با حضور سخنگوی دولت و جمعی از هنرمندان ، هفتمین شب از برنامه عاشورایی «خیمه هنر» شامگاه پنجشنبه 12 تیرماه هم زمان با هفتمین روز از ماه محرم ، در پهنه فرهنگی هنری رودکی برگزار شد.
اجرای حامد همایون در حضور سخنگوی دولت
به گزارش نم نمک به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری ، در آغاز برنامه ، مجلس شبیه خوانی «حضرت قاسم (ع)» به سرپرستی جمال الدین قاسمی روی صحنه رفت. قاسم بن حسن (ع) ، فرزند امام حسن مجتبی (ع) ، یکی از شهدای نوجوان کربلاست که در شب عاشورا ، در پاسخ به پرسش امام حسین (ع) درباره مرگ ، آن را «شیرین تر از عسل» توصیف کرد. او در روز عاشورا به دست عمرو بن سعد بن نفیل ازدی به شهادت رسید.![]()
پس از تعزیه ، سعید جعفرزاده ، نوازنده نی از استان فارس ، قطعاتی در مایه دشتی را به صورت بداهه برای حاضران اجرا کرد.
در ادامه ، پس از اذان مغرب و عشا ، گروه سازهای بادی شامل علی ضرابی (ترومپت) ، محمدرضا پناهی نژاد (درام) ، امیرحسین زبردست (ساکسفون) ، شایان هاتف (ترومپت) و رامتین وقاری (کلارینت) نواهایی در رثای سیدالشهدا (ع) اجرا کردند.
سپس ، رضا یزدانی با خوانش شعری آیینی و اجرای قصیده ای با نام «یوسف لیلا» در وصف حضرت علی اکبر (ع) بخش دیگری از این شب معنوی را رقم زد. همچنین حامد همایون ، خواننده موسیقی پاپ ، قطعات «ام المصائب» ، «معجزه» و «هیهات» را اجرا کرد که با استقبال مخاطبان همراه شد.
در بخش دیگری از برنامه ، اجرای سنج و دمام توسط «هیئت سیدالشهدا» از موسسه فرهنگی خلیج فارس به سرپرستی ناصر ورامینی فضای مراسم را با شور خاصی همراه ساخت.
نقش هنر در تاب آوری جامعه
در حاشیه مراسم ، دکتر فاطمه مهاجرانی ، سخنگوی دولت ، با اشاره به تأثیر هنر در شرایط سخت گفت : «موضوع هنر و نقش آن در معنویت ، موضوعی وسیع و قابل تأمل است. امسال در موقعیتی ویژه قرار داریم. با پشت سر گذاشتن 12 روز جنگ و در شرایطی ناپایدار ، آنچه از فرهنگ اسلامی و ایرانی آموخته ایم ، انتخاب زیستن است؛ چرا که باور داریم قدرت زندگی بر قدرت جنگ غلبه دارد.»
او افزود : «برنامه خیمه هنر که از سوی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی شده ، ترکیبی از هنر و معارف دینی است و می تواند به افزایش تاب آوری مردم در شرایط دشوار کمک کند. این رویداد با تلفیقی از نقاشی ، موسیقی ، مداحی و دیگر هنرها ، فرصتی برای تعمیق پیوند مردم با مفاهیم عاشورایی فراهم کرده است.»
حضور هنرمندان تجسمی و خلق آثار عاشورایی
هم زمان با آغاز دور جدید برنامه «خیمه هنر» ، هنرمندان تجسمی با همکاری اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، آثاری مرتبط با ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) را در پهنه رودکی تولید و ارائه کردند. سمیه ولیان دبیری این بخش را بر عهده دارد و هنرمندانی چون فائزه قائمی منش ، هویدا بیک علی ، فاطمه رضایی ، راضیه رازگردانی ، رویا افتخاری ، علی پیرانی ، نازنین زهرا لهوردیان ، مینا امدادی ، فریبا رخستی ، اعظم علیزاده نیک ، عبدالرحمن پوربافرانی ، امیرحسن طاسباز ، مهدی اله وردیان ، بنفشه اسداله زاده و عباس عباسی در تولید آثار مشارکت دارند.
از دیگر بخش های هنری این شب ، اجرای نقاشی قهوه خانه ای توسط سعید مسیبی و سهیل مسیبی بود که از لحظات آغازین مراسم مورد توجه حاضران قرار گرفت.
حضور چهره های فرهنگی در خیمه هنر
در این برنامه ، چهره هایی چون فاطمه مهاجرانی (سخنگوی دولت) ، نادره رضایی (معاون امور هنری) ، رضا مردانی (مدیرکل هنرهای نمایشی) ، احمدحسین فتایی (مشاور اجرایی معاونت هنری) ، نصیر حیدریان (رهبر ارکستر سمفونیک تهران) ، کیوان فرزین (نوازنده و منتقد موسیقی) ، بابک رضایی (مدیرکل دفتر موسیقی) ، محمدعلی مرآتی (مدیرعامل انجمن موسیقی ایران) و جمعی دیگر از مدیران و هنرمندان حضور داشتند.
ویژه برنامه عاشورایی «خیمه هنر» به همت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، از 6 تا 15 تیرماه ، هر شب از ساعت 18:30 تا 22 در پهنه فرهنگی هنری رودکی برگزار می شود.
بیوگرافی حامد همایون
سید حامد محمودزاده متولد 19 بهمن 1361، با نام هنری حامد همایون ، خواننده و آهنگساز موسیقی پاپ ایرانی است.


![چهره های متولد و درگذشته 18 خرداد [عکس و بیوگرافی]](/media/k2/items/cache/bfddd4a4563fdb7d72781f82cba549dc_XL.jpg)



![بیوگرافی بازیگران سریال صفا با خانواده [داستان و نقش]](/images/up/231/506.jpg#joomlaImage://local-images/up/231/506.jpg?width=290&height=290)

![بیوگرافی بازیگران سریال گل سنگ [داستان و نقش]](/images/up/230/11.jpg#joomlaImage://local-images/up/230/11.jpg?width=290&height=290)

![بیوگرافی شمشیربازان مرد ایرانی [عکس همسر]](/media/k2/items/cache/137be89a9d233a7c60f9a452e333274d_XL.jpg)



