ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، آموزش تصویری کمک های اولیه و آموزش تصویری کمک های اولیه ppt و آموزش تصویری کمک های اولیه pdf و دانلود آموزش کمک های اولیه هلال احمر و فیلم آموزش کمک های اولیه هلال احمر و آموزش کمک های اولیه برای کودکان و آموزش کمک های اولیه هلال احمر تهران و آموزش کمک های اولیه هلال احمر کرج و آموزش کمک های اولیه cpr و اموزش کمک های اولیه پرستاری در نم نمک.

آموزش تصویری کمک های اولیه

کمک های اولیه مجموعه اقدامات و مراقبت های فوری و آنی است که بلافاصله پس از وقوع حادثه بر روی شخص مصدوم تا رسیدن پزشک ، نیروهای امدادی و رساندن به مراکز درمانی توسط یک شخص آموزش دیده صورت می گیرد.آموزش تصویری کمک های اولیه هلال احمرآموزش تصویری کمک های اولیه هلال احمر

هدف اصلی از این اقدامات عبارتنداز :

1- جلوگیری از مرگ (زنده نگه داشتن جان مصدوم)

2- پیشگیری و جلوگیری از پیشرفت ضایعات ، صدمات و عوارض بعدی

3- کاهش درد و رنج مصدوم

4- جلوگیری از شدت یافتن عارضه یا دو برابر شدن مصدومیت

این اقدامات می توانند شامل اقدامات جسمی یا روحی باشند.

آموزش تصویری کمک های اولیه

وب سایت نم نمک تصمیم گرفته چند اینفوگرافیک را برای شما آماده کند و در آن ها به صورت تصویری نشان دهد که در مواقع ضروری و موقعیت های اورژانسی مختلف چه کارهایی باید انجام دهید.

خونریزی

بطور کلی خونریزیها به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می گردد.

خونریزی خارجی

چنانچه بعد از خروج خون از رگها ، خون از سطوح قابل مشاهده بدن به بیرون بریزد خونریزی خارجی گویند که اکثرا با انجام کمکهای اولیه در عرض 10-5 دقیقه بند می آید.

خونریزی داخلی

چنانچه خون بعد از خروج از رگ در داخل حفره ای از بدن ریخته و مشاهده نشود خونریزی داخلی گویند که بر دو قسم است :

خونریزی داخلی قابل رویت (جمجمه- معده- مثانه) و خونریزی داخلی غیر قابل رویت (کبد- طحال).

در این خونریزیها بخشی از علائم و نشانه ها مربوط به خود خونریزی و بخشی مربوط به واکنشهای بدن نسبت به از دست رفتن خون است. رنگ پریدگی- پوست سرد و مرطوب- بی قراری- نبض تند و ضعیف-کاهش فشار خون- گیجی ، ضعف و بیهوشی از علائم کلی این نوع خونریزیهاست.

آموزش تصویری کمک های اولیه

کمک های اولیه در شکستگی

یکی از مهمترین اقداماتی که هر شهروند باید بداند کمک های اولیه شکستگی است. او باید بداند وقتی با بیماری که مشکوک به شکستگی است برخورد میکند دقیقا چه اقداماتی انجام دهد تا احتمال بروز آسیب بیشتر کم شود تا پس از آن بیمار به مرکز درمانی منتقل شود.

برای اینکه مراقبت های اولیه را برای بیماری که دچار شکستگی شده انجام دهیم ابتدا باید ارزیابی کنیم. باید ببینیم آیا اندام مورد نظر شکسته شده است یا خیر. وقتی با فردی مواجه میشویم که ضربه دیده است با دیدن علائم زیر به شکستگی مشکوک میشویم

  • تغییر شکل اندام
  • تورم در اندام
  • بیرون زدگی استخوان شکسته از پوست
  • درد شدید در اندام
  • درد استخوان وقتی با دست یا انگشت بر روی آن فشار میاورید
  • فرد نمیتواند بطور ارادی اندام خود را حرکت دهد
  • حرکت غیر طبیعی یا صدای غیر طبیعی در اندام

آموزش تصویری کمک های اولیه

کمک های اولیه در دررفتگی

دررفتگی ، نوعی آسیب است که در آن ، استخوان ها از موقعیت طبیعی خود خارج می شوند. علت آن هم معمولا ناشی از تروما (آسیب) ناشی از سقوط و زمین خوردن ، تصادف اتومبیل یا برخورد در ورزش های پر سرعت است. دررفتگی معمولا مفاصل بزرگتر بدن را درگیر می کند و در بزرگسالان شایع ترین محل آسیب دیدگی شانه ، و در کودکان آرنج است. انگشت شست نیز در صورت خم شدن آسیب پذیر است.

علائم دررفتگی در کودکان و بزرگسالان

برخی از علائم و نشانه ها در صورت جابجایی مفصل :

  1. تورم
  2. کبودی یا قرمز شدن
  3. درد شدید
  4. حرکت دشوار
  5. بی حسی یا گز گز کردن مفصل یا اطراف آن

آموزش تصویری کمک های اولیه

کمکهای اولیه سوختگی

سوختگی نوعی آسیب به پوست یا بافت است که بر اثر گرما ، برق ، مواد شیمیایی ، اصطکاک یا پرتو به وجود می آید. سوختگی هایی که تنها بر سطح پوست اثر می گذارند را سوختگی های سطحی یا سوختگی های درجه اول می نامند. سوختگی با ضخامت نسبی یا سوختگی درجه دوم هنگامی اتفاق می افتد که لایه های زیرین پوست آسیب می بینند. در سوختگی با ضخامت کامل یا سوختگی درجه سوم به همه لایه های پوست آسیب می رسد. در سوختگی نوع چهارم به بافت های عمیق تر مانند عضلات یا استخوان آسیب می رسد. سوختگی های سطحی را می توان به وسیله مسکن درمان کرد ، در حالیکه سوختگی های شدیدتر نیازمند درمان مداوم در مراکز سوختگی ویژه می باشند.

آموزش تصویری کمک های اولیه

کمکهای اولیه گرفتگی نفس

خفگی هنگامی اتفاق می افتد که یک جسم خارجی در گلو یا مجاری تنفسی گیر کند و جریان هوا مسدود شود.خفگی هنگاهی اتفاق می افتد که یک جسم خارجی در گلو یا مجاری تنفسی گیر کند و جریان هوا مسدود و یا دشوار شود.در بزرگسالان عموما یک تکه غذا عامل خفگی است. کودکان اما اجسام کوچک را نیز ممکن است ببلعند. از آنجایی که خفگی موجب کاهش اکسیژن رسانی به مغز می شود ، نیاز به اجرای کمک های اولیه در اسرع وقت است.

نشانه های خفگی

هرجای دنیا که باشید نشانه اصلی تشخیص خفگی ، دستانی هستند که به دور گلو حلقه شده اند. پس اگر فردی را مشابه تصویر زیر می بینید احتمال دارد چیزی در گلویش گیر کرده باشد. اگر شک به خفگی دارید و فرد به شما جواب نمی دهد به دنبال نشانه های زیر باشید :

  • ناتوانی در تکلم و صحبت
  • سختی در تنفس
  • تنفس با صدای بلند
  • سرفه (که می تواند آرام یا پرقدرت باشد)
  • تغییر رنگ پوست ، لب و ناخن ها به سمت آبی
  • پوستی که ابتدا سرخ و سپس به سمت رنگ پریدگی و آبی شدن پیش میرود
  • عدم هوشیاری

آموزش تصویری کمک های اولیه

کمکهای اولیه حمله قلبی

حمله قلبی و سکته قلبی که به آن آنفارکتوس میوکارد یا ام آی نیز می گویند ، هنگامی اتفاق می افتد که جریان خون در بخشی از قلب کاهش یافته یا متوقف شود و باعث آسیب به عضله قلب شود. شایع ترین علامت درد یا ناراحتی قفسه سینه است که ممکن است به شانه ، بازو ، کمر ، گردن یا فک تیر بکشد.

آموزش تصویری کمک های اولیه

کمک های اولیه سکته مغزی

سکته مغزی یا اصطلاح دقیق آن حوادث مغزی-عروقی نوعی اختلال نورولوژیک ناگهانی است که در اثر اختلال خون رسانی به ناحیه ای از مغز رخ می دهد.

به بیان دیگر اگر خون رسانی به قسمتی از مغز دچار اختلال شده و متوقف گردد ، این قسمت از مغز دیگر نمی تواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد. این وضعیت را اصطلاحا سکته مغزی می نامند. سکته مغزی می تواند به عللی مانند بسته شدن یا پاره شدن یکی از رگ های خون رسان مغز ایجاد شود که به ترتیب سکته ایسکمیک و سکته هموراژیک نام دارند. سکته مغزی در مردان بیشتر از زنان است.

آموزش تصویری کمک های اولیه

کمک های اولیه گرمازدگی

گرمازدگی عدم توانایی بدن در دفع گرما و افزایش دمای درون بدن به حدود چهل درجه سانتی گراد است که به علت فعالیت شدید یا گرمای هوا ایجاد می شود. به عبارت دیگر گرمازدگی به هم خوردن تعادل در مکانیسم های تنظیم دمایی بدن است و تولید گرما در بدن ، بعلت افزایش شدید حرارت محیط و ناتوانی در دفع حرارتِ ایجاد شده ، باعث گرمازدگی می شود.

گرمازدگی به راحتی قابل پیشگیری است. در صورت بروز افزایش دمای شدید به فوریت های پزشکی و درمان فوری برای جلوگیری از آسیب های جدی یا مرگ نیاز است.

آموزش تصویری کمک های اولیه

کمک های اولیه سرما زدگی یا هیپوترمی

هیپوترمی یا سرمازدگی یک بیماری عمومی است که به دنبال کاهش دمای بدن باعث آسیب به همه اندام ها و اختلال کارکرد آن ها می شود. متابولیسم گلوکز کاهش یافته و در نتیجه اسیدوز متابولیک رخ می دهد. این وضعیت در صورت پیشرفت و عدم درمان می تواند باعث مرگ موجود زنده شود. درمان در این حالت شامل گرم کردن و مراقبت دقیق از فرد آسیب دیده می باشد. اگر دمای مرکزی بدن به زیر 25 درجه سلسیوس برسد مرگ (به احتمال قوی) بدون بازگشت اتفاق می افتد.

آموزش تصویری کمک های اولیه

کمک های اولیه آسیب دیدگی سر

به هرنوع شکستگی در استخوان جمجمه ، شکستگی جمجمه می گویند. شکستگی جمجمه انواع مختلفی دارد اما تنها یک علت اصلی باعث بروز آن می شود : ضربه شدید به سر که باعث شکستن استخوان می شود. ممکن است بعد از شکستگی فرد دچار آسیب مغزی شود ولی همیشه این اتفاق نمی افتد.

شکستگی همیشه قابل رویت نیست اما علائم نشان دهنده شکستگی عبارتند از :

  • ورم و التهاب دور ناحیه آسیب دیده
  • کبودی صورت
  • خونریزی گوش یا بینی

درمان به شدت شکستگی بستگی دارد. در شکستگی های خفیف فقط به مصرف مسکن احتیاج است درحالی که برای درمان آسیب های جدی تر باید جراحی عصب انجام شود.

آموزش تصویری کمک های اولیه

کمک های اولیه غش کردن

بیهوشی یا عدم هوشیاری به موقعیتی گفته میشود که در آن فرد به صورت ناگهانی از پاسخ دادن به محرک ها ناتوان می شود و به نظر می رسد که خواب است. بیهوشی می تواند از چند ثانیه (مثلا غش کردن) یا بیشتر طول بکشد.

افرادی که بی هوش می شوند به صداهای بلند و یا لرزش واکنش نشان نمی دهند. حتی ممکن است تنفسشان متوقف شود و یا نبضشان ضعیف. این امر مستلزم توجه فوری است. هر چه زودتر فرد کمک های اولیه اضطراری دریافت کند ، چشم اندار بهتری خواهد داشت. ​

آموزش تصویری کمک های اولیه

احیای قلبی - ریوی

احیای قلبی ریوی سی. پی. آر شامل اقداماتی است که برای بازگرداندن اعمال حیاتی دو عضو مهم قلب و مغز در فردی که هوشیاری خود را از دست داده ، انجام می شود و تلاش می شود تا گردش خون و تنفس به طور مصنوعی تا زمان برگشت جریان خون خودبخودی بیمار برقرار شود.

آموزش تصویری کمک های اولیه

کمک های اولیه غرق شدگی

غرق شدگی یکی از علل مرگ ومیر بچه ها و نوجوانان است . عوامل زمینه ساز عبارتند از : بیماری صرع ، عقب ماندگی ذهنی ، نداشتن آشنایی کافی با قوائد شناگری ، افزایش استفاده از قایق های روباز و تندرو به خصوص شنا در مناطق حفاظت نشده .

هیچگاه فکر نکنید که کسی که زیر آب مانده (حتی برای چند دقیقه) حتما مرده است . بعضی از افراد بعد از حتی نیم ساعت که زیر آب ماندشان در اب سرد گذشته است ، زنده مانده اند .این امر بع این علت امکان پذیر است که در آب سرد ، روند سوخت وساز بدن کند شده و مغز می تواند با وجود فقدان اکسیژن برای مدت طولانی تری زنده بماند .

آموزش تصویری کمک های اولیه

کمک های اولیه گزیدگی

اگر بتوان نوع مار را تشخیص داد بسیار کمک کننده خواهد بود. در برخی از مواقع می توان نوع مار را از اثر نیش آن یا رفتارش تشخیص داد. اگر در مورد نوع مار شک وجود دارد ، سمی در نظرگرفته می شود.

علایم و نشانه ها

علائم گزش مارهای سمی :

  • درد پیشرونده و افزایش یاینده در محل گزش
  • تورم در محل گزش
  • تهوع ، استفراغ ، عرق کردن و ضعف

آموزش تصویری کمک های اولیه

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(13 رای)
100%

نظر دادن