ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)، یک نوع اختلال هورمونی است که ،در بین زنان در سنین باروری رایج می باشد. زنان مبتلا به PCOS ،ممکن است دوره های قاعدگی خیلی کوتاه و یا خیلی طولانی مدت داشته باشند.

درمان خانگی سندرم تخمدان پلی کیستیک با 14 نسخه طب سنتی

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) ، یک نوع اختلال هورمونی است که ، در بین زنان در سنین باروری رایج می باشد. زنان مبتلا به PCOS ، ممکن است دوره های قاعدگی خیلی کوتاه و یا خیلی طولانی مدت داشته باشند ، یا سطح هورمون مردانه (آندروژن) بسیار زیادی داشته باشند.درمان خانگی سندرم تخمدان پلی کیستیک + 14 نسخه طب سنتیدرمان خانگی سندرم تخمدان پلی کیستیک + 14 نسخه طب سنتی

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) چیست ؟

این بیماری ، به دلیل تغییرات در ساخت و ساز هورمون های داخل تخمدان و مسائل آنزیمی که سبب می شود میزان این هورمون ها بالا برود ، رخ می دهد ؛ در این سندرم ، سطح هورمون های زنانه مثل استروژن و پروژسترون دچار عدم تعادل شده و باعث افزایش هورمون های مردانه و هورمون انسولین می گردد.

همانطور که میدانید ، هر ماه 4،5 عدد ازفولیکولهای داخل تخمدان شروع به رشد کرده و به مرحله ای از رشد می رسند که یکی از آنها بر اساس گیرنده هایی که در سطح فولیکول مو وجود دارد ، انتخاب شده و نادرست و به رشد خود ادامه می دهد ، بنابراین بقیه فولیکولها نیز متوقف می شود .

تفاوت تخمدان سالم و تخمدان دارای سندروم

سندرم تخمدان پلی کیستیک pcos

در این مرحله هورمون استروژن که در بدن زنان ترشح می شوند باید به میزان خاصی برسند ، تا بتوانند باعث تخمک گذاری شوند ، ولی بنا به دلایلی به این حد نرسیده و مقداری از یک مقدار ثابت و مشخص افزایش نیافته و در نتیجه تخمک گذاری انجام نمی شود و فولیکول رشد کرده همراه با مایعات داخل تخمدان ، به کیست تبدیل می شود.

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) ، یک نوع اختلال هورمونی است که ، در بین زنان در سنین باروری رایج می باشد. زنان مبتلا به PCOS ، ممکن است دوره های قاعدگی خیلی کوتاه و یا خیلی طولانی مدت داشته باشند ، یا سطح هورمون مردانه (آندروژن) بسیار زیادی داشته باشند.

تخمدان ها ، احتمالا حاوی مایعات (فولیکول) بسیار زیادی هستند که در دوران رها سازی تخمک دفع می شوند. علت اصلی PCOS ، ناشناخته است ؛ تشخیص و درمان اولیه همراه با کاهش وزن ، می تواند خطر عوارض طولانی مدتی چون دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی را کاهش دهد.

علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک :

علائم و نشانه های PCOS ، اغلب از اوایل اولین قاعدگی در سن بلوغ ایجاد می شود. گاهی PCOS در سن های بالاتر پیشرفت می کند ، مثلا با چاقی و افزایش وزن پدیدار می شود ، نشانه و علائم های PCOS ، متفاوت است. نازک شدن مو ، موهای زائد صورت و صدای بم تر ، می توانند در پسری با سن جوان مشکلی نباشند ، اما اگر این خصوصیات در یک زن وجود داشته باشد ، نشانه ای از PCOS می باشند. PCOS یا سندرم تخمدان پلی کیستیک ، یک اختلال تعادلی هورمونی است ، که حتی به شدت زنان را تحت تاثیر قرار می دهدبیایید در ادامه این بخش از نم نمک به علت ها و علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک نگاهی بیاندازیم.

موی زائد یکی از علائم pcos

موی زائد از علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک pcos

برخی از علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک pcos ، عبارتند از :

  • افزایش موی زائد در صورت سینه ، شکم ، انگشت شست یا انگشتان پا.
  • کاهش قابل توجهی در اندازه سینه ها
  • کلفت شدن صدا
  • ریزش مو
  • ظاهر شدن آکنه
  • افزایش ناگهانی وزن
  • درد مزمن لگن
  • اضطراب و افسردگی
  • ناباروری

حداقل اگر دو مورد از این علائم را داشته باشید ، نشان می دهد که به سندرم تخمدان پلی کیستیک PCOS مبتلا هستید :

پریودهای نامنظم :

سیکل های قاعدگی نامنظم ، طولانی یا خیلی کم ، شایعترین علامت PCOS هستند.برای مثال ، ممکن است کمتر از نه دوره سیکل قاعدگی در سال داشته باشید ، بیش از 35 روز بین دوره ها و داشتن دوره های غیرطبیعی شدید و سنگین (خونریزی).

آندروژن زیادی :

سطح بالای هورمون مردانه می تواند نشانه های فیزیکی ، مانند : موهای زائد زیاد صورت و بدن (هیرسوتیسم) و گاهی اوقات آکنه و طاسی سر مردان ، داشته باشد.

تخمدان پلی کیستیک :

تخمدانهای شما بزرگ می شوند و دارای فولیکولهایی هستند که دور تخمک ها را احاطه می کنند در نتیجه ، تخمدانها به طور مرتب ، عملکرد مناسب خود را نمی توانند داشته باشند. علائم و نشانه های pcos ، معمولا اگر چاق باشید ، شدیدتر می شوند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد ؟!

اگر دچار نگرانی در مورد دوره های قاعدگی خود هستید ، اگر نابارور هستید ، یا اگر علائم آندروژن بالا دارید ، از جمله بدتر شدن موهای زائد ، آکنه و طاسی مردانه ، هستید ، به پزشک خود مراجعه کنید.

آکنه و جوش از علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک

آکنه و جوش از علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک pcos

علت و دلایل سندرم تخمدان پلی کیستیک :

علت دقیق pcos ، شناخته شده نیست ، عواملی که می توانند روی این مسئله دخیل باشند ، احتمالا این موراد هستند :

انسولین بسیار بالا :

انسولین ، هورمونی تولید شده در پانکراس است که اجازه می دهد سلول ها از شکر ، برای انرژی اولیه بدن استفاده کنند.اگر سلول های شما به اثر و عملکرد انسولین مقاوم شوند ، سطح قند خون می تواند افزایش یابد و بدن شما ممکن است ، انسولین بیشتری تولید کند.انسولین بسیار بالا ، می تواند تولید آندروژن را افزایش داده و سبب مشکل در تخمک گذاری شود.

التهاب درجه پایین :

این اصطلاح برای توصیف تولید گلبولهای سفید خون ، برای مبارزه با عفونت استفاده می شود.تحقیقات نشان داده است که زنان مبتلا به PCOS ، یک نوع التهاب درجه پایین دارند که باعث تحریک تخمدان های پلی کیستیک می شوند و در نتیجه باعث افزایش تولید آندروژن ها می شود که می تواند منجر به مشکلات قلب و رگ های خونی شود.

وراثت :

تحقیقات نشان می دهد که ، ژن های خاص ممکن است به PCOS مرتبط باشند.

آندروژن بسیار بالا :

تخمدان ها ، سطح غیر طبیعی آندروژن را تولید می کنند که منجر به موهای زائد و آکنه می شود.

عوارض جانبی سندرم تخمدان پلی کیستیک :

عوارض جانبی PCOS می تواند شامل :

  • ناباروری
  • دیابت بارداری یا فشار خون بالای ناشی از بارداری
  • سقط جنین یا زایمان جنین مرده
  • استاتو هپاتیت غیر الکلی - التهاب شدید کبدی ناشی از تجمع چربی در کبد
  • سندرم متابولیک - جمعی از شرایط از جمله فشار خون بالا ، قند خون بالا و میزان کلسترول یا تری گلیسیرید غیر طبیعی که به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی و دیابت نوع 2 یا پیش دیابت را افزایش می دهد.
  • آپنه خواب
  • افسردگی ، اضطراب و اختلالات غذا خوردن
  • خونریزی غیر طبیعی رحم
  • سرطان رحم پوشش (سرطان آندومتر)
  • چاقی با PCOS همراه است و می تواند عوارض این بیماری را بدتر کند.

سقط جنین از عوارض سندرم تخمدان پلی کیستیک

سقط جنین از عوارض سندرم تخمدان پلی کیستیک pcos

انواع سندرم تخمدان پلی کیستیک

در ادامه نگاهی اجمالی به چهار نوع PCOS می اندازیم :

1. سندرم تخمدان پلی کیستیک مقاوم در برابر انسولین :

این نوع کلاسیک PCOS است ، و همچنین شایع ترین آن مقصر در ایجاد نوع PCOS کلاسیک ، مقاوم به انسولین است. هنگامی که بدن به انسولین پاسخی نمیدهد ، قند خون نا متعادل می شود ، انسولین بالا و لپتین مانع تخمک گذاری و تحریک تخمدان ها برای ترشح و تولید تستوسترون می شوند .

2. سیستم های ایمنی مرتبط با PCOS :

این نوع دوم PCOS به علت التهاب مزمن ایجاد می شود که می تواند از عوامل مختلفی نشات گرفته شده باشد. این التهاب ، مانع تخمک گذاری می شود و در گیرنده های هورمون اختلال ایجاد می کند ، تحریک کردن آندروژن های غده فوق کلیوی مانند DHEA. زنانی که دارای سابقه خانوادگی هستند یا خودشان سابقه اختلالات ایمنی دیگری دارند ، مانند مشکلات و شرایط خودایمنی ، ممکن است بیشتر به این نوع PCOS ها مبتلا شوند.

3. سندرم تخمدان پلی کیستیک ، قرص های عقب انداختن PCOS :

این نوع از pcosها احتمالا برای درمان ، مورد علاقه من هستند ، چرا که یک علت نسبتا واضح دارد و همچنین به یک درمان طبیعی پاسخ می دهد. برای اکثر زنان ، یک دوره آهسته و کند پس از متوقف کردن قرص های جلوگیری از بارداری وجود دارد ، که در طی شش ماهه به صورت عادی خود بر می گردد ، اما برای بقیه این مدت می تواند سال ها طول بکشد و نیاز به درمان دارند.

4.ا PCOS محیطی :

نوع آخری و شاید ساده ترین انواع PCOS ، شرایطی است که یک عدم تعادل محیطی (یا هورمونی) ، وجود دارد که مانع توانایی بدن در تخمک گذاری براساس برنامه منظم خودش می شود ، تشخیص این نوع PCOS ، می تواند کمی از مشکل و پر از خطا باشد ، اما زمانی که تشخیص داده شود ، بیمار به درمان بسیار سریع پاسخ خواهد داد.

روش های تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک :

هیچ تستی برای تشخیص قطعی وجود ندارد ، پزشک شما احتمالا با بحث درباره سابقه پزشکی شما ، از جمله دوره های قاعدگی و تغییرات وزن ، شروع خواهد کرد. یک معاینه فیزیکی ، شامل بررسی رشد موهای زائد ، مقاومت به انسولین و آکنه انجام می شود. پس از آن ، پزشک ممکن است توصیه کند :

معاینه لگن :

پزشک به صورت بصری و دستی ارگان های شما را برای یافتن توده ها ، رشد غیر طبیعی و یا سایر ناهنجاری ها بررسی می کند.

تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک

تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک با معاینه لگن

آزمایش خون :

آزمایش خون را برای اندازه گیری سطح هورمون و تجزیه و تحلیل آن انجام می دهند این آزمایش ، می تواند علل احتمالی ناهنجاری های قاعدگی و یا ازدیاد آندروژن را نشان دهد.ممکن است آزمایش خون اضافی و جدا برای اندازه گیری تولرنس گلوکز و سطح کلسترول و تری گلیسرید را به صورت ناشتا نیز داشته باشید.

سونوگرافی :

پزشک شما ظاهر تخمدان ها و ضخامت پوشش رحم را بررسی می کند ؛ یک دستگاه شگفت انگیز (مبدل) در واژن شما (سونوگرافی ترانس واژینال) قرار می گیرد. مبدل امواج صوتی را به صورت تصاویر روی یک صفحه کامپیوتر منتشر می کند. اگر تشخیص PCOS بود ، پزشک شما ممکن است آزمایش های بیشتری را برای فهمیدن عوارض جانبی آن توصیه و تجویز کند.

این آزمایش ها می توانند ، شامل موارد زیر باشند :

  • بررسی دوره ای فشار خون ، تولرنس گلوکز ، و میزان کلسترول و تری گلیسرید
  • آزمایش و غربالگری افسردگی و اضطراب
  • آزمایش و غربالگری آپنه انسدادی خواب

درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک با روش های خانگی و نسخه های طب سنتی

ما در ادامه این بخش از نم نمک لیستی از درمانهای خانگی برای کاهش سندروم تخمدان پلی کیستیک آورده ایم ، که البته این داروها همه نوع سندرم پلی کیستیک را درمان نمی کنند ، بلکه در موارد شدیدتر ، باید با یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید.

1. ریشه شیرین بیان :

کنترل علائم سندرم پلی کیستیک می تواند با استفاده از ریشه شیرین بیان انجام شود. شما می توانید یک قاشق چایخوری ریشه شیرین بیان خشک شده را داخل یک فنجان آب جوش ، بریزید سپس ، اجازه دهید تا 10 دقیقه بجوشد و بعد ، این نوشیدنی را می توانید دو بار در روز استفاده کنید.

2. تخم کتان :

تخم کتان ، یکی دیگر از راه های درمان این کیست می باشد. کافی است که یک یا دو قاشق غذاخوری از تخم کتان تازه را در یک لیوان آب بریزید و این ترکیب را روزانه ، به مدت چندین ماه بنوشید.

همچنین می توانید ، از این دانه در سوپ ، سالاد و اسموتی های خود به خوبی ، استفاده کنید.

طب سنتی درمان سندروم تخمدان پلی کیستیک

درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک (pcos) با تخم کتان

3. دارچین :

دارچین ، کنترل کننده خوبی برای علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک می باشد همچنین ، می توانید دارچین را به عنوان مکمل ، 1000 میلی گرم در روز مصرف کنید و یا این که ، یک قاشق چایخوری دارچین را ، در یک فنجان آب داغ ، بریزید و بنوشید . دارچین ، برای مواد غذایی ، مثل : غلات ، بلغور جو دو سر ، ماست ، پنیر یا ساندویچ کره بادام زمینی ، بسیار مناسب است و کار پاکسازی را به خوبی انجام میدهند.

4. سرکه سیب :

شما می توانید ، علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک شدید را با سرکه سیب کاهش دهید . در یک لیوان آب گرم ، یک قاشق چایخوری سرکه سیب خالص و فیلتر نشده را ، اضافه کنید ، این اولین مایعی باشد که در صبح و 30 دقیقه قبل از هر وعده غذایی ، میخورید.

5. اسیدهای چرب امگا 3 :

این چربی ها ، می توانند علائم پلی کیستیک را تنظیم کنند . غذاهایی که غنی از امگا 3 هستند را ، به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. و یا می توانید روزانه 300 میلی گرم از مکمل روغن کریل ، که حاوی امگا 3 است را مصرف کنید.

6. زغال اخته :

زغال اخته می تواند ، یکی از مهمترین عوامل کاهش علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد. 3 قاشق غذاخوری از دانه های زغال اخته را در یک فنجان آب بریزید و به مدت 6 تا 8 ساعت صبر کنید . سپس دانه ها را در بیارید و با عسل مخلوط کنید. این ترکیب را ، صبح ها قبل از هر چیزی میل کنید.و یا می توانید دو قاشق چای خوری از این دانه ها را ، 10 دقیقه قبل از هر وعده ناهار و شام میل کنید ، این کار را چندین بار ، در طول هفته انجام دهید.

سندرم تخمدان پلی کیستیک یا pcos

زغال اخته کاهش دهنده علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک

7. نعنای تند :

این ماده نیز ، مانند ماده هایی که در بالا ذکر شد ، برای کاهش علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک مورد استفاده قرار میگیرد این ماده را به صورت چای بنوشید که شامل 1 قاشق چایخوری نعنای خشک شده می باشد که به مدت 10 دقیقه در یک فنجان با آب قرار میگیرد و با چای ترکیب می شود. همچنین می توانید روغن نعناع را ، هچنین می توانید از طریق تزریق وارد بدن کنید و یا اینکه می توانید قسمتی از آن را با ژل مخصوص ماساژ تخمدان ترکیب کنید.

8. ریحان :

همچنین ریحان هم می تواند علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک را کاهش دهد. در ابتدای صبح ، از 8 الی 12 برگ ریحان استفاده کنید و یا می توانید همراه با چای ، چندین بار در روز بنوشید ، شما همچنین می توانید آن را در چای خود اضافه کنید و چندین بار در روز ، از آن استفاده کنید.

9. رژیم غذایی گلوکوزدار :

رژیم غذایی گلوکز ، به شما کمک می کند تا علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک را کنترل کنید ، از خوردن کافئین ، غذاهای چرب ، سرخ کردنی ، غذاهای شکر دار ، غذاهای کنسرو شده و غذاهایی که بسیار پردازش شده است ، اجتناب کنید.

10. پروتئین زیاد مصرف کنید :

مصرف زیاد پروتئین ، می تواند علائم سندروم پلی کیستیک را از بین ببردمی توانید روزانه ، مقدار زیادی گوشت ، تخم مرغ و حبوبات مصرف کنید ، و همچنین دانه ها و مواد مغذی را به خصوص ، دانه های چیا را به صورت تنقلات ، به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

-این روش چگونه عمل میکند؟

از آنجایی که شما در رژیم غذایی گلوکز قرار دارید ، انرژی شما باید از پروتئین ها ، به جای کربوهیدرات ها ، دریافت شود علاوه بر این ، پروتئین ها تمایل دارند تا عوارض جانبی ایجاد کنند.

11. روغن های اسانسی ترکیبی :

ترکیبی از روغن های اسانس ضروری هستند ، که می توانند اثرات و شدت علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک را کاهش دهند . برای این کار سه قطره روغن اسطوخودوس ، با دو قطره روغن درخت سرو ، دارچین ، گیشنیز و یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را با هم ترکیب کنید با این ترکیب ، ناحیه شکم در نزدیکی تخمدان ها را ، چند بار در روز ماساژ دهید.

همچنین ، می توانید مقدار کمی از روغن اسطوخودوس را به روغن حمام خود اضافه کنید ، که برای ریلکس شدن بدن ، بسیار مناسب و پرکاربرد است.

12.مصرف ویتامین b خود را افزایش دهید :

افزایش مصرف ویتامین b ، یک راه مطمئن برای کم شدن علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک است .مکمل ویتامین b ، یک جایگزین مناسب برای افزایش ویتامین b می باشند ، تعدادی از مواد غذایی که غنی از ویتامین B هستند را ، باید به رژیم غذایی اصلی روزانه خود اضافه کنید.

بیماری polycystic ovary syndrome

افزودن ویتامین B به رژیم برای کم شدن علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک

13.دانه های رازیانه :

دانه های رازیانه هم ؛می تواند علائم سندروم پلی کیستیک را کاهش دهند و حتی از بین ببرند. شما می توانید یک قاشق غذاخوری دانه رازیانه را در یک لیوان بریزید .سپس آب جوش آمده را نیز ، به آن اضافه کنید و بعد ، سر لیوان را بپوشانید و اجازه دهید تا برای 5 دقیقه چای شما دم بکشد ، این چای را بارها در طول روز بنوشید.

14.منیزیم :

منیزیم ، می تواند علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک را کنترل کند. شما میتوانید به صورت روزانه از غذاهایی استفاده کنید که ، غنی از منیزیم هستند. همچنین ، شما می توانید با اضافه کردن یک فنجان نمک سولفات در وان حمام خود ، منیزیم جذب کنید و یا می توانید 200 تا 300 میلی گرم از مکمل منیزیم را ، سه بار در روز مصرف کنید.

هدف و نتیجه گیری پایانی :

اگر علائم سندروم تخمدان پلی کیستیک در شما تشخیص داده شد ، یکی از اولویت های مهم شما این است که ، سبک زندگی و رژیم غذایی خود را تغییر دهید ، که این علائم پس از تشدید شدن ، ممکن است عوارض جانبی جدی تری را همراه داشته باشد پس مراقب باشید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن