ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علائم همانطور که در ادامه این بخش از سلامت نم نمک خواهیم گفت معمولا خفیف از جمله تب، جوش، ملتحمه، درد عضلانی و مفاصل، کسالت و سردرد و معمولا 2-7 روز طول می کشد.

راههای انتقال ، علائم ، جلوگیری و درمان ویروس زیکا

ویروس زیکا یک فلاویوویروس پشه است که ابتدا در اوگاندا در سال 1947 در میمون ها شناسایی شد. بعدا در سال 1952 در اوگاندا و جمهوری متحده تانزانیا شناسایی شد.شیوع بیماری ویروس زیکا در آفریقا ، آمریکا ، آسیا و اقیانوس آرام ثبت شده است. از دهه 1960 تا 1980، موارد پراکنده ای از عفونت های انسانی در سراسر آفریقا و آسیا یافت شد ، که معمولا با بیماری خفیف همراه بود.ویروس زیکا | راههای انتقال ، علائم ، جلوگیری و درمان + در بارداریویروس زیکا | راههای انتقال ، علائم ، جلوگیری و درمان + در بارداری

اولین شیوع گزارش شده بیماری ویروس زیکا در سال 2007 از جزیره یپ (ایالات فدرال میکرونزی) گزارش شد. این به دنبال شیوع عفونت ویروس زیکا در پلینزی فرانسه در سال 2013 و سایر کشورها و مناطق اقیانوس آرام بود. در ماه مارس 2015، برزیل شیوع بزرگ بیماریی را که اخیرا به عنوان عفونت ویروس زیکا شناخته شده بود ، گزارش کرد و در ژوئیه 2015 نشان می دهد که با سندرم گیلان باره مرتبط است.

در اکتبر 2015، برزیل از ارتباط بین عفونت ویروس زیکا و میکروسفالی خبر داد. شیوع و شواهد انتقال به زودی در سرتاسر آمریکا ، آفریقا و سایر نقاط جهان ظاهر شد. تا به امروز ، در مجموع 86 کشور و مناطق گزارش شده از شواهد مربوط به عفونت زیکا منتقل شده است.

ویروس زیکا چیست

ویروس زیکا چیست و چه علائمی دارد؟

علائم و نشانه های ویروس زیکا :

دوره کمون (زمان مواجهه با علائم) بیماری ویروس زیکا 3-14 روز است. اکثر افراد مبتلا به ویروس زیکا علائم شان گسترش پیدا نمی کند. علائم همانطور که در ادامه این بخش از سلامت نم نمک خواهیم گفت معمولا خفیف از جمله تب ، جوش ، ملتحمه ، درد عضلانی و مفاصل ، کسالت و سردرد و معمولا 2-7 روز طول می کشد.

  • بثورات
  • خارش در سراسر بدن
  • دمای بالا
  • سردرد
  • درد مفاصل (با تورم ممکن است ، عمدتا در مفاصل کوچکتر دست و پا)
  • درد عضلانی
  • ملتحمه (چشم قرمز)
  • درد پایین کمر
  • درد پشت چشم

علائم ویروس زیکا

خارش کل بدن از علائم ویروس زیکا

عوارض بیماری ویروس زیکا :

عفونت ویروس زیکا در دوران بارداری علت میکروسفالی و سایر اختلالات مادرزادی در جنین و نوزاد است. عفونت زیکا در دوران بارداری همچنین باعث عوارض حاملگی مانند از دست دادن جنین ، تولد نوزاد و زایمان زودرس می شود.

عفونت ویروس زیکا همچنین باعث ایجاد سندرم گیلان باره ، نوروپاتی و آماس مغز ، به ویژه در بزرگسالان و کودکان بزرگتر است.تحقیقات در حال انجام است تا اثرات عفونت ویروس زیکا بر پیامدهای بارداری ، استراتژیهای پیشگیری و کنترل و اثرات عفونت بر سایر اختلالات عصبی در کودکان و بزرگسالان بررسی شود.

انتقال ویروس زیکا

ویروس زیکا عمدتا توسط نیش پشه آلوده از جنس آئدس ، عمدتا در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری منتقل می شود. پشه های آئدس اغلب در طول روز نیش می زنند ، حداکثر نیش زدن آنها در صبح زود و بعدازظهر/عصر اتفاق می افتد. این همان پشه است که دانگ ، چیکنگونیا و تب زرد را انتقال می دهد.

ویروس زیکا نیز در طی بارداری از طریق مادر و جنین از طریق تماس جنسی ، انتقال خون و محصولات خون و پیوند عضو منتقل می شود.

روش انتقال ویروس زیکا

انتقال ویروس زیکا از طریق نیش پشه آلوده از جنس آئدس

تشخیص ویروس زیکا :

عفونت ویروس زیکا ممکن است براساس علائم افرادی باشد که در مناطق پرخطر زیکا و/یا پشه های آئدس زندگی می کنند و یا آنها را می بینند. تشخیص عفونت ویروس زیکا تنها با آزمایش های خون یا سایر مایعات بدن مانند ادرار یا منی تایید می شود.

درمان ویروس زیکا :

هیچ درمانی برای عفونت ویروس زیکا یا بیماری های مرتبط با آن وجود ندارد. علائم عفونت ویروس زیکا معمولا خفیف است. چنانچه در بخش سلامت نم نمک می خوانید افراد مبتلا به علائمی چون تب ، بثورات و آرترالژی باید استراحت داشته باشند ، مایعات مصرف کنند و درد و تب را با داروهای رایج درمان کنند. اگر نشانه ها بدتر شوند ، باید مراقبت و مشاوره پزشکی انجام دهند.

زنان باردار که در مناطقی با انتقال زیکا زندگی می کنند یا افرادی که علائم عفونت ویروس زیکا را تجربه می کنند باید برای آزمایش ها و سایر مراقبت های بالینی به پزشک مراجعه کنند.

بیماری کشنده زیکا

ویروس زیکا چگونه درمان می شود؟

جلوگیری از ویروس زیکا :

گزش پشه :

حفاظت در برابر نیشهای پشه در طول روز و شب یک اقدام کلیدی برای جلوگیری از عفونت ویروس زیکااست. توجه ویژه باید به پیشگیری از نیش پشه در میان زنان باردار ، زنان هنگام باروری و کودکان انجام شود.

اقدامات حفاظتی شخصی عبارتند از پوشیدن لباس (ترجیحا لباس بلند ) که تا حد ممکن بدن را بپوشاند. استفاده از موانع فیزیکی مانند صفحه نمایش پنجره و درب های بسته و پنجره ها؛ و استفاده از مواد دافع حشرات روی پوست و یا لباس هایی که حاوی DEET، IR3535 یا ایکاریدین هستند با توجه به دستورالعمل های برچسب محصول.

بچه های کوچک و زنان باردار باید شبها در پشه بند بخوابند در صورتی که در طول روز یا سر شب می خوابند. مسافران و افرادی که در مناطق آسیب دیده زندگی می کنند ، باید از اقدامات احتیاطی مشابهی که در بالا شرح داده شده است ، برای حفاظت از خودشان از نیش پشه استفاده کنند

پشه های آئدس در مجموعه های کوچکی از آب در اطراف خانه ها ، مدارس و محل های کار رشد می کنند. مهم است که مناطق پرورش پشه ها را از بین ببرید ، از جمله : پوشش ظروف ذخیره سازی آب ، از بین بردن آب مانده در گلدان های گل و تمیز کردن سطل زباله.

مقامات بهداشت همچنین ممکن است استفاده از حشره کش ها برای کاهش جمعیت پشه و گسترش بیماری ها را توصیه کنند. هنوز برای پیشگیری یا درمان عفونت ویروس زیکا واکسن وجود ندارد.

بیماری زیکا حشره سمی

حفاظت از نیش پشه ها برای جلوگیری از ویروس زیکا

انتقال ویروس زیکا در بارداری :

ویروس زیکا در طول بارداری می تواند از مادر به جنین منتقل شود و منجر به میکروسفالی (کوچکتر از اندازه طبیعی سر) و سایر ناهنجاری های مادرزادی در نوزاد شود که به طور کلی به عنوان سندرم زیکا مادرزادی نامیده می شود.

میکروسفالی ناشی از رشد مغز غیرطبیعی یا از دست دادن بافت مغزی است. خروجی کودکان با توجه به میزان آسیب مغزی متفاوت است.

سندرم زیکا مادرزادی شامل ناهنجاریهای دیگری از جمله ناهنجاری ، تنش عضلانی بالا ، اختلالات چشم و کاهش شنوایی است. خطر ناهنجاری مادرزادی بعد از عفونت در حاملگی ناشناخته است. تخمین زده می شود 5-15% نوزادان متولد شده در زنان مبتلا به ویروس زیکا در دوران بارداری شاهد عوارض مرتبط با زیکا هستند. ناهنجاری های مادرزادی پس از عفونت با علامت و بدون علامت رخ می دهد.

عوارض ویروس زیکا در بارداری

تاثیر ویروس زیکا در بارداری بر روی جنین

انتقال جنسی ویروس زیکا :

ویروس زیکا را می توان از طریق مقاربت جنسی انتقال داد. این امر به دلیل ارتباط بین عفونت ویروس زیکا و حاملگی نامطلوب و پیامدهای جنینی ناشی از آن است.

برای مناطق با انتقال فعال ویروس زیکا ، همه افراد مبتلا به عفونت ویروس زیکا و همسران جنسی (مخصوصا زنان باردار) باید اطلاعات مربوط به خطرات انتقال جنسی ویروس زیکا را دریافت کنند.

سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که مردان و زنان فعال جنسیتی به طور صحیح مشاوره داده شوند و طیف وسیعی از روش های پیشگیری از بارداری را ارائه می دهند تا بتوانند در مورد اینکه چه موقع باردار می شوند را انتخاب کنید تا از حاملگی احتمالی و نتایج جنین جلوگیری شود.

زنانی که رابطه جنسی محافظت نشده دارند و نمیخواهند به علت نگرانی در مورد عفونت ویروس زیکا باردار شوند باید دسترسی به خدمات اورژانسی و مشاوره اضطراری داشته باشند. زنان باردار باید از نظر سلامت جنسی (از جمله استفاده صحیح و منظم از کاندوم) تمرین کنند یا از فعالیت جنسی در دوران بارداری اجتناب کنند.

نحوه انتقال ویروس زیکا

انتقال ویروس زیکا از طریق رابطه جنسی

اگر نگران هستید نوزادتان با ویروس زیکا متولد شود ؟

برای مشاوره با ماما یا دکتر صحبت کنید. اگر بعد از دریافت اطمینان از متخصص مراقبت های بهداشتی خود احساس ترس و اضطراب می کنید ، می توانید از مربی یا ماما برای مشاوره بیشتر درخواست کنید.

توصیه برای زنانی که قصد باردار شدن دارند :

  • اگر در حال تلاش برای باردار شدن هستید ، برنامه های سفر را با پزشک در میان بگذارید.
  • باید مراقب باشید تا پشه ها شما را نگزند.
  • زنان هنگام مسافرت در یک کشور یا منطقه با خطر انتقال ویروس زیکا باید از بارداری جلوگیری کنند.
  • اطلاعات بیشتر در مورد جلوگیری از آلودگی توسط انتقال جنسیت بیشتر بدانید
  • اگر در عرض 2 هفته از بازگشت به خانه علائم زیکا را تجربه کرده اید ، توصیه می شود قبل از اینکه باردار شوید ، 2 ماه پس از بهبودی کامل صبر کنید.
  • اگر همسر (مرد ) به منطقه خطرناکی برای انتقال ویروس زیکا سفر کرده است ، برای جلوگیری از بارداری باید از پیشگیری از موثر استفاده کنید.
  • همچنین باید از کاندوم ها در طول رابطه جنسی واژن ، مقعد و دهان برای کاهش خطر انتقال جنسی استفاده کنید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن