ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، ضرب المثل آب از سرچشمه گل آلوده و معنی ضرب المثل آب از سرچشمه گله و آب از سرچشمه گل آلود است شعر و داستان ضرب المثل آب از سرچشمه گل آلود است و حکایت ضرب المثل آب از سرچشمه گل آلود است و داستان واقعی ضرب المثل آب از سرچشمه گل آلود است و جریان ضرب المثل آب از سرچشمه گل آلود است چیست و کاربرد ضرب المثل آب از سرچشمه گل آلود است و ضرب المثل آب از سرچشمه گل آلود است کجا استفاده می شود و داستان پند آموز ضرب المثل آب از سرچشمه گل آلود است در نم نمک.

کاربرد ضرب المثل «آب از سرچشمه گل آلود است»

این ضرب المثل را نیز هنگامی به کار می برند که کسی از ابتدا کاری را با نیرنگ و فریب آغاز کرده (مثلا با دروغ گفتن توانسته در اداره ای برای خودش کار پیدا کند) ، هر چه قدر زمان می گذرد انحرافات اخلاقی او آشکار و سبب شده اختلافاتی میان افراد به وجود آید. این مشکلات از بین نخواهد رفت مگر اینکه خود شخص اصلاح شود یا از محل کارش آن را بیرون کنند تا بیشتر از اینها خرابی به بار نیاورد.ضرب المثل «آب از سرچشمه گل آلود است» + داستانضرب المثل «آب از سرچشمه گل آلود است» + داستان

ضرب المثل آب از سرچشمه گله

معنی ضرب المثل «آب از سرچشمه گل آلود است»

1- یعنی اگر اصل و بنیاد کاری خراب شد نتایج مثبتی هم به بار نخواهد آورد.

2- برای اصلاح کردن چیزهای آلوده ، ابتدا باید خود کثیفی پاک شود.

3- اگر فرمانروایی خود را از آلودگی های اخلاقی حفظ کند ، زیردستان او کمتر دچار انحرافات اخلاقی می گردند.

4- وقتی سرچشمه کثیف و گل آلود باشد ، تا هرجایی که گذر آب بر آنجا می افتد آن جا نیز گل آلود خواهد شد و هیچ کس نمی تواند همان ناحیه را پاکسازی کند و خیال کند که آب تمیز شده است. آب از منبع اصلی ناپاک است؛ تا وقتی که از همان ابتدا زلال و پاک نشود به هرجا که رود آلودگی را با خودش می برد.

5- اگر هر کاری از همان ابتدا با نیت و هدف درستی انجام شود تا آخر نیز درست پیش می رود. اما اگر از همان ابتدا با نیت شوم و پلیدی انجام گردد در آینده مشکلاتی به بار می آورد که همه آن مشکلات از آن سرچشمه نادرست یعنی نیت شوم نشأت می گیرد.

ضرب المثل آب از سرچشمه گله

داستان ضرب المثل «آب از سرچشمه گله»

عبارت مثل بالا با آنکه ساده بنظر می رسد ریشه تاریخی دارد و از زبان بیگانه به فارسی ترجمه شده است ، خلفای اموی جمعا چهارده نفر بودند که از سال 41 تا 132 هجری در کشور پهناور اسلامی خلافت کرده اند . اگر چه در میان این خلفاء افراد محیل و مدیری چون معاویه و عبدالملک مروان وجود داشته اند ولی هیچیک از آنها در مقام فضیلت و تقوی و بشر دوستی همتای خلیفه ششم عمربن عبدالعزیز نمی شوند ، این خلیفه بزرگوار تعالیم اسلامی را تمام و کمال اجرا می کرد ودوران کوتاه خلافتش توأم با عدل و داد بوده است .

نسبت به خاندان رسالت خاصه حضرت علی بن ابیطالب (ع) قلبا عشق می ورزید . روزی همین خلیفه از عربی شامی می پرسید : عاملان من در دیار شما چه می کنند و رفتارشان چگونه است؟

عرب شامی با تبسمی رندانه پاسخ داد : آب اگر در چشمه صاف و زلال باشد در نهرها و جویبارها هم صاف و زلال خواهد بود . همیشه آب از سرچشمه گل آلود است .

عمر بین عبدالعزیز از پاسخ صریح و کوبنده عرب شامی به خود آمد و درس آموزنده ای آموخت .

بعضی ها این سخن را از حکیم یونانی ارسطو می دانند از آنجا که گفته بود : پادشاهان مانند دریا و ارکان دولت ، مثل ارنهاری هستند که از دریا منشعب می شوند . ولی بعضی ها آنرا از افلاطون می دانند که فرمود : پادشاه مانند جوی بزرگ بسیار آب است که به جویهای کوچک منشعب می شود . پس اگر جوی بزرگ شیرین باشد ، آب جویهای کوچک را بدین منوال توان یافت و اگر تلخ باشد هم ، چنان .

ضرب المثل آب از سرچشمه گله

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(2 رای)
100%

نظر دادن