عوارض پرخوری بر بدن و درمان با طب اسلامی
اگر چه بسیاری از مردم در مورد این موضوع زیاد نمی دانند ، اما پرخوری یکی از شایع ترین اختلالات خوردن در بزرگسالان است و می تواند عواقب جدی سلامت ، روانی و اجتماعی را در پی داشته باشد.
در حالی که خوردن ممکن است در موارد خاص مانند اعیاد و یا یک جشن سال نو اجتناب ناپذیر باشد ، اما همیشه بهتر است پیگیر اندازه غذا خوردن خود باشید. بخش سلامت نم نمک ، لیستی از عواقب چیزهایی که برای شما خوب نیستند را آماده کرده است ، که باعث ایجاد یک زندگی شاد و سالم است.
عوارض جدی پرخوری که از آن ها بی خبرید
پرخوری باعث بروز چه عوارضی در بدن می شود؟
معده تان بهم میریزد :
غذائی که می خورید باید انرژی شما را تامین کند و هر چیز اضافه ای باید از بدن خارج شود ، که این فرآیند کلی هضم نامیده می شود ، بنابراین هنگامی که شما پرخوری میکنید ، ، بدن تان خیلی فعال شده و باعث حرکات مکرر روده و حتی اسهال میشود ، همچنین ، اینکه شما چه می خورید هم می تواند موثر باشد.
به آرامی خوردن و خوب جویدن ، کلید اجتناب از این وضعیت است ، اگر چه پرخوری نکردن ممکن است بهترین راه حل باشد ، اما اگر با این مشکل روبرو شدید ، فراموش نکنید که بدنتان را هیدراته کنید چون بدن تان طی این فرآیند مقدار زیادی آب از دست داده است ؛ آب نارگیل در چنین مواردی می تواند اکسیر باشد.
بدنتان حس اواسط تابستان را دارد :
اگر شما بیش از کاری که انجام میدهید بخورید ، متابولیسم بدن صرف چرخه بدن میشود ، ضربان قلبتان بالا می رود و شروع به تعریق می کنید ، به طوری که انگار در داخل یک سونا هستید ، متأسفانه هیچ راهی برای متوقف ساختن این متابولیسم وجو ندارد و هنگامی که کار متابولیسم به پایان رسید ، همه چیز به حالت عادی برمیگردد.
با این حال ، در طول این مدت برای اینکه کمی احساس بهتری داشته باشید ، می توانید یک دوش آب سرد بگیرید.
مضرات پرخوری و عوارض آن
عوارض ناگهانی پرخوری
مقدار زیادی گاز در داخل معده ایجاد می شود :
هنگامی که غذا می خورید ، کمی هوا را نیز با غذا میبلعید و هرچه بیشتر غذا بخورید ، بیشتر هوا را میبلعید. اگر شما مصرف نوشیدنی های گازدار را در هنگام غذا خوردن افزایش دهید ، این بلع هوا نیز بیشتر میشود ، بدن نیز هنگامی که غذا هضم می شود ، گاز تولید می کند.
بنابراین چنانچه بخش سلامت نم نمک اشاره کرده است ، تا زمانی که هوا راهی برای ورود پیدا کند ، ممکن است شما احساس ناراحتی کنید ، برای جلوگیری از این موضوع یا حداقل کاهش میزان ورود هوا در معده ، توصیه می شود که به آرامی غذا بخورید و غذای خود را خوب بجوید ، اما اگر گاهی احساس پریشانی می کنید ، به آرامی راه رفتن می تواند کمک کند گازی را که در داخل معده شکل می گیرد آزاد کنید.
احساس بی قراری میکنید :
پرخوری ، ممکن است باعث بی قراری و بی خوابی شود. پرخوری می تواند با کمک بدن در آزاد سازی هورمون هایی که خواب را تنظیم می کنند ، ساعت های خواب شما را بهم بریزد. همچنین اگر مواد غذایی که خوردید دارای کربوهیدرات های زیادی (مانند ماکارونی یا کیک) بود ، حتی اگر شما به موقع بخوابید ، شب ، زمانی که سطح قند در بدن کاهش می یابد ، ممکن است دوباره گرسنه بیدار شوید.
بهترین کار برای جلوگیری از چنین وضعیتی ، توقف خوردن قبل از خواب است.اما اگر قبلا این اشتباه را مرتکب شدید ، تاریک کردن اتاق خواب و کم کردن تهویه هوا ممکن است کمک کند.
عوارض زیاد غذا خوردن و پرخوری کردن
پرخوری باعث چه می شود؟ چه عوارض و خطراتی دارد؟
سرگیجه :
بعد از خوابیدن طولانی مدتِ بعدِ پرخوری ، سرگیجه چیزی است که ممکن است اتفاق بیفتد. به این دلیل که برای هضم غذا ، سوخت و ساز بدن سرعت می گیرد و بنابراین ضربان قلب بالا می رود . باز هم ، هیچ راهی برای جبران این حالت وجود ندارد.
برای احساس راحتی بیشتر ، مقدار زیادی مایعات بنوشید و استراحت کنید تا زمانی که این حس سرگیجه فروکش کند.
حس عصبانیت و تحریک شدگی دارید ، و نمی توانید تمرکز کنید :
احساس ناراحتی و تحریک شدگی و یا دشواری تمرکز بر روی یک کار بعد از یک وعده غذایی عجیب و غریب ، همه نشانه هایی است که بدن شما به سختی کار می کند تا تمام مواد غذایی که خورده اید را هضم کند .
هنگامی که شما پرخوری می کنید ، بدن هورمون انسولین را آزاد می کند تا قند فراوانی ذخیره کند برای زمانی که میزان قند خون شما پایین است ، یا زمانی که نیاز به انرژی بیشتری بین غذا یا ورزش دارید ، که این اتفاق باعث می شود سطح قند خون در بدن به شدت کاهش یابد و شما انواع احساسات ناخوشایندی که نمی خواهید را حس می کنید.
اینکه به دلیل این بازی هورمون ها ، حتی پس از پرخوری هم ، احساس گرسنگی خواهید کرد ، خنده دار است . اما فریب نخورید ، بهتر است سبزیجات برگ سبز یا تخم مرغ هایی که شما را سیر می کنند بخورید و سراغ آن دسته از میان وعده های ناسالم نروید.
عوارض پرخوری بر روی روان
عوارض پرخوری بر روی گوارش
معده تان ناگهان ورم میکند :
قابل ملاحظه ترین تغییری که می کنید یک افزایش جزئی در اندازه شکم شما است. ممکن است فکر کنید که شلوارهایتان کوچکتر شده است ، اما این شکم شما است که رشد کرده است! هنگامی که غذا هضم شود ، معده به اندازه عادی اش بازمی گردد.
بخش سلامت نم نمک توضیح می دهد که ساده ترین راه برای جلوگیری از این موضوع این است که به آرامی غذا بخورید ، که نه تنها به شما اجازه می دهد که وعده غذایی خود را مزه کنید ، بلکه به مغزتان به اندازه کافی زمان می دهد تا این که متوجه شوید چه زمانی احساس سیری می کنید؛ و این سیگنالی است که غذا خوردن را متوقف می سازد.
درمان با طب اسلامی
انارشیرین :
روی عن الحارث بن المغیره قال : شکوت إلی أبی عبدالله (ع) ثقلا أجده فی فوادی و کثره التخمه من طعامی ، فقال : «تناول من هذا الرمان الحلو و کله بشحمه فإنه یدبغ المعده دبغا ویشفی التخمه و یهضم الطعام و یسبح فی الجوف»
حارث بن مغیره نقل می کند نزد امام صادق(ع) بابت سنگینی که در دل داشتم شکایت کردم.
امام فرمودند :
انار شیرین را با پی آن بخور زیرا :
- معده را دباغی می کند.
- مشکل پرخوری و سنگینی ات را برطرف می سازد.
- سبب هضم غذا می شود.
- در درون شکم دعا می کند.
از این روایت درمی یابیم پرخوری حالتی غیر از هضم غذاست و احساس سنگینی را نیز در بردارد طوری که حتی نفس کشیدن هنگام غذا خوردن سخت می شود.