ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

تحقیق درباره مسیر پیشرفت وسایل نقلیه ، همواره با شگفتی هایی همراه است که جالب توجه هستند. حقیقتا فکر کردن به این که انسان هایی با قدرت محدود توانسته اند به آسمان ها پرواز کرده و یا سریع تر از هر موجودی حرکت کنند ، هیجان خاصی را به وجود هر فردی القا خواهد کرد. تصور کنید انسان از سفر با چارپایان ، به سفـر با قطار و هواپیما رسیده و چه فخر و مباهاتی در این پیشرفته نهفته است.

سیر تحول صنعت ریلی ایران

تحقیق درباره مسیر پیشرفت وسایل نقلیه ، همواره با شگفتی هایی همراه است که جالب توجه هستند. حقیقتا فکر کردن به این که انسان هایی با قدرت محدود توانسته اند به آسمان ها پرواز کرده و یا سریع تر از هر موجودی حرکت کنند ، هیجان خاصی را به وجود هر فردی القا خواهد کرد. تصور کنید انسان از سفر با چارپایان ، به سفـر با قطار و هواپیما رسیده و چه فخر و مباهاتی در این پیشرفته نهفته است. با توجه به این که دانستنی های زیادی درباره این مسیر وجود دارند ، در این مقاله به سیر پیشرفت و تحول صنعت ریلی خواهیم پرداخت و شما را با بهترین مرجع خرید آنلاین بلیط قطار آشنا خواهیم کرد. همراه ما باشید.سیر تحول صنعت ریلی ایرانسیر تحول صنعت ریلی ایران

سیر تحول صنعت ریلی ایران

نگاهی بر توسعه قطارها در دنیا

سیر تغییر و تحول قطارها در دنیا یکی از موضوعات جالب و متفاوتی است که بد نیست اندکی به آن بپردازیم. همه ما قطارها را به عنوان وسایل نقلیه غول پیکری می شناسیم که می توانند تعداد بسیار زیادی مسافر یا مقادیر قابل توجهی از بار را جابه جا کنند. اگرچه این تصویر در حال حاضر منطبق بر واقعیت است ، اما در نسل اول قطارها این چنین نبوده است. در قرن شانزدهم میلادی ، ریل های چوبی ساخته شده بودند و واگن ها به کمک چارپایان روی ریل ها کشیده می شدند. باوجود این که این تصویر بیشتر شبیه به درشکه است ، اما اساس شکل گیری سیستم ریلی به همان ریل های چوبی برمی گردد.

نسل دوم قطارها در قرن 19 پا به عرصه گذاشتند. این قطارها به آن چه که این روزها از قطار می شناسیم ، شباهت بیشتری داشتند. در سال 1804، «ریچارد ترویتیک» توانست قطار را با نیروی بخار بر روی ریل ها به حرکت درآورد. این پیشرفت عظیم ، سرآغاز تحولات در سیستم ریلی بود. پس از قطارهای بخار ، قطارهای دیزلی با قدرت بیشتر پا به عرصه گذاشتند و این چنین شد که به صورت گسترده به کار گرفته شدند. البته ورود این قطارها به ایران نسبت به سایر کشورها به مراتب دیرتر بود. این موضوع نه به دلیل عدم توانایی ایران ، بلکه به دلیل بحث های سیاسی بر سر امتیاز خط راه آهن بود. هر کشوری که بر ایران سلطه داشت ، می خواست این امتیاز را برای خود داشته باشد.

تاریخچه احداث راه آهن در ایران

این روزها می بینیم که خرید آنلاین بلیط قطار می تواند ما را به هر نقطه از کشور برساند. این موضوع به معنای پوشش گسترده و سراسری شبکه های ریلی است. چیزی نزدیک به صد سال پیش ، اگرچه قطارهایی به ایران وارد شده بودند و سیستم ریلی نیز در کشورمان وجود داشت ، اما تنها چند شهر محدود را پوشش می داد. اولین قطار ایران در شهر ری به حرکت درآمد. در سال 1888، بلژیک امتیاز احداث راه آهن در ایران را به دست گرفت و نخستین خط راه آهن را در جنوب تهران راه اندازی کرد. رفته رفته خطوط مختلفی در قسمت هایی از کشور شروع به فعالیت کردند.

مسیر ساخت راه آهن در ایران همواره با سنگ اندازی های حکومت و همچنین کشورهای سلطه جو همراه بود. در سال 1831، برنامه ساخت راه آهن از عثمانی تا خلیج فـارس را در نظر داشتند. سپس آلمان ها به فکر آن افتادند که راه آهنی را از آنکارا تا خلیج فـارس احداث کنند. در همین دوره ، ناصرالدین شاه قاجار علی رغم پیشنهادی که به آلمانی ها برای احداث راه آهن در ایران داده بود ، قراردادی را با روسیه مبنی بر عدم احداث راه آهن تا 10 سال امضا کرد. درنهایت ، فردی فرانسوی امتیاز ساخت راه آهن را گرفت و آن را به بلژیکی ها فروخت. می بینید که این مسیر پر از فراز و نشیب هایی بوده است که مانع راه اندازی راه آهن سراسری در ایران شدند.

سیر تحول صنعت ریلی ایران

راه آهن سراسری ایران چه زمانی راه اندازی شد؟

در دوره قاجار ، بیش از 230 کیلومتر راه آهن ساخته شد. علی رغم تمام حوادث و سختی ها ، درنهایت این خطوط ریلی در ایران کشیده شدند تا قطار به عنوان یک وسیله نقلیه کاربردی به ایران نیز راه پیدا کند؛ بااین حال ، تحول اصلی در این حوزه در سال 1305، با راه اندازی راه آهن سراسری صورت گرفت. طرح راه آهن سراسری ایران در دوره رضـاشاه تصویب و آغاز شد. بر اساس این لایحه ، تهران به دریای خزر و خلیج فـارس متصل می شد. پایانه شمالی بندر ترکمن و پایانه جنوبی ، بندر امام خمینی از توابع ماهشهر بود. به کمک این راه آهن سراسری ، شمال و جنوب ایران به هم متصل می شدند و قطار از بسیاری از شهرهای ایران می گذشت.

راه آهن سراسری در حقیقت 1394 کیلومتر طول دارد که احداث آن از سال 1306 هجری شمسی آغاز شد. این طرح پروژه ای عظیم و سنگین بود که انجام آن سال ها زمان برد؛ اما درنهایت شبکه ای گسترده از خطوط ریلی در سراسر ایران ایجاد شد که رفت وآمد را برای مسافران تسهیل کرد. پس از آن ، خطوط دیگری نیز در شرق و غرب این خط ریلی احداث شدند تا تمام شهرهای پرتردد ، از سیستم ریلی بهره مند باشند.

وضعیت فعلی سیستم راه آهن و مسیر ریلی در ایران

در حال حاضر ، شبکه حمل ونقل ریلی پیشرفت فوق العاده ای داشته و به راحتی می توان با خرید آنلاین بلیط قطار ، به هر نقطه از کشور دسترسی داشت. بر اساس آمار منتشر شده در اواخر سال 1401، طول راه آهن استاندارد ایران برابر با 15037 کیلومتر است و علاوه بر آن ، 96 کیلومتر خطوط آهن عریض در مسیر میرجاوه-زاهـدان نیز وجود دارد. خوشبختانه انواع گوناگونی از قطارها نیز در مسیرهای ریلی فعالیت می کنند تا بهترین خدمات را به مسافران ارائه دهند. خوب است برای یک بار هم که شده ، خرید بلیط قطار و سفر با این وسیله نقلیه را امتحان کنید.

سیر تحول صنعت ریلی ایران

پیش فروش بلیط قطار در سایت فلای تودی آغاز شد

اگر قصد دارید سفر نوروزی خود را این بار با قطار تجربه کنید ، می بایست همین حالا به فکر پیش فروش قطار باشید. وب سایت فلای تودی بلیط قطار مقصدهای گوناگون را با کمترین قیمت عرضه می کند. خوب است از این فرصت استثنایی نهایت استفاده را ببرید. علاوه بر خرید بلیط قطار ، می توانید بلیط هواپیما را نیز از همین مرجع خریداری کنید. حتی امکان رزرو آنلاین هتل و اقامتگاه نیز برایتان فراهم است. در یک کلام می توان گفت ، هر آن چه که برای سفر نیاز دارید ، توسط فلای تودی به شما ارائه خواهد شد. همین حالا بلیط قطار را خریداری کنید.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن