ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، در ادامه با بیوگرافی نادر ابراهیمی داستان نویس معاصر و فقید ایرانی که در نوشتن رمان و داستان کوتاه و همچنین در زمینه های فیلم سازی، ترانه سرایی، ترجمه، و روزنامه نگاری تبحر خاصی داشت بیشتر آشن خواهیم شد.

زندگینامه نادر ابراهیمی و همسرش (Nader Ebrahimi)

  • نام : نادر ابراهیمی
  • زادروز : 14 فروردین 1315 تهران
  • مرگ : 16 خرداد 1387 (72 سال) تهران
  • محل زندگی : تهران
  • جایگاه خاکسپاری : قطعه هنرمندان ، بهشت زهرا
  • پیشه : نویسنده ، روزنامه نگار ، فیلم ساز ، ترانه سرا ، مترجم
  • سال های نویسندگی : 1340-1387
  • اثرپذیرفته : از جلال آل احمد
  • همسر : فرزانه منصوری

بیوگرافی کامل نادر ابراهیمی

نادر ابراهیمی متولد 14 فروردین 1315 در تهران داستان نویس معاصر ایرانی بود.بیوگرافی نادر ابراهیمی شاعر و نویسنده [همسر و فرزندان]بیوگرافی نادر ابراهیمی شاعر و نویسنده [همسر و فرزندان]

او علاوه بر نوشتن رمان و داستان کوتاه در زمینه های فیلم سازی ، ترانه سرایی ، ترجمه ، و روزنامه نگاری نیز فعالیت کرده است. ابراهیمی ، همراهِ بهرام بیضایی و ابراهیم گلستان ، از اندک شمار سخنوران ایرانی به شمار می رود که هم در سینما و هم در ادبیات کار کرده و شناخته بوده اند.

نادر ابراهیمی - Nader Ebrahimi

نادر ابراهیمی - Nader Ebrahimi

خانواده

پدرش عطاءالمُلک ابراهیمی ، فرزندِ آجودان حضور و از نوادگانِ ابراهیم خان ظهیرالدوله ، حاکم نامدارِ کرمان در عصر قاجار بود ، که رضاشاه پهلوی او را ، ضمنِ خلعِ درجه از کرمان به مشکین شهر تبعید نمود ، که هنوز قلمستانی به نام او در حومه مشکین شهر وجود دارد (قلمستان عطا) و هنوز فامیل او (ابراهیمی های کرمان) در شهر و استان کرمان شناخته شده و مشهور هستند.

مادرِ نادر ابراهیمی هم از لاریجانی های مقیم تهران به شمار می آمد. نادر ابراهیمی تحصیلات مقدماتی خود را در زادگاهش یعنی شهر تهران گذراند و پس از گرفتن دیپلم ادبی از دبیرستان دارالفنون ، به دانشکده حقوق وارد شد. اما این دانشکده را پس از دو سال رها کرد و سپس در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به درجه لیسانس رسید. او از 13 سالگی به یک سازمان سیاسی پیوست که بارها دستگیری ، بازجویی و زندان رفتن را برایش درپی داشت.

شغلهای متعدد

ارایه فهرست کاملی از شغل های ابراهیمی ، کار دشواری است. او خود در دو کتاب «ابن مشغله» و «ابوالمشاغل» ضمن شرح وقایع زندگی ، به فعالیت های گوناگون خود نیز پرداخته است.

از جمله شغل های او بوده است : کمک کارگری تعمیرگاه سیار در ترکمن صحرا ، کارگری چاپخانه ، حسابداری و تحویلداری بانک ، صفحه بندی روزنامه و مجله و کارهای چاپ دیگر ، میرزایی یک حجره فرش در بازار ، مترجمی و ویراستاری ، ایران شناسی عملی و چاپ مقاله های ایران شناختی ، فیلمسازی مستند و سینمایی ، مصور کردن کتاب های کودکان ، مدیریت یک کتاب فروشی ، خطاطی ، نقاشی و نقاشی روی روسری و لباس ، تدریس در دانشگاه ها و…

در تمام سال های پرکار و بی کار یا وقت هایی که در زندان به سر می برد ، نوشتن را ـ که از 15 سالگی آغاز کرده بود ـ کنار نگذاشت. در سال 1342 نخستین کتاب خود را با عنوان «خانه ای برای شب» را در نشر روزبهان به چاپ رسانید که داستان «دشنام» در آن با استقبالی چشمگیر مواجه شد. تا سال 1380 علاوه بر صدها مقاله تحقیقی و نقد ، بیش از صد کتاب از او چاپ و منتشر شده است که دربرگیرنده داستان بلند (رمان) و کوتاه ، کتاب کودک و نوجوان ، نمایش نامه ، فیلم نامه و پژوهش در زمینه های گوناگون است. ضمن آن که چند اثرش به زبان های مختلف دنیا برگردانده شده است.

نویسندگی و کارگردانی

نادر ابراهیمی چندین فیلم مستند و سینمایی و همچنین دو مجموعه تلویزیونی را نوشته و کارگردانی کرده ، و آهنگ ها و ترانه هایی برای آن ها ساخته است. او همچنین توانسته است نخستین مؤسسه غیرانتفاعی ـ غیردولتی ایران شناسی را تأسیس کند؛ که هزینه و زحمت های فراوانی برای سفر ، تهیه فیلم و عکس و اسلاید از سراسر ایران و بایگانی کردن آن ها صرف کرد؛ ولی چنان که باید ، شناخته و به کار گرفته نشد و با فرارسیدن انقلاب و جنگ ، متوقف شد.

ادبیات کودک

او فعالیت حرفه ای خود را در زمینه ادبیات کودکان ، با تأسیس «مؤسسه همگام با کودکان و نوجوانان» ـ با همکاری همسرش ـ در آن مؤسسه متمرکز کرد. این مؤسسه ، به منظور مطالعه در زمینه مسائل مربوط به کودکان و نوجوانان برپا شد و فعالیتش را در حیطه نوشتن ، چاپ و پخش کتاب ، نقاشی ، عکاسی ، و پژوهش درباره خلق وخو ، رفتار و زبان کودکان و نیز بررسی شیوه های یادگیری آنان دنبال کرد. «همگام» عنوان «ناشر برگزیده آسیا» و «ناشر برگزیده نخست جهان» را از جشنواره های آسیایی و جهانی تصویرگری کتاب کودک دریافت کرد.

افتخارات

ابراهیمی در زمینه ادبیات کودکان ، جایزه نخست براتیسلاوا ، جایزه نخست تعلیم و تربیت یونسکو ، جایزه کتاب برگزیده سال ایران و چندین جایزه دیگر را هم دریافت کرده است. او همچنین عنوان «نویسنده برگزیده ادبیات داستانی 20 سال بعد از انقلاب» را به خاطر داستان بلند و هفت جلدی «آتش بدون دود» به دست آورده است.

نادر ابراهیمی رشته های مختلف ورزشی را تجربه کرده ، یکی از قدیم ترین گروه های کوهنوردی به نام «اَبَرمرد» را بنیان نهاده و در توسعه کوهنوردی و اخلاق کوهنوردی ، تأثیرگذار بوده است.

ناگفته های زندگی نادر ابراهیمی از زبان همسرش

فرزانه منصوری با وسواس درباره نادر ابراهیمی حرف می زند و هیچ وقت کلامی درباره مرگ او نمی توانی بشنوی. منصوری اعتقاد دارد نادر به سفر رفته و او هم...

فرزانه منصوری همسر نادر ابراهیمی

فرزانه منصوری همسر نادر ابراهیمی

خانه ما یک سفال هم نداشت

راضی کردن فرزانه منصوری برای مصاحبه کار آسانی نیست. به اعتقاد او نادر ابراهیمی در نوشته ها و کتاب هایش نقطه ابهامی نگذاشته که بخواهی درباره اش با او حرف بزنی. زمانی هم که فرزانه بانو ، سر سختی اش را کنار می گذارد و راضی می شود که مصاحبه کند ، طوری با وسواس خاطرات و نقل قول هایش از نادر ابراهیمی را کنار هم می چیند که نکند نقل آن ها چیزی از زندگی عاشقانه این دو کم کند.

فرزانه منصوری با وسواس درباره نادر ابراهیمی حرف می زند و هیچ وقت کلامی درباره مرگ او نمی توانی بشنوی. منصوری اعتقاد دارد نادر به سفر رفته و او هم دیر یا زود به این سفر می پیوندد و دوباره همسفر شیرینی ها و تلخی های زندگی اش می شود. گفت و گوی ما با همسر نادر ابراهیمی قبل از نوروز 89 انجام شد. همسر نادر ابراهیمی در این گفت و گو نکته های نگفته ای از علاقه مندی ها ، ویژگی ها و زندگی شخصی همسر نویسنده اش گفته است.

خانم منصوری ، شما کسی بوده اید که نادر ابراهیمی همیشه در نوشته هایش از شما به هر بهانه ای تقدیر کرده ولی کمتر جایی از زندگی شخصی و خصوصی با شما صحبت کرده برای همین جالب است که کمی وارد جزئیات زندگی شما با همسرتان شویم و از خاطرات زندگی با نادر ابراهیمی صحبت کنیم.

راستش نادر هر جایی وقت کرده از زندگی شخصی ما صحبت کرده؛ مثلا در «ابن مشغله» یا «ابوالمشاغل» یا در «چهل نامه کوتاه به همسرم» در همه این ها جزئیاتی از زندگی شخصی خودش را گفته است.

بله ، ولی منظورما آن بخش هایی از زندگی اش است که هیچ گاه نه شما گفتید و نه ایشان؛ مثلا این که آشنایی شما با آقای ابراهیمی کجا اتفاق افتاد.

آشنایی من و نادر در یک مهمانی خانوادگی اتفاق افتاد. ما هر دو خانواده هایی به شدت سنتی داشتیم و در خانواده هایی مثل خانواده ما ، دخترو پسری که قصد ازدواج داشتند زیاد نمی توانستند معاشرت کنند اما من مثلا روشنفکری (!) به خرج دادم و گفتم که باید فامیل نزدیک چند مهمانی بدهند تا همدیگر را بشناسیم و به نتیجه برسیم. در آخرین جلسه که گفتند مهمانی دیگر بس است و باید تصمیم بگیرید ، من و نادر به یک اتاق رفتیم و دو نفری صحبت کردیم. آن جا بود که از عادت ها و احساساتمان صحبت کردیم و آن چه را که از زندگی خوب می خواستیم برای هم گفتیم ، یکدیگر را قبول کردیم و ازدواج صورت گرفت. وقتی من نادر را انتخاب کردم و قرار شد ازدواج کنیم ، جوانی بود خوش برو بالا ، کوهنورد ، خوش صحبت و در بانک عمران آن روزگار کار می کرد و یکی از بستگانش ، فامیل من هم بود. در نگاه اول شاید به دل هم نشستیم و در معاشرت های خانوادگی بیشتر با هم آشنا شدیم که این آشنایی به ازدواج رسید.

با هم رو راست صحبت می کردید؟ مثلا آقای ابراهیمی راجع به نویسندگی و پیشینه ای که داشت حرفی نزد؟ منظورمان مبارزات سیاسی است ، زندان هایی که رفته بود و...

بله ، گفت که دو سه کتاب از او منتشر شده. آن موقع من خیلی از ادبیات و داستان نویسی سر در نمی آوردم اما می فهمیدم که کارهای او متفاوت است. درباره سیاسی بودن هم ، در همان جلسات خواستگاری گفت که اهل مبارزه و سیاست است و شاید زندگی با او کار ساده ای نباشد. یادم هست یک سال از آن روز گذشته بود- و ما هنوز خانه خودمان نرفته بودیم- که من به نادر ، بعد از یک پیاده روی و صحبت طولانی ، به شوخی گفتم : «تو درتاریخ ادبیات از مردانی خواهی شد که به داشتن زن خوب مشهورند.»

و او قبول کرد؟

من همیشه سعی کردم برای نادر همسر خوبی باشم اما ازته قلبم می گویم که به این جایگاه نرسیدم.

معیارهای شما برای ازدواج با آقای ابراهیمی چه بود؟

خیلی ساده؛ مثلا این که حتما همسرم تحصیلات بیشتری از من داشته باشد ، دیگر این که خانواده هایمان از نظر فرهنگی ، تعادلی داشته باشند و سوم این که از نظر مادی بتواند یک زندگی ساده را بچرخاند.

آقای ابراهیمی شرطی برای شما نگذاشتند؟

نه شرط آن چنانی ای نداشت و چیزی نگفت. اما با شروع زندگی مشترک بیشتر با معیارهایش آشنا شدم. شما این معیارها را در آثاری مثل چهل نامه کوتاه به همسرم و یک عاشقانه می توانید ببینید.

می گویند آقای ابراهیمی در زمان جوانی و حتی دانشگاه مدتی در کوی دانشگاه زندگی می کرده. واقعا این طور بوده؟

نادر درخانه پدر و نامادری اش یک اتاق داشت که در آن جا زندگی می کرد. همان جا بود که چند بار ساواکی ها ریختند و دستگیرش کردند. نادر از آن دوران و از نامادری اش همیشه به نیکی یاد می کند و می گوید : «الحق در حق من مادری کرد.»

اتهامات نادر در دستگیری ها چه بود؟

قاعدتا اقدام علیه مصالح مملکت و مبارزات علیه نظام آن زمان. البته غیر از آن دستگیریها ، نادر یک بار هم در تظاهرات 28 مرداد و در دفاع از حقوق ملت ایران مورد ضرب و شتم شدید قرار گرفت و بعدش به زندان افتاد که زیاد هم طولانی نبود.

آن موقع ها هم می نوشت؟

نادر همیشه در حال نوشتن بود.

وقتی اثری از نادر می دیدید ، چه حسی داشتید؟

هر کدام از آثار نادر که منتشر می شد یا به نمایش در می آمد چهار پله یکی می آمد بالا و معمولا گل یا شیرینی همراه اثر منتشر شده برایمان می آورد. درواقع جشن کوچکی می گرفتیم. چشم هایش از خوشحالی برق می زد. تنها اثری که وقتی آن را به خانه آورد و کاری کرد که باعث شد همه گریه کنیم ، سرود «سفر به خاطر وطن است» است که این سال ها مورد مهر مردم واقع شده و دیده ایم که اکثرا مثل ما که برای اولین بار آن را شنیدیم و گریستیم ، می شنوند و گریه می کنند.

«بار دیگر شهری که دوست می داشتیم» کی منتشر شد؟

اوایل ازدواج ما بود که نادر می گفت یکی از آرزوهایش انتشار «بار دیگر...» است که ناشری حاضر به چاپ آن نشده بود. برادرم (جواد منصوری) به شوخی می گفت : «نادر جان ، هزینه اش را من می دهم تا تو به یکی از آرزوهایت برسی». جالب است بگویم این شوخی تا جایی جدی شد که علاوه بر هزینه نشر این کتاب ، اولین میز تحریر نادر را هم برادرم به صورت قسطی برایش خرید.

اولین خانه تان چقدر شبیه به خانه عاشقانه های نادر ابراهیمی در کتاب هایش بود؟

اولین خانه ای که زندگی مشترک را شروع کردیم ، خانه ای اجاره ای در امیر آباد بود. چندین بار و گاهی با فشار و به اجبار صاحبخانه ، خانه مان را در همین منطقه امیر آباد عوض کردیم. کمی بالاتر یا کمی پایین تر می رفتیم و در آخر با فروش خیلی از چیزهایی که داشتیم توانستیم در همین امیر آباد آپارتمانی بخریم و خدا را شکر از شر بعضی صاحبخانه ها راحت شویم. خانه اولمان هم هیچ شباهتی به خانه «یک عاشقانه آرام» نداشت چون اصولی که نادر در این کتاب مطرح کرده ، پس از تجربه مسائل یک زندگی مشترک برایش پیدا شده است؛ کما اینکه در خانه اول ما یک دانه سفال هم نمی دیدید اما می بینید که خانه فعلی ما سرشار از عطر و رنگ سفال های لالجین و تبریز است.

این خانه که ما الان در آن هستیم اولین خانه شماست؟

بله ، اولین و آخرین خانه.

ظاهرا از زمان ازدواج با آقای ابراهیمی معلم بودید؟

من یک سال قبل از ازدواج معلم شدم. بعد در سال 53-52 دانشگاه قبول شدم و ادامه تحصیل دادم. سال ها بعد ، هنگامی که دو فرزند داشتیم ، به خاطر مسائل مادی من خیاطی می کردم و نادر نقاشی روی لباس انجام می داد و ما محصولاتی را که تولید می کردیم در خیابان می فروختیم. شرح مفصل این ماجرا هم در ابوالمشاغل آمده است.

شما نقش مارال را در «آتش بدون دود» داشتید ، بعد از آن مجموعه خیلی معروف شده بودید دیگر...

نه ، شهرتی در پی نداشت.

اما شهرت آقای ابراهیمی زیاد شد.

بهتر است بگوییم از طریق مجموعه آتش بدون دود شهرت نادر ابراهیمی سرعت گرفت.

در فضای آن روزگار ، ایده آتش بدون دود چطور شکل گرفت؟

فضا ، فضای فیلمفارسی بود. مراد برقی شاید اولین مجموعه ای بود که در چنین فضایی «آتش بدون دود» ساخته شد که بسیار متفاوت بود و قابل مقایسه با کار هایی که انجام می شد نبود. حتی اگر ازنظر تکنیکی نگاه کنیم آن زمان بی سابقه بود. نادر در صحنه هایی از فیلم ، چهار دوربین را به کار می گرفت که کمتر کسی این کار را می کرد. تا جایی که من اطلاع دارم این مجموعه مخاطب فراوانی داشت ، امروز هم کسانی که سن و سالی از آن ها گذشته ، نادر ابراهیمی را با «آتش بدون دود» می شناسند ، با گالان اوجا و سولماز. در آن سال ها خود من در مسافرتی به جنوب ، مهندسی را دیدم که در اهواز کار می کرد. این آقا می گفت چهارشنبه ها با هواپیما از اهواز به تهران می آیم ، این سریال را شب می بینم و برمی گردم به اهواز.

در دوران پر کار ، رفتار آقای ابراهیمی در خانه چطور بود؟

نادر در کارهای خانه خیلی کمک می کرد؛ چون دفتر کارش در خانه بود و اگر کمک نادر نبود نمی توانستم در عین این که معلم و مادر دو بچه بودم ، تحصیلاتم را هم ادامه بدهم و حتی گاهی فعالیت های دیگری مثل ترجمه و بازیگری هم داشته باشم. البته نادر می گفت که کار خانه را دوست دارد و موقع انجام این کار ها به مسائل مختلف اجتماعی ، هنری و سیاسی فکر می کند ، مثلا یک دفعه می دیدیم بشقاب و ظرفشور را زمین می گذارد و بدو بدو می رود پشت میز کارش و یک جمله می نویسد و بر می گردد. در این قبیل مواقع می گفت : «جمله ای را که دنبالش می گشتم پیدا کردم».

همسر نادر ابراهیمی

فرزانه منصوری همسر نادر ابراهیمی

نادر ابراهیمی با همه مشغله هایی که داشت ، همان طور که شما هم گفتید کارهای متفرقه زیادی هم می کرد ، مثلا همین نقاشی. اتفاقا تا جایی که ما شنیده ایم ، دختر های شما هم نقاش های خوبی شده اند. در این موارد آقای ابراهیمی اصراری داشتند؟

رفت و آمد هنرمندان و دید و بازدید هایی که آن ها در خانه ما یا در جاهای مختلف صورت می گرفت قطعا تاثیرگذار بود. نادر همیشه به بچه ها می گفت داشتن یک هنر لازم است. یک رشته هنری را انتخاب کنید و به کمال برسانید ، بچه ها هم نقاشی را انتخاب کردند.

رابطه نادر با فامیل چطور بود؟

با خانواده من که خیلی خوب بود. با برادر ها و خواهر ها و شوهر خواهر های من بیشتر رفیق بود تا فامیل. با تعصبی که آن ها درباره نادر و آ ثارش داشتند ، در جایی از آتش بدون دود نوشته است که این ها مثل وجدان من هستند. در فامیل خودش هم با خیلی ها رفت و آمد داشت و رفیق بود؛ به خصوص با کسانی که از بچگی با آن ها بزرگ شده بود. ولی با همه این ها نادر هنگامی که حس می کرد شخصیت و عملکرد کسی با معیارهای او نمی خواند قطع ارتباط می کرد ، چه فامیل و چه دوست.

بیماری و مرگ

نادر ابراهیمی در سن 72 سالگی پس از چندین سال دست و پنجه نرم کردن با بیماری بعد از ظهر پنجشنبه 16 خرداد 1387 درگذشت.


ادبیات بزرگسال
  • با سرودخوان جنگ در خطه نام و ننگ
  • خانه ای برای شب (نشر روزبهان)
  • آرش در قلمرو تردید (یا : پاسخ ناپذیر) (نشر روزبهان)
  • مصابا و رویای گاجرات (نشر روزبهان)
  • بار دیگر شهری که دوست می داشتم (نشر روزبهان)
  • هزارپای سیاه و قصه های صحرا (نشر روزبهان)
  • افسانه باران (نشر روزبهان)
  • در سرزمین کوچک من - منتخب آثار
  • تضادهای درونی (نشر روزبهان)
  • انسان - جنایت - احتمال (نشر روزبهان)
  • مکان های عمومی (نشر روزبهان)
  • رونوشت بدون اصل (نشر روزبهان)
  • درحد توانستن - شعرگونه
  • غزل داستان های سال بد (نشر روزبهان)
  • ابن مشغله - زندگینامه ، جلد اول (نشر روزبهان)
  • ابوالمشاغل - زندگینامه ، جلد دوم (نشر روزبهان)
  • فردا شکل امروز نیست (نشر روزبهان)
  • براعت استهلال - از مجموعه «ساختار و مبانی ادبیات داستانی»
  • مقدمه ای بر فارسی نویسی برای کودکان (نشر روزبهان)
  • مقدمه ای بر مصورسازی کتاب های کودکان (نشر روزبهان)
  • مقدمه ای بر مراحل خلق و تولید ادبیات کودکان (نشر روزبهان)
  • مقدمه ای بر آرایش و پیرایش کتاب های کودکان (نشر روزبهان)
  • دور ایران در شش ساعت - گزارش دومین نمایشگاه ایرانگردی در سال 1371
  • چهل نامه کوتاه به همسرم (نشر روزبهان)
  • آتش بدون دود - داستان بلند هفت جلدی (نشر روزبهان)
  • با سرودخوان جنگ ، در خطه نام و ننگ
  • یک صعود باورنکردنی
  • تکثیر تاسف انگیز پدربزرگ (نشر روزبهان)
  • مردی در تبعید ابدی - براساس زندگی ملاصدرا (نشر روزبهان)
  • حکایت آن اژدها
  • بر جاده های آبیِ سرخ - داستان بلند 10 جلدی ، براساس زندگی میرمَهنای دوغابی (نشر روزبهان)
  • صوفیانه ها و عارفانه ها - بخشی از «تاریخ تحلیلی پنج هزار سال ادبیات داستانی ایران» (نشر روزبهان)
  • یک عاشقانه آرام (نشر روزبهان)
  • سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما می آمد
  • طراحی حیوانات - طرح های کوثر احمدی ، با گفتاری تحلیلی در باب مفاهیم و تعاریف «طرح» در هنرها
  • الف با - تحلیل فلسفی 50 طرح از علی اکبر صادقی نقاش
  • پیشگفتار «کوچه های کوتاه» - مجموعه قصه های کوتاه گروهی از شاگردان نادر ابراهیمی
ادبیات کودک و نوجوان
  • دور از خانه - قصه برگزیده آسیا ، از سوی «سازمان جهانی یونسکو» و کتاب برگزیده شورای کتاب کودک در سال 1347
  • کلاغ ها - جایزه اول فستیوال کتاب های کودکان توکیو ژاپن ، جایزه اول - سیب طلایی - براتیسلاوا ، جایزه اول تعلیم و تربیت از یونسکو چاپ شده در سال 1348
  • سنجاب ها در سال 1349 به چاپ رسیده است. قصه برگزیده آسیا ، از سوی «سازمان جهانی یونسکو» و کتاب برگزیده شورای کتاب کودک در سال 1347
  • قصه گل های قالی چاپ شده در 1352- جایزه بزرگ جشنواره کتاب کودک کنکور نوما ، ژاپن
  • پهلوان پهلوانان؛ پوریای ولی - چاپ شده در سال 1352- کتاب برگزیده از سوی «آکادمی المپیک» همایش فردوسی و اخلاق پهلوانی 1384، جایزه بزرگ جشنواره کتاب کودک کنکور نوما ، ژاپن 1978
  • باران - آفتاب و قصه کاشی چاپ شده در سال 1353
  • بزی که گم شد چاپ شده در سال 1353
  • من راه خانه ام را بلد نیستم چاپ شده در سال 1353
  • سفرهای دورودراز هامی و کامی در وطن
  • پدر چرا توی خانه مانده است - از مجموعه «قصه های انقلاب برای کودکان» چاپ شده در سال 1357
  • جای او خالی - از مجموعه «قصه های انقلاب برای کودکان» چاپ شده در سال 1357
  • جای تو خالی - از مجموعه «قصه های انقلاب برای کودکان» چاپ شده در سال 1357
  • نیروی هوایی - از مجموعه «قصه های انقلاب برای کودکان» چاپ شده در سال 1357
  • سحرگاهان همافرها اعدام می شوند - از مجموعه «قصه های انقلاب برای کودکان» چاپ شده در سال 1358
  • برادرت را صدا کن - از مجموعه «قصه های انقلاب برای کودکان» چاپ شده در سال 1358
  • برادر من مجاهد ، برادر من فدایی - از مجموعه «قصه های انقلاب برای کودکان»
  • جَنگ بزرگ از مدرسه امیریان - از مجموعه «قصه های انقلاب برای کودکان»
  • نامه فاطمه ، پاسخِنامه فاطمه - از مجموعه «قصه های انقلاب برای کودکان»
  • مامان! من چرا بزرگ نمی شوم - از مجموعه «قصه های ریحانه خانم» چاپ شده در سال 1368
  • روزی که فریادم را همسایه ها شنیدند - از مجموعه «قصه های ریحانه خانم» چاپ شده در سال 1368
  • آدم وقتی حرف می زند چه شکلی می شود - از مجموعه «قصه های ریحانه خانم» چاپ شده در سال 1369
  • درخت قصه ـ قُمری های قصه - (جایزه کتاب برگزیده ازسوی هیئت داوران بزرگ سال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، جایزه کتاب برگزیده ازسوی هیئت داوران خردسال ، ترجمه شده به زبان روسی در ترکمنستان) چاپ شده در سال 1369
  • عبدالرزاق پهلوان - کتاب برگزیده از سوی «آکادمی المپیک» همایش فردوسی و اخلاق پهلوانی 1384
  • آن که خیال بافت و آن که عمل کرد
  • حکایت کاسه آب خنک - از مجموعه «نوسازی حکایت های خوب قدیم برای کودکان»
  • حکایت دو درخت خرما - از مجموعه «نوسازی حکایت های خوب قدیم برای کودکان»
  • آن شب که تا سحر - از مجموعه «نوسازی حکایت های خوب قدیم برای کودکان»
  • قلب کوچکم را به چه کسی هدیه بدهم؟ - دیپلم افتخار نخستین نمایشگاه بین المللی تصویرگران کتاب کودک 1372
  • مثل پولاد باش پسرم؛ مثل پولاد - از مجموعه «ایران را عزیز بداریم»
  • داستان سنگ و فلز و آهن - از مجموعه «ایران را عزیز بداریم»
  • با من آشنا شو ، با من دوست شو - از مجموعه «ایران را عزیز بداریم»
  • هستم اگر می روم؛ گر نروم نیستم - از مجموعه «ایران را عزیز بداریم»
  • راستی اگر نبودم - از مجموعه «ایران را عزیز بداریم»
  • کمیاب و قیمتی اما… - از مجموعه «ایران را عزیز بداریم»
  • مدرسه بزرگ تری هم وجود دارد - از مجموعه «ایران را عزیز بداریم»
  • گل آباد دیروز؛ گل آباد امروز - از مجموعه «ایران را عزیز بداریم»
  • گل آباد امروز؛ گل آباد فردا - از مجموعه «ایران را عزیز بداریم»
  • فرهنگ فراورده های فلزی ایران - از مجموعه «ایران را عزیز بداریم»
  • هفت آموزگار مهربان - از مجموعه «ایران را عزیز بداریم»
  • ما مسلمانان این آب و خاکیم - از مجموعه «ایران را عزیز بداریم» دریافت جایزه نخست آسیایی تصویرگران کتاب کودک 1370
  • قصه سار و سیب
  • قصه موش خودنما و شتر باصفا
  • با من بخوان تا یاد بگیری
  • حالا دیگر می خواهم فکر کنم
  • قصه قالیچه های شیری
  • همه گربه های من 1 و2
  • دیدار با آرزو
نمایشنامه های نادر ابراهیمی
  • اجازه هست آقای برشت؟
  • وسعت معنای انتظار (سه قصه نمایشی)
  • یک قصه معمولی و قدیمی در باب جنایت
فیلمنامه های نادر ابراهیمی
  • آخرین عادل غرب
  • صدای صحرا
ترجمه های نادر ابراهیمی
  • مویه کن سرزمین محبوب - ترجمه با همکاری فریدون سالک
  • از پنجره نگاه کن - ترجمه با همکاری احمد منصوری
  • دوست؛ کسی است که آدم را دوست دارد - ترجمه با همکاری احمد منصوری
  • آدم آهنی - کتاب برگزیده سال 1351 از سوی شورای کتاب کودک ، ترجمه با همکاری احمد منصوری
نمونه آثار نادر ابراهیمی

عزیز من! (همسرم) خوشبختی ، نامه یی نیست که یکروز ، نامه رسانی ، زنگ در خانه ات را بزند و آن را به دستهای منتظر تو بسپارد. خوشبختی ، ساختن عروسک کوچکی ست از یک تکه خمیر نرم شکل پذیر… به همین سادگی ، به خدا به همین سادگی؛ اما یادت باشد که جنس آن خمیر باید از عشق و ایمان باشد نه از هیچ چیز دیگر… خوشبختی را در چنان هاله یی از رمز و راز ، لوازم و شرایط ، اصول و قوانین پیچیده ادراک ناپذیر فرو نبریم که خود نیز در شناختنش شویم… خوشبختی ، همین عطر محو و مختصر تفاهم است که در سرای تو پیچیده است… برگرفته از کتاب چهل نامه کوتاه به همسرم

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(9 رای)
86.6%

نظر دادن