ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، کم خونی (Anemia) به شرایطی گفته می شود که تعداد گلبول های قرمز خون کمتر از حد مطلوب اند.البته این شرایط در بیماری های مختلفی روی می دهد . یکی از این بیماری ها کم خونی آپلاستیک است.

کم خونی [ به انگلیسی : Anemia ] به شرایطی گفته می شود که تعداد گلبول های قرمز خون کمتر از حد مطلوب اند.البته این شرایط در بیماری های مختلفی روی می دهد . یکی از این بیماری ها کم خونی آپلاستیک است.با رعایت چند نکته ساده کنترل کم خونی را در دست بگیریدبا رعایت چند نکته ساده کنترل کم خونی را در دست بگیرید

به هر دلیلی اعم از ژنتیکی یا محیطی که مغز استخوان(بافت اسفنجی درون استخوان) در ساخت تعداد کافی گلبول قرمز ناتوان باشد آنمی آپلاستیک رخ داده است.

در برخی افراد فقط یکی از اجزای اصلی خون کاهش می یابد ، اما در اغلب افراد مبتلا هر سه جزء اصلی خون یعنی گلبول قرمز و سفید + پلاکت شروع به کم شدن می کنند.

چه کسانی مبتلا می شوند؟

در واقع همه در معرض ابتلا هستند اما شیوع این بیماری بیشتر در اواخر نوجوانی ، 20-23 سالگی و یا دوران سالخوردگی ست.ریسک ابتلا زنان و مردان برابر است و این بیماری در کشور های در حال توسعه شیوع بیشتری دارد.

انواع آنمی آپلاستیک :

-ژنی : از نقص یک ژن بوجود می آید . اغلب در کودکی و جوانی رخ می دهد.

-اکتسابی : در بزرگسالان معمول تر است.عوامل دخیل در ایجاد آن : ویروس ها مثل HIV ، برخی داروها ، مواد سمی ، شیمی درمانی یا پرتو درمانی.

نشانه ها چیست ؟

نشانه ها بر اساس جزئی از خون که کاهش یافته متفاوت است :

-گلبول قرمز : خستگی ، تنگی تنفس ، سرگیجه ، رنگ پریدگی پوست ، سردرد ، درد قفسه سینه ، ضربان های نامنظم قلب.

-گلبول سفید : تب ، عفونت

-پلاکت : خونریزی و کبودی غیر معمول ، خون دماغ شدن.

درمان چگونه است ؟

پزشک با شناسائی عوامل موثر در آنمی سعی بر حذف آن ها دارد . همچنین ممکن است از هورمون ها و داروهائی برای تحریک مغز استخوان بیمار استفاده کند.استفاده از داروهای ضدباکتری و قارچ هم بر اساس شرایط ممکن است تجویز شود.

همچنین تزریق خون برای اغلب این افراد تجویز می شود.روش های دیگر ممکن است شامل جراحی و پیوند مغز استخوان باشد.

زندگی با این بیماری :

-ورزش هائی که امکان زخمی شدن و جراحت در آن است را کنار بگذارید ( فوتبال ، بسکتبال ، ورزش های رزمی و...)

-اگر به جایی می روید که اکسیژن هوا کمتر است (ارتفاعات یا مسافرت با هواپیما) به پزشک خود اطلاع دهید ، ممکن است نیاز به تجویز خون باشد.

-واکسن سالانه آنفلوانزا را تزریق کنید.

-از شلوغی و ازدحام تا حد امکان دور باشید.

-دست هایتان را بیشتر بشوئید.

منبع : جستجوگر نم نمک

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(1 رای)
100%

نظر دادن