زندگینامه محمد کلباسی و همسرش(Mohammad Kalbasi)
- نام اصلی : محمد کلباسی
- متولد : 1322 اصفهان
- درگذشت : 9 آبان 1402 (80 سال)
- زمینه فعالیت : نویسندگی
- پیشه : داستان نویس
- مدرک تحصیلی : کارشناس ارشد ادبیات تطبیقی
- سالهای فعالیت : 1340 تا 1402
- قد محمد کلباسی :
- همسر : مهری ایزدی
بیوگرافی کامل محمد کلباسی
محمد کلباسی متولد 1322 در اصفهان داستان نویس ایرانی بود.
محمد کلباسی کارشناس ارشد ادبیات تطبیقی از دانشگاه تهران بود.
شروع فعالیت
او که نگارش داستان کوتاه را از دهه 40 آغاز کرد در دهه های 40 و 50 عضو جُنگ ادبی اصفهان بوده و با مجلات ادبی مختلفی همکاری داشت.
جنگ اصفهان
کلباسی که یکی از اعضای هسته اصلی جنگ اصفهان به شمار می رفت ، همراه با هوشنگ گلشیری و ابوالحسن نجفی از موسسان جریان داستان نویسیِ جنگ اصفهان بود و ابتدا نیز با انتشار داستان های کوتاهش در این مجله و همچنین سایر مجلات ادبی اصفهان اصفهان شناخته شد.
وضعیت ازدواج و همسر محمد کلباسی
محمد کلباسی سالها پیش با خانم مهری ایزدی ازدواج کرده بود.
مهمترین آثار
از محمد کلباسی تنها یک مجموعه به نام «سرباز کوچک» در پیش از انقلاب منتشر شد و مجموعه داستان های «صورت ببر» و «نوروز آقای اسدی» نیز از دیگر آثار او در بعد از انقلاب است. همچنین ترجمه کتاب «ادبیات و سنت های کلاسیک» از دیگر آثار او به شمار می رود. او مدتی نیز برای تدریس و زندگی به استرالیا رفت.
مجموعه داستان «او» نیز سال 1396 توسط نشر چشمه منتشر و راهی بازار نشر شد که آخرین اثر زنده یاد محمد کلباسی است که 10 داستان کوتاه از این نویسنده به نام های «شولای خاک» ، «ماهنامه دقایق» ، «ایستگاه پایانی» ، «او» ، «نوروز آقای اسدی» ، «خون طاووس» ، «بعد از ظهر آقای کمالی» ، «در سایه سار غروب» ، «رجل مشروطه» و «دلالان هزارپا» را در بر می گیرد که در فاصله های زمانی زیادی نوشته شده اند.
مجموعه داستان «او» سیری در تاریخ معاصر ایران است و راویان داستان ها ، راویانی آشنا با اندوهی مانوس و ملموس هستند. کلباسی در «او» شکلی از نگارش اتوبیگرافیک با چاشنی جعل و تخیل را تجربه کرده است که به این داستان ها پویایی مشخصی بخشیده است. «او» روایت هایی است از زمانی نه چندان دور که دارد فراموش می شود. محمد کلباسی در «او» گویی سینیِ بزرگی برابرمان گرفته است و خاطراتی آکنده از اندوه تعارف مان می کند. خاطراتی سرشار از بن مایه هایی تنهایی و انزوا که گاه برای مخاطب آشنا به نظر می آید. از سوی دیگر خرده روایت هایی که کلباسی در این کتاب از مرگ برای ما روایت می کند ، خط ارتباطی دیگری است با حافظه تاریخی مخاطب ، چرا که در بسیاری از این موارد داستان های کلباسی یادواره ای از شخصیت های بنام ادب معاصر است.
درگذشت
محمد کلباسی 9 آبان 1402 در بیمارستان خورشید این شهر درگذشت.
آثار
- سرباز کوچک
- صورت ببر
- نوروز آقای اسدی
- مثل سایه مثل آب
- ادبیات و سنت های کلاسیک
- آزار مراق
- نوح مغروق