تهران قرار دارد.

پارک ملی بوجاق

پارک ملی بوجاق در استان گیلان و در شمال شرقی شهرستان رشت قرار دارد پارک ملی بوجاق با مساحتی بالغ بر3250 هکتار اولین بار در سال 1377 با عنوان منطقه شکار ممنوع تحت حفاظت قرارگرفت و در سال 1381 طی مصوبه ای به مجموعه پارک های ملی کشور پیوست. پارک ملی بوجاق که لاگون کیاشهر را به عنوان تالاب بین المللی به مجامع جهانی معرفی کرده و دلتای رودخانه سفیدرود را در خود جای داده است ، یکی از زیستگاه های مهم پرندگان و آبزیان می باشد.

باغ محتشم

باغ محتشم یا پارک شهر ، از قدیمی ترین بوستان های شهر رشت و استان گیلان محسوب می شود. این باغ که در جنوب شهر رشت قرار دارد ، در سال 1327 قمری توسط صادق اکبر محتشم الملک ملقب به سردار معتمد از مالکین و حکام گیلان مطابق الگوی باغ بزرگ طرابوزان احداث شده است. این بوستان دارای مساحتی بالغ بر 140 هزار متر مربع می باشد که با هزاران اصله درخت ، خیابان های مشجری پدید آورده است.

عمارت کلاه فرنگی رشت

عمارت کلاه فرنگی رشت

عمارت کلاه فرنگی از جمله آثار دوره قاجاریه شهر رشت است و در ضلع جنوبی باغ محتشم این شهر قرار دارد. این عمارت بنایی فاخر و به یادگار مانده از اواخر دوران قاجار است و چون در باغ محتشم ساخته شده از جمله جاذبه های دیدنی شهر رشت به حساب می آید. عمارت کلاه فرنگی دارای 4 طبقه است اما از بیرون به نظر می آید که 3 طبقه دارد.

بازار رشت

بازار بزرگ شهر رشت در بافت قدیمی و مرکزی این شهر قرار دارد و مرکز کلیه فعالیت های بازرگانی استان گیلان به حساب می آید بازار سنتی رشت شامل میدان بزرگ ، میدان کوچک ، چهارسوق ها و کاروانسراها است. معماری کاروانسراها و طاقی های موجود در بازار رشت یکی از جاذبه های توریستی این بازار است. در گوشه و کنار بازار رشت میتوان جلوه های گوناگونی از زیبایی های فرهنگ فولکلور این استان را یافت که به نوبه خود بسیار زیبا و جذاب است.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(2 رای)
100%

نظر دادن