ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، علائم سوء هاضمه و قرص سوء هاضمه و بهترین قرص برای سوء هاضمه و درمان ضعف هاضمه و علائم سوء هاضمه عصبی و درمان خانگی سوء هاضمه و سوء هاضمه نفاخ و سوء هاضمه و رفلاکس و علل سوء هاضمه و سوء هاضمه در کودکان و سوء هاضمه در بزرگسالان و علت ابتلا به بیماری سوء هاضمه و عوارض سوء هاضمه و درمان خانگی سوء هاضمه و درمان گیاهی سوء هاضمه و نحوه انتقال بیماری سوء هاضمه و آیا سوء هاضمه مسری است و پیشگیری از سوء هاضمه و درمان سنتی سوء هاضمه و داروی درمان سوء هاضمه در نم نمک.

علل ، علائم و روشهای درمان خانگی سوء هاضمه

سوءهاضمه به صورت دل درد ، نفخ ، اسپاسم ، ترش کردن معده اسهال ، پیوست و یا بد هضم شدن غذا در افراد ظاهر می شود در صورتی که این افراد بخواهند جهت درمان خود از دارو استفاده کنند عوارض مصرف دارو های شیمیائی باعث نگرانی آنها خواهد بود اما همه ما می توانیم با درمان های خانگی بدون عوارض این بیماری شایع را بهبود بخشیم . در ادامه با این درمان ها آشنا شوید.علت و علائم سوء هاضمه و روشهای درمان خانگی آنعلت و علائم سوء هاضمه و روشهای درمان خانگی آن

علائم سوء هاضمه

  • نفخ
  • باد معده و آروغ زدن
  • حالت تهوع و استفراغ
  • احساس کردن طعم اسیدی در دهان
  • احساس سیری غیرطبیعی در هنگام صرف غذا یا پس از آن
  • قاروقور معده
  • احساس سوزش در معده یا قسمت های بالایی شکم
  • شکم درد

سوء هاضمه چیست؟

دلایل سوء هاضمه چیست؟

علل بروز سوء هاضمه

ممکن است زنان و مردان در هر سنی دچار سوء هاضمه بشوند. سوء هاضمه مشکل رایجی است. اما برخی چیزها موجب می شوند افراد بیشتر در معرض آن قرار بگیرند. این عوامل عبارت اند از :

بیماری ها

داروها

سبک زندگی

  • پُرخوری یا سریع غذاخوردن؛ استرس در هنگام غذاخوردن. همچنین غذاهای چرب نیز موجب تشدید سوء هاضمه می شوند؛
  • مصرف زیاد نوشیدنی های الکلی
  • سیگار کشیدن
  • استرس و خستگی

برخی اوقات افراد برای مدت طولانی از سوء هاضمه رنج می برند و مشکل شان هیچ ارتباطی به عوامل بالا ندارد. به این سوء هاضمه ، «سوء هاضمه عملکردی» گفته می شود. این امر تا حدی ناشی از هورمون هایی است که به استراحت عضلات دستگاه گوارش کمک می کنند. همچنین فشاری که جنین در حین رشد به معده مادر وارد می کند ، نیز می تواند باعث بروز سوء هاضمه عملکردی بشود.

تشخیص سوء هاضمه

از جایی که سوء هاضمه تعریف گسترده ای دارد ، ارائه جزئیات دقیق از وضعیت تان به دکتر بسیار مهم است. به طور خاص باید بگویید کجای شکم تان درد می کند یا اینکه مشکل نفخ دارید یا خیر. در ابتدا پزشک تلاش خواهد کرد تا سایر مشکلاتی را که باعث سوء هاضمه می شوند شناسایی بکند. شاید پزشک بخواهد آزمایش خون یا بر روی معده یا روده ٔ باریک تان ، آزمایش پرتو ایکس انجام بدهد. همچنین ممکن است پزشک به کمک یک لوله نازک منعطف که به نور و یک دوربین مجهز است ، داخل معده تان را معاینه بکند. این کار درون بینی دستگاه گوارش بالایی (اِندوسکوپی دستگاه گوارش بالایی) نامیده می شود.

روند درمان

ممکن است مشکل سو ء هاضمه به هیچ درمانی نیاز نداشته باشد. معمولا سوء هاضمه پس از گذشت چند ساعت ، خودبه خود برطرف می شود. اما اگر علائم تان بدتر شد ، به پزشک اطلاع بدهید.

نوع درمان تان به علت بروز سوء هاضمه بستگی دارد. همچنین خودتان نیز می توانید با اقداماتی به کاهش علائم تان کمک بکنید. این اقدامات عبارت اند از :

  • در هنگام جویدن غذا ، دهان تان را باز نکنید یا حرف نزنید یا سریع غذا نخورید. این کار باعث می شود هوای بیشتری ببلعید و سوء هاضمه تشدید بشود
  • به جای صرف نوشیدنی در حین غذا ، در پایان غذا نوشیدنی بنوشید
  • آخر شب غذا نخورید
  • بعد از غذاخوردن استراحت بکنید
  • از خوردن غذاهای پُرادویه خودداری کنید
  • در صورت سیگاری بودن آن را ترک کنید
  • از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری کنید

اگر پس از انجام این کارها وضعیت تان بهبودی نداشت ، ممکن است پزشک برای تان دارو تجویز کند.

چگونه می توان از بروز سوء هاضمه پیشگیری کرد؟

راهکار های پیشگیری از سوء هاضمه

راهکار های پیشگیری از سوء هاضمه

بهترین راه برای پیشگیری از سوء هاضمه دوری از غذاها یا کارهایی است که موجب بروز آن می شود. به عنوان مثال می توانید در دفترچه ای تمام غذاهایی را که می خورید یادداشت کنید تا بفهمید چه غذاهایی موجب تشدید سوء هاضمه تان می شوند. سایر اقدامات برای پیشگیری از بروز سوء هاضمه عبارت اند از :

  • خوردن وعده های غذایی کوچک تا معده مجبور نشود برای مدت طولانی یا به شدت کار بکند
  • آهسته غذا بخورید
  • از خوردن غذاهای اسیدی مانند مرکبات و گوجه فرنگی خودداری بکنید
  • کاهش یا قطع مصرف نوشیدنی ها و غذاهای محتوی کافئین
  • اگر استرس محرک تان است ، با روش های مدیریت استرس مانند پس خوراند زیستی یا مدیتیشن آن را کنترل بکنید
  • اگر سیگاری هستید ، سیگار را ترک بکنید یا حداقل از سیگارکشیدن دقیقا قبل و بعد از غذا خودداری بکنید. زیرا سیگار موجب تحریک معده می شود
  • مصرف نوشیدنی های الکلی را متوقف کنید یا کاهش بدهید
  • از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید. زیرا ممکن است آنها به معده تان فشار بیاورند. این امر می تواند موجب برگشت غذای مصرفی تان به سمت مری بشود
  • با معده پُر ورزش نکنید. این کار را قبل از وعده غذایی یا حداقل یک ساعت پس از غذاخوردن انجام بدهید
  • بلافاصله پس از غذاخوردن دراز نکشید
  • آخرین وعده غذایی تان را حداقل 3 ساعت قبل از رفتن به رختخواب میل بکنید

تخت خواب تان را طوری درست بکنید که قسمت سر و قفسه سینه تان 15 سانتی متر از پای تان بالاتر باشد. برای این کار از بالش استفاده نکنید. زیرا با این کار زاویه ای ایجاد می شود که موجب افزایش فشار بر سرتان شده و سوء هاضمه و سوزش سر دل تشدید می شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

ممکن است سوء هاضمه نشانه ای از مشکلات جدی دیگر باشد. بنابراین در صورت بروز علائم زیر در اولین فرصت به پزشک مراجعه بکنید :

  • استفراغ یا وجود خون در استفراغ. ممکن است خون در استفراغ مانند دانه های قهوه دیده بشود
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • کاهش اشتها
  • وجود خون یا سیاهی در مدفوع
  • درد شدید در قسمت بالایی سمت راست شکم
  • درد در قسمت بالایی یا پایینی سمت راست شکم
  • احساس ناراحتی حتی زمانی که چیزی نخورده اید

حمله قلبی نیز می تواند موجب بروز علائمی شبیه به سوء هاضمه بشود. بنابراین اگر علائمی مانند تنگی نفس ، عرق ، درد در فک ، گردن و بازو دارید ، به پزشک مراجعه بکنید.

بهترین درمان های خانگی برای سوء هاضمه

سوء هاضمه یک بیماری شایع شکمی می باشد. برخی از علت های آن عبارتند از نجویدن کامل غذا ، مصرف بیش از حد الکل ، مصرف بیش از حد ادویه و غذاهای پر چرب ، سیگار کشیدن و غیره. علائم سوء هاضمه نیز عبارتند از : حالت تهوع ، سوزش سردل ، آروغ زدن کنترل نشده ، نفخ ، گاز معده ، درد شکمی و غیره.

سوء هاضمه در هر سنی و بر هر جنسیتی تاثیر می گذارد. وقتی علائم و نشانه های سوء هاضمه را در خود مشاهده می کنید ، باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

اگر سوء هاضمه به همراه کاهش وزن ، اسهال با خون یا بدون خون ، کاهش اشتها ، خون در مدفوع باشد ، باید فورا به پزشک مراجعه کنید چون ممکن است نشانه ای از تهدید زندگی می باشد.

سوء هاضمه می تواند با دارو درمان شود. با این وجود ، برخی درمان های خانگی وجود دارند که می توانید سوء هاضمه را درمان کنید. این درمان های خانگی از بهترین درمان های خانگی انتخاب شده اند. با این وجود ، توصیه می شود که داروهای خود را کنار نگذارید.

10 درمان خانگی برای سوء هاضمه

1. نوشیدن آب

یکی از بهترین درمان های خانگی سوء هاضمه ، هیدراته نگه داشتن بدن می باشد. بدن شما برای کارکرد بهتر به آب نیاز دارد. باید در طی روز 8 لیوان آب بنوشید. برای کاهش احتمال سوء هاضمه بهتر از قبل از مصرف غذا دو الی سه لیوان آب بنوشید. به یاد داشته باشید که باید نیم ساعت بعد از غذا آب ننوشید.

راهکار های طلایی درمان سوء هاضمه

با بهترین درمان های خانگی برای سوء هاضمه آشنا شوید.

2. چای انیس

چای انیس اغلب برای درمان برونشیت مورد استفاده قرار می گیرد. اما چای انیس برای سیستم گوارشی و عصبی نیز مفید است. این چای می تواند بسیاری از مشکلات گوارشی را حل کند. توصیه می شود چای انیس را سی دقیقه قبل از خوردن غذا بنوشید. برای نتایج بهتر ، هر روز سه فنجان از این چای به مدت دو هفته بنوشید.

3. چای ملیسا (بادرنجبویه)

این چای حاوی خواص ضد اسپاسم و ضد عفونی کنندگی می باشد. این چای ترشحات معده را افزایش می دهد و به از بین بردن گاز معده کمک می کند. گیاه ملیسا و برگ های آن حاوی روغن فرار و موادی مانند لینالول ، گرانیول می باشد و برای درمان انواع بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد.

نوشیدن چای ملیسا به درمان سوء هاضمه کمک می کند.

توصیه می شود روزانه دو فنجان چای ملیسا در صبح و بعد از ظهر بنوشید. برای مشاهده نتایج بهتر ، حداقل به مدت دو هفته نوشیدن چای را ادامه دهید.

4. خوردن مرکبات

مرکباتی مانند لیمو ، گریپ فروت ، پرتقال می توانند به درمان سوء هاضمه کمک کنند. علاوه بر این ، مرکبات حاوی ویتامین ث و آنتی اکسیدان هایی می باشد که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. همچنین دارای خواص آنتی بیوتیکی می باشد.

5. بابونه

بابونه به خاطر خواص درمانی فراوانی که دارد ، بسیار مشهور است ، از این رو؛ سالهاست که برای درمان انواع بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مزیت های بابونه ، درمان سوء هاضمه می باشد. گیاه بابونه بومی آسیا ، شمال آفریقا و اروپا می باشد. خواص ضد تشنجی چای بابونه به ریلکس کردن عضلات شکم و روده کمک می کند. بابونه می تواند بیماری های مربوط به دستکاه گوارش را درمان کند مانند گاز ، نفخ ، سندرم روده تحریک پذیر و گرفتگی عضلات شکمی . بابونه می تواند دردهای مربوط به قاعدگی را نیز کاهش دهد و به افراد کمک می کند تا بهتر بخوابند

میتوانید برای بهتر کردن مزه چای بابونه کمی عسل به آن اضافه کنید.

توصیه می شود به مدت دو هفته هر روز دوبار از این چای بنوشید تا نتیجه بهتری به دست بیاورید. زنان باردار و شیرده نباید در دوران بارداری بابونه مصرف کنند.

6. پوست لیمو

پوست لیمو دارای د-لیمونین می باشد که باعث کاهش علائم سوء هاضمه می شود. یک بررسی نشان داده است که با مصرف د-لیمونین به مدت دو هفته ، سوء هاضمه برطرف می شود.

راهکار های طلایی درمان سوء هاضمه

مصرف مرکبات می تواند در درمان سوء هاضمه کمک کننده باشد.

7. پوست گریپ فروت

مانند پوست لیمو ، پوست گریپ فروت نیز یکی از درمان های خانگی سوء هاضمه می باشد. علت آن این می باشد که پوست گریپ فروت به فرآیند هضم کمک می کند. خواص آنتی بیوتیکی پوست گریپ فروت برای تنظیم PH شکم مفید می باشند. برای نتیجه بهتر ، به مدت دو هفته پوست گریپ فروت بخورید.

-ابتدا پوست گریپ فروت را به مدت چند روز در زیر نور آفتاب قرار دهید.

- داخل بلندر قرار دهید تا به صورت یک پودر درآید.

- یک قاشق چایخوری پوست گریپ فروت را در داخل یک لیوان آب بریزید . آن را هم بزنید.

-قبل از هر وعده غذایی بنوشید.

8. میخک

میخک علاوه بر اینکه در پخت و پز مورد استفاده قرار گرفته است ، در درمان برخی بیماری ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد. میخک دارای ارزش تغذیه ای بالایی می باشد و برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید می باشد. میخک غنی از ویتامین K ، ویتامین C ، ریبوفلاوین ، ویتامین ، B6، ویتامین B1 و آنتی اکسیدان ها می باشد. تاثیرات ضد التهابی میخک به درمان سوء هاضمه کمک می کند.

9. آب آناناس

آب آناناس برای سلامت دستگاه گوارش بسیار ضروری می باشد. می توانید برای پیشگیری از مشکلات گوارشی ، بعد از هر وعده غذایی یک لیوان آب آناناس بنوشید.

10. نمک سیاه

نمک سیاه هم جزو فهرست درمان های خانگی برای سوء هاضمه قرار دارد. نمک سیاه به عنوان یک محرک طبیعی در نظر گرفته می شود. استفاده از نمک سیاه می تواند رفلوکس و سوزش سر دل را کاهش دهد. با این وجود ، نمک سیاه پر از سولفات ، کلرید سدیم ، منگنز ، آهن ، و غیره می باشد.

نمک سیاه را به آب لیمو اضافه کنید و بعد از هر وعده غذایی و قبل از خوابیدن میل کنید.

می توانید نمک سیاه را روی ماست یا سالاد خود اضافه کنید و میل کنید.

نکاتی درباره سوءهاضمه

سوء هاضمه خفیف اغلب با تغییرات روش زندگی بهبود می یابد ، مثل :

- خوردن وعده های غذایی کوچک ، ولی با تعداد بیشتر : غذا را به آرامی و به طور کامل بجوید.

- خودداری از مواد شروع کننده سوء هاضمه : غذاهای چرب و پر ادویه ، غذاهای فرآیند شده ، نوشابه های گازدار ، قهوه ، الکل و سیگار می توانند باعث سوءهاضمه شوند.

- حفظ وزن سالم بدن : وزن اضافی باعث وارد آمدن فشار روی شکم ، هل دادن معده به داخل و برگشت اسید معده به سمت مری شود.

- ورزش منظم : ورزش از چاقی جلوگیری می کند و به هضم بهتر غذاها کمک می نماید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(2 رای)
100%

نظر دادن