روز جوان در ایران و جهان چه روزیست؟
در جامعه جهانی روز 12 آگوست توسط سازمان جهانی یونسکو روز جهانی جوان نامگذاری شده اسـت ولی مبنای نام گذاری روز جوان در کشور عزیزمان متفاوت اسـت.
روز جوان در ایران چه روزی است؟
11 شعبان
22 بهمن 1403
روز جهانی جوان چه روزی است؟
21 فوریه
روز 11 ماه شعبان میلاد حضرت علی اکبر (ع) فرزند امام سوم شیعیان بعنوان روز جوان در ایران انتخاب شده اسـت. جوان برومند حضرت امام حسین کـه با فداکاری هایش در روز عاشورا جاودانه شد و درس های بسیاری رابه جوانان داد.
ایشان آنگونه که در تاریخ آمده است در روز عاشورا به عنوان یکی از سپه سالاران سپاه امام حسین (ع) پس از نبردی دلیرانه به شهادت می رسند.
علی اکبر که بود؟
علی بن حسین معروف به علی اکبر فرزند ارشد حسین بن علی و مادرش لیلا دختر ابی مره است. او در حالی که 25 سال سن داشت اولین نفر از بنی هاشم بود که به میدان نبرد در واقعه کربلا رفت و کشته شد.
بدن او هنگام مجروح شدنش توسط دشمن تکه تکه شد. پس از روز عاشورا سر بریده او به همراه سرهای کشته شدگان به شام ، مرکز خلافت یزید برده شد و در قبرستان باب الصغیر به خاک سپرده شد.
در این که سن او هنگام کشته شدن چقدر بوده است بین 18، 19، 23 و 25 سال اختلاف وجود دارد ، اما از آنجا که سجاد در کربلا 23 سال سن داشت و علی اکبر از او بزرگ تر بوده می توان گفت علی اکبر در سن 25 سالگی کشته شده است؛ بنابراین نقل تاریخی چون واقعه کربلا در سال 61 هجری قمری بود می توان گفت او در سال 36 هجری قمری متولد شده است.
شباهت به پیامبر
او از نظر ظاهر و خلق و خوی بیشترین شباهت را به پیامبر اسلام محمد داشته است. این شباهت تا حدی بوده است که اهل بیت هر وقت مشتاق دیدن محمد می شدند ، به او نگاه می کردند.
تولد حضرت علی اکبر و روز جوان
دوره جوانی
جوانی دوره دل خوشی هاست دوره رهایی از قید و بندهایی است که در سنین دیگر دست و پای انسان را می بندد. انرژی وصف ناپذیری که در دوران جوانی وجود دارد را هیچگاه نمی توان در دوره دیگری از زندگی پیدا کرد. سرحال ، شاد ، پر انرژی و... همگی فقط و فقط در جوانی یافت می شود. به همین دلیل است که تمامی شاعران نامی جوانی را چون دری گرانبها می دانند که با هیچ پول و متاع مادی نمی توان آن را خریداری کرد.
ملک الشعرا بهار می گوید :
دور جوانی بشد از دست من
آه و دریغ آن زَمَن دل فروز
قوت سرپنجه شیری گذشت
راضی ام اکنون به پنیری چو یوز
سعدی
جوانی نکو دار کائن مرغ زیبا
نماند در این خانه استخوانی
متاعی که من رایگان دادم از کف
تو گر می توانی ، مده رایگانی
پروین اعتصامی
تبه کردم جوانی تا کنم خوش زندگانی را
چه سود از زندگانی چون تبه کردم جوانی را
جوان را بایستی به حال خود رها کرد تا غرق در افکارش شود ولی از دور بر او نظارت کرد که از این دوران طلایی بهره ببرد. از یک جوان نمی توان انتظار داشت که مانند افراد پیر و سالخورده محتاط باشد و در یک چارچوب خاص عمل کند. جوانی به آزادی عمل است ، به افکار جذاب برای ایده های نو ، نه بسته شدن در بند قواعد زندگی.
روز جوان یک روز نیست بلکه تمام روزها جوان هستند. این نامگذاری سمبلی است برای یادآوری دورانی شکوهمند در زندگی. دورانی که مثل آن دیگر یافت نخواهد شد.
جوانی یادآور روزگار خوشی است ، گشتن ها ، خنده ها ، شادی ها و... دورهمی هایی که هیچگاه بر نخواهند گشت پس بایستی به جوان فرصت لذت بردن از این زمان را داد و در عین حال از گوهر وجودیش نیز استفاده کرد. با بها دادن به جوانان می توان به قله های مرتفع دست نیافتنی رسید. بایستی به جوان کمک کرد تا به اهدافش دست یابد نه اینکه با گفتن کلمه بی تجربه و کارنابلد او را به دامن یاس و نا امیدی سپرد.
جوان را باید درک کرد ، باید فهمید ، باید شناخت و باید زیر پای او پله ای شد تا بالا رود. بالا رفتن او ارتقا همه جامعه است رشد و بالندگی کشور را در پی دارد و در آخر مایه افتخار و سربلندی همه خواهد شد.