ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، در ادامه به بررسی اولین پریود و تغذیه در اولین پریود و مقدار خون اولین پریود و میزان رشد قد پس از اولین پریود و علایم قبل از اولین پریود و بهترین سن شروع پریودی و چرخه قاعدگی و علایم اولین پریود و سیکل پریودی منظم و نواربهداشتی و تامپون و کاپ قاعدگی و صحبت با فرزند درباره بلوغ در نم نمک می پردازیم.

نشانه های قبل از اولین پریود و آنچه مادران باید بدانند

یکی از مهمترین مراحل رشد یک دختر ، اولین پریود (قاعدگی یا عادت ماهانه) است که نقطه عطفی در زندگی او به حساب می آید. همه دختران در دوران نوجوانی و بلوغ خود شاهد تغییرات زیادی هستند که پریود و یا عادت ماهانه یکی از این تغییرات است اما با سیکل قاعدگی تفاوت دارد. پریود شدن نشانه ای از ورود به دنیای بزرگسالی است. البته ممکن است آنقدر سریع اتفاق افتد که موجب تعجب و اضطراب دختر نوجوان شود. برخی از دختران نوعی ترس و نگرانی را در اولین پریود خود تجربه می کنند. اولین پریود و قاعدگی بیشتر برای آنها دردسر است تا اتفاقی مهم.علایم قبل از اولین پریود و آنچه مادران باید به دخترشان بگویندعلایم قبل از اولین پریود و آنچه مادران باید به دخترشان بگویند

پریود شدن به نشانه آمادگی بدن برای بارداری است. البته به این منظور نیست که در سنین کم ازدواج کرده و اقدام به بارداری شود. بلکه بدن طی تغییرات هورمونی برای باردار شدن آماده می شود.

چرخه قاعدگی (سیکل عادت ماهانه)

با آغاز بلوغ ، مغز دختران دستور به تولید هورمون می دهد. برخی از این هورمون ها ، در طی سیکلی خاص ، بدن دختر را برای بارداری احتمالی در هر ماه آماده می کنند. هنگامی که سطح هورمون استروژن و پروژسترون در بدن زنان افزایش پیدا می کند ، دیواره رحم با لایه ای از خون و بافت اضافی ضخیم تر می شود تا محیط آن برای ورود و کاشت تخمک آماده شود. با بالا رفتن سطح هورمون ها ، توسط یکی از تخمدان ها ، تخمک آزاد می شود که این عمل ، تخمک گذاری نام دارد. تخمک به سوی یکی از دو لوله رحمی (فالوپ) به سمت رحم حرکت می کند. اگر اسپرم مرد تخمک را با تخمک لقاح نکند بارداری رخ نخواهد داد. بنابراین سطح هورمون کاهش پیدا می کند. این امر منجر به ریزش لایه اضافی در روی دیواره رحم می شود که از طریق واژن از بدن خارج می شود. به این فرآیند سیکل عادت ماهانه گفته می شود. با ریزش لایه اضافی ، خون و بافت با جدا شدن از دیواره رحم توسط واژن از بدن خارج می شود. این مرحله پریود یا «دوره قاعدگی» نامیده می شود.

دل درد قاعدگی

علایم اولین پریود

علایم اولین پریود و سنی که در آن اولین پریود آغاز می شود ، بسیار متفاوت است. اغلب دخترها در سن 11 تا 14 و نیم سالگی برای اولین بار پریود شدن را تجربه می کنند. اما به طور کلی سن 9 تا 16 سالگی برای پریود شدن طبیعی است البته برخی از دختران نیز در 8 سالگی پریود را آغاز می کنند. برخی از نشانه ها از نزدیک شدن به به اولین پریود خبر می دهد. اغلب از چند سال قبل پستان و موهای زائد رشد می کند اما معمولا از یک سال قبل ، نوعی جهش چشمگیر در رشد اندام و موهای زائد از جمله موهای زیربغل مشاهده می شود.

اولین دوره قاعدگی معمولا بسیار سبک و با خونریزی کمی همراه است و شاید تنها لک بینی مشاهده شود. اغلب پریودها در سال اول معمولا نامنظم می باشند ممکن است دختران در چند سیکل قاعدگی ، پریود نشوند و یا کمتر از حد انتظار خونریزی داشته باشند. با اینکه نوسانانات دوران قاعدگی در سال های اولیه متداول است اما اگر پریودها منظم نباشند با پزشک زنان مشورت کنید.

به طور یقین با اولین پریود نوجوانان دچار تغییراتی در رفتارو خلق و خو می شوند. حساسیت و زود رنج بودن در این دوران طبیعی است. ممکن است بر سر هر مسئله کوچکی عصبانی شوند و یا احساس افسردگی کنند. این رفتارهای طبیعی هستند و خود به خود بعد از مدتی برطرف خواهند شد.

سیکل و یا چرخه پریود

اولین روز از نخستین پریود تا اولین روز از پریود بعدی را چرخه پریود یا سیکل قاعدگی نامیده می شود. این چرخه معمولا میان 25 تا 35 روز متغیر است. البته در سال های اولیه ممکن است قاعدگی با بی نظمی همراه باشد. در چرخه های نامنظم ممکن است 21 تا 35روزه (یا حتی طولانی تر) باشند. معمولا چرخه قاعدگی در دخترانی که زودتر پریود شده اند سریعتر از دختران دیگر منظم می شود. حدود 6 سال زمان نیاز است تا الگوی قاعدگی خود را تشخیص بدهید. سپس می توان زمان قاعدگی دفعه بعد خود را پیش بینی کرد.

در دوران پریود باید از وسایل بهداشتی مانند نواربهداشتی ، تامپون و فنجان قاعدگی استفاده نمود که به اختصار آنها را توضیح می دهیم :

نواربهداشتی

معمولا استفاده از نوار بهداشتی در دوران پریود رایج تر است. که دارای چسبی در پشت خود می باشد که به لباس می چسبد تا در جای خود ثابت بماند. در روزهایی که خونریزی کمتر است می توان از نوع نازک آن استفاده کرد. به هنگام شب بهتر است از نوار بهداشتی ضخیم و یا بلندتری استفاده شود. نوار بهداشتی را باید هر 4 تا 6 ساعت تعویض کنید تا احتمال عفونت و یا کثیف شدن لباس کاهش پیدا کند. البته باز هم بستگی به میزان خون ریزی دارد.

تامپون

تامپون را در اندازه های مختلفی تولید می کنند و استفاده از انواع آن بستگی به حجم خونریزی دارد. روی جعبه تامپون میزان جذب آن نوشته می شود. برای خونریزی های شدید از سوپر تامپون که ضخیم تر است و برای خونریزی های کمتر از نوع اسلیم آن استفاده می شود. تامپون باید هر 4 تا 8 ساعت تعویض شود؛ زیرا اگر زیاد در بدن باقی بماند ، ممکن است به سندرم شوک سمی که بیماری شدید ناشی از عفونت باکتریایی است مبتلا شوید.

نوار بهداشتی روزانه

کاپ قاعدگی

کاپ یا فنجان قاعدگی کاملا انعطاف پذیر است زیرا جنس آنها از لاستیک یا پلاستیک است. پس از قرار دادن کاپ در درون واژن می بایست هر 8 تا 12 ساعت آن را خارج کرده و تخلیه نمود. برخی از کاپ ها یکبار هستند و نوع دیگر آن ها که قابلیت شستشو دارند را می توان پس از شستن به ور مجدد استفاده کرد.

استفاده از تامپون و قاعدگی کمی نیاز به تمرین دارد و پس بهتر است در ماه های اول قاعدگی از نوار بهداشتی استفاده شود.

به عنوان پدر و مادر باید دخترتان را برای اولین قاعدگی آماده کنید

والدین نقش بسیار مهمی در آماده کردن دختر خود برای مواجه با اولین قاعدگی دارند.این مسئولیت نیاز به مهارت کافی دارد .برخی از والدین اضراب و یا ترس را در دختران خود مشاهده می کنند بنابراین بهتر است از قبل با راهکارهای مناسب برای برخورد با این اتفاق مهم بلوغ آشنا شوید :

از قبل سر صحبت در مورد قاعدگی را باز کنید

قبل از شروع قاعدگی باید به دخترتان توضیح دهید که قار است چه اتفاقی در بدن او رخ دهد. مثلا پریود چیست ، چند روز طول می کشد ، یا هر چند وقت یکبار اتفاق می افتد و ... . اگر دخترتان با شما احساس راحتی نمی کند از فردی دیگر مانند خواهر بزرگتر بخواهید تا این مسائل را برای دخترتان توضیح دهد. معمولا اغلب پدرها در گفتگو پیرامون این مسائل با دختر خود راحت نیستند پس اگر پدری هستید که به تنهایی با دخترتان زندگی می کنید و فکر می کنید که دخترتان دوست دارد با یک خانم در مورد این مسئله صحبت کند ، از عمه ، خاله و یا حتی مشاور و معلم مدرسه که مورد اعتماد شما هستند کمک بخواهید.

درست و صحیح در مورد قاعدگی صحبت کنید و از دخترتان بخواهید که سولات خود را بدون رودربایستی از شما بپرسد.

موارد زیر توصیه هایی برای پاسخگویی به سوالات دختران نوجوان ، در مورد قاعدگی است :

- پریود چند روزه است و کی تمام می شود؟

به طور متوسط دوران پریود 3 تا 5 روزه است. اما برخی از دختران تا 7 روز پریود می شوند.

- چقدر خون از بدن من خارج می شود؟

به دخترتان بگوئید که بیش از چند قاشق غذاخوری خون از دست نمی دهید. البته گاهی این خونریزی کمتر و یا بیشتر می شود. اگر خونریزی شدید باشد بهتر است با پزشک مشورت نمائید.

- چرا دخترها پریود می شوند؟

در مورد سیکل قاعدگی دختران با رویکردی مثبت صحبت کنید. به دخترتان بگوئید که این قاعدگی بخشی از زندگی طبیعی خانم ها است که به آنها امکان باروری میدهد. زمانی که بارداری در یک سیکل قاعدگی رخ ندهد ، مغز توسط هورمون ها به بدن فرمان می دهد که با تخریب دیواره رحم ، از نو آن را بازسازی کنند. این تخریب و بازسازی همان پریود است که با خونریزی از طریق واژن حاصل می شود.

سیکل پریودی منظم

- آیا باید از تامپون یا نواربهداشتی استفاده کنم؟

هر دو وسیله برای جذب خون پریودی و جلوگیری از کثیف شدن لباس مفید است اما در صورت کثیف شدن باید به طور مرتب تعویض شوند. نحوه استفاده از آنها را به دخترتان اموزش دهید.

- سندرم قاعدگی چیست؟

به دختر دلبندتان توضیح دهید که پیش از آغاز پریود ، برخی از دخترها دچار علایم سندرم قاعدگی می شوند که شامل نوسان های روحی ، زودرنجی ، نفخ شکم و حساس شدن سینه ها نسبت به لمس شدن می باشد. اغلب دختران تا سال های بعد از اولین پریود ، این علائم را تجربه نمی کنند. اما افرادی که مبتلا به این سندرم می شوند با استراحت ، رژیم غذایی و ورزش منظم می توانند این عوارض را کاهش دهند. اگر دختر شما تا 16 سالگی پریود نشد باید با پزشک صحبت کنید. سندرم قاعدگی را برای او تبدیل به مشکل بزرگی نکنید چرا که ممکن است برای دختر شما اتفاق نیافتد و تنها موجب بروز ترس و نگرانی در او شود.

- گرفتگی عضلات به چه صورت است و آیا به آن دچار خواهم شد؟

معمولا درد و گرفتگی زیر شکم در آغاز پریود ایجاد می شود که ملایم است و با مصرف مسکن آرام می شود. در صورت شدید بودن این دردها به پزشک مراجعه می شود.

آیا می توانم باردار شوم؟

شروع سیکل قاعدگی به معنای تخمک گذاری و آمادگی بدن برای بارداری است. بنابراین بهتر است همزمان با بحث قاعدگی به مرور در مورد مسائل جنسی و راه های پیش گیری از بارداری با دخترتان صحبت کنید. با توضیحات بیشتر شما در مورد قاعدگی و نشانه های سندرم آن ، آمادگی دختر شما نیز بیشتر خواهد بود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنم؟

خونریزی شدید و نیاز به تعویض هر ساعت یکبار نوار بهداشتی

افزایش ضربان قلب و احساس سبکی سر و سرگیجه شدید

داشتن پریود منظم و بی نظم شدن ناگهانی چند ماه اخیر

شدید بودن گرفتگی عضلات به اندازه ای که قادر به رفتن مدرسه و یا حرکت نباشید.

رفع نشدن درد با مسکن های معمولی

به طول کشیدن بیش از 7 روز قاعدگی

درباره نوار بهداشتی ، تامپون و کاپ قاعدگی با آنها صحبت کنید

دخترتان از قبل باید بداند که نواربهداشتی ، تامپون و کاپ به چه شکلی است و چگونه مورد استفاده قرار می گیرند و چه زمانی باید آنها را تعویض کنند.

اگر در مدرسه برای اولین بار پریود شود چه کاری باید انجام دهد؟

بهتراست دختر شما در ابتدا از نوار بهداشتی استفاده کند و تا چند ماه برای استفاده از تامپون صبر کند. با استفاده از کتاب و یا راهنمای موجود ، آناتومی زنان را با او بررسی کنید و نحوه استفاده از تامپون را به او آموزش دهید.

صحبت با فرزند درباره بلوغ

نکات مهم در استفاده از تامپون

برخی از والدین به اشتباه تصور می کنند که تامپون موجب از بین رفتن بکارت می شود که تصور غلطی است.

از تامپون مخصوص نوجوانان که معمولا باریک تر است برای دختر خود تهیه کنید.

اگر دختر شما از گیر کردن تامپون در بدن خود می ترسد به او توضیح دهید که از نظر فیزیکی چنین امکانی وجود ندارد.

به دختر خود توضیح دهید که حتما به موقع تامپون و یا نوار بهداشتی را تعویض کند تا خون به لباس نشت نکند و یا دچار عفونت نشود.

دختر شما که تجربه کافی ندارد باید از نظر وسایل بهداشتی هم در منزل و هم بیرون تامین باشد. برخی از دختران از اینکه برای اولین بار خارج از منزل پریود شوند هراس دارند. بنابراین برای او یک کیت بهداشتی شامل نوار بهداشتی و لباس زیر تهیه کنید. برای اطمینان خود شما هم یکی را به همراه داشته باشید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(142 رای)
94.8%

نظر دادن