ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، روز بزرگداشت مولوی و تاریخ روز بزرگداشت مولوی و تاریخ شمسی روز بزرگداشت مولوی و روز بزرگداشت مولوی در تقویم امسال و تاریخچه روز بزرگداشت مولوی و روز بزرگداشت مولوی چه روزی است و تاریخ دقیق روز بزرگداشت مولوی و روز بزرگداشت مولوی چند شنبه است و روز بزرگداشت مولوی چندمه و روز بزرگداشت مولوی در تقویم میلادی و علت نامگذاری روز بزرگداشت مولوی و روز بزرگداشت مولوی و روز جهانی بزرگداشت مولوی در تقویم قمری و روز بزرگداشت مولوی در تقویم قمری در نم نمک.

روز بزرگداشت مولوی چه روزی است؟

8 مهرتاریخ روز بزرگداشت مولوی(1403) چه روزی است؟تاریخ روز بزرگداشت مولوی(1403) چه روزی است؟

روز بزرگداشت مولوی در تقویم رسمی کشور هشتم مهرماه ثبت شده است ، مولانا جلال الدین محمد بلخی شاعر و عارف پارسی گوی پرآوازه که با شمس تبریزی هم دوره بود ، صاحب اثاری مانند مثنوی و فیه ما فیه است.

روز بزرگداشت مولوی

یکی از بزرگان نام آور عرصه عرفان و تصوف شاعر سرشناس پارسی گو مولانا جلال الدین محمد بلخی است و هشتم مهر ماه هرسال در تقویم ایرانی به عنوان روز بزرگداشت مولوی ثبت شده است.

زندگینامه مولانا

جلال الدین محمد با نام کامل محمد بن محمد بن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی در ششم ربیع الاول سال 604 هجری ، در شهر بلخ به دنیا آمد. شهر بلخ که در حال حاضر جزئی از خاک کشور افغانستان محسوب می شود در آن زمان بخشی از امپراتوری ایران بود.

نام پدر او محمد بود و به سلطان العلماء ، بهاالدین ولدبن ولد مشهور بود. وی از بزرگان صوفیه و مردی عارف بوده که مردم بلخ علاقه فراوانی به او داشتند که ظاهراً همین امر سبب ایجاد ترس در محمد خوارزمشاه شد و او را علیه بهاالدین ولد برانگیخت. به همین دلیل بهاالدین ولد پدر مولوی احتمالاً در سال 610 قمری ، هم زمان با هجوم چنگیزخان از بلخ کوچ کرد و سوگند یاد کرد که تا محمد خوارزمشاه بر تخت نشسته ، به شهر خویش بازنگردد.

مومنه خاتون همسر بهاالدین ولد و مادر جلال الدین محمد مولاناست.

روز بزرگداشت مولوی

مولوی از مشهورترین شاعران ایرانی تبار پارسی گوی است که در دوران حیات به القاب «جلال الدین» ، «خداوندگار» و «مولانا خداوندگار» نامیده می شده است. در قرن های بعد (ظاهراً از قرن 9) القاب «مولوی» ، «مولانا» ، «مولوی رومی» و «ملای رومی» برای وی به کار رفته است و از برخی از اشعارش تخلص او را «خاموش» و «خَموش» و «خامُش» دانسته اند.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن