ثبت بیوگرافی در گوگل
ثبت بیوگرافی در ویکی پدیا
تبلیغات

در این مطلب جدید در سال 1403 و سال 2024 ، بعد از تعویض مفصل زانو و تغذیه بعد از عمل تعویض مفصل زانو و آموزش به بیمار تعویض مفصل زانو و درمان درد بعد از عمل تعویض مفصل زانو و فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو و عمل تعویض مفصل زانو چقدر طول میکشد و هزینه عمل تعویض مفصل زانو و ورزشهای بعد از تعویض مفصل زانو و همه چیز در مورد اقدامات توانبخشی بعد از عمل تعویض مفصل زانو و اقدامات درمانی بعد از تعویض مفصل زانو را در نم نمک بخوانید

بهترین مراقبت و تغذیه بعد از عمل تعویض مفصل زانو

جراحی تعویض مفصل زانو به خودی خود یک عمل پیچیده نیست اما با این حال مراقبت های بعدی آن ضروری است. زانو یکی از اعضای مهم حرکتی است و ترمیم صحیح آن پس از جراحی نیاز به مراقبت و اقدامات احتیاطی دارد. افرادی که عمل تعویض مفصل زانو انجام داده اند می توانند اقدامات احتیاطی را برای محافظت از زانوهای جدید خود انجام دهند. پایبندی کامل به توصیه های پزشک پس از عمل جراحی با مدت طولانی در حین بستری در بیمارستان دنبال می شود.بهترین مراقبت و تغذیه بعد از عمل تعویض مفصل زانوبهترین مراقبت و تغذیه بعد از عمل تعویض مفصل زانو

بیمار باید دارو ها و روش های درمانی فیزیکی را دنبال کند و از انجام کارهای سنگین دوری نماید. در این قسمت از بهداشت و سلامت نم نمک نکات و اقدامات حفاظتی معرفی شده است که می تواند به افزایش راحتی و کاهش خطر صدمات کمک کند.

تعویض مفصل زانو

به فیزیوتراپی بروید

حرکت مفصل زانو باید بلافاصله پس از جراحی آغاز شود. با این حال ، این بدان معنا نیست که پیاده روی های طولانی بروید. حرکت معمولا با کمک یک فیزیوتراپیست حرفه ای با دستگاه مخصوص یا تردمیل شروع شده و شدت و روند کار به تدریج افزایش میابد.

از واکر یا عصا استفاده کنید

واکر یا عصا می تواند به فرد در حفظ تعادل کمک کند که زمین نخورد و به زانوی جدید آسیب نرسد. واکر و عصا نیز به سایرین علامت می دهد که محتاط باشند و فضای بیشتری به او دهند. بیشتر افرادی که عمل تعویض مفصل زانو انجام داده اند ، می توانند به مرور زمان استفاده از عصا یا واکر را کاهش دهند. توصیه می شود از پله استفاده نکنید و از سطوح لغزنده یا بدون فرش دور بمانید.

درد تان را کنترل کنید

پس از عمل مدتی احساس درد خواهید داشت که طبیعی است بنابراین باید داروی مسکن مصرف کنید ، اما برخی از بیماران معمولا به دلیل اثرات جانبی بالقوه یا ترس از وابستگی دارویی از مصرف آن امتناع می کنند. با این حال درد کنترل نشده ، مشارکت در تمرینات توان بخشی را دشوار کرده و حتی می تواند منجر به درد های مزمن تر شود.

کنترل درد با قرص مسکن

به بیمارانی که عمل تعویض مفصل زانو انجام داده اند توصیه می شود در مورد درد پس از جراحی و همچنین نگرانی در مورد دارو ها با پزشک خود صحبت کنند. او می تواند برنامه ای برای مدیریت درد ارائه دهد که برای بیمار مفید بوده و یا حتی می تواند در صورت لزوم تنظیماتی انجام دهد.

تورم را کاهش دهید

تورم زانو نه تنها ناراحت کننده است بلکه می تواند دامنه حرکاتی را دشوار یا غیر ممکن سازد. این دامنه حرکتی برای بهبودی و توان بخشی مجدد بسیار مهم است.

بیماران می توانند با استفاده از کمپرس سرد و بالا بردن پای آسیب دیده به فواصل 20-30 دقیقه یا هرآنچه که پزشک توصیه کرده است ، تورم را درمان کنند یا تا حد زیادی کاهش دهند. دارو های ضدالتهاب غیر استروئیدی نیز برای کنترل درد و کاهش التهاب مفید هستند. با رعایت دستورالعمل های دارو و دوزی که توسط پزشک توصیه می شود درد خود را به طور مناسب کنترل کنید.

برخی از داروهای بدون نسخه ممکن است در حین بهبودی عوارضی به همراه داشته باشند؛ به عنوان مثال آسپرین می تواند خطرات خونریزی را در برخی بیماران افزایش دهد بنابراین از مصرف دارویی که از قبل تجویز نشده ، با پزشک خود مشورت کنید.

مصرف آسپرین بدون تجویز دکتر

از قبل برنامه ریزی کنید

در چندین هفته اول بعد از جراحی تعویض مفصل زانو ، بسیاری از افراد خسته و مستعد زمین خوردن هستند. این افراد می توانند با برنامه ریزی قبلی زمان استراحت را به حداکثر برسانند و احتمال افتادن را کاهش دهند به عنوان مثال :

روز ها برنامه ریزی کنید تا رفت و آمد از پله و استفاده از ماشین را به حداقل برسانید.

موارد ضروری مانند کنترل از راه دور تلویزیون ، تلفن و دستمال کاغذی را در جایی قرار دهید که به راحتی قابل دسترس تان باشد.

اولویت های خود را به درمانگرتان بگویید

درمانگر سعی دارد که با تعویص مفصل به شما کمک کند تا به اهدافتان برسید. مثلا اگر می خواهید دوچرخه سواری در مسافت طولانی داشته باشید ، درمانگر تمرینایی را به شما اموزش می دهد که زانوی تان برای رکاب زدن طولانی مدت در دوچرخه سواری آماده شود.

صرف نظر از اهداف بیماران ، فیزیوتراپی برای موفقیت کلی پس از عمل زانو ضروری است. بیمارانی که در جلسات فیزیوتراپی شرکت می کنند و تمرینات خود را انجام می دهند سریع تر بهبود میابند و نتایج بهتری نسبت به افرادی که این کار را نمی کنند ، کسب خواهند کرد.

فیزیوتراپی برای روند بهبود بیماری

برخی از ورزش هایی را که ممکن است پزشک تایید کند عبارتند از :

  • خم شدن و دراز کردن مفصل در حالت نشسته
  • فشار پا با استفاده از یک باند مقاومتی
  • پیاده روی
  • شنا کردن
  • دوچرخه سواری

اگر پزشک شما هیچ ورزشی را تایید نکرد بدون مشورت با او کاری را امتحان نکنید زیرا با انجام این کار ها محل جراحی را تحریک کرده یا به زانو دوباره صدمه می زنید که این فقط باعث طولانی شدن دوران بهبودی می شود.

از حمایت خانواده استفاده کنید

همچنین بهتر است خانواده و دوستان خود را در تمام مراحل بهبودی در کنار خود داشته باشید. حمایت اطرافیان بر موفقیت در بهبودی تاثیر می گذارد.

همچنین انگیزه دادن به فرد بیمار برای تسریع روند بهبودی موثر خواهد بود. اگر بیماران درگیر ورزش هایی مانند گلف ، تنیس یا شنا بوده اند ، انگیزه آن ها برای بازگشت به فعالیت هایشان نقش مهمی دارد.

حمایت خانواده برای بهبود روحیه

سبک زندگی خود را مدیریت کنید

در حالی که این کار ضروری نیست اما مدیریت مثبت شیوه زندگی قطعا می تواند زندگی شما را بهبود بخشد. آسیب به زانو در اثر چاقی ایجاد می شود بنابراین باید وزن خود را کنترل کنید تا فشارکمتری به پروتز جدید وارد شود.

همچنین در منزل چندین تمرین سبک انجام دهید تا به بهبودی شما کمک کند. اگر بعد از تعویض مفصل زانو نیاز به آموزش بیشتر یا یادآوری در مورد ورزش ایمن دارید با پزشک یا تیم مراقبت از خود تماس بگیرید.

زانوی خود را صاف نگه دارید

گرچه ممکن است این کار خیلی راحت نباشد اما مهم این است که بلافاصله پس از جراحی مفصل زانوی خود را کاملا صاف نگه دارید. باید مدت زمان خم کردن پا را به حداقل برسانید و اگر لازم است حرکت کنید حتما از عصا یا ویلچر استفاده نمایید. در حالت نشسته و دراز کش حتما پای خود را صاف نگه دارید . مهم است که شما به مفصل زمان کافی برای بهبودی بدهید.

از زانوبند استفاده کنید

بعد از جراحی پزشک ممکن است به شما زانوبندی را توصیه کند بنابراین تاجایی که می توانید آن را ببندید تا از کشیدگی غیرضروری پیشگیری شود. به یاد داشته باشید زانوبند از زانوی شما محافظت می کند. این یک وسیله اساسی از تجهیزات پزشکی است که به بهبودی شما کمک خواهد کرد.

پیشگیری از کشیدگی با زانو بند

اهمیت درمان طولانی مدت و چند توصیه به بیمار

به بیماران عمل تعویض مفصل زانو توصیه می شود :

برای حفظ قدرت عضلات اطراف زانو که از مفصل جایگزین حمایت می کنند ، تمرینات فیزیوتراپی خود را ادامه دهید. از عفونت پیشگیری کنید ، باکتری های عفونی از طریق بریدگی یا زخم ، جراحی های دندان به عنوان مثال کانال ریشه ، یا سایر روش های جراحی وارد بدن می شوند و درنهایت به زانوی مصنوعی رسیده وعفونت ایجاد می کنند.

به طور منظم با متخصص خود ملاقات داشته باشید به طورمعمول از بیماران خواسته می شود تا هر سال یا 2 سال یکبار با ارتوپد خود ملاقات کنند تا زانوی جایگزین را چک کنند. این ملاقات ها به تشخیص مشکلات زانوی مصنوعی کمک می کند تا بیمار متوجه علائم شود.

در مورد علائم خطرناک احتمالی از پزشک خود سوال کنید. به عنوان مثال نسبت به تب مداوم (بالا تر از 100 درجه فارنهایت) ، لرز ، افزایش قرمزی ، حساسیت به لمس یا تورم به دلیل التهاب و افزایش درد و ... مطلع باشید.

تب بعد از تعویض مفصل زانو

در صورت نیاز ، مبلمان یا وسایل خاصی را خریداری یا اجاره کنید به عنوان مثال ، یک صندلی محکم با بالشتکی نرم و ایمن داشته باشید. همچنین ممکن است بخواهید هنگام خم شدن یا بلندشدن از موقعیت های پایین همانند دستشویی از میله های کمکی استفاده کنید؛ بنابراین در حمام و دستشویی از این میله ها نصب کنید تا در بلند شدن به شما کمک کند.

مراقبت های طولانی مدت می تواند به پیشگیری از بروز مشکلات یا اصلاح زودرس آن ها کمک کند تا خطرات کمتری بیمار را تهدید کرده و روند درمان آسان شود.

مواد غذایی مفید بعد از تعویض مفصل زانو

- پروتئین

همان طور که می دانید برخورداری از یک رژیم غذایی مناسب تاثیر بسیاری در سلامتی بدن انسان دارد. بدن انسان به ویژه پس از آسیب دیدگی و جراحی نیاز به تغذیه سرشار از انواع ویتامین ها و املاح معدنی دارد تا بتواند سلول های آسیب دیده خود را از نو ترمیم کند.

پروتئین نه تنها برای ساخت عضلات مفید می باشد بلکه یک ماده حیاتی برای استخوان ها نیز محسوب می شود. مواد غذایی که به اکثر بیماران توصیه می شود لبنیات و گوشت و میوه و سبزی جات است و منظور از گوشت ، انواع گوشت قرمز ، سفید و ماهی می باشد که تامین کننده پروتئین مورد نیاز بدن بیمار باشد.علاوه بر گوشت ، تخم مرغ و غذاهای دریایی ، سویا و آجیل نیز حاوی مقادیر زیادی پروتئین هستند.

- ویتامین آ

ویتامین آ پس از جراحی تاثیر بسیار زیادی روی التیام زخم دارد و باعث بهبودی و ترمیم بافت های بدن می شود. مواد غذایی حاوی ویتامین آ شامل سبزیجات سبز تیره و هویج و کلم بروکلی و اسفناج و جگر و...می باشد.

- ویتامین سی

ویتامین سی یک ماده ضروری برای بدن پس از جراحی محسوب می شود. مصرف ویتامین سی به این دلیل توصیه می شود که سیستم ایمنی بدن بیمار دربرابر انواع عفونت ها و سایر آسیب دیدگی های جراحی مقاوم شده و از ورود عفونت به داخل بدن نیز پیشگیری شود.غذاهای غنی از ویتامین سی عبارتند از فلفل شیرین ، فلفل دلمه ای ، مرکبات ، سیب زمینی ، کیوی و انواع توت ها و ...

- ویتامین دی و کلسیم

کلسیم در استحکام استخوان ها نقشی اساسی دارد و می توان آن را از مواد لبنی مانند شیر و پنیر و ماست و .. دریافت کرد. در این مورد هم کپسول های خوراکی حاوی کلسیم موجود هستند که با مشورت پزشک می توان آن ها را مصرف کرد و بدین ترتیب کلسیم مورد نیاز بدن را جبران کرد.

- فیبر و کربوهیدرات ها

یکی از مشکلات شایعی که اکثرافراد پس از جراحی تعویض مفصل زانو با آن مواجه می شوند یبوست است. جهت پیشگیری از بروز این عارضه مصرف مواد غذایی فیبردار مانند آلو ، لوبیا ، حبوبات ، گلابی ، جوی دو سر و نان تهیه شده از غلات به بیماران عزیز توصیه می شود.

همچنین جهت جلوگیری از یبوست باید از مصرف مواد غذایی خشک و بدون آب و غذاهای شیرین نیز پرهیز شود. کربوهیدرات ها نیز از مواد غذایی اساسی مورد نیاز بدن محسوب می شوند و از بی رمق شدن و خستگی عضلات جلوگیری می کنند.با مصرف کافی مواد غذایی حاوی کربوهیدرات می توانید روند بهبودی خود را سرعت ببخشید.

- آهن

ضمن تاکیدی که بر کاهش وزن بیماران پس از جراحی تعویض مفصل زانو می شود خون سازی بدن بیمار نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در صورت ابتلای بیمار به کم خونی باید سعی شود در رژیم غذایی او منابع غنی از آهن و سایر ویتامین ها به خصوص ویتامین سی موجود باشد. حتی بیمار می تواند از داروهای خونساز و آهن نیز استفاده کند. در صورت کم خونی شدید ممکن است به بیمار خون نیز تزریق شود.

- بتاکاروتن

جهت بازسازی بافت ها و استخوان ها بعد از تعویض مفصل زانو بدن نیاز به اسید آمینه هایی دارد که می تواند آن ها را از طریق مصرف انواع گوشت دریافت کند.علاوه بر این بدن به بتاکاروتن آنتی اکسیدانی نیز احتیاج دارد که می تواند آن را از طریق مصرف مواد غذایی نارنجی رنگ مانند هویج و کدو تنبل و ... تامین کند. همچنین می توان از کپسول های مولتی ویتامین جهت تامین آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن نیز بهره برد.

- چربی خوراکی

بدن انسان بعد از جراحی تعویض مفصل زانو به نوعی اسید چرب به نام امگا3 نیاز دارد که از طریق مصرف ماهی می توان آن را تامین کرد. همچنین می توان از کپسول های روغن ماهی نیز استفاده کرد. از طریق دیگر مواد غذایی حاوی روغن زیتون ، آجیل و آووکادو نیز می توان چربی مفید مورد نیاز بدن را تامین کرد.

- پرهیز از مصرف غذاهای فرآوری شده

این گونه غذاها بیش از حد پردازش شده و پخته شده اند و خاصیت اصلی خود را از دست داده اند. در این روش به مواد غذایی چربی و نمک فراوان اضافه می شود که ناسالم بوده و برای بدن بسیار مضرمی باشد. به عنوان مثال ماهی های یخ زده و ناگت مرغ جزء غذاهای فرآوری شده محسوب می شوند که مصرف آن به بیمار توصیه نمی شود.

- غذاهای پوره شده

پس از جراحی هنگامی که بدن شما قادر به تحمل مایعات باشد می توانید مصرف غذاهای پوره شده و نرم را نیز شروع کنید. برای این منظورغذاهایی را انتخاب کنید که به راحتی پوره می شوند. مانند ماهی و گوشت بدون چربی ، تخم مرغ ، لوبیا و میوه های نرم و پخته شده. همچنین می توانید این مواد را با مایعاتی مانند شیر یا آب گوشت یا آب میوه بدون قند میکس کرده و میل کنید.

پس از مشورت با پزشک و با توجه به میزان تحمل بدن خود می توانید مصرف غذاهای جامد را نیز شروع کنید.

نکاتی در مورد تغذیه بعد از تعویض مفصل زانو

کنترل قند نیز دربیماران مبتلا به دیابت نیز از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد و تاکید می شود از مصرف نوشیدنی های قندی و مواد غذایی شیرین و حاوی قند اکیدا پرهیز شود. زیرا قند بالا مانع از ترمیم زخم ناشی از جراحی می شود و همان گونه که توضیح داده شد زخم عاملی برای ورود میکروب به بدن است.

باید توجه داشته باشید که کم اشتهایی و حالت تهوع تا چند روز پس از جراحی کاملا طبیعی می باشد و ممکن است ناشی از عواملی مانند محیط بیمارستان و عوارض مصرف داروهای تجویزی پزشک باشد. چنانچه مشکل بی اشتهایی بیمار تا مدت ها پس از تعویض مفصل زانو برطرف نشد با توجه به فشار خون و قند خون بیمار و نتیجه آزمایش هایی که از وی گرفته شده است ، تغذیه وی از طریق سرم های تزریقی و قندی و نمکی تامین می شود.

بیمار باید سعی کند در طول روز میوه و سبزیجات فراوان و حاوی آهن مصرف کند. آب کافی بنوشد و از مصرف مشروبات الکلی نیز خودداری کند. مصرف قهوه را نیز به حداقل برساند.

سیگار نیز در تضعیف سیستم ایمنی بدن نقشی اساسی دارد و مقاومت بدن را در برابر انواع میکروب ها و عفونت ها کاهش می دهد. بنابراین بهتر است که بیمار چند هفته قبل از جراحی و چند هفته پس از جراحی تعویض مفصل زانو سیگار را ترک نماید. بنابراین بعد از جراحی تعویض مفصل زانو نیازی به پرخوری نمی باشد و مصرف غذاهایی مانند کله پاچه که چربی بسیار بالایی دارند نیز توصیه نمی شود. زیرا باعث چاقی و اضافه وزن بیمار شده و عوارض دیگری برای او به همراه خواهد داشت.

بیوگرافی

پیج اینستاگرام نم نمک

این مطلب مفید بود؟
(0 رای)
0%

نظر دادن