ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، عوارض بی خوابی در نوجوانان و مضرات بی خوابی در نوجوانان و عوارض بی خوابی بر مغز و جبران عوارض کم خوابی و عوارض بی خوابی بر چشم و بی خوابی شبانه و افسردگی و عوارض دیر خوابیدن برای خانم ها و عوارض بی خوابی بر پوست و عوارض بی خوابی نی نی سایت و علائم کم خوابی در زنان در نم نمک.

عوارض و مضرات بی خوابی در نوجوانان

خواب مثل یکی از ویتامین های بسیار ضروری بدن همچون ویتامین C است. همانگونه که ویتامین C در بدن ذخیره نمی شود و شما باید هر روز آن را مصرف کنید تا سالم بمانید ، برای خواب هم شما باید هر روز به مقدار کافی خواب دریافت کنید تا بدنی سالم داشته باشید. کم خوابی در بدن باعث چه بیماری هایی می شود؟!عوارض بی خوابی در نوجوانان [مضرات]عوارض بی خوابی در نوجوانان [مضرات]

طبق بررسی که پزشکان در نقاط و کشورهای مختلف دنیا انجام داده اند ، کمبود خواب می تواند باعث بروز مشکلات زیادی از جمله موارد زیر شود :

عوارض بی خوابی در نوجوانان

بسیاری از محققین کمبود خواب یا بدخوابی را با سطح ملاتونین بدن در ارتباط می دانند؛ به خصوص در کسانی که ساعت خواب آن ها منظم نیست و نمی توانند آن را تنظیم کنند؛ اما همه با این مسئله روبه رو نیستند.

عوارض کمبود خواب در نوجوانان

اختلال خواب یا کمبود خواب تنها مختص به بزرگسالان نیست و این روزها بسیاری از نوجوانان نیز با اختلال خواب دست و پنجه نرم می کنند. عوارض کمبود خواب در نوجوانان زیاد است و این عارضه می تواند موجب مشکلات زیادی برای آن ها از جمله اختلال در رشد ، کاهش سطح ایمنی و عدم تمرکز و کمبود حافظه شود. از این رو مهم است که به نحوه خواب ، محل خواب و ساعت خواب نوجوانان دقت کافی بشود. نوع تغذیه در به خواب رفتن نوجوانان نیز موثر است. باید توجه داشت که از 2 الی 3 ساعت قبل از خواب نوجوانان مواد محرک ، چربی ها و انرژی زاها را دریافت نکنند؛ همچنین خوردن شکلات زیاد ، انواع فست فودها ، تنقلات متنوع که دارای نگهدارنده هستند و آجیل ، می تواند در بی خوابی نوجوانان موثر باشد.

چقدر بخوابیم؟

شما تنها کسانی نیستید که به دلیل بی خوابی های شبانه دچار مشکل شده اید. همه مردم از کودکان تا افراد بالغ به میزان معینی خواب نیاز دارند تا بتوانند روز خود را بگذرانند. بدون خواب ، علایم بیماری مثل خارش ، عدم تمرکز توانایی و حتی افسردگی بروز می کنند.

اما نوجوانان ، نسبت به دیگر گروههای سنی به خواب (شبانه) بیشتری نیاز دارند ، که این نیاز به دلیل تغییرات جسمانی آنهاست. اما چقدر پیش از دیگران؟ مطالعات نشان می دهند که بیشتر نوجوانان به حدود نه ساعت خواب در هر شب نیاز دارند. متأسفانه برخی نوجوانان به دلیل شرکت در کلاس ها و مدارس شبانه ، توانایی رفع این نیاز را ندارند.

در حقیقت 15% نوجوانان ، 5/8 ساعت در شب می خوابند و بیش از 25% آنان ، کمتر از هفت ساعت می خوابند.

به دلیل اینکه خواب مناسب فواید بهداشتی فراوانی را در جهت بهبود عملکرد بدن و مغز فراهم می کند ، لذا توجه به آن بسیار مهم است. اینکه خواب ناکافی ، روزِ کاریِ بدون بهره و تاریکی را در پی خواهد داشت ، موضوعی دلهره آور است ... .

خستگی ، از دلایل اصلی تصادفات رانندگی است و رانندگان زیر 25 سال در معرض بیشترین خطر در بروز تصادفات رانندگی ناشی از خواب آلودگی هستند. اکنون شما نسبت به اهمیت خواب و اینکه برخی نوجوانان به اندازه کافی نمی خوابند آگاه شده اید. اما چرا بی خوابی بروز می کند؟ نوجوانان بی خواب دچار مشکلی هستند که اِینزومینا (Insomnia) نامیده می شود و دلایل بروز بسیار دارد.

عوارض بی خوابی در نوجوانان

چرا نمی توانیم بخوابیم؟

شما به عنوان یک نوجوان ، زندگی پرمشغله ای دارید. مسائلی چون هماهنگی کلاس های درسی ، فعالیت های فوق برنامه ، دوستان ، و بعضا شغل های نیمه وقت از دلایل این مشغله اند. مدیریت همه مسائل فوق ، سخت است و ممکن است به افسردگی منجر شود. بعضی مواقع با خودتان خلوت کنید و استراحتی کوتاه به خود بدهید. حتی ممکن است متوجه وجود استرس در خود نباشید! عجله و نگرانی مداوم در انجام کارهایی که به عهده شماست ، بدن شما را دچار تشنج و بحران می کند و یکی از عوامل موثر در بروز بحران کم خوابی های شبانه است.

یکی دیگر از دلایل بی خوابی (اینزومینا) ، بروز تغییرات و تحولات مهم در زندگی روزمره است. آیا اخیرا منزل و یا محل تحصیل خود را تغییر داده اید و یا اینکه رویداد تلخی همچون طلاق و فوت را در خانواده خود تجربه کرده اید؟ همان طور که مغز شما به دلیل این اتفاقات دچار پریشانی شده ، بدن شما نیز با مشکلاتی دست به گریبان است.

حتی زمانی که همه چیز بر وفق مراد است ، از طبیعت نمی توانید فرار کنید! در طی سال های نوجوانی بدن شما به دلیل تغییرات ریتم بدن ، دیرتر به خواب نیاز پیدا می کند و دیرتر از خواب سیر می شود! این ریتم ، برنامه ای است که از طرف مغز برای بدن ارسال می شود و همچون یک ساعت درونی به شما می گوید که چه زمان خسته اید. اما شما باید با این فرمان درونی مقابله کنید. فرمانی که شما را به دیرتر خوابیدن هدایت می کند. اما شما باید زودتر بخوابید و زودتر بیدار شوید؛ چون فردا مدرسه تان دیرتر می شود. غیر منصفانه است ، نه؟! ابتلا به بی خوابی (اینزومینا) ، در بین بسیاری از افراد شایع است که به آن اینزومینای زودگذر (Transient Insomnia) می گویند. اما اگر به طور مستمر در خوابیدن خود مشکلی می بینید (دو شب تا بیشتر ، در یک یا دو هفته) آن را اینزومینای دوره ای (Intermittent Insomnia) می نامند و اگر اینزومینا بیش از یک ماه طول بکشد در طبقه بندی پزشکی به عنوان اینزومینای مزمن (Insomnia Chronic) شناخته می شود. اینزومینای مزمن معمولاً ناشی از اختلالات خواب است که این اختلالات شامل قطع ناگهانی تنفس (Apnea) و گرفتگی گلو و دیگر اختلالات تنفسی است. اشخاص مبتلا به این عارضه باید تحت نظر پزشک در کلنیک های تخصصی تحت معالجه قرار گیرند.

راه حل هایی برای بهتر خوابیدن

ابتدا سعی کنید از راحتیِ محل خواب خود اطمینان حاصل کنید. از انجام تکالیف در رختخواب و یا خوردن خودداری کنید. دمای اتاق خود را کنترل کنید تا در حد متعادل باشد. اتاقی که بیش از حد گرم یا سرد باشد شما را کاملاً بیدار نگه می دارد. بدن شما در روشنایی یا تاریکی از خواب بهره می برد ولی بهتر است در طول خواب ، اتاق خود را کاملاً تاریک کنید و صبح اجازه تابیدن نور را بدهید.

پیش از خواب با روش های مناسب ، استرس را از خود دور کنید. اجتناب از دیدن فیلم های ترس آور ، گوش دادن به موسیقی با صدای بلند و دیدن تصاویر خشن تلویزیونی و انجام کارهای آرامش بخش مانند خواندن مجله مفید است. زمانی که در رختخوابید ، شمردن از صد به صفر با چشمان بسته ، فکر شما را به سمت خواب سوق می دهد.

نرمش و حرکات ورزشی منظم می تواند برای خواب کمک کنند به شرط اینکه به درستی و با فاصله زمانی مناسب از زمان خوابیدن انجام گیرند. از نوشیدن موادی که حاوی کافئین هستند بعد از شام خودداری کنید.

برنامه مشخصی را برای خوابیدن و بیدار شدن در نظر بگیرید و آن را رعایت کنید. سعی کنید در ساعت مشخصی به رختخواب بروید و در ساعت مشخصی نیز از خواب برخیزید. نکته دیگری که بدن شما باید بیاموزد این است که رختخواب ، جای خوابیدن است نه تلاطم! لذا اگر 30 دقیقه است که در رختخوابید و هنوز نخوابیده اید ، برخیزید و برای آرامش چیز کوتاهی بخوانید یا بنویسید. زمانی به رختخواب برگردید که خواب آلوده هستید.

اگر شما شب های متوالی این کارها را انجام دادید ولی باز هم دچار اینزومینا هستید ، زمان مطرح کردن آن با والدین است. می توانید با کمک آنان عوامل بی خوابی خود را بیابید.

در زمان بروز اختلالات خواب همچون عارضه قطع تنفس در خواب ، دکتر برای شما درمان های خاصی را تجویز می کند. مانند استفاده از ماسک هایی که به تنفس کمک می کنند. مهم ترین نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که اینزومینا تجربه شیرینی نیست و نباید با آن زندگی کنید. پس با استفاده از روش های گوناگون خواب خوش خود را به دست آورید.

عوارض بی خوابی در نوجوانان

حقایقی راجع به خواب

خواب به غیر از ذخیره انرژی وظایف دیگری نیز دارد. ضعف در کیفیت خوابیدن ، توانایی بدن را برای مقابله با عفونت کاهش می دهد ، و یا شما را مستعد ابتلا به سرماخوردگی می کند. همچنین اینزومینا سیستم گوارش را تحت تأثیر قرار داده و عادات غذایی شما را به هم می ریزد.

آیا شما و دوستانتان از اینکه شب های امتحان برای درس خواندن شب زنده داری می کنید ، به خود می بالید؟ بیداری در طول شب پیش از امتحان ، شانس شما را برای انجام موفق آن کم کرده و تنها برای شما خستگی باقی می گذارد. خواب عمیق زمانی است که مغز شما فرصت تمرین و به خاطر سپردن هر آنچه که آموخته اید را به دست می آورد. بنابراین درس خواندن در نیمه شب ها را کنار بگذارید و برای خواب آماده شوید. قطعا بهتر می آموزید و کامل تر به خاطر می سپارید.

پدربزرگ ها و مادربزرگ ها صبح زود از خواب بیدار می شوند و این موضوع باعث حیرت شماست. آنها به اندازه نوجوانان به خواب نیاز ندارند. ساعت درونی ، آنان را وادار می کند که زودتر بخوابند و زودتر بیدار شوند ، لذا میل به خوابیدن در آنها کمتر است.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن