در این مطلب جدید در سال 1405 و سال 2026 ، در ادامه با بیوگرافی کامل ابی لیتلز خواننده به همراه عکس های خانوادگی و شخصی ابی لیتلز و ابی لیتلز ویکی پدیا و ابی لیتلز کجاست و شهید ابی لیتلز و ابی لیتلز بیوگرافی و ابی لیتلز مهتاب و ابی لیتلز خیلی غریبی واسه من و دانلود آهنگ خیلی غریبی واسه من از ابی و ابی لیتلز قایق کاغذی با شما در نم نمک خواهیم بود.
زندگینامه ابی لیتلز و همسرش(Ebi Littles)
- نام اصلی : علی اکبر عسکریان ذکاء
- نام های دیگر : ابراهیم عسکریان ، ابی لیتلز
- متولد : 1 فروردین 1329 نیاوران ، تهران
- درگذشت : 19 شهریور 1404 (75 سال) لس آنجلس
- ژانر : پاپ
- سال های فعالیت : 1346-1357
بیوگرافی کامل ابی لیتلز
علی اکبر عسکریان ذکاء متولد 1 فروردین 1329 در نیاوران ، تهران که با نام های ابراهیم عسکریان و ابی لیتلز شناخته می شد ، خواننده اهل ایران بود.![]()

ابی لیتلز - Ebi Littles
وی فعالیت خود را از دهه 40 شمسی آغاز کرد و باجناق منوچهر وثوق ، بازیگر ایرانی بود.
خانواده و اصالت
علی اکبر (ابراهیم) عسکریان ذکاء در اول فروردین 1329 در محله نیاوران تهران متولد شد. وی دوران ابتدایی را در دبستان شمیران و دوران راهنمایی را در دبیرستان ستاره صبح واقع در خیابان سهروردی شمالی (فرح سابق) گذراند. در 15 سالگی به همراه دوستانش ، اولین گروه موزیک اختصاصی خود را درست کرد.
تأسیس گروه لیتلز
ابی لیتلز در خرداد سال 1346، گروه لیتلز را با حضور سه نوازنده گیتار امیر سحابی ، هوشنگ رزاقی ، ممدول حشمتی و یک نوازنده درامز به نام کوروش تشکیل داد و در تابستان همان سال ، در متل قو به مدت دو ماه و به طور حرفه ای به اجرای برنامه مشغول شد. وی به عنوان خواننده گروه لیتلز با اجرای آثار گروه های معروفی چون بیتلز ، رولینگ استونز ، انیمالز و بیجیز به صورت رسمی شروع به کار کرد و همزمان به آموختن گیتار پرداخت.
دو صفحه فارسی «مهتاب» و «قلب شکسته» در سال 1346، «شش و هشت» و «فاطمه سلطان» در سال 1347 از مهم ترین صفحات این گروه به شمار می رود.

کناره گیری و فعالیت مجدد
خواننده گروه لیتلز ، نخستین خواننده ایرانی بود که با نام هنری ابی فعالیت خود را آغاز کرد. وی طی سالهای 1350 تا 1352، از فعالیت هنری کناره گیری کرد و در همین زمان بود که ابراهیم حامدی با نام هنری ابی وارد عرصه خوانندگی شد و در بازگشت مجدد ابی گروه لیتلز ، به ناچار نام هنری او با پسوند لیتلز همراه شد. وی در سال 1352 در کنار اریک آرکانت ، بیژن قادری ، مسعود امینی و همایون خواجه نوری در گروه «سینگ سینگ» با مدیریت اریک ، مشغول به فعالیت مجدد شد و به اجرای ترانه های دمیس روسس پرداخت.
ابی لیتلز از پاییز سال 1355، در واریته استودیو 11 به کارگردانی فرشید رمزی و با اجرای مسعود مهجور در کنار خوانندگانی چون مهرداد کاظمی ، پرویز خوش رزم ، شهره صولتی ، شهرام صولتی و فهیمه آموزنده به اجرای ترانه پرداخت. وی در این دوره با همراهی حسن لرنی و بیژن قادری ، سه آهنگ «فانوس» ، «چیکه چیکه» ، «آزرده» و چندین کار دسته جمعی را نیز اجرا کرد.
در سال 1356 شرکت آونگ به مدیریت وارطان آوانسیان ، تعدادی از اجراهای او را در آلبوم های ترکیبی و در سال 1357 در قالب یک آلبوم مستقل منتشر کرد.

آشنایی با سیاوش قمیشی
در سال های دهه 60 میلادی ، با ظهور گروه هایی چون بلک کتس ، ربلز و پرنده های سفید که تماماً به اجرای موزیک غربی می پرداختند ، ابی لیتلز به واسطه طوفان و مارتیک با سیاوش قمیشی آشنا شد که به ساخت ترانه «غریبه» با شعری از سعید دبیری انجامید که این ترانه پس از انقلاب توسط شهریار بازخوانی شد.
انقلاب و سکوت ناخواسته
ابی لیتلز که قرار بود آلبوم و اجرایی مشترک به همراهی دمیس روسس و بیژن قادری در یونان داشته باشد ، با وقوع انقلاب 1357 در ایران ماند و دو ترانه «شهید قلب تاریخ» و «تمدن بزرگ» آخرین ترانه های رسمی او را در بر می گیرد. وی در سال 1367، به همراه خانواده به اتریش کوچ کرد و در شهر وین اقامت گزید. وی در سال 1378 (1999) ، به اتفاق همسرش و دو فرزندش علیرضا و مریم به لس آنجلس مهاجرت کرد و به کارهای دیگری به جز موزیک پرداخت.
وضعیت ازدواج و همسر ابی لیتلز
ابی لیتلز ازدواج کرده بود و همسرش هم فوت کرده بود.
درگذشت
ابی لیتلز که پس از فوت همسرش دچار فراموشی و بیماری قلبی شده بود ، در 19 شهریور 1404 در پی یک عمل جراحی قلب در بیمارستان سیدرز ساینای لس آنجلس در 75 سالگی درگذشت.

آلبوم ها
غریبه (1978/1357)
| نام ترانه | ترانه سرا | آهنگساز | تنظیم کننده |
|---|---|---|---|
| غریبه | سعید دبیری | سیاوش قمیشی | اریک آرکانت |
| مسعود قاسمی | |||
| آزرده | حسن لرنی | اقتباسی از آهنگ My Reason دمیس روسس | بیژن قادری |
| قایق کاغذی | افشین عظیمی | داوود افشاری | |
| خوش میباش | حافظ | داوود افشاری | داوود افشاری |
| فانوس | حسن لرنی | اقتباسی از آهنگ Forever and Ever دمیس روسس | بیژن قادری |
| چیکه چیکه | اقتباسی از آهنگ Velvet Mornings دمیس روسس | ||
| باور کن | حسن لرنی | اقتباسی از آهنگ Far Away دمیس روسس | بیژن قادری |


![چهره های متولد و درگذشته 16 خرداد [عکس و بیوگرافی]](/media/k2/items/cache/480e7cd632f89f7038aea52bc6e94278_XL.jpg)


![بیوگرافی بازیگران سریال صفا با خانواده [داستان و نقش]](/images/up/231/506.jpg#joomlaImage://local-images/up/231/506.jpg?width=290&height=290)

![بیوگرافی بازیگران سریال گل سنگ [داستان و نقش]](/images/up/230/11.jpg#joomlaImage://local-images/up/230/11.jpg?width=290&height=290)






